Jump to content
BulForum.com

ostanal li e patriotizam u balgarite

Sandro

Recommended Posts

Guest the_hot_guy
/oftopic на мен лично много ми е чудно точно закфо се гордеете че сте българи...сериозно,кфо имаме ние освен една 1300 годишна история,към която в момента сме толкова слебо обвързани че няма накъде повече?

pi4aga,ako beshe chel njakoga svojata 1300-godishna istorija ,njamashe da mislish taka,zashtoto pradjato ti i prababa ti de fakto sa dali jivota si ,za da jiveesh v svobodna strana i da imash vsichki prava ,koito edin normalen chovek trjabva da pritejava ili moje bi trjabva da se vazhishtavame na amerikancite ,s tjahnata 200-godishna istorija ,deto i edna robstvo ne sa prejiveli ????

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

awe zarejete tiq gluposti koi kak pisal. twa sa pulni typotii.kiriliza ili latiniza wsi4ki 4etat i razbirat ednakwo.wyprosa tuka e 4e tiq det sa razo4arowani ot rodinata si ne sa naprawili ni6to s umisyl da promenqt ne6tata. te gledat kwa ko4ina i anarhiq e nastanala i se primirqwat wmesto da se sramuwat i otkrito da wyznegoduwat sre6tu zaku4ilata se sistema na anarhiq i razruha.

pi4aga q mi kaji ti kato znae6t kak vazpriema6 darjavata i rodinata i namira6 li razlika mejdu dvete ponqtiq B)

ъ?кфо?чеки чеки...искаш да ти обясна разликата м/у родина и държава?

ей тфа направо ме заби в земята :ghost стига бе пич,родината е мястото където си роден,и в случая се побира в границите на република българия...родината е всичко това което обичате-тфа е природата,историята,прадедите...

ДЪРЖАВАТА е тфа което всички мразим-правителството,политици,бюрокрация,корупция,престъпност

още ли не ти е ясно понятието?

awe zarejete tiq gluposti koi kak pisal. twa sa pulni typotii.kiriliza ili latiniza wsi4ki 4etat i razbirat ednakwo

погледни ми подписа пич,тфа което съм писал наистина е вярно.в твоя случай фразата която цитирам е тази която първа ми се наби на очи...другото не съм го чел.има си ШИБАН КИРИЛИЗИРАЩ БУТОН МААМУ,цък и готово...

тфа че всички четат и разбират еднакво са глупости...я си представи учебник по история написан с латинеца?не е трудно да се чете-затормозяващо и дразнещо е!

Mechka,ако обичаш без тъпи обобщаващи изказвания.Ти какво искаш да видиш бе???????Утре аз или някой,който също не се чувства патриот да иде и да застреля всички в парламента ли?????Който не бил патриот само вятър си правел на устата като плюе държавата,айде стига.Щото аз съвсем открито съм заявявал,в която и институция да ми се е налагало да отида,че не си вършат работата,защото аз съм обикалял като ненормален да събирам пари за бездомни деца и деца сираци,аз съм ходил със същите тези деца да ги разхождам и да играя с тях,щото патриотите не го правят това,аз съм събирал мазните хартийки на разни патриоти,които хвърлят навсякъде.Лесно е да кажеш-"Горд съм,че съм българин",лафовете всеки ги владее.Хайде със здраве.

awe ako trqq da sym to4en 6te kaja samo 4e na kompa se pi6e po byrzo s latiniza,tyi kato pred o4ite postoqno sa ti latiski klawi6i plus towa gre6kata w dumite na kiriliza e mnoo po o4eizwadna otkolkoto w tezi na latiniza i w toq forum za seten pyt se ubedih w towa.kolkoto do tiq gluposti da iztrepem parlamenta i tqm podobni prostotii, az mislq naprawo 4e samoto ustroistwo na dyrjawata kato parlamentarna republika ne stawa za nas.

