liquid Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Situation Report Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Нов пач и няма промени при "безсмъртните хлебарки". Излезе че не си прав Напълно е възможно да не съм прав, но и промени тепърва предстоят, много бързаш. А и три единици, които също ми правеха впечатление са променени в посоката, в която говорех. Сийджа е с повече живот, Инфестора не са му променили рейнджа, но поне са му увеличили двойно нужната енергия за заразяване, (добавили са му и въздух, което е добре), а сентрито са му намалили демиджа, въпреки че ми се струва, че и на него трябва да му увеличат нужната енергия за ФФ. За мен лично при все, че не съм играл с Тосс(освен 10 предни загуби (в платината), при опитите ми), Сентрито е най-яката нова единица в СК2. Този ФФ може да промени хода на абсолютно всяка битка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 За мен лично при все, че не съм играл с Тосс(освен 10 предни загуби (в платината), при опитите ми), Сентрито е най-яката нова единица в СК2. Този ФФ може да промени хода на абсолютно всяка битка. На това искам демо. В смисъл че досега като съм ползвал сентрита и ФФ нещо не се е получавал особен ефект. А и трудно успявам да направя примерно стена от 5-6 едно до друго лесно. Може нещо да изтървавам аз де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Протоса хем са го осакатили, хем не. Намалили са демижда на колососите и сентритата, но са направили финиксите луди. Ей го един как ми разпра муталиските. Не че загубих точно заради това, но в тоя реплей може да видите нагледно, какво правят Финиксите. А и дядо може да види как с добро използване на сатик фил-да може ти разцепи армията и да я смаже без загуба... Между другото, колко дивизии има в платината? Сега съм 30 и някой в моята дивизия, но ми е интересно, няма ли някаква по-генерална класация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 А защо като му влезна първия път с мутите и видя, че прави старгейти не му свали пилоните? Долу 2 старгейта се захранваха от 1 пилон, горе от 2. Ако му ги беше махнал и той оставаше без нищо, докато ти щеше да продължаваш да помпиш ресурси и правиш мути и кучета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Баси, явно няма да получа ключ.... ...А на някои хора какви неща им се случват...., Ужаст ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
INFESTED Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Леле, тая мома заслужава доживотен затвор Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 А защо като му влезна първия път с мутите и видя, че прави старгейти не му свали пилоните? Долу 2 старгейта се захранваха от 1 пилон, горе от 2. Ако му ги беше махнал и той оставаше без нищо, докато ти щеше да продължаваш да помпиш ресурси и правиш мути и кучета. Da, tova beshe oshte edin ot nachinite da specheliq igrata, no nqma znachenie veche, za drugiq put shte go imam predvid. Pusnah repleq, za da pokaja nagledno, na kakvo sa sposobni finixite v noviq pach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Не знам за вас но на мен рийпърите са ми страшно любим юнит. Такъв психически тормоз оказва... след 5-6 набега се окопават здраво с кули или оставят някаква войска около работниците... Любимо ми е да сложат танк... след това идвам с малко баншита и после пак рийпъри Хората с по-слаби нерви след 3тото изтребване на работниците излизат от играта. Няколко пъти се оказаха по-умни и ми се наляха... единия път твърде късно - имах 2 танка и 5-6 мародера които ефективно спряха една камара сталкери без блинк и обзървър и каквото не успяха да потрошат 2те баншита ги догониха и довършиха. И между другото Thor са абсолютно безполезни срещу Battlecruizer-и. Едно че обхвата им е горе-долу същия и ако имаш 10 от едните и 10 от другите Thor-овете се мотат и стрелят максимум по 2 едновременно.... Малко да дръпнеш назат "батълите" след това идват в редичка онези. И както са бавни докато направят 2-3 крачки напред поне 1 от тях вече е заминал. Просто трагедия. А да ... и не забравяйте да ъпгрейдвате. 