djadomraz Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Бах м***у... При 1v1 стигнах rank 1 в диамантената... сега играх 2ки стигнах ранк 6 на диамантената с random ally. Нещо има сбъркано. Или съм късметлия просто... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Бах, как сте така добри толкова бързо бре? Аз не съм играл скоро де, но и като играх доста пак бях слаб, почти 50:50 макс. Или аз съм одъртял или наистина вече не съм за РТС-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Аз на стария когато играех по-често (разбирай по 3часа на ден) бях задобрял много. А и аз с микрото съм зле само гледам да се ориентирам какво да правя че да отнеса ефективно на противника войската - примерно срещу мародери и хидри чудно действат танкове или колоси + малко друго пушечно месо отпред да стои. Срещу муталиски пък Thor или сталкери примерно. И ъпгрейди. Някоя мизерия ако успееш да извъртиш също е добре (примерно бързо вадиш 10тина reaper-a) и му отнасяш работниците преди да се усети. После като ги избие вадиш друга войска и пак някой и друг рийпър колкото да го притесняваш в къщи и да държи част от войската около работниците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Бах, как сте така добри толкова бързо бре? Аз не съм играл скоро де, но и като играх доста пак бях слаб, почти 50:50 макс. Или аз съм одъртял или наистина вече не съм за РТС-а. В един период от живота си (4 години) играх Warcraft III над 5 часа дневно, сигурно оттам ми е дошло. Само теб. Мен ме кефи. И на платината с онзи орел ме кефи също. Ей сега изиграх 3-4 игри без грам дроп. Едната всъщност дропи единия но той си лагваше 3-4 пъти за по 10 сек преди да го дропне окончателно. Това около 6-7 сутринта. ПС: Не мога да разбера аз ли се подценявам или има нещо сбъркано понеже играя все по малките часове но 1v1 съм в диамантената и то в средата някъде, а при 2v2 съм на път да ида там защото съм №1 в платинената дивизия и като гледма имам почти 2 пъти повече точки от този след мен. Аз се оценявам някъде по средата - т.е. в златото някъде - дори не и в платината. ПС2: И само на мен ли ми идва прекалено гейско това "диамантена лига"? Преди имената ми харесваха повече. Супер грозна е тази диамантена лига. Не ми харесва и логото ! Грозно е! Не гледай лигите, гледай точките. Може да си на първо място в диамантената си лига, обаче да те разцепи добър играч от трудна сребърна лига. Другото, което е хубаво да се гледа, е win/loss ratio, като че ли то е най-показателното (ако е над 70 в диамантена, е добро момче) Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 То и аз едно време, преди 5-6 години играх всеки ден, но от оня ден като я почнах и все едно за втори път барам РТС. И сега като падам се дразня и ядосвам защото още щом падна и виждам поне 5 неща, които съм объркал илипропуснал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 То и аз едно време, преди 5-6 години играх всеки ден, но от оня ден като я почнах и все едно за втори път барам РТС. И сега като падам се дразня и ядосвам защото още щом падна и виждам поне 5 неща, които съм объркал илипропуснал. Друго важно нещо според мен е да видиш кой мачъп ти куца (то си личи), да си хванеш някой приятел и да го цаниш за спаринг дружка. Примерно, на гореспоменатия Warcraft III, за който не мога да спра да говоря, съм изиграл над 1000 игри с Chaos от форума, за да си подобря orc vs elf и наистина това ми помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Наистина има нещо странно с лигите - преди рестарта бях нещо от рода на 40 победи 35 загуби в силвър. Сега съм 10:3 в диамантената. Чак толкова да съм задобрял не ми се вярва Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 За грозно лого не знам но е толкова гейско това "диамантена лига" че няма накъде повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Може да предложим на Близард да ги преименуват: Слонска пот Дерби кола Чешмяна вода Мохито Курвоазие Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Наистина има нещо странно с лигите - преди рестарта бях нещо от рода на 40 победи 35 загуби в силвър. Сега съм 10:3 в диамантената. Чак толкова да съм задобрял не ми се вярва Не си. Просто хората не могат да играят още както трябва и мачовете са срещу горе долу слаби, дето са успели да се вредят без дроп :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Nuclear Lunch ??? Нещо ядрено ли ще има за обяд ? А оправиха ли хавата с дропването ? Гледам че активно дискутирате игрите които сте направили, пък последните 3-4 дни все не ми се намира време да поиграя ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Nuclear Lunch ??? Нещо ядрено ли ще има за обяд ? А оправиха ли хавата с дропването ? Гледам че активно дискутирате игрите които сте направили, пък последните 3-4 дни все не ми се намира време да поиграя ... Всичко е наред.Играя от вчера без дроп Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Много глупаво е направена ladder системата. Винаги, винаги, винаги !!! ми пуска противници, които са favored. След последното триене на статистиките, днес си изиграх 1v1 placement мачовете. Нарочно загубих и петте мача с идеята да ме пусне от дъното, да ми дава слаби противници и да си играя айляшката рандом, че да науча и другите раси, защото съм добре само с протос. Да, ама не. Още третата игра ми пуска платинен, не че не го победих, моето ниво е за долната половина на диамантената, ама не е там работата. Щом пуска бронз vs платина, значи тези лиги нямат АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Много по-добре ще е да ти урежда мачове с противници само от твоята лига. Така класациите ще имат някакъв смисъл и ние ще се зарибяваме да се изкачваме и постепенно ще вдигаме нивото. И трябва да има много повече от 5 placement мача. Когато се включих в бетата спечелих първите си 5 мача, защото ми даде слаби противници и хоп в платината, а за 1 път играех старкрафт2.. мястото ми тогава определено не беше там. @ SouLReAVeR сипвам и обяд и закуска и за вечеря. Много е забавно като гледаш риплея от неговата камера, като изчезнат пробите барабар с нексуса, как седят и съзерцават кратера едно 10сек и се не знаят какво да правят :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Такава хубава победа направих срещу теран, а играта се сбъгяса и не ми я зачете. Риплеят си стои, но в ladder-a я няма. Пичът даже ми каза, че с право съм в диамантената лига Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Много по-добре ще е да ти урежда мачове с противници само от твоята лига. GOD DAMN RIGHT !