Аз пък мисля, че като българи всеки трябва да познава историята си, още повече тя е над 1300 години. Родината ни в момента е в много гадно положение по отношение на политика и кво ли не, но ние сме българи и не можем да избегнем това, дори и някой да приеме чуждо гражданство. Човек може да избира къде да живее но не може да избира къде да се роди. Така, че искате или не България е ваша родина. За патриотизма - всичко опира до самия човек, макар и по моите скромни наблюдения патриотизъм да не е останал. Лично аз се гордея с България и съм ГОРД че съм българин. Затова има толкова много причини, ще си позволя да спомена някои от тях : 1300 годишна история, Васил Левски, Христо Ботев, (...), Христо Стоичков, българското сирене, Черно море, фолклора, киселото мляко, Стефка Костадинова, ракията, както предполагам и адски много други, за които не мога да се сетя в този момент.

И спрете с тези спорове за кирилицата, за мен това много косвено се отнася към чувството за патриотизъм, но вие си знаете ...

Ако не беше патриотизма сега нямаше да ни има като нация. Васил Левски ли не е бил патриот ? Пък май е бил бъгарин, доколкото знам :angry:

А има и руски негри, кво общо има цвета на кожата

Изцяло подкрепям velvet_underground (постинга му от първата страница) !!!! Уви, тук вече няма такова нещо като патриотизъм, защото няма patria (латинска дума, която значи родина и която е корен на думата патриотизъм). Не случайно всички наскачаха не когато нашите дупедавци се съгласиха да затворят АЕЦ , а когато Теди Москов ни каза в очите, че сме помияри. Щото истината боли. Само помислете - съседна Югославия, е била смазана от немците,Белград е бил бомбардиран и сринат до основи, окупирали са я, поставили са си правителство, но там никога не е имало булевард Адолф Хитлер. Тук е имало.

Там след това не е имало и булевард Сталин. Тук така се е казвал цял град, и то не кой да е, а Варна. Никоя от бившите соц. държави не е предлагала на Съюза да се присъедини към его. Нашите предложиха.

И не е срашното, че няма патриотизъм, страшното е, че няма ЗА КАКВО да бъдем патриоти. За какво да бъдем наистина. Имали сме били 1300 години история . И какво? Нищо. Срамно е даже, че при такъв исторически опит сме си оставали все никой и нищо.

Нима сме държава? Не. Ние сме бакалница. Да сте чували в друга държава някой друг боклук да си запали горите, за да може да изнесе дървесината в Гърция ? Или за смешен рушвет да ни съсипва енергетиката, обричайки на нищета за поколения наред цял народ (тоест остатъците от него, тия, дето все още не са емигрирали). Или, бидейки кмет на Пловдив, да поиска десет хилади марки (смешна сума, не мислите ли) за да позволи на един немски концерн да направи завод за преработка на битови отпадъци. Немците му отговориха, че за концерн като техния това са стотинки, но те ТАКА не работят, хванаха си пътя, а ние си нямаме все още завод.

Не сме държава, момчета и момичета. България е географско понятие. Туристическа атракция. Отворена от девет до пет Вашингтонско време. Образовинети хора от по-старите поколения бягат навън, а младите, чрез разните му там нови образователни програми, биват подготвяни от политиците ни (които не ни се падат от тотото, а си ги избираме, не забравяйте!!! ) да могат горе-долу да се подписват и, да разбират езика на новия Голям брат и да могат да правят за него две неща - две неща - мъжете - да правят добра скара, жените - да правят добри свирки .

Преди години двама български търговци са направили със свои пари Софийският университет. Сега една мутра в Асеновград си построи палат до един порутен манастир, в който е погребан някой си там Паисий Хилендарски.

За манастира и прочее новите българи пари нямат. Държавата - сащо. А само със стоте и нещо хиляди лева, които оня имбецил Абрашев даде за букети, тоя манастир можеше да светне. Ама що да се занимават, те нашите педали върнаха Историята, писана от същия тоя Паисий , на тия, дето имат интерес да я оставят да изгние в някое мазе...

В Пловдив един търговец, наречен Димитър Кудоглу, преди време подарил сгради за болници и няколко тютюневи склада, с наема от които тия болници да се издържат, за да работят безплатно за бедните . Сега тия тютюневи складове се приватизират, а Белодробната болница проси пари, за да оцелее. А някой наш човек ще гушне складовете и познайте с какво ще ги плати?? С добрите стари копменсаторки.