8 батълкрузера 3/2 срещу може би 25 сталкера (0/0) - сталкерите ги няма, 3 крузера живи с наполовина живот. Отделно че протоса май беше някакъв серсем не ги целеше един по един ами стреляха напосоки но пусна 2-3 feedback-a с няколко темплара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Не знам за вас но на мен рийпърите са ми страшно любим юнит. Такъв психически тормоз оказва... след 5-6 набега се окопават здраво с кули или оставят някаква войска около работниците... Любимо ми е да сложат танк... след това идвам с малко баншита и после пак рийпъри Хората с по-слаби нерви след 3тото изтребване на работниците излизат от играта. Няколко пъти се оказаха по-умни и ми се наляха... единия път твърде късно - имах 2 танка и 5-6 мародера които ефективно спряха една камара сталкери без блинк и обзървър и каквото не успяха да потрошат 2те баншита ги догониха и довършиха. И между другото Thor са абсолютно безполезни срещу Battlecruizer-и. Едно че обхвата им е горе-долу същия и ако имаш 10 от едните и 10 от другите Thor-овете се мотат и стрелят максимум по 2 едновременно.... Малко да дръпнеш назат "батълите" след това идват в редичка онези. И както са бавни докато направят 2-3 крачки напред поне 1 от тях вече е заминал. Просто трагедия. А да ... и не забравяйте да ъпгрейдвате. 8 батълкрузера 3/2 срещу може би 25 сталкера (0/0) - сталкерите ги няма, 3 крузера живи с наполовина живот. Отделно че протоса май беше някакъв серсем не ги целеше един по един ами стреляха напосоки но пусна 2-3 feedback-a с няколко темплара. Погледнах пач ноутовете...След това мълчаливо се пуснах на къстом гейм срещу компютър. Направих 3 феникса и отидох към базата му. Видгнах един работник и дадох move на другите два феникса. Те го отстреляха в движение.... Първи април минал ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ah3XmjlhgJw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Погледнах пач ноутовете...След това мълчаливо се пуснах на къстом гейм срещу компютър. Направих 3 феникса и отидох към базата му. Видгнах един работник и дадох move на другите два феникса. Те го отстреляха в движение.... Първи април минал ли е? Лошо няма, правят фениксите по-силни, за да се борят с муталиските по-добре. Само се чудя на това, че и тосс и зерг имат универсален въздух - такъв който атакува и земята и въздуха - даже на тосса можем и фениксите да добавим донякъде, само терана е оставен без универсален въздух. Батъла не го броя, че като гледам ако тръгнеш за батъли си гг моментално. Поне не съм видял нито един читав теран да ги вади. Просто срещу добър тосс, примерно като HasuObs, който ползва всички специални умения, всеки теран е... То няма единица без специални умения, сталкери - сентрита - феникси - хай темплари, като някой са с по повечко умения !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Лошо няма, правят фениксите по-силни, за да се борят с муталиските по-добре. Само се чудя на това, че и тосс и зерг имат универсален въздух - такъв който атакува и земята и въздуха - даже на тосса можем и фениксите да добавим донякъде, само терана е оставен без универсален въздух. Батъла не го броя, че като гледам ако тръгнеш за батъли си гг моментално. Поне не съм видял нито един читав теран да ги вади. Просто срещу добър тосс, примерно като HasuObs, който ползва всички специални умения, всеки теран е... То няма единица без специални умения, сталкери - сентрита - феникси - хай темплари, като някой са с по повечко умения !!! Вече виждам как 5 феникса минават през базата ми, дигат по 2 сцв-та, докато минават, убиват ги и отиват на другата база, а аз се чудя да тичам ли с дрога подир тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Така е по-добре защото досега феникси досега много малко виждах а и преди корсарите трепеха муталиските като мухи (не колкото валкириите но все пак), докато фениксите бяха абсолютно безполезни срещу муталиски (освен в съотношение 3:1 примерно) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Така е по-добре защото досега феникси досега много малко виждах а и преди корсарите трепеха муталиските като мухи (не колкото валкириите но все пак), докато фениксите бяха абсолютно безполезни срещу муталиски (освен в съотношение 3:1 примерно) На която и да е версия 10 феникса побеждаваха 12 до 15 муталиски без никакви проблеми. Сега дори няма да се стигне до битка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Не е така. Ако фениксите са с по 1 ъпгрейд а муталиските без - да. Късно е да пробвам но съм сигурен че като съм правил феникси срещу муталиски е било грешка. Другото което е че фениксите бяха само срещу въздух докато муталиските не правят разлика - земя, въздух... всичко. Между другото наскоро установих че siege-нат танк го вдигат фениксите. Любопитно ми е дали вдигат и thor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 ...