NEFARIOUS Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Наистина ли твърдиш, че без пачове игрите им са небалансирани? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Наистина ли твърдиш, че без пачове игрите им са небалансирани? мен ако питаш иска да ти каже не че няма да е балансирана защото това все пак е близард и не случайно едни от най- великите игри са техни а по скоро че ще излизат по честичко пачове за разни бъгове и темподобни, поне и аз така мисля.Замисли се само за УОУ SC и Диабло ако щеш излизат и до ся разни пачове за фиксване на разни нещица.Това все пак са големи игри които имат нем алко детайли и се получават пропуски но като цяло са страхотни Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Разбира се, че няма да е балансирана. Бета тестовете се правят от десетки/стотици хора. Когато я пуснат на пазара ще я играят сигурно милиони. Това са много хора, много идеи за ползване на предимства или слабости - те ще ги откриват, а от близърд ще ги пачват когато се види, че някой има нечестно предимство с дадена раса/единица. Такива пачове са се пускали за Диабло 1, Старкрафт, Диабло 2, УоУ, сигурно и за първите Уаркрафти, които не съм имал удоволствието да играя в интернет. Във всяка онлайн игра ги има тези неща - намаля демидж тук, увеличаваш скорост там, намаляш или увеличаваш скоростта на регенерация и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Наистина ли твърдиш, че без пачове игрите им са небалансирани? Ами StarCraft-a има 19 пача... нищо чак толкова съществено след първите 5-6 но все пак има разлика. А и както liquid ти обясни - трябва си време за да се открият разни дреболии и да се измисли тактика при която някой ще се възползва от нещо - примерно zergling rush-a едно време беше доста по-лесен - и ларвите ставаха по-бързо, и по-ефтин беше spawning pool-a (беше 150 сега е 200) - помня че това беше една от най-сериозните промени, другата беше свързана с upgrades на хидрите от 100/100 на 150/150 бяха направили upgrade-a на скоростта и range-a им... такива работи Последните нямам спомени какво са но колкото и малко да е явно има разлика. След някое и друго световно първенство ще има по-сериозни промени - след като хората са играли около година 24х7 на тая игра почват да забелязват подробности които с "невъпръжено око" трудно ще видиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Наистина ли твърдиш, че без пачове игрите им са небалансирани? Ами да твърдя го съвсем спокойно Те над мене са ти обяснили хората подробно защо е така Щото да ти дам пример ако искаш. Диабло 2 да речем. Преди въпросните пачове, варварина и на хел трудност плескаше глави, без да се напъва особено. След няколко пача, варварина на хел трябваше да се играе доста по-комбинативно че да оцелее. За сметка на това, по това време паладина беше ужасно животно и правеше умопомрачителен демидж. За старкрафта ти казаха една от промерните, а тя не е само една. За УоУ да ти кажа. Примерно как паладина от нещо неубиваемо стана нещо не особено сложно за убиване. И как от друга страна шаманите от безсмъртни станаха елементарни за трепане. И как по едно време, между пачовете да речем някъде, основния клас за хийлинг, прийста, стана неизползваем за хийлване и как друиди и паладини го издухваха отвсякъде. И как в началото уориъра беше ебахти машината за трепане, пък след това го направиха смешен и след това го побалансираха малко и сега и пак сравнително сериозна машина каквато беше. Мога да изреждам хиляди дребни промени по всеки клас в играта, именно с цел баланс. Такава им е политиката на Близард и те за тях си са прави. Това им продава игрите и кара милиони да си плащат всеки месец за да имат удоволствието да играят в официален сървър на Близард. Не помня да е имало примерно друга игра с толкова дълга поддръжка от страна на производителя, като СтарКрафт. Евентуално УоУ може и да се класира близо до нея. Така че забрави за баланса. Когато излезне играта ще е едно, след 2-3 месеца ще е друго, след година съвсем пък друго и ако е достатъчно качествена, в което аз лично не смея да се съмнявам, след 4-5 години ще е съвсем друго. И все пак има нещо дето ме притеснява. Проблема е, че този жанр в игрите е отдавна изчерпан и нищо ново и невиждано не може да се предложи. Не виждам как Близард ще успеят да повторят успеха, ако това им е целта де. Уаркрафта без да е революция в стратегиите, беше трепач. Но какво ново след него може да се предложи. Ще видим, може пък да измислят нещо дето да е ново, макар да се съмнявам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Добре, съгласявам се. Аз до известна степен предимно говорех за бъгове, фрапантни грешки и такива подобни. А иначе няма съмнение, че ще си има много пачове, променки и така нататък. А аз, като стана въпрос, никога не съм играл с кеф Диабло, хич не ми беше интересна на времето. Стар Крафт и Брууда, обаче, са на другия полюс. Може би е било през '99 когато първо съм ги играл. Вие кога ги почнахте? Brood War излиза Ноември 1998, а Starcraft няколко месеца по-рано същата година. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Не прехвърляй топика към старата версия на играта ... за нея си има тема . Иначе преди около 7 години се докоснах до играта . Ама за сц2 смятам , че има голяма вероятност да излезе и някой критичен бъг с играта на пазара . