Светлия Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Не разбирам защо спорите. Естествено, че 160 лимит зерг с гореописаната армия ще загуби от 100-120 лимит марини+торове... Спора беше за 160 лимит роучове, хидри и инфестори, срещу 90 лимит торс и марини - където след срещата остават 3-4 тора даже. Видя се, че е невъзможно. А за 160 на 120, е съвсем друго. Да му се подобри малко боя въздух- въздух! (wasntme) Ама си и ти сега, за подобрения говориш - светотатство направо! Те господата не говореха за подобрения, а за обратното на подобрения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Те господата не говореха за подобрения, а за обратното на подобрения. Напълно съм наясно с това! Това обаче си е моето мнение.За мен терана е най-слаб откъм въздух-въздух. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Ти за Батъла май не си чувал ми се струва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Напълно съм наясно с това! Това обаче си е моето мнение.За мен терана е най-слаб откъм въздух-въздух. А викингите къде ги слагаш? Като земен юнит??? Да срещу муталиски трябва да ги правиш почти 1:1 но по принцип срелят доста надалече и са доволно бързи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Викингите са по-слаби от муталиските и примерно 12 викинга срещу 12 муталиски просто нямат шанс според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 http://sc2armory.com/game/terran/units/viking Сега гледам това и както и в играта едно не ми се е изяснило: като пише damage 6, attacks: 2 това значи ли че стреля едновременно от 2 места с по 6 и прави общо 12 damage на секунда или е общо 6 т.е. 2 * 3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Общо 12 damage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 а бе, скъсахте се да пишете в тая тема (явно много маниаци има в тоя форум), ама мен ме мързи да чета по-напред ... та да си задам въпрос - тази легендарна игра излезнала ли е в читав release, та да може да си я цъкаш single player? да не са я направили нещо като word of warcraft т.е. да е всичко online ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 А викингите къде ги слагаш? Като земен юнит??? Да срещу муталиски трябва да ги правиш почти 1:1 но по принцип срелят доста надалече и са доволно бързи. И срещу муталиски и срещу войдове не са особено ефективни.А докато се приземят/излетят? Губи се време,което другите две единици оползотворяват.А този рейндж,срещи муталиските например,не е чак толкова ефективен,защото те пък са по-бързички.Батъла не го броя,защото се изкарва досто по-трудно и най-вече по-късно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Викингите са за срещу armored units. Муталиските се лекуват с Thor. Void-овете и с викинги могат да се лекуват просто трябват повечко (но пък те са по-евтини) А void-овете как се лекуват с феникси не е истина. Това го видях и чак не успях да повярвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Викингите са за срещу armored units. И какво оства тогава на терана за въздуха? Void-овете и с викинги могат да се лекуват просто трябват повечко (но пък те са по-евтини) Те и ултралиските могат с марини да се лекуват ама трябва да са повечко (но пък те са по-евтини) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Те и ултралиските могат с марини да се лекуват ама трябва да са повечко (но пък те са по-евтини) Преди години на първия старкрафт бях играл с марини срещу кериъри - голям смях падна тогава. Най-смешното е че срещу почти лимит марини (и мнооого малко медици между тях) не може да се направи абсолютно нищо - излизат интерсепторите, марините ги застрелват и кериърите си стоят отгоре умно и се ослушват само и нищо не могат да направят. Верно става само срещу хора от бронза ама е такъв смях Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 След тази игра ще заспя като къпано пате Искаше ми се да му се смея на човека, ама реших да запазя добрия тон. http://dox.bg/files/dw?a=5e893d1cb8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 StarCraft II Beta – Patch 15 (version 0.17.0.15623) The latest patch notes can always be found at http://forums.battle.net/thread.html?topicId=23094049316&sid=5000 General * Improved the system that handles initial placement and promotion/relegation between Leagues & Ladders. Balance Changes * TERRAN o Hellion + Weapon upgrade bonus decreased from 1 (+1 Light) to 1. o Reaper + Nitro Packs research cost decreased from 100/100 to 50/50. o Siege Tank + Siege Mode damage decreased from 60 to 50. o Thor + Anti-air weapon upgrade bonus decreased from 1 (+1 Light) to 1. * ZERG o Brood Lord + Weapon upgrade bonus decreased from 3 to 2. Siege Tank-овете са ги порязали най сериозно като че ли. Но ъпгрейда за скоростта на reaper-ите ми хареса много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Е най-накрая да направят нещо по-сериозно. Вчера с един теран направо се измъчих. След като му отблъснах няколко пъти торове и хелиони, реши да направи 5 сийджа и като ги разпъна до експанда ми просто нямаше какво да направя вече. Нито по земя можеш да му влезеш, нито по въздух, защото имаше 3 тора между сийджовете. Светлия, казвахме ти, че нещата не могат да останат така, нали? Сега трябва да помислят и за МММ-то и всичко ще си дойде на мястото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Играйте теран като е толкова силен.Доста ги мажех с теран, в интерес на истината. Въпросът е, че не ми е интересна/приятна играта с тази раса. А и никога не съм се стремял да играя с най-силното. Ред: Бухахаха, айде на рийпърите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Е най-накрая да направят нещо по-сериозно. Вчера с един теран направо се измъчих. След като му отблъснах няколко пъти торове и хелиони, реши да направи 5 сийджа и като ги разпъна до експанда ми просто нямаше какво да направя вече. Нито по земя можеш да му влезеш, нито по въздух, защото имаше 3 тора между сийджовете. Светлия, казвахме ти, че нещата не могат да останат така, нали? Сега трябва да помислят и за МММ-то и всичко ще си дойде на мястото. Аз да съм казвал, че нищо вече няма да се промени в играта ? Но не бързай пак, още промени ще има. И айде някой да каже нещо конкретно вече. Кажи сега с тия МММ каквто трябва да се направи, къде е имба -та, и кое е нереалното ? Щото иначе само си пишем. Сега и едно единствено най-малко орязване на зерга да направят, и аз ще ти кажа видя ли, нещата не можеха да останат така ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Ами ето едно конкретно предложение - гъбата на инфестора да прави примерно още 10 за още 2 секунди, защото в момента е абсолютно безполезна, освен ако не искам да го забавя, което няма почти никакво реално значение, защото дали ще дойде 30 секудни по-късно или по-рано в базата е все тая... Link to comment Share on other sites More sharing options...
