cmdj7 Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Здравейте ! Ровичкайки се вчера из архивите си с части и техника ми попадна едно старо преносимо компютърче на което мнозина ще се изсмеят ,виждайки характеристиките му ,но повярвайте машинката би могла да служи вярно още дълги години за текстообработващ ,интернет и музикален компютър - COMPAQ Armada 1750. Характеристиките са : Процесор: INTEL Pentium II 366 MHz HDD: HITACHI 4.2 GB /4200 rpm RAM: 64 MB (on board ) + слот за допълнителна VIDEO: ATI RAGE LT Pro AUDIO: ESS ES1869 Компютъра е в изрядно техническо състояние и перфектна за годините си визия .Откъм хардуерни забележки ще отбележа батерия на BIOS-а и липсващ клавиш на цифрата "3" ,който работи - липсва само пластмасовото копче . Машинката е с инсталиран WINDOWS 98 ( Гърция edition ) Има флопи ,което работи .Липсва CD устройството !!! Батерията има издръжливост над 2:00 часа ( гарантирам за това ) . Адаптер няма - той е вграден в машината и свързването към ел.мрежата е посредством кабел ( в комплекта е ). Има COM порт и е подходящ за сервизна дейност и автодиагностика !!! LCD панела е без забележки .Звука от вградените говорители е много добър .Тежък е ,но много солиден ! Невероятна за годините си машина - самото влизане в BIOS-а е ритуал с много опции ( докато логото COMPAQ стои на дисплея се появява мигащ курсор - натиснете незабавно F10 за влизане в BIOS менюто ). Интернет на машината ще се подкара чрез PCMCIA/LAN адаптер ,който не е наличен ( поръчах си ,но чак в четвъртък ще е при мене ) Цената нека е 50.00 лева от сърце ( ПС и ел.кабел ).Намира се в гр.Плевен . Цената ще бъде редуцирана само за сметка на кабела !!! Когато ми доставят картата за Интернет връзка цената ще бъде променена !!! За контакти използвайте лични или е-майл livanov@abv.bg Реални снимки ще дам утре ( или когато съм свободен ) в поста си ! ПП. Забравих "дежурното" си ритуалче за успешна седмица Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmdj7 Posted January 10, 2011 Author Share Posted January 10, 2011 Понеже не ми се снима тази вечер ,а и имам доста друга работа ( включително и бутилка вино ) ,поради липсата на снимки давам нова цена за това наистина здраво творение - 45.00 лева . ......така по-лесно се мисли . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmdj7 Posted January 16, 2011 Author Share Posted January 16, 2011 И понеже Ви обещах снимки ,а едва днес имах възможност да направя ето ги и тях - http://cmdj7.snimka.bg/business/used-notebook-parts-and-ipod.564105.22101668 цената не ще редуцирам ( намаля ) поради наличието( вече ) на PCMCIA LAN адаптер ,благодарение на който ще подкарате Интернет на това качествено и надеждно компютърче ...... ПП. За фенове на марката или хора ,които вежливо си я изпросят ще има скромна ,но от сърце отстъпка - все пак искам да послужи на някого ,а не да стои в кашоните ми с чарколаци ( то май в тях се намират доста хубави нещица ,но не ми остава време да се поразровя обстойно ) ПРОДАДЕН !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.