Преди време тук пуснаха на свобода едно говедо с 65 000 (шестдесет и пет ХИЛЯДИ ) дози хероин. А в братски Сингапур щяха по живо по здраво да го обесят за 5 грама (шест дози) . Представете си, от хората, които си вкарат тия 65 000 дози, само един процент да станат зависими, това са 650 души.

И се чудим защо 60 000 души годишно изчезват от тука без намерение да се връщат. Не ще да е от добро.

Въобще, хубава си, татковино ...

Ба маа му, аз цял роман написах ...

Сто на сто сега ще ме наругаят патриотите, дето се разхождат с фанелки "white power", написани на чист български. :D

Това е реалността, момчета! Просто това е реалността.

Съболезнования молим да не се изказват.

praw si pi4 no az wse pak mislq 4e za twa si4koto det go napisa e winowna razhaitenata ni sistema -parlamentarna republika li twa e samo za oniq pedali ot zapada i USA .bylgarskiq narod winagi e bil diw i zatowa e ozelql tolkowa wekowe.

za twa sym na mnenie 4e trqq da se wyrne konstituzionnata monarhiq i da zaigrae

dyrwoto po mafiotskite tikwi.za6toto edno zentralizirano uprawlenie e mnogo po stabilno i ako poglednem nazad ot tiq 1300 godini bylgariq e bila zentralizirano uprawlqwana 1250 godini

Разбирам те, Mechka , но кой ще стои начело на тая монархия??? Симеончо ли?

И Дядо Господ да слезе, ще му е трудно, защото ние просто сме си такива.

Пък и до сега вносните ни монарси някак много-много не са се справили с тази задача. Не мисли, че Швеция , например, е долбра държава, защото е манархия ! Тя е такава, защото там живеят шведи.

Промяната трябва да настъпи на всички нива. Столетие ще ни трябва, за да се променим. И това не става със заповед отгоре.

Преди време един образ, мой познат, ДАНЪЧЕН ИНСПЕКТОР мина интервю за Канада. Но се отказа да заминава, не защото е патриот, а защото (цитирам) "там няма да съм на това уважение, на което съм тук". Представяш ли си????? Човекът просто зае, че там връзките не съществуват, рушвети не се дават, и ще трябва да вземе да ПОРАБОТИ и да си наруши житейските принципи.

Ей в това ни е пробламът. Сегашният мадридски пъпеш какво, заигра ли с тояга по мафиотите? Напротив. Както се казва, всяка държава си има мафия, но у нас мафията си има държава. Проблемът не е само в държавата обаче. Проблемът е в простака, който си хвърля фаса от прозореца на колата, които си сменя маслото на колата по поляните в планината, който си сече елха от близкия парк, вместо да даде два лева на пазара, който бие жена си, който възпитава децата си, че далаверата е нещо прекрасно (макар че в това отношение съществано помага и тия деца просто да се огледат около себе си)...

Това е. Преди време слушах химна прав, влизах с вълнение по музеи и прочее, защото така повеляваха младежките ми илюзии и принципи.

Но сега вече съм родител и не мога да си позволя да имам принципи. Защото не знам какво ще отговоря на детето си, като ме пита утре - Тате, защо синът на Гърневски (примерно) ми е началник, а е по тъп от мене. Ей за това се махам от тук. Себе си мога да погреба тука, като псувам, пия си ракията и пооткрадвам оттук-оттам . Но децата си няма да погреба. Въобще както казваше един приятел, изход от кризата има, и той се казва Аерогара София.

Тъжно е, но е факт.

То се е видяло, че нашето поколение вече може да бъде само тор за децата си. Е, аз предпочитам да съм тор в една по-добра саксия.

Туйто!

Стига с тези идеи,че ако станем монархия и ще преживеем възход.Каквото и да станем все ще си останем на това дередже.Първо трябва да си почовъркаме в манталитета,защото сме малко "диви",както някой се изказа,защото на момента само псуваме другите и се оплакваме,но си търпим.За мен не е нормално да гледаш само в чинията на другия и да викаш "ейй тоя как се е уредил,пък аз..." и да почнеш да плюеш всички,защото те са ти виновни за всичко.Не може цял живот да викаме "аз може да не съм добре,но важното е и на теб да ти е зле".Не се ли научим сами да си оправяме бакиите,трябва да забравим властта да ни ги оправи.А аз ще се присъединя към хората като cheese и най-вероятно ще си умра тук,като тегля по една майна на простотията и си пия ракия

Позволявам си да те поправя, друже :D

Няма да стоя тука. Дължа на децата си нещо повече от това .

