CARROT Posted June 30, 2004 Share Posted June 30, 2004 Здравейте, насочвам темата предимно към админите и/или по технически грамотните. Искам да попитам за повече инфо за двете неща. ПЛС не ми казвайте че google знае всичко. Изчел съм доста от там, но ми е интересно да чуя и от вас. Ако имате време или желание. Моля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GF_Shocker Posted June 30, 2004 Share Posted June 30, 2004 GPRS(General pocket radio service)-na4i tva e za po-byrzo prehvurlqne na dannite za gsm-i,no trqbva da se poddyrja ot operatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 30, 2004 Share Posted June 30, 2004 GPRS(General pocket radio service)-na4i tva e za po-byrzo prehvurlqne na dannite za gsm-i,no trqbva da se poddyrja ot operatora Мтел и Глобул го предлагат като услуга . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasko66 Posted June 30, 2004 Share Posted June 30, 2004 pochti neizpolzvaema usluga si e gprs struva 4 lv na MB za mtel i za globul mai beshe 5 lv na MB stava edinstveno za chat - icq (primerno s agile messenger) i za send na kratki e-maili. inache za po obemisti neshta po dobre si ostava varianata csd Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted June 30, 2004 Share Posted June 30, 2004 4 lv na MB za mtel i za globul mai beshe 5 lv na MB Kakto se seshtash ima baia hora, za koito takiva pari ne sa problem..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARROT Posted July 1, 2004 Author Share Posted July 1, 2004 Според мен въпроса е не колко струва а дали е функционално. Ако може да ти свърши работа ще се прежалиш за 4-5лв, но ако можеш да пращаш само кратки мейли по-добре да е през WAP. Или греша? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blowcow Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Според мен въпроса е не колко струва а дали е функционално. Ако може да ти свърши работа ще се прежалиш за 4-5лв, но ако можеш да пращаш само кратки мейли по-добре да е през WAP. Или греша? Майни го тоя gprs, функционално е разбира се, аз съм към Мтел и си дарпам мелодийк за телефона през WAP, за друго не знам как да го използвам, а и не ми трябва.Ако и ти си към мтел на сайта на мтел има подробно оняснение как да си активираш WAP/GRPS ако телефона ти ги подържа.За globul не зная А WAP е 0.06 лв на минута...е вярно скорота е по бавна от GPRS, но наи-голямото .mid си го дарпам за кам 30 сек Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARROT Posted July 1, 2004 Author Share Posted July 1, 2004 Точно това беше идеята на топика. Каква принципно е технологичната разлика. Освен в съкращенията разбира се Общите али бали ги има навсякъде из нета. Защо принципно ще искам GPRS вместо WAP. Само заради скоростта ли? Предполагам има и друго, но ми се изплъзва Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 GPRS се мери на трафик, което позволява постоянна свързаност. От там оставям на твоята фантазия да измислиш колко приложения може да има Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Не знам дали е подходяща темата, но ще питам. Значи как мога да си насторя @evrocom.net емаила да може да праща през GPRS интернета на мтел, а да си получавам през на евроком сървара. Защото сега получавам е-маили, а не мога да пращам. Благодаря предвърително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Не знам дали е подходяща темата, но ще питам.Значи как мога да си насторя @evrocom.net емаила да може да праща през GPRS интернета на мтел, а да си получавам през на евроком сървара. Защото сега получавам е-маили, а не мога да пращам. Благодаря предвърително! За SMTP сървър пишеш адрес: mail.mtel.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kman® Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Стори ми се подходяща темата да попитам какви IRC клиенти сте използвали или ползвате на телефоните си, не говоря за смартфони, аз лично съм ползвал jmIrc мисля че ще е полезно да се обсъдят различните програмки и отзивите ви за тях, гадното на на jmIrc е че не позволява въвеждане на "keyword" (или поне версията която ползвах не го позволяваше) Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Стори ми се подходяща темата да попитам какви IRC клиенти сте използвали или ползвате на телефоните си, не говоря за смартфони, аз лично съм ползвал jmIrc мисля че ще е полезно да се обсъдят различните програмки и отзивите ви за тях, гадното на на jmIrc е че не позволява въвеждане на "keyword" (или поне версията която ползвах не го позволяваше) Ще го пробвам през деня да видя как е. Ползвал съм WLirc, но не го препоръчвам изобщо . Проблема идва от това, че не изпраща непрекъснато пакети към съвъра. Поне при мен както ползвам GPRS това е повече от фатално. Преди време преминах на mobicq. Вече говорим за icq клиент. При него има точно опция за поддържане на връзка с сървъра и нямам никакви проблеми. Само дето в последно време нещо не искаше да се върже със сървъра. Не ми се е налагало да го ползвам скоро интезивно за да видя от какво може да е този проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kman® Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 При използвания от мен IRC клиент не съм забелязал такъв недостатък (към Глобул съм, но предполагам това не е от такова значение), но това с паролата на канал е много гадно поне за мен, а не е хубаво да се влиза в пренатоварени канали заради бързо натрупващия се трафик Нямах възможност да си обновя версията и ми е много интересно дали в по-новите е добавено това като опция, защото иначе тази си ми върши работа и не ми се занимава да я сменям Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 За SMTP сървър пишеш адрес: mail.mtel.net <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 Незнам, но в сайта на мтел, пише, че е mail2.mtel.net, а с него не работи. Сигурен ли си в това, което казваш? Последно преди 1 месец съм пращал така. Предоплагам, че още работи. Пробвай да видиш какво ще стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.