Baba_qga Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Отговора е много прост - пича се е паникьосал, решил е, че ще продължиш да бълваш баншита и за това се е задържал над сталкерите. Тоест - грешно макро. Въпросните единици въобще не са толкова доминантни. Само мародери въобще не са толкова ефикасни срещу масирани зерглинги, марини също подозирам, че ще ги бият, имортала как го ядат марините и кучетата, а хлебарките все едно няма с какво да ги контрираш. Само се чудя, кой е early game контра на marauder за протос? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Мародерите са много корави копелета. Правят се рано, евтино , лесно, в големи количества, лекуват се.. изобщо са сила. Няколко игри се пробвах да ги контрирам с много темплари, но няма никакъв смисъл. Сторма изобщо не им действа. Колосите са ок, но са много скъпи и терана има 1000 начина да ги контрира (викинги). Още не съм им намерил цаката с протос на тея мародери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Matchmaking service-a е много зле на моменти. Ей сега тръгвам да играя - 2 игри дава другите "favored" викам си - ми добре някой от тях сигурно е gold (щото аз пак заради този matchmaking service) сега съм в silver след последния ресет но пък съм доволен че е по-айляк. Е да ама 2 игри ме пуска да играя с хора които правят първо forge, след това 5 фотонки в базата си и после неясно какво. Айде единия правеше dark templari които имаха краткотраен успех докато дойдат observer-ите. Другия така и нищо не направи различно от фотонки. Не знам за carrier-и ли беше тръгнал какво. Втория го видях - беше някъде в бронза първия къде е бил не знам. Мъка мъка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Само се чудя, кой е early game контра на marauder за протос? Мародерите са много корави копелета. Правят се рано, евтино , лесно, в големи количества, лекуват се.. изобщо са сила. Няколко игри се пробвах да ги контрирам с много темплари, но няма никакъв смисъл. Сторма изобщо не им действа. Колосите са ок, но са много скъпи и терана има 1000 начина да ги контрира (викинги). Още не съм им намерил цаката с протос на тея мародери. В ранната игра, която е може би най-силната част на терана, тоса спокойно може да задържа терана в базата му, или пък извън собствената си база (с ФФ), докато станат 2-3 войда. Питай ги тогава мародерите, колко им е хубаво. Макар че универсални стратегии няма - което е и най-хубавото на тази игра. Естествено най-важно е скаутването, да видиш какво вади другия - ако вади яко земни единици без въдух е едно, ако е тръгнал да вади въздух, а ти си наизвадил един тон наземна армия е съвсем друго. И трите раси имат инструменти за скаут, които трябва активно да се ползват. Ето един пример в който, ако не бях видял, че вади въздух, вероятно нямаше да тръгна да излизам в момента в който тръгнах и щеше да ми затвори изхода и да ме тормози с войдовете - и най-вероятно щях да съм гг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Мародерите са много корави копелета. Правят се рано, евтино , лесно, в големи количества, лекуват се.. изобщо са сила. Няколко игри се пробвах да ги контрирам с много темплари, но няма никакъв смисъл. Сторма изобщо не им действа. Колосите са ок, но са много скъпи и терана има 1000 начина да ги контрира (викинги). Още не съм им намерил цаката с протос на тея мародери. Immortal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Immortal? Който е 2 пъти и половина по-скъп като минерали и 4 пъти по-скъп като газ. А с 3-4 линейки отгоре работата се затяга и то доста... за стимпака да не отварям дума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Зелъти с чардж, сталкер и сентрита. А ако има и някой сторм - чао мародери. Или пък войдове/феникси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Не че играя, но онзи ден се загледах как брат ми разцъква (главно с протос) и ми направи впечатление, че "EMP-то" на терана, пускано от гоуст е супер прецакващо. Как може да се контрира това нещо, защото веднъж пуснато, нямаш шанс освен да дръпнеш войската... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Зелъти с чардж, сталкер и сентрита. А ако има и някой сторм - чао мародери. Или пък войдове/феникси. То докато стане charge-a и сторма на темпларите той вече ти се е налял с поне 20 мародера... Void-ове и феникси също са далече като развитие. Все пак мародера е една от първите единици а ако ти имаш void-ове той спокойно ще има Не че играя, но онзи ден се загледах как брат ми разцъква (главно с протос) и ми направи впечатление, че "EMP-то" на терана, пускано от гоуст е супер прецакващо. Как може да се контрира това нещо, защото веднъж пуснато, нямаш шанс освен да дръпнеш войската... Същото като seeker mine : бягаш колкото можеш че да минимизираш пораженията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Fenix и войдове не са никак толкова далече, виж Нони какви игри прави за феникси Пък и да имаш 3-4 сентрита и тея мародери могат да си стоят пред базата ти 10тина минути докато сталкерите ги наливат ако се доближат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Fenix и войдове не са никак толкова далече, виж Нони какви игри прави за феникси Пък и да имаш 3-4 сентрита и тея мародери могат да си стоят пред базата ти 10тина минути докато сталкерите ги наливат ако се доближат. При това положение сентрита и колоси но пък колосите се контрират кофти с викинги. Ама то пълен кеф няма. Преди някой беше пуснал една игра как с няколко zealot-a и кули удържа (донякъде) мародерите докато стане mothership после стана "весело". Ей на тази игра съм се хилил много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Който е 2 пъти и половина по-скъп като минерали и 4 пъти по-скъп като газ. А с 3-4 линейки отгоре работата се затяга и то доста... за стимпака да не отварям дума. 4 мародера срещу 1 имортал на атака, кой побеждава? 'nough said! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 Ама то пълен кеф няма. Затова играта е толкова интересна дори и за пълни нуубове като мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Ако противника ти играе за бърз мародер - това се вижда. Тогава ти играеш за бърз имортал. До mid-game битката се решава единствено от по-доброто микро. От там нататък - трябва да се мисли за нещо с AoE, storm, colosus. Войдовете са идейни, но не като противодействие на мародерите, а като средство за тормозене на терана, когато си го видял, че ще прави ранни мародери. Войдовете го принуждават да обърне на марини, което не е много ефикасно, когато и двете му казарми (при нормално развитие) са с тек лаб. Но да водиш открита битка с войдовете си е самоубийство, освен ако не прави отчаяна офанзива с цялата си армия, с надеждата да те убие, преди да го елиминираш ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Получих 2 ключа за раздаване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 дай 1 моля,пък ще те черпя и 1 бира Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Брей колко наглеци терани се навъдиха в последно време ! Имам предвид тия дето в началото си местят базата на жълтите минерали. А и много нагли ръшъри също. И то или тосс или теран, старата ръшерска раса зерг, явно изостава. Тъкмо си мислех, че тосс не може да ме ръшне и онзи ден един пичага ме изненада - вместо 1 или 2 гейта, той пусна един гейт и фордж... даже не си направих труда да проверя форджа, мислех го за гейт. И си ме гътна. Вече на картите за двама си пускам първо казармата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Получих 2 ключа за раздаване. Ако може да дариш единия ,съм готов да го споделям с някой от колегите тук, които нямат Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Ако някой получи ключ и е навит да го сподели с други, нека пише едно ПМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 sc2 reps. Нали някой мрънкаше Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unstable Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Днес получих и моят заветен ключ за бетата... НО... излиза ми това съобщение когато се опитам да вляза: "This Battle.net account does not include an associated copy of StarCraft II. Please log onto battle.net account management and add the game to your account". Някакви идеи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Свали си лънчъра през акаунта в battle.net-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 И първо си влез в акаунта през браузъра и си го добави ключа там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unstable Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 В акаунта всичко е добавено, а колкото до лънчър през акаунта, става въпрос за даунлоадър на играта ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Да Е..ти,не мога да намеря от къде да си сваля кьорав риплей,корейския ми куца малко. P.S. намерих Сподели къде щото аз се кокорих известно време после го зарязах... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.