За другото обаче с тебе сме единодушни . Между другото и по въпроса за Путин :D

Ха със здраве!!

:beerchug

simeon4o za wa6e swedenie ne e bil nito wyzpitan da uprawlqwa kat zar(w smisyl s twyrda ryka) nito pyk e uprawlqwal nqkoga kato takuw.Ba6ta mu i dqdo mu sa bili wyzpitawani s kazarmeni merki.taka 4e qsno e 4e nqma da e twa leke.no wse pak twyrdata ryka e nujna.

Не съм патриот,защото не харесвам България,не я харесвам нито като концепция(ако има такава,заложена в нея),нито като народ,нация,манталитет.Хората тук са злобни,мръсни,завистливи и подли.Тъпо е да се обощава така,само че когато става дума за моите сънародници -може.Писна ми да съм заобиколена от хора,които са нещастастни заради моето щастие,или са щастливи заради моето нещастие.И си мисля,че това е много голям проблем,защото не може да бъде изкоренен току така.Може би причината се крие в историята,а може би е просто ген.Надявам се искрено да се получи някакво"прочистване" след 3-4 поколения.Но мен не ме касае,защото аз не съм патриот и ако имам възможност смятам да се махам оттук и искрено се надявам децата ми да не са родени тук и повъзможност да говорят слабо български,ако се сещате за какво ви приказвам... :cry

Жалко е ,че има толкова много нихилисти в България- :cry "Моята Родина е там,където се чувствам добре и живея добре" <това май се опитвате да кажете. Явно не правите разлика между държава и родина...За хубаво или за лошо сме родени на тая българска земя.Нямам против хората ,които търсят щастието си в чужбина.Но не разбирам тези,които се отричат от всичко родно :angry1 :angry1 :angry1

Не съм патриот,защото не харесвам България,не я харесвам нито като концепция(ако има такава,заложена в нея),нито като народ,нация,манталитет.Хората тук са злобни,мръсни,завистливи и подли.Тъпо е да се обощава така,само че когато става дума за моите сънародници -може.Писна ми да съм заобиколена от хора,които са нещастастни заради моето щастие,или са щастливи заради моето нещастие.И си мисля,че това е много голям проблем,защото не може да бъде изкоренен току така.Може би причината се крие в историята,а може би е просто ген.Надявам се искрено да се получи някакво"прочистване" след 3-4 поколения.Но мен не ме касае,защото аз не съм патриот и ако имам възможност смятам да се махам оттук и искрено се надявам децата ми да не са родени тук и повъзможност да говорят слабо български,ако се сещате за какво ви приказвам... :cry

Хората били злобни и........На колко години си моето момиче? Не си моето ама карай да върви, надявам се това да не те обижда. Хм интересно пък защо аз не съм на твоето мнение, вероятно съм много заблуден. Що ли си мисля, че хората са такива каквито ги виждаш? Иначе хората са си хора има ги всякакви, но пък аз си мисля, че във всеки можеш да откриеш доброто стига да поискаш.

Та с всичките тия глупости дето ги написах исках да ти кажа, ти където и да идеш, хората винаги ще са лоши, злобни и.......С две думи проблема си е изцяло в теб и твоето мислене. По-добре се замисли как да го решиш, защото заминаването ти навън може да реши много други проблеми но не и този.

Ако съм бил малко остър съжалявам.

v tova dali pi6e6 na latinica ili kirilica az ne vijdam nikakva razlika nali smisalat e edin i sa6t ,vseki pi6e kak to mu e udobno i priqtno a ako za teb patriotizma se izrazqva v pisane na kirilica tova e samo tvoi problem 

Ами как ще видиш? Като не виждаш, изобщо какво ми говориш за патриотизъм?

