MUSASHI Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Здравейте . Въпроса ми е къде мога в Пловдив да занеса да видят една батерия на лаптопа или както трябва целия защото проблема ми се явява в следното че днеска реших да преместя лаптопа и да го остава на батерия само за да принтирам едни неща и не е работил повече от 5-6 мин и се изключи при опита ми да го включа отказа и светеше яка за захранването което по-принцип си означава че няма батерия при което много се учудих от това та пуснах въпросната машина към ел.захранването и при самото стартиране ми изписва че заряда на батерията е в минимално количество при стартиране на windowса се оказа че батерията е на 0 % докато преди това беше с 100 % . Оставих го да се зареди и си изтеглих Еверест при което програмата отчете 0 % износване на батерията НО капацитет на батерията от 389 mWh 0 % заряд . А доколкото знам и то и на самата батерия си го пише 4700 mWh оставих го да се зареди напълно при което пак го изключих и пак се оказа същото от 100 % на 0 % за 5 мин. Става въпрос за HP 6730с на 2 години от които най-много 3-4 пъти при които съм практикувал на пълно разреждане и пълно зараждане през останалото време е бил включен в електро мрежата. Така че ако може някой да ме напъти къде да отида да проверя ще го буди ли защото каквото и да е нямам 120 лв за нова батерия а видях че ако трябва да се рециклира тази ще ми струва около 100 . Благодаря предварително на всички отзовали се . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dqdo_koleda Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Ами ако е батерията , само може да се радваш, две годишен лаптоп със заминала батерия малко съмнително, но не и невъзможно. Моето мнение е, че проблема е другаде /дано не се окажа прав/, занеси машинката в сервиз за диагностика. порведен захранващ чип на дъното - подмяната стува колкотото нова батерия ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUSASHI Posted January 12, 2011 Author Share Posted January 12, 2011 Благодаря . А все пак някои да даде съвет към кои сервиз да се насоча защото доколкото гледах в Пловдив има май на CNsys които маи са лицензиран сервиз на HP пък то освен и качеството е важна и цената Link to comment Share on other sites More sharing options...
hop Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 "Стемо" май са официален сервиз на HP. Преди време при тях сменях проблемно DVD нa лаптопа ми (HP) в гаранция. Намират се на бул.България, до кръговото на Панаира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dqdo_koleda Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Благодаря . А все пак някои да даде съвет към кои сервиз да се насоча защото доколкото гледах в Пловдив има май на CNsys които маи са лицензиран сервиз на HP пък то освен и качеството е важна и цената Батерията може да не се зарежда, защото чипа не работи. Оторизиран сервиз ... ами малко скъпичко ще е, но пък ти си знаеш ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUSASHI Posted January 12, 2011 Author Share Posted January 12, 2011 Въпроса е хората да работят сериозно и да се отнасят съвестно към нещата .Аз съм съгласен на всякакъв сервиз стига да се свърши работата като хората . Защото да си говорим честно 100-120 лв. не са и малко пари. Който аз немога да намеря в този момент и ако става нещо евентуално ще бъде по късно то по-зле няма накаде ще си стои сега настолен и това е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Не се заблуждавай, че в България някой работи сериозно, дано да имаш късмет всичко да е наред Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijo99 Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Порови из интернет има доста програми под ДОС с който да си тестваш батерията, повечето сервизи така практикуват но ти взимат сума от 20-40лв според зависи магазина или сервиза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.