INFESTED Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Пф, време беше да направят нещо по въпроса с танковете. Вече бях започнал да оставам с впечатлението, че единствения начин да спечеля, е като ги избягвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Ами ето едно конкретно предложение - гъбата на инфестора да прави примерно още 10 за още 2 секунди, защото в момента е абсолютно безполезна, освен ако не искам да го забавя, което няма почти никакво реално значение, защото дали ще дойде 30 секудни по-късно или по-рано в базата е все тая... Toва хубаво, ама касае все пак зерга. А нали идеята ви, е че МММ са много overpowered. А ако засилят зерга, това далеч няма да касае само МММ, че даже и само терана, а абсолютно цялата игра и всички раси. Дай предложение как да се отслаби МММ -а пък да видим какво ще излезе накрая. Пф, време беше да направят нещо по въпроса с танковете. Вече бях започнал да оставам с впечатлението, че единствения начин да спечеля, е като ги избягвам. Те тия танкове преди малко да им дигнат лайф точките бяха почти безполезни и неупотребявани, сега най-много до същото положение да ги докарат. Аз с 4-5 маринки бутах танк, и ми оставаха 2 живи, това преди да им вдигнат точките. И така и не ми стана ясно, защо при най-голямото състезание до момента HDH -а всички терани отпаднаха в самото начало, а финала беше тосс зерг. Според мен нещата са стигнали до най-фини настройки на баланса и трябва много внимателно да се пипа, че да не става мазало. --- Пфуу аман от мърморливи зергове, не стига че са на първо място в дивизиите си - т.е. мажат наред - ами и не спряха да се оплакват. Накрая ще стане един Зергкрафт заради вас и ще си пуцате само кучета, хлебарки и мутри вс кучета, хлебарки и мутри - и гаранция, че ще ви е мега скука. Да бе чудна работа ! Как като е толкова имба таз игра INFESTED е първи в дивизията си, а Runner в топ 10 ?!? Или най-вероятно сами срещу зерг и тосс ви е пускало ? Работата отвсякъде лъска, не знам обаче защо се напъвате още ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 В топ 10 сме, защото дригите явно са по-леваци и от нас... Иначе снощи от 10 тина игри, НИТО ЕДНА не ме пусна срещу зерг, а само срещу тосове и терани, от които взех една на теран и 2 на тоса. А предложението с гъбата касае 90% само играта срещу МММ, аз поне до сега не съм виждал някой да ползва фънгъла върху друго. И пак ти казвам - в турнира тераните отпаднаха главно заради това, че са по-слаби от останалите противници. Изчакай да излезе финалната игра, да почнат всички прота да играят сериозно и пак ще си говорим за разпределение по раси. Мърморливи сме, защото е очевадна доминацията на терана и само един теран не може да го види. Но по-добре недей да говориш за мрънкане, защото и ти мрънкаше в началото, колко били имба хлебарките и как трябвало да има промени. Казваш, че мрънкаш основателно и в крайна сметка са ги променили, е, ние също мрънкахме основателно, защото както виждаш, има сериозни промени в терана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 @Светлия. За разлика от теб - съм поиграл и теран и зерг. Наясно съм с трите раси.С теран съм играл най-малко и след около 10-на игри си изиграх placement мачовете (тогава постоянно ресетваше) и влезнах в gold. И вършеех. Със зерг ми беше и продължава да ми е най-трудно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Като четя постовете Ви колеги, оставам с впечатлението, че повредата е в моя телевизор, защото играта ми се струва добре балансирана в момента и за всичките си загуби все намирам кусура в себе си и действията си в конкретен мачъп. Ама пък ми е весело - дори и като загубя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 От всичко най-много ме е яд за това, че все още забравям да пращам кралицата да осира гнездото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 ... защото както виждаш, има сериозни промени в терана. @Светлия. За разлика от теб - съм поиграл и теран и зерг. Наясно съм с трите раси.С теран съм играл най-малко и след около 10-на игри си изиграх placement мачовете (тогава постоянно ресетваше) и влезнах в gold. И вършеех. Със зерг ми беше и продължава да ми е най-трудно. Добре де, сега освен да се съглася с вас май друго не ми остава. Щом поорязаха така терана, явно и Близард ги виждат донякъде така нещата. Въореки, че това поорязване няма нищо общо с порязването на хлебарките в лимитните игри - там просто направиха - делено на две. Само че вас, като ви слуша човек остава с впечатлението, че дори и никога да не си играл РС игра, само се пускаш теран и ако няма други терани ставаш N1 на следващите WCG... --- Но да не бързаме, може да се окаже, че са сгрешили с танка в случая и да възстановят нещата. Все пак промени тепърва предстоят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.