А сега обяснявам, защо поне тези които говорят за патриотизъм би трябвало да пишат на КИРИЛИЦА. Защото си имаме БЪЛГАРСКА азбука, защото БЪЛГАРСКАТА азбука е част от БЪЛГАРСКАТА история и е измислена за БЪЛГАРИТЕ (и такива като теб), защото е част от БЪЛГАРИЯ, защото когато пишеш на латиница показваш НЕУВАЖЕНИЕ към БЪЛГАРСКАТА азбука и в частност към всичко БЪЛГАРСКО, защото показваш НЕУВАЖЕНИЕ към участниците във форума които са БЪЛГАРИ и ги караш да си морят и напрягат очите с твоята "ШЛЬОКАВИЦА" а след като не уважаваш БЪЛГАРИТЕ не уважаваш в частност и БЪЛГАРИЯ. Защото за 500 години турско робстео ние сме си запазили езика и БЪЛГАРСКАТА писменост, защото като днес тук си пишеш на "шльокавицата" утре ще го направиш и в съчинението си по литература или най-малкото ще се чудиш абе тая думичка с "Ъ" ли се пише или с "А" защото в латиницата няма такава буква като "Ъ" и си свикнал вместо това да я заместваш "А" или "U". Е трябва ли още да ти обяснявам защо след като говориш за ПАТРИОТИЗЪМ, поне трябва да пишеш на КИРИЛИЦА. И точно за такива като теб, които им е по-удобно да пишат латиница е сложен, както някой вече се изрази "ШИБАН" бутон който с едно натискане КОНВЕРТИРА написаното от теб от ЛАТИНИЦА на КИРИЛЦА, толкова ли е трудно да се разбере това (едно натискане нищо няма да ти коства, ама на кой му пука). Малоумни ли сте или какво? Хората сложиха БУТОН, като искате пишете си на ЛАТИНИЦА и после натиснете пустия ми КОНВЕРТОР.

Хайде стига толкова че........Та така ако не си ме разбрал, явно..........

Аве ТУк неразбрахте ли че е малко по демократично от ДАТА.БГ !

А и в дата-та ги следят кретици ! Които точно наблиудават за да клеветат !

Сигорно от създаването на "Варез.ру" Е имало анкета, при която е надделял вота за СЕКИ КАК СИ ИСКА ТАКА ДА СИ ПИШЕ !

Аз не вийдам какво значение има с какви букви ще пишеш ! Се пак пишеш на БГ нали ? дали ще е с латински букви дали ще е с клилица ! се се разбира !

Това ващо което пражите е Кунистическа и консервативна постъпка... Секи има право на избор

Е това изобщо се чудя да го коментирам ли не ли? Ето до това води дългото писане на ЛАТИНИЦА. По-НЕГРАМОТНО нещо до сега не бях виждал, повече ме измъчи и от това да чета латиницата, да не говорим, че докато му схвана смисъла се изприщих. Чудя се да се смея ли да плача ли.

А колкото до това дали била консервативна постъпка и правото на избор, на мнение съм, че модераторите трябва да забранят да се пише на латиница (ама те си знаят) както е в някои други форуми. И пожелавам на написалия този пост да се научи да пише не само на кирилица ами и на грамотен български език.

Ами толкова от мен, и със здраве.

браво Myth и аз се опитвам да им го набутам в т..... те глави ,че нямаш АБСОЛЮТНО НИКАКВО ПРАВО да говориш : "колко стм горд,че съм българин" и в същотото време да пишеш на тъпата латиница,която е за малоумни средно европейци :devil :devil :angry1

нека ма намрази всеки който иска

Какво сте се запънали с тази кирлица???Искате ли да пишем и на литературен български?Ако искате,дайте да си спестим реплики от сорта на "да им го набутам в тъпите глави".А,нека спрем и употребата на чуждиците в българския език.Съгласни??????Ако не сте, да ви го "набутам в тъпите задници"!

Това последното ми прозвуча малко крайно, за мен важно е правото на личен избор. Всеки живее, яде, говори и пише където иска и на какъвто иска език (без яденето). ПАК обърнахте всичко на заяждане, този път за кирилицата. Патриотизма трябва да ти идва отвътре, това дали ще се покажеш патриот в един форум за мен е дреболия, несъществена част. Важното е да си патриот в живота, в сърцето, патриот в БЪЛГАРИЯ.

