Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Бах м***у... При 1v1 стигнах rank 1 в диамантената... сега играх 2ки стигнах ранк 6 на диамантената с random ally. Нещо има сбъркано. Или съм късметлия просто...

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Бах, как сте така добри толкова бързо бре? Аз не съм играл скоро де, но и като играх доста пак бях слаб, почти 50:50 макс. Или аз съм одъртял или наистина вече не съм за РТС-а.

Аз на стария когато играех по-често (разбирай по 3часа на ден) бях задобрял много. А и аз с микрото съм зле само гледам да се ориентирам какво да правя че да отнеса ефективно на противника войската - примерно срещу мародери и хидри чудно действат танкове или колоси + малко друго пушечно месо отпред да стои. Срещу муталиски пък Thor или сталкери примерно. И ъпгрейди. Някоя мизерия ако успееш да извъртиш също е добре (примерно бързо вадиш 10тина reaper-a) и му отнасяш работниците преди да се усети. После като ги избие вадиш друга войска и пак някой и друг рийпър колкото да го притесняваш в къщи и да държи част от войската около работниците...

Бах, как сте така добри толкова бързо бре? Аз не съм играл скоро де, но и като играх доста пак бях слаб, почти 50:50 макс. Или аз съм одъртял или наистина вече не съм за РТС-а.

В един период от живота си (4 години) играх Warcraft III над 5 часа дневно, сигурно оттам ми е дошло.

Само теб. Мен ме кефи. И на платината с онзи орел ме кефи също.

Ей сега изиграх 3-4 игри без грам дроп. Едната всъщност дропи единия но той си лагваше 3-4 пъти за по 10 сек преди да го дропне окончателно. Това около 6-7 сутринта.

ПС: Не мога да разбера аз ли се подценявам или има нещо сбъркано понеже играя все по малките часове но 1v1 съм в диамантената и то в средата някъде, а при 2v2 съм на път да ида там защото съм №1 в платинената дивизия и като гледма имам почти 2 пъти повече точки от този след мен. Аз се оценявам някъде по средата - т.е. в златото някъде - дори не и в платината.

ПС2: И само на мен ли ми идва прекалено гейско това "диамантена лига"? Преди имената ми харесваха повече.

Супер грозна е тази диамантена лига. Не ми харесва и логото ! Грозно е!

Не гледай лигите, гледай точките. Може да си на първо място в диамантената си лига, обаче да те разцепи добър играч от трудна сребърна лига. Другото, което е хубаво да се гледа, е win/loss ratio, като че ли то е най-показателното (ако е над 70 в диамантена, е добро момче)

То и аз едно време, преди 5-6 години играх всеки ден, но от оня ден като я почнах и все едно за втори път барам РТС. И сега като падам се дразня и ядосвам защото още щом падна и виждам поне 5 неща, които съм объркал илипропуснал.

То и аз едно време, преди 5-6 години играх всеки ден, но от оня ден като я почнах и все едно за втори път барам РТС. И сега като падам се дразня и ядосвам защото още щом падна и виждам поне 5 неща, които съм объркал илипропуснал.

Друго важно нещо според мен е да видиш кой мачъп ти куца (то си личи), да си хванеш някой приятел и да го цаниш за спаринг дружка. Примерно, на гореспоменатия Warcraft III, за който не мога да спра да говоря, съм изиграл над 1000 игри с Chaos от форума, за да си подобря orc vs elf и наистина това ми помогна.

Наистина има нещо странно с лигите - преди рестарта бях нещо от рода на 40 победи 35 загуби в силвър. Сега съм 10:3 в диамантената. Чак толкова да съм задобрял не ми се вярва :)

Наистина има нещо странно с лигите - преди рестарта бях нещо от рода на 40 победи 35 загуби в силвър. Сега съм 10:3 в диамантената. Чак толкова да съм задобрял не ми се вярва :)

Не си. Просто хората не могат да играят още както трябва и мачовете са срещу горе долу слаби, дето са успели да се вредят без дроп :) :)

Nuclear Lunch ??? Нещо ядрено ли ще има за обяд ? :bgrin: :lol:

А оправиха ли хавата с дропването ? Гледам че активно дискутирате игрите които сте направили, пък последните 3-4 дни все не ми се намира време да поиграя ... :hmmm:

Nuclear Lunch ??? Нещо ядрено ли ще има за обяд ? biggrin1.gif lol.gif

А оправиха ли хавата с дропването ? Гледам че активно дискутирате игрите които сте направили, пък последните 3-4 дни все не ми се намира време да поиграя ... hmmm.gif

Всичко е наред.Играя от вчера без дроп

Много глупаво е направена ladder системата. Винаги, винаги, винаги !!! ми пуска противници, които са favored. След последното триене на статистиките, днес си изиграх 1v1 placement мачовете. Нарочно загубих и петте мача с идеята да ме пусне от дъното, да ми дава слаби противници и да си играя айляшката рандом, че да науча и другите раси, защото съм добре само с протос. Да, ама не. Още третата игра ми пуска платинен, не че не го победих, моето ниво е за долната половина на диамантената, ама не е там работата. Щом пуска бронз vs платина, значи тези лиги нямат АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.

