Runner Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Няма такова нещо... бързи жаби, бейнлинги, малко хлебарки и повече хатчерита и е дотам... ти хвани два пъти повече бази от него пък после да те спира. И брудлордове с малко муталиски до тях нямат спиране хубаво че са единици игрите когато се стига до тях... А как се спират танкове с торове? Вчера един теран два пъти ми се пада подред на ладъра - първия път му вадих жаби, банелинги, хлебарки от 2 експанда, а втория път от 3 експанда и двата пъти ме би с минимални усилия. Направо ми се смачква самочувствито, когато знам че съм играл на ръба на възможностите си и въпреки това виждам, как някъв, който не е кой знае какво ме прави сам да си говоря... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 А как се спират танкове с торове? С повечко хлебарки, зерглинги (бързи) и малко бейнлинги като внимаваш да не му се натресеш на някое тясно място и поне мслко миктоконтрол правиш. Ако танковете са над 4 а торовете са над 5 се предполага ги да имаш broodlordове освен вече изброените... и е тъпо да се налееш ако той се е окопал някак... тогава правиш нови бази и ъпгрейди до откат... А ъпгрейдите са полезни много. Примерно еднакви армии но едната 1/1 смачква другата и запазва около половината си единици... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Ъпгрейдите за атака на роучовете качват по 2 точки, така че са много важни. Срещу mech колкото повече роуч, толкова по-добре. Осооообено ако го изненадаш изпод земята или фланкираш. Дропове върху тях също са идея, но лично на мен не ми се струва полезно, защото поне 2-3 ще умрат, преди да свалят дори 1 единица. Иначе брудлордове, ама тогава трябва и къраптъри, за да ги пазиш от викинги. Но не се тревожи, в момента всички в SC2 обществеността признават, че ZvT е "broken" На мен открай време голям проблем ми е харас по оверлордовете с викинги/феникси. Хем проваля скаутването, хем съплая, хем билд ордера. Принуждава те да вадиш още кралици, спор кролъри, хидри, а през това време се масират марини/мародери и зелъти/стокъри. Още като ги видя как нападат първия оверлод и знам, че ще загубя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boomearst Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Пичове вие в батъл нет ли играете? Пиратски варианти излезли ли са? Много пари, пък и ми се играе. Лоша работа. Някой, ако продава 2ра ръка да казва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Още като ги видя как нападат първия оверлод и знам, че ще загубя. Хехе един вид психологическата атака казваш че е много важна. Фениксите и викингите нщхич не са евтини а и трябва поне 2-3 но съм виждал особено ефективен тормоз с много викинги. Фениксите колкото да избиеш кралиците и малко дрони и евентуално муталиски но там трябва страшно много да се внимава... Пичове вие в батъл нет ли играете? Пиратски варианти излезли ли са? Много пари, пък и ми се играе. Лоша работа. Някой, ако продава 2ра ръка да казва. Пиратски има в арената, но можеш само мисиите. За мултиплеър трябва оригинален ключ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 ...в момента всички в SC2 обществеността признават, че ZvT е "broken" ... Ако това е неравно не знам PvT колко е равно... според мен от цялата работа протоса е най-прецаканата раса като стане въпрос за битка срещу теран. Иначе съм съгласен, че в момента терана е над другите 2 раси. И Runner е напълно прав... може само с 1 ръка да играя и да спечеля срещу съперник който иначе да ме нашляпа здраво ако играя с протос... и проблема няма да е в това, че протоса примерно ми е малко по-слаба раса от терана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boomearst Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Не знам колко са слаби зергите, но пробвайте някоя зергска мисия на брутал да видите колко са слаби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 http://www.youtube.com/user/HDstarcraft#p/u/3/222a87X9t5c TvP про корейчета апм-ки. Колкото и про да са, пак ми изглеждат супер праволинейни и безидейни корейчетата. Едно време имаше един корейски сървър на SC1 там редовно мажехме на 2в2 корейките с 200 апм с нащо 70.. Протосоа според мен играеше много по-добре, обаче теран вс протос е много неравностойна битка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Сагата "ZvT" добиви нови измерения след това изявление на Dimaga: You are not going to believe it, but it is true. I am seriously considering changing my race. This is, however, understandable: you must realize that I have not only moral responsibility to my fans, but a much more real, financial responsibility to my employer. I do not just play Starcraft 2 for fun, it is my JOB. The image and the popularity of the team depend on my results, and so I must do whatever is necessary to make my team the best. Unfortunately, in the present balance situation regarding Zerg, I cannot achieve good results for my team. Blizzard's inaction only further fuels the fire. Because of these reasons, unless there is at least an announcement of the new patch after GOM TV Global Starcraft II League and IEM Global Challenge Gamescom, I am going to switch from my precious Zerg to the more successful Terran. I really want at least a small balance change, but so