Какво сте се запънали с тази кирлица???Искате ли да пишем и на литературен български?Ако искате,дайте да си спестим реплики от сорта на "да им го набутам в тъпите глави".А,нека спрем и употребата на чуждиците в българския език.Съгласни??????Ако не сте, да ви го "набутам в тъпите задници"!

Жаргона винаги си е съществувал и винаги ще си съществува, има си места където литературния български е задължителен и такива където не е. Но поста ми този път изобщо не по темата "На кирилица ли да пишем или не?" Нищо, че подкрепям кирилицата. Поста ми ако не си прочел отговаря на въпроса "ЗАЩО ПОНЕ ТЕЗИ КОИТО ПРЕТЕНДИРАТ ЧЕ СА ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ПИШАТ НА КИРИЛИЦА" Ако не си схванал смисъла на поста ми това си е твой проблем. Изброил съм много доводи, защо "големите патриоти" би трябвало да го правят, ако можеш да изброиш подобни в полза на противното направи го, нямам против. Но няма смисъл да се заяждаме и да подхвърляме.......

А колкото до последното изречение разбирам, че нещо си я закъсал за жени :D .

Хайде не се връзвай и със здраве.

П.П. Аз самия не се пиша толкова голям патриот, дали съм или несъм това е съвсем отделен въпрос и може би дълга тема за обсъждане. Но съм на мнение, че щом се биеш в гърдите "Колко голям патриот съм" поне писмеността ни трябва да се уважава, защото е част от българската история. Ама аз това съм го писал и по-горе няма смисъл да го повтарям. Просто има противоречие в това да кажеш "Патриот съм голям" и в същия момент да отхвърляш българската азбука и писменност напълно съзнателно. Не говоря за технически или граматически грешки.

П.П.П Баси послеписа дето стана.

Наистина съм закъсал за жени-девствен съм :( А по въпроса кой как пише-а не можеш ли да си представиш,че някои хора просто не могат да пишат на БДС или фонетична???Добре разбрах мисълта ти.

Наистина съм закъсал за жени-девствен съм :( А по въпроса кой как пише-а не можеш ли да си представиш,че някои хора просто не могат да пишат на БДС или фонетична???Добре разбрах мисълта ти.

Ами тя фонетичната не се различава толкова от латиницата, разположението на буквите същото, специфични са само "ж", "ч", "ю", "щ", "ш" "я", "ь", "ъ". Не са толкова много "Я" и в латиницата се замества с "Q" (аз съм изключение я замествам с "ia"). А и на тези хора за в бъдеще все повече ще им се налага да пишат на кирилица в обръщения, писма, документация и т.н. така или иначе в комуникациите все повече се налага електронната поща, (някой фирми дори предпочитат автобиографията да се изпрати в електронен вид), електронната документация все повече навлиза и на тези хора ще им се налага да пишат на кирилица. Тогава какво ще бъде извинението им "Ама ето ви автобиграфията ми на "шльокавица" щото не се научих да пиша на фонетична или БДС подредбата и щото не ми е приятно да пиша на кирилица" или "Абе дайте да си разкажа автобиграфията, защото изобщо не се научих да пиша в 1-ви клас".

Ти не си и можел да пишеш ама си се научил :-). А това много бъзо се учи, ще отнеме на някои най-много два дни :-) (писането на фонетична ако допреди това си писал само на латиница)

П.П. Извинявам се офтопика, съвсем се отклоних от темата ама. Моля следващите, които ще пишат да не взимат под внимание този ми пост.

Браво на Myth, само така!!!

Защо според HEKTIK и някои други българите са:

злобни,мръсни,завистливи и подли

Ами сигурно защото някои такива антипатриоти като вас са им го набутали яко отзад и сега те са обезверени и отчаяни. Покажете ми един щастлив човек, който е злобен, мръсен, завистлив и подъл. Няма такъв!!!

Всичко е въпрос на личен избор. Прочетете ФЕЙЛЕТОН ЗА БАЙ СТАМАТ и ще ви стане ясно, а именно, че ако повечето хора са патриоти България ще се оправи, а ако са като HEKTIK, бай Стамат или Пешо тогава и Господ не може да ни помогне.

Не се заяждам, просто изказвам личното си мнение и не искам да засегна никой...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...