Water4o_bg Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Една свястна игра неможе да се направи... :/ А колкото до риплей-а на Idra срещу другият пич, зерга много късно се сети да направи от летящите гадини, иначе те доста стабилно свалят колосите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Предполагам, че говориш за Корупторите. Точно тях имах предвид. Преди да почна да ги правя, нямаше игра, която да взема срещу колососи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Water4o_bg Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Да, за тях. Ама за момента, най-добре представящата се единица, която бие само по въздух е Viking-a, поне според мен и моите наблюдения. Така и така съм тръгнал да изразявам мнение относно играта, трябва да е балансират малко, защото ръша с кучета е направен да се прави прекалено бързо, а си се забавил малко в началото, а са ти влезнали преди да си успял да се затвориш или дори да изкараш Зеалот (ако си тос). Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Ами не се бави Дори при 6 pool на Steppes of War добър теран може да затвори входа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Water4o_bg Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Е аз рядко го имам този проблем (в началото ми беше по тегаво) и вече гледам да не се бавя, ама все пак трябва да измислят нещо.. Неможе на теб зеалота да ти е на 70-80% оня да ти влиза с гладни песове, или да имаш 2 марини (в добрият случай) и те да ти дойдат, нещо много бързо стават. На Brood-а се бутаха с работници, а тука и това не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Е и? Простата аритметика е че за да дойде толкова бързо не е правил дрони или е направил само 1. През това време вие сте направили повече работници съответно имате повече ресурси. Мотате ги с пробите/scv-тата малко докато стане някой zealot или марин и после бой заедно с работниците по гадините. Те мрат и само от scv-та или проби между другото но ще загубите някой и друг работник което е неприятно. Само че в крайна сметка сте квит - той не е правил работници, вие сте но пък сте ги загубили в битка с жабите (не знам защо всички им викат кучета след като скачат като жаби гадините, само хъркат малко кучешки ама и по този въпрос може да се спори - може да излезе че има жаба която да издава подобни звуци). Но колкото и рано да изкара zergling-ите спират се лесно стига да не продължи да идва пък вие да не успеете да изкарате войска която да ги трепе. На Brood-а се бутаха с работници, а тука и това не става. Става става... с time warp-a на протоса е толкова удобен за подобни случаи.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Да бе, жаби, кои по-точно жаби знаеш с такива нокти и зъби? Ай, честито: We have a repair utility in testing internally right now and we're also going to shut the beta down for a few days. With luck, it'll be in the next time the Beta is brought up. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Да бе, жаби, кои по-точно жаби знаеш с такива нокти и зъби? Те жабите имат зъби по принцип само нокти не съм сигурен имат ли. Тези ги е хванала радиацията нещо Ай, честито: We have a repair utility in testing internally right now and we're also going to shut the beta down for a few days. With luck, it'll be in the next time the Beta is brought up. Тъй де. По закона на Мърфи когато можеш да играеш - не става. Когато става пък не може да се играе. Ей сега ме е яд за една игра - спечелена отвсякъде - влезнах му с рийпъри, избих пробите, утрепах нексуса той тогава вкара някакви сталкери и сентрита да трепе рипърите, аз в базата имах 4 казарми и бълвах мародери... и точно утрепвах 2рия пилон след нексуса когато ме дропи. Първо си помислих че той излезе, после видях че ме било дропнало мамицата му Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Ами не се бави Дори при 6 pool на Steppes of War добър теран може да затвори входа. Ръш с кучета е АБСОЛЮТНО невъзможен на карти за 2-ма срещу теран. Няма смисъл изобщо да се говори за това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Как бе става. То и срещу зерг минава атака с reaper-и при това току-що размазах един (донякъде) като му отнесах queen-a и всички дрони с 9 reaper-a) а имаше муталиски вече. За съжаление ме