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Гледам вече не изкарват съобщението, че има проблем. Стана ли ясно какво точно беше? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Много глупаво е направена ladder системата. Винаги, винаги, винаги !!! ми пуска противници, които са favored. След последното триене на статистиките, днес си изиграх 1v1 placement мачовете. Нарочно загубих и петте мача с идеята да ме пусне от дъното, да ми дава слаби противници и да си играя айляшката рандом, че да науча и другите раси, защото съм добре само с протос. Да, ама не. Още третата игра ми пуска платинен, не че не го победих, моето ниво е за долната половина на диамантената, ама не е там работата. Щом пуска бронз vs платина, значи тези лиги нямат АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Много по-добре ще е да ти урежда мачове с противници само от твоята лига. Така класациите ще имат някакъв смисъл и ние ще се зарибяваме да се изкачваме и постепенно ще вдигаме нивото. И трябва да има много повече от 5 placement мача. Когато се включих в бетата спечелих първите си 5 мача, защото ми даде слаби противници и хоп в платината, а за 1 път играех старкрафт2.. мястото ми тогава определено не беше там. @ SouLReAVeR сипвам и обяд и закуска и за вечеря. Много е забавно като гледаш риплея от неговата камера, като изчезнат пробите барабар с нексуса, как седят и съзерцават кратера едно 10сек и се не знаят какво да правят :> как разбираш противниците с които играеш от коя лига са Link to comment Share on other sites More sharing options...
veloo Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 @Mepk смисълът на системата е да ти търси противници на твоето ниво. Щом ти се определяш, че нивото ти е за диамантената, би било много тъпо да те пуска с противници от бронзовата, само защото на теб така ти се струва по-логично. Освен това рейтингът, който ти показва и се използва при класиране на кое място си в дивизията не зе използва при търсене на противници. Лигата, която си също няма значе. Целта на лигите и дивизиите е някой да да може да каже "Аз съм 3-ти в мойта silver дивизия", а не да види че е 2345*10^24 в общия ladder и да се депресира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Една игрица към 25 минути - няма дроп Някой иска ли събота-неделя да разцъкаме 1:1 за тренировка и отработване на тактиките. Малко да позадобрея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 @danio на екрана със статистиките цъкаш върху името и даваш view profile. Можеш да изкараш статистиките на всеки изигран мач, като дадеш на match history и цъкнеш на мача. @veloo Ако си silver не казвам да ти дава противник точно от твоята silver, а от която и да е silver. И в двата случая, като поиграя, пак ще си стигна където ми е мястото. Просто не виждам лгоика отбори от Г група редовно да играят с отбори от А група :Р Link to comment Share on other sites More sharing options...
veloo Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 @veloo Ако си silver не казвам да ти дава противник точно от твоята silver, а от която и да е silver. И в двата случая, като поиграя, пак ще си стигна където ми е мястото. Просто не виждам лгоика отбори от Г група редовно да играят с отбори от А група :Р И защо да ти дава противник от който и да е silver като нивото ти очевидно не е за silver. Това няма нищо общо със скоростта, с която стигаш до лигата, в която ти е мястото. Системата има някакъв рейтинг, който не е достъпен за гледане и е различен от този рейтинг, който показва при класирането в дивизиите и лигите. Рейтингът, който използва при избиране на противник показва срещу какъв противник очаква да спечелиш. Например ако си се класирал в бронз и първо те пуска срещу 3 - 4 противници от бронз. Ако печелиш системата започва да очаква да печелиш и срещу 1 - 2 противници от дъното на silver лигата. След това вместо да те пробва срещу още противници от silver или gold, срещу които шансът да спечелиш е доста голям, като се има предви победната ти серия до този момент, системата директно ги прескача и започва да ти пуска противници от платината. Не разбирам какво му е нелогичното. Вместо да трябва да изиграеш 100 игри със бронз противници и 100 игри със silver и т.н. докато накрая ти намери подходящ противник, то ти го намира след 5-6 игри. Много по-бързо и оптимизирано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Една игрица към 25 минути - няма дроп Някой иска ли събота-неделя да разцъкаме 1:1 за тренировка и отработване на тактиките. Малко да позадобрея. Аз съм с нагласата събота да играя. Така че може да поразцъкаме. Само трябва да те добавя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Колкото последния уикенд ли? По закона на мърфи като нищо ще го осе***т пак точно за уикенда... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Аз за това вечер се опитвам да наваксам за уикендите и сутрин съм като сомнанбул... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 На някойне му ли се намира един кий бе дмем. Аман! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.