Много по-добре ще е да ти урежда мачове с противници само от твоята лига. Така класациите ще имат някакъв смисъл и ние ще се зарибяваме да се изкачваме и постепенно ще вдигаме нивото. И трябва да има много повече от 5 placement мача. Когато се включих в бетата спечелих първите си 5 мача, защото ми даде слаби противници и хоп в платината, а за 1 път играех старкрафт2.. мястото ми тогава определено не беше там.

@ SouLReAVeR сипвам и обяд и закуска и за вечеря. Много е забавно като гледаш риплея от неговата камера, като изчезнат пробите барабар с нексуса, как седят и съзерцават кратера едно 10сек и се не знаят какво да правят :>

Такава хубава победа направих срещу теран, а играта се сбъгяса и не ми я зачете. Риплеят си стои, но в ladder-a я няма. Пичът даже ми каза, че с право съм в диамантената лига :P

Гледам вече не изкарват съобщението, че има проблем. Стана ли ясно какво точно беше?

Много глупаво е направена ladder системата. Винаги, винаги, винаги !!! ми пуска противници, които са favored. След последното триене на статистиките, днес си изиграх 1v1 placement мачовете. Нарочно загубих и петте мача с идеята да ме пусне от дъното, да ми дава слаби противници и да си играя айляшката рандом, че да науча и другите раси, защото съм добре само с протос. Да, ама не. Още третата игра ми пуска платинен, не че не го победих, моето ниво е за долната половина на диамантената, ама не е там работата. Щом пуска бронз vs платина, значи тези лиги нямат АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.

Много по-добре ще е да ти урежда мачове с противници само от твоята лига. Така класациите ще имат някакъв смисъл и ние ще се зарибяваме да се изкачваме и постепенно ще вдигаме нивото. И трябва да има много повече от 5 placement мача. Когато се включих в бетата спечелих първите си 5 мача, защото ми даде слаби противници и хоп в платината, а за 1 път играех старкрафт2.. мястото ми тогава определено не беше там.

@ SouLReAVeR сипвам и обяд и закуска и за вечеря. Много е забавно като гледаш риплея от неговата камера, като изчезнат пробите барабар с нексуса, как седят и съзерцават кратера едно 10сек и се не знаят какво да правят :>

как разбираш противниците с които играеш от коя лига са

@Mepk смисълът на системата е да ти търси противници на твоето ниво. Щом ти се определяш, че нивото ти е за диамантената, би било много тъпо да те пуска с противници от бронзовата, само защото на теб така ти се струва по-логично. Освен това рейтингът, който ти показва и се използва при класиране на кое място си в дивизията не зе използва при търсене на противници. Лигата, която си също няма значе. Целта на лигите и дивизиите е някой да да може да каже "Аз съм 3-ти в мойта silver дивизия", а не да види че е 2345*10^24 в общия ladder и да се депресира.

Една игрица към 25 минути - няма дроп :) Някой иска ли събота-неделя да разцъкаме 1:1 за тренировка и отработване на тактиките. Малко да позадобрея.

@danio на екрана със статистиките цъкаш върху името и даваш view profile. Можеш да изкараш статистиките на всеки изигран мач, като дадеш на match history и цъкнеш на мача.

@veloo Ако си silver не казвам да ти дава противник точно от твоята silver, а от която и да е silver. И в двата случая, като поиграя, пак ще си стигна където ми е мястото. Просто не виждам лгоика отбори от Г група редовно да играят с отбори от А група :Р

@veloo Ако си silver не казвам да ти дава противник точно от твоята silver, а от която и да е silver. И в двата случая, като поиграя, пак ще си стигна където ми е мястото. Просто не виждам лгоика отбори от Г група редовно да играят с отбори от А група :Р

И защо да ти дава противник от който и да е silver като нивото ти очевидно не е за silver. Това няма нищо общо със скоростта, с която стигаш до лигата, в която ти е мястото. Системата има някакъв рейтинг, който не е достъпен за гледане и е различен от този рейтинг, който показва при класирането в дивизиите и лигите. Рейтингът, който използва при избиране на противник показва срещу какъв противник очаква да спечелиш. Например ако си се класирал в бронз и първо те пуска срещу 3 - 4 противници от бронз. Ако печелиш системата започва да очаква да печелиш и срещу 1 - 2 противници от дъното на silver лигата. След това вместо да те пробва срещу още противници от silver или gold, срещу които шансът да спечелиш е доста голям, като се има предви победната ти серия до този момент, системата директно ги прескача и започва да ти пуска противници от платината. Не разбирам какво му е нелогичното. Вместо да трябва да изиграеш 100 игри със бронз противници и 100 игри със silver и т.н. докато накрая ти намери подходящ противник, то ти го намира след 5-6 игри. Много по-бързо и оптимизирано.

Една игрица към 25 минути - няма дроп :) Някой иска ли събота-неделя да разцъкаме 1:1 за тренировка и отработване на тактиките. Малко да позадобрея.

Аз съм с нагласата събота да играя. :) Така че може да поразцъкаме. ;) Само трябва да те добавя.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...