дропи та не успях да разбера каква щеше да е развръзката понеже имаше и експанд а правеше муталиски и хлебарки та имаше някакъв шанс (аз имах камара марини и мародери но беше любопитно да ги сбием). Гадно така с дропенето. Айде като те бият някак приемливо ама като почти си размазал опонента е МНОГО гадно. ПС: Само аз ли като играя теран правя много рипъри и то не атакувам съвсем в началото а като ги понасъбера. До момента тактиката да вадя войска от 4 казарми е доста успешна... Бухахаха. В диамантената съм при 1v1 като последния който ръшнах с reaper-и беше някакъв зерг който правеше banelings... reaper-ите ги трепат като кучета. Както и глупавите жаби. 20тина рийпъра просто не позволяват да се доближат до тях жабите. То и срещу zealot-и се оказаха изключително ефективни тези гадове. Предния пък ми играеше за бързи zealot-и. 2 рийпъра срещу 4 zealot-a ги направих сами да си говорят. Скоростта им обаче е критичен ъпгрейд. Продължават да са ми любими Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Ръш с кучета е АБСОЛЮТНО невъзможен на карти за 2-ма срещу теран. Няма смисъл изобщо да се говори за това. Щом аз съм го правил, значи става. Затова казах, че добър теран може да се окопае. А все още се намират и такива, които въобще не се окопават. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Щом аз съм го правил, значи става. Затова казах, че добър теран може да се окопае. А все още се намират и такива, които въобще не се окопават. Защо да се окопавам, като мога да го спра с 2 сцв-та и 1 марин? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 6-8 z с марин и две SCV? Искам да го видя това micro! Иначе StarCraft събира хората - съвсем случайно се намерихме с Shade! А малко преди това ме пусна и срещу Antares! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 6-8 z с марин и две SCV? Искам да го видя това micro! Вероятно е имал предвид с 12 scv от които да загуби 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
INFESTED Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 2 scv-та със stim pack бутат всичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Пък ако им обещаеш и малко трева да ги видиш какво правят Абе на мен ли само ми дава тази гадост S2INVALID_MASTER_SERVER_DATA (или нещо подобно)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 На мен ми се иска да си опитомя крилато зерглингче. Ще го държа на терасата и ще го храня с пудели и пинчери Гледам във форума на TL има тема "Какво правите, когато играта ви замръзне?". Оказва се, че с десния бутон може да се рисува! Сега нямам търпение да пуснат отново сървърите и да ми замръзне Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Чета им из форума, ама не ми стана ясно - нещо с използването на UDP вместо TCP протокол ли е проблема? Често го споменават, ама не мога да хвана от къде е тръгнала приказката, че да видя точно за какво става дума. Обаче във форума за Северна Америка няма оплаквания за такъв масов дроп. Май е основно в Европейските сървъри проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Все още ли го има проблема със спонтанното дропването ?? Защото ей сега пробвах да се логна - успях ... а уж прочетох някъде, че докато не отстранят проблема, нямало да пускат и сървърите ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Все още ли го има проблема със спонтанното дропването ?? Защото ей сега пробвах да се логна - успях ... а уж прочетох някъде, че докато не отстранят проблема, нямало да пускат и сървърите ... Аз това дропване не знам дали е спонтанно. Вчера от 10-на изиграни игри, само в 8 имах определено надмощие (примерно лимит 100 на 50 в моя полза след битката, или пък някой който няма и един експанд, а аз имам 3-4), а в две ме изкопаха от картата. Съответно имах 7-8 дропа и 2 изиграни докрая игри, кой ще познае кои игри не дропна ? Явно Близард имат лично отношение. --- Според мен, ЕК трябва да се занимае със случая Близард, и поне в Европа на всеки техен продукт да има нещо от сорта на: Само че от горе да пише Highly Addictable, примерно. Или както е по-правилно да се каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Все още ли го има проблема със спонтанното дропването ?? Защото ей сега пробвах да се логна - успях ... а уж прочетох някъде, че докато не отстранят проблема, нямало да пускат и сървърите ... Има го но е по малко.