Jump to content
BulForum.com

Kompiutar

Recommended Posts

Здравейте. Имам един въпрос. Нека ако някой знае и може да ми помогне. Какъв компютър трябва да си взема за да ми върви добре Photo shop-a предпоследната или последната версия, Corel draw и другите програми от този сорт ? Мерси на всички предварително.

Аз мисля, че трябва да е сравнително нов.Обърни внимание на видео картата.Препоръчвам ти Nvidia Geforce FX 5600

Става и с много по-евтин вариянт!!!

Thermal Take Volcano 12

като за начало може и да не си взимаш вентилатор за 60 лв.

Barton 2500+

Дъно / да поддържа процесора / :)

поне 512 RAM /но и с 256 МВ няма да имаш проблеми - поне аз нямам/

другото не е от значение

п.с. Все пак не си взимай 2 MB видео карта :)

Пък и всичко зависи с кви пари разполагаш - ако имаш повечко за харчене - кажи :) ще се измисли нещо :)

Става и с много по-евтин вариянт!!!

като за начало може и да не си взимаш вентилатор за 60 лв.

То винаги може да мине с по евтино но ако може да си позволи нещо от този род ще е по добрия вариант ;) а вентилатора е препоръчитилен ако сте се вдига процесора :)

Но в крайна сметка зависи от това колко пари си прежалил :woot

То винаги може да мине с по евтино но ако може да си позволи нещо от този род ще е по добрия вариант  ;)  а вентилатора е препоръчитилен ако сте се вдига процесора  :)

За да му вървят горепосочените програми няма нужда да се вдига този процесор, пък и на, човека му трябва да работи на него, както си личи от поста му, а не да клоква и да гледа стабилности.

#оффтопик аз съм с много по-обикновен вентилатор на CPU-то /BARTON 2500+/ и си работи на 3200+ като температурата се дига само с 2 градуса

#оффтопик аз съм с много по-обикновен вентилатор на CPU-то /BARTON 2500+/ и си работи на 3200+ като температурата се дига само с 2 градуса

Аз също съм с по-обикновен вентилатор и по принцип намам проблеми затова съм писал "препоръчително" :)

Няма да е лошо да кажеш до колко пари щото така можем да ти направим такива конфигурации че да се схванеш като отидеш в магазина и ти кажат някаква хубава сумичка ;) ;)

Какъв компютър трябва да си взема за да ми върви добре Photo shop-a предпоследната или последната версия, Corel draw и другите програми от този сорт ?

dj_ivo, мисля, че съществен момент е да споделиш какво ще искаш като резултат от софтуерите и дали сега започваш, или си напреднал (в приложния софт и съответната ОС, предполагам WINDOWS). Така съветващите ще се ориентират и няма да се стига до гърмене на врабче с топ, или пък постна конфигурация, дето ще ти върши работа не повече от месец-два.

Също, както каза Aston, трябва да си наясно колко си готов да платиш. Като удариш чертата, прибави още 15%, за неща, дето неминуемо ще изникнат впоследствие, и горе-долу картинката ще ти се изясни ;) .

Ок. Благодаря много. За това ми дават 600 лева. Дано се вместя в тази цена. Все пак не трябва да е нов компютъра.

Като не за нов, отиваш в Реал Вижън и си вземаш COMPAQ AP550 С ДВА ПРОЦЕСОРА ОБАЧЕ и поне 512 РАМ, може да ги дават и с 1280 както едно време ИЗОТ. Мисля че ще се 'родиш' с такава машинка. И на всичкото отгоре са с 'убийствена' видео карта Oxygen GVX1, която има най-доброто 2D което съм виждал някога /сравнявам с Matrox G400, G450 i G500 така че не говоря глупости/.

А за монитор помисли ли? Щом ще работи графика, не трябва да е под 17" и да не е някой евтин боклук, дето ще ти скапе очите.

Аз работя основно с Корел и Фотошоп и съм с 1 GHz селерон, с диск 40 GB, 512 Мб RAM и видео с 64 Мб RAM и всичко си върви супер. Много зависи, какво смяташ точно да правиш с тези програми?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...