that your game does not have to depend solely on the mistakes of your opponent. I want fair play. Hopefully, I will not have to take such extreme measures. Dmitry "DIMAGA" Filipchuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Само реват, а какво искат да се промени и кое точно да се пипне така и не чувам да се обсъжда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Мисля, че идеята е не да се промени нещо конкретно, а просто да се промени нещо, защото текущото състояние на нещата май не е балансирано. Поне така говорят хората, аз лично съм слаба ракия, падам и от теран, и от протос, и от зерг еднакво лесно, така че нямам за какво да се оплаквам Интересен факт - в лигата ми топ 10 се запълва от 8 терана и 2 зерга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Да, но пък от друга страна по турнири много рядко финалистите са терани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 По принцип във футбола казват, че турнирите са мястото, на което по-слабите отбори имат някакъв шанс да вземат нещо, защото се разчита най-вече на моментното състояние и на късмет, разбира се. Друго е, когато става дума за лига и масово количество игри. Ако на статистиката може да се вярва, в момента в топ 30 на Европа има 20 терана, 6 протоса (един от които Zeerax!!!) и 4 зерга. В световен мащаб процентното отношение е около 50/25/25%. Пак казвам, ако може да се вярва на тези данни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Едно обаче е ладър, друго са турнири, на които се кани само каймака. ИдрА, WhiteRa, HuK, Lucifron, Tester, ТЛО и т.н. и т.н. там няма "слаби" играчи. Моментно състояние може да е 1 турнир на 1 играч, но то като гледам все различни терани и все падат, докато различни протоси и зерги обират наградите. EDIT: http://www.teamliquid.net/blogs/viewblog.php?topic_id=143933 - хахаха! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 V momenta sym v edna ot diamantenite ligi, purvite 3 igrachi sa protosi, posle sa 2 terana, posle pak protosi i terani, a na 10to mqsto zerg. V top 10 - 10% zergi... Tva sushto e malko ili mnogo pokazatelno. Ama i tova za Dimaga...shtom chovek ot negoviq rang go kazva, znachi rabotata e qsna. Dano da predpriemat neshto po-seriozno, zashtoto skoro shte ostanat samo protosi ili terani! Mejdu drugoto, minaliq den bez da iskam sym cukanal i sum izbral da igraq s protos v edna ladder igra. Ta me pusna sreshtu zerg. Do sega ne bqh igral nito edna igra protos, no napravo go smazah. Moje da ne e bil na moeto nivo, no pri polojenie, che do sega nikoga nikoga ne bqh igral protos i go bih bez nikakvi problemi sushto e pokazatelno. Sori za latinicata, no nqma kirilica ili pone ne znam kak da q pusna ot foruma... Tits of pain... Hahahahahaha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Machine vs QXC, BO5 http://www.justin.tv/iccup/#/w/317076064 Enjoy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boomearst Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Тъй като нямам оригиналната и се налага да играя срещу AI мога да кажа, че най-лесно се играе с протос, по мои наблюдения. След това е терана и най-трудно е със зерга. Не трябва да забравяш на queen-овете магията за ларвите. Трябва да движиш овритата да серат някъде, за да закулиш преди да си направиш експанд, но за сметка на това кой друг вади 50 единици за 30 секунди? Никой. Видях 2 коментара над мен, че някой "про" се оплаква... От моя страна погледнато торове и сиджове много лесно могат да се сринат. Стреляш с бруд лорда по най-предните единици, все тая дали сиджове или торове и авто атаката на сиджовете преебава собствените си единици от сплаш демиджа. Торовете не са кой знае кво по въздух, така че не могат бързо да свалят бруд лордовете. Вярно е, че нищо не може да влезе централно по земя на тия животни, но алтернативи има. Едно от предимствата на зерга са безбройните евтини експандове, които могат да правят. Много рядко играчи проверяват навсякъде. Големият минус е невъзможното макро и микро, което се изисква за да се играе тоя проклет зерг. А тоя DIMAGA... ако си мисли, че заради него ще променят нещо.. за много велик се е помислил. Чак заплашва, че ще си смени расата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Няколко грешки допускаш: 1. Broodlordовете са изкл. скъпи 2. Добрите играчи скаутват нон стоп а като играя протос разгвърлям ба ключови места обзървъри също със зерг 3. За колко broodlorda си говорим? Защото терана ще има викинги като ги види.. 4. Закулване.... бухаха... ако играем един срещу друг и те видя да праавиш кули аз моментално ще пусна поне още една база и колкото мога работници... защото кулите са за защита а не атака... компютрите ти се наливат тъпо но човек ще гледа да ти извърти номер... до преди няколко версии на AIто протоса се отнасяше елдментарно с муталиски само... то и срещу количеството имортали които правеше друго нямаше какви... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 V momenta sym v edna ot diamantenite ligi, purvite 3 igrachi sa protosi, posle sa 2 terana, posle pak protosi i terani, a na 10to mqsto zerg. V top 10 - 10% zergi... Tva sushto e malko ili mnogo pokazatelno. Ama i tova za Dimaga...shtom chovek ot negoviq rang go kazva, znachi rabotata e qsna. Dano da predpriemat neshto po-seriozno, zashtoto skoro shte ostanat samo protosi ili terani! Mejdu drugoto, minaliq den bez da iskam sym cukanal i sum izbral da igraq s protos v edna ladder igra. Ta me pusna sreshtu zerg. Do sega ne bqh igral nito edna igra protos, no napravo go smazah. Moje da ne e bil na moeto nivo, no pri polojenie, che do sega nikoga nikoga ne bqh igral protos i go bih bez nikakvi problemi sushto e pokazatelno. Sori za latinicata, no nqma kirilica ili pone ne znam kak da q pusna ot foruma... Tits of pain... Hahahahahaha. Ами това е защото си много добър зерг и знаеш слабите и силните страни :Р Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Ех, този имбаланс. Ако трябваше да удовлетворим всички, щеше да има една раса, наречена протерзерг... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Shto ne poigraesh malko zerg, za da te vidim, kakvi izvodi shte si napravish i do kyde shte stignesh? Ama si prav de, po-dobre da udovletvorqvame samo teranite, zashto da udovletvorqvame i ostanalite rasi q, vse pak ti igraesh teran, kakvo te interesuva za nqkvi si zergi ili protosi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Shto ne poigraesh malko zerg, za da te vidim, kakvi izvodi shte si napravish i do kyde shte stignesh? Ama si prav de, po-dobre da udovletvorqvame samo teranite, zashto da udovletvorqvame i ostanalite rasi q, vse pak ti igraesh teran, kakvo te interesuva za nqkvi si zergi ili protosi... Айде да си кажем истината. И със зерг да играя, пак ще съм на същото мнение, че някой неща на расата са прекалено силни за цената си, например роучовете и бейнлингите. От последния пач, в който имаше промени, видяхме, че намалиха рейнджа на хелиона с 1, така че явно е имало смисъл. Но тъй като имам над 60 игри + 100 на бетата с протос, имам право да изкажа мнението си, че е доста силна (или поне лесна за управление раса). Изобщо не ме интересуват другите играчи, аз играя теран и смятам, че си е напълно балансиран срешу другите раси. Това, че ти не умееш зерга, не е мой проблем. И за какво удовлетворяване на терана говориш, не разбирам? Ето ти лист на последните промени, в случай, че си в час: 250mm Strike Cannons can no longer deal damage to hidden targets. (nerf) Barracks build time decreased from 65 to 60 seconds. (buff) Bunker build time decreased from 40 to 30 seconds. (buff) Canceling morphing Banelings now returns 75% of the cost like other morphing Zerg units. (nerf but really?) Hellion range reverted from 6 to 5. (nerf) Reaper build time decreased from 45 to 40 seconds. (see roach build time) Hellion Weapon upgrade bonus decreased from 1 (+1 Light) to 1. (nerf) Reaper Nitro Packs research cost decreased from 100/100 to 50/50. (buff) Siege Tank Siege Mode damage decreased from 60 to 50. (HUGE NERF) Thor Anti-air weapon upgrade bonus decreased from 1 (+1 Light) to 1. (nerf) Ultralisk Now immune to stuns and mind control. (BUFF) Свободен си да предложиш какво не ти харесва и какво да се промени. Естествено, никой няма да ти обърне внимание, защото мнението ти е субективно и откровено казано, най-вероятно няма да е вярно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 И аз играя теран... и още след пачовете покрай отворената бета казах, че в този си вариант терана ми се вижда по-силен от другите раси. Особено срещу протос. Мародерите разцепват всяка една единица, която излиза от гейтуеите. И под разцепва имам предвид, че направо ги размазва. Зерга има повече шанс с мас експанд идеология, но и той е по-слаб от терана, който си е просто имба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 И аз играя теран... и още след пачовете покрай отворената бета казах, че в този си вариант терана ми се вижда по-силен от другите раси. Особено срещу протос. Мародерите разцепват всяка една единица, която излиза от гейтуеите. И под разцепва имам предвид, че направо ги размазва. Зерга има повече шанс с мас експанд идеология, но и той е по-слаб от терана, който си е просто имба. Ми естествено, че мародерите размазват всяка единица, излизаща от гейтуея. Я сега извади имортал/войд рей/зеалот с чардж. Вие добре ли сте, бе хора. Не знам в кои лиги играете, но ми звучи все едно единият изкарва само едно нещо, другият друго и се срещат в стил (до лимит хидри). Аз да се оплаквам ли от хай темплари, колоси и имортали? Зерг пък да се оплаква от мародери или марини е нечувано, невиждано и нетърпимо. Има инфестори, има фънгал, има бейнлинги. Просто е смешно да се говори за небалансираност на марини и мародери срещу зерг. Протосът пък има хай темплари. Защо ли се оправдавам и говоря толкова. Ако някой в този форум измисли кое е небалансирано в терана, съм готов да му посоча тактика с избраната от него раса, която да му отвори очите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 250mm Strike Cannons can no longer deal damage to hidden targets. (nerf) Я ми кажи тези ползваш ли ги че аз пробвах срещу battlecruizer-и и докато започне да ги стреля и те го очистят... Това изобщо ползвал ли си го някога с успех и как че аз колкото пъти съм пробвал са ме отнасяли без дори да почнат да стрелят... Thor-овете докато се наканят, докато почнат и те ги очистят. Подозирам че аз нещо не правя като хората... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.