Аз днес успях да изиграя няколко игри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Чета им из форума, ама не ми стана ясно - нещо с използването на UDP вместо TCP протокол ли е проблема? Често го споменават, ама не мога да хвана от къде е тръгнала приказката, че да видя точно за какво става дума. Обаче във форума за Северна Америка няма оплаквания за такъв масов дроп. Май е основно в Европейските сървъри проблема. Ами баш UDP-то е и според мен защото както знаеш при него доставянето не е гарантирано и нямаш обратна връзка дали това е станало. Би трябвало те сами да си пускат по някой и друг контролен пакет и да се resync-ват ако има нещо разминаване но явно не са го изчистили. При UDP ще лагва по-малко и по-рядко но има и повече подводни камъни. Как така в щатите нямат проблеми не ми е ясно. Освен закъснението нещо тук да е по-голямо но не ми се вярва. По-скоро е проблем с техния европейски сървър и хостинга им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Ами баш UDP-то е и според мен защото както знаеш при него доставянето не е гарантирано и нямаш обратна връзка дали това е станало. Би трябвало те сами да си пускат по някой и друг контролен пакет и да се resync-ват ако има нещо разминаване но явно не са го изчистили. При UDP ще лагва по-малко и по-рядко но има и повече подводни камъни. Как така в щатите нямат проблеми не ми е ясно. Освен закъснението нещо тук да е по-голямо но не ми се вярва. По-скоро е проблем с техния европейски сървър и хостинга им. Да де. Просто защото проблема изглежда е само в Европа, не ми стана ясно как се връзва това с UDP-то. Но гледам го споменават често, та затова се чудех какво съм изпуснал. Но е факт, че в Щатите пукат като луди. Един от хората във форума писа, че се е пуснал към американския сървър с американски акаунт и е играл без проблем. Но в европейския го дропва. И като гледам какви места споменават в темата не е да речем локално за някой регион - масово е. Поне за ползващите английската част на еврофорума. За немския не видях нещо, дето да прилича на тема за масово оплакване от дроп. Eeeeeeeeeeeeeee. Отказвам се докато тук не напишете поне 3-ма че е тръгнала. 3 пъти ме дропи за няма и 10 минути. Пък и вече няма френдове за някоя игра заедно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Да де. Просто защото проблема изглежда е само в Европа, не ми стана ясно как се връзва това с UDP-то. Но гледам го споменават често, та затова се чудех какво съм изпуснал. Но е факт, че в Щатите пукат като луди. Един от хората във форума писа, че се е пуснал към американския сървър с американски акаунт и е играл без проблем. Но в европейския го дропва. И като гледам какви места споменават в темата не е да речем локално за някой регион - масово е. Поне за ползващите английската част на еврофорума. За немския не видях нещо, дето да прилича на тема за масово оплакване от дроп. Eeeeeeeeeeeeeee. Отказвам се докато тук не напишете поне 3-ма че е тръгнала. 3 пъти ме дропи за няма и 10 минути. Пък и вече няма френдове за някоя игра заедно Не е тръгнала. Днеска трябваше да направя пет ръша с маринки, от страх да не ме дропи, за да си излезна от плейсмънтите. Диамантената лига има НЕВЕРОЯТНО ГРОЗНО ЛОГО, само аз ли мисля така, или ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Само теб. Мен ме кефи. И на платината с онзи орел ме кефи също. Отказвам се докато тук не напишете поне 3-ма че е тръгнала. 3 пъти ме дропи за няма и 10 минути. Пък и вече няма френдове за някоя игра заедно Ей сега изиграх 3-4 игри без грам дроп. Едната всъщност дропи единия но той си лагваше 3-4 пъти за по 10 сек преди да го дропне окончателно. Това около 6-7 сутринта. ПС: Не мога да разбера аз ли се подценявам или има нещо сбъркано понеже играя все по малките часове но 1v1 съм в диамантената и то в средата някъде, а при 2v2 съм на път да ида там защото съм №1 в платинената дивизия и като гледма имам почти 2 пъти повече точки от този след мен. Аз се оценявам някъде по средата - т.е. в златото някъде - дори не и в платината. ПС2: И само на мен ли ми идва прекалено гейско това "диамантена лига"? Преди имената ми харесваха повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.