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Ама за сц2 смятам , че има голяма вероятност да излезе и някой критичен бъг с играта на пазара . Аааа чакай сега! Безгрешни хора няма а програми още по-малко. То бъгове че ще има - ще има - както на BW имаше някакъв тарикатлък да се качи scv-то отгоре на някаква височинка, или да "зазидаш танк" вътре в command center или друга града която може да му кацне отгоре, само че едва ли ще е нещо тъпо като в разни други игри - направо да си крашира и да излезеш от нея - поне аз такова нещо в SC не съм виждал. За това кога за първи път я видях - помня само че с аверите цъкахме SC може би поне половин година преди да излезе BW... има-няма 10тина години близо се навъртяха оттогава Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Впрочем , винаги съм си мислил "колкото е по-добър енджина толкова повече грешки избиват по него" ама се надявам да няма неща от сорта на крашване при играта . Иначе като говорим за хубава графика се сетих за проекта в моддб на старкрафт и добаване на 3д с енджина на уаркрафт стратегията . Искат да направят същия старкрафт (без никакви изменения от оригинала) само да е с енджина на уаркрафт и пак ще се играе според мен . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Те ако изкарат СтарКрафт с по-добра графика, кой ще им играе 2-ката ??? Щото той първия СтарКрафт няма нужда от нищо друго освен от по-добра графика. Тея трябва да са луди да го направят, пък те не са. Колкото до енджин и крашване, такова нещо досега в игра на Близард не се е случвало, така че вервай ми, и сега няма да се случи. Енджина пак ще е лудница и играта няма да има никакви проблеми със стабилноста. Иначе дребни проблемации ще има, но нищо което да не може да се оправи след някой друг пач. Като голяма част от тези бъгове ще изчезнат още по време на closed beta testing-a. Това е Близард. Всички други легендарни компании се осраха, даже и ID Software. Близард няма да го допуснат това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Че нали ако сгафят ония зерлинги по-горе ще ги избият упс то те били преди няколко страници Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted March 28, 2008 Share Posted March 28, 2008 Айде някой мод да едитне първият пост малко. Все пак играта требе да се уважава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 28, 2008 Share Posted March 28, 2008 Абе Килерине ти не ме разбра , вече има мод за уаркрафт , на който целта е почти 100% копие (до колкото може да се изкара) на старкрафта , но с 3д енджина на другата хитова стратегия ... мода се казваше "революшън" до колкото си спомням и имат демо само с теран пуснато за сега . ЛИНК Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 28, 2008 Share Posted March 28, 2008 Ами тъй кажи де Още първия път трябваше с това да започнеш Sorry че те бъзикам толкова ама усещаш ли че все някой нещо недоразбрал или схванал грешно, относно неща писани от теб Май май.... Иначе проекта е интересен само, че като доста добри неща когато излезе ситуацията ще е "след дъжд качулка"... Те пуснат ли SC2, тези и да направят SC да работи с engine-a на WarCraft - не вярвам някой да го погледне - виж преди година-две щеше да е хит. Сега като гледам каква графика са докарали от Blizzard почвам да се чудя дали и този SC няма да ми е прекалено шарен - помня че когато излезна WC3 ми се стори че на стратегията не е наблегнато толкова колкото на графиката - друго си е да дропнеш 2 танка на височинката и да одумкаш за нула време пробите или дроните на противника или нещо друго такова, там с тези герои първоначално ми беше доста странно да асимилирам нещата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted March 28, 2008 Share Posted March 28, 2008 Този мод е отвратителен, аз го пробвах наскоро. Адски е бъгав, недовършен е и самия теран с който се играе Има бъгове и в графиката. Иначе на официалния сайт излезна и видео за зергите в което се вижда и малко геймплей http://www.starcraft2.com/movies.xml Zerg RullezZz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Ето го зергското клипче, 130МБ http://www.data.bg/f.php?fid=31462660 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 ВИЖТЕ APRIL FOOL-A!!! ТАУРЕН МАРИЙН! КУЛТУФ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Tauren Marine-a ме бутна от стола , чесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 как? къде? дайте линк че нещо не го намерих аз... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Виж темата за World of Warcraft. (също така виж трейлъра за конзолната версия на УоУ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Има малко нови скиинове на сайта. Дизайна на зерглинглинглите изглежда много добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Ш ме извините за двойното постване, но първо има ново инфо на сайта за чар което кърти и второ, как може темата да е на втора страница... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Dev Team-а на играта отговаря на въпроси на феновете: http://www.battle.net/forums/thread.aspx?f...;p=1post1 Доста дълга тема, заслужава си прочитането защото има доста неща. Някои са неактуални, защото по-късно става ясно, че са премахнати и променени, но все пак - интересно четиво. Официалният форум: http://www.battle.net/forums/board.aspx?Fo...ame=sc2-general Link to comment Share on other sites More sharing options...
The^Undertaker Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Ем дано го пуснат ,до края на годината ,че вече съм в такава 'стратегическа суша",че няма накъде .. а Емпайъра чак 2009 , а navyfield-a поомръзва Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Не мога да повярвам, че темата за Крафт 2 е толкова забита. Айде ъп На Близкон-а тази година официално обявиха, че ще е трилогия с отделни кампании. Двойката ще проследи тераните, а следващите 2 експанжъна ще се с Протос и Зерг мисия. Очакванията са играта да излиза до края нагодината, тъй като в момента Близард правят бет-тестинга и мултиплейъра е на практика готов. Като най-краен срок за излизане на места в интернет е посочен Май месец догодина. Лично аз очаквам играта през Декември. Поръчал съм я на pre-order от един сайт. Айде да идва по-бързо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.