Между другото наскоро установих че siege-нат танк го вдигат фениксите. Любопитно ми е дали вдигат и thor Е как, ми чи то туй е черешката на тортата - ти си сийджнал 5-6 танка на дадена позиция, тоса се налива и с 5-6 феникса битката приключва. Ако сега има световно, залагам всичко на това, че тосс ще е шампиона. --- Има доста още за доизкусуряване. Преди райта може да беше мизерен с атака по земя, ама за мизерии беше идеален - хем въздух, хем земя - сега терана е гола вода като въздух. Лично аз предпочитам да махнат баншито и да сложат на викинга атака по земя - без ту да каца ту да литва. Както са я подкарали теран с арм под 200 няма да остане във всишата лига. --- Някой не иска ли да потренира малко срещу теран ? Тосс или зерг обаче ! Че батълнет е хубаво нещо, ама още по-хубаво ще стане, ако добавят опция да казваш срещу какъв да те пуска. Че така, тъкмо някой зерг ме отнесе, викам ей тук сгреших и ей там, и после 10 поредни игри само вс тосс и теран ме пуска. Направо забравям какво е това зерг. --- Не че нещо ама направих 100 игри ! И си се изкачих в челото на платината сам, сега спокойно мога пак тосс да поиграя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Не че нещо ама направих 100 игри ! И си се изкачих в челото на платината сам, сега спокойно мога пак тосс да поиграя. Бравос! Искам риплей от игра между баба яга и светлия! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Някой от по-можещите играе ли рандом? Аз искам да си цъкам рандом, но не знам как да процедирам - веднага ли на рандом да играя или първо да направя по стотина игри с всяка раса. Не знам защо като играя с българи от бронза и ме правят калинка, а веднага след това като се пусна в ладера и пак побеждавам 1:1, дори и хора, които според б.нет са малко по-добри от мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 По-добре направи повечко игри със всяка раса. Светлия, ако и на живо си такова невъобразимо мрънкало, просто за мен си шампиона на emо-тата! Всички раси и всички юнити са imba. Ми млъкни малко, бахти ревльото, честно! Забелязваш ли, че никой друг не реве толкова много, колкото ти!? Т'ва ти е небалансирано, онова ти е небалансирано, това е прекалено силно... Аре стегни се малко, първо това е бета, второ - въобще не е толкова небалансирана играта, колкото се опитваш да я изкараш! За нанайсти път ти казвам - проблема е в теб! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 ...Светлия, ако и на живо си такова невъобразимо мрънкало, просто за мен си шампиона на emо-тата! Всички раси и всички юнити са imba. Ми млъкни малко, бахти ревльото, честно! Забелязваш ли, че никой друг не реве толкова много, колкото ти!? Т'ва ти е небалансирано, онова ти е небалансирано, това е прекалено силно... Аре стегни се малко, първо това е бета, второ - въобще не е толкова небалансирана играта, колкото се опитваш да я изкараш! За нанайсти път ти казвам - проблема е в теб! Имам мнение и го казвам. Не искаш да кажеш, че трябва да съм съгласен с всичко нали ? И каквото такова ? С тосса са се уляли - то се вижда и от това коя раса е с най-много отслабващи корекции - само, че има и още - специално за сентрито говоря. А аргументи и доказателства в подкрепа на думите ми има доста. Че е бета, бета е, но нали точно за това става дума - да се търси дисбаланса. За теб очевидно и първия пач е достатъчен за баланса в играта - за Близард обаче явно не е ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Не е така. Ако фениксите са с по 1 ъпгрейд а муталиските без - да. Късно е да пробвам но съм сигурен че като съм правил феникси срещу муталиски е било грешка. Другото което е че фениксите бяха само срещу въздух докато муталиските не правят разлика - земя, въздух... всичко. Между другото наскоро установих че siege-нат танк го вдигат фениксите. Любопитно ми е дали вдигат и thor Чакай малко ся! Тор-овете и танковете нали се водят "масивни"..., а на повдигачката на феникса си пише, че масивните са имунизирани срещу нея !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Танковете не са масивни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Вчера изиграх една игра на Лост Темпъл, която ме учуди доста. Аз бях теран на 3, той- протос (20-ти ранк платин на лигата му, значи нищо особено) на 6. Играеше ми се за въздух и направих бързи баншита. Той обаче беше скаутнал двойната ми газ и се беше запасил със сталкери и не можах много да го харасна (3-4 работника и трябваше да бягам с двете си баншита). Той тръгна към базата ми със 7 сталкера, а аз имах 3-4 марина само, така че се виждах, че губя играта и затова върнах вече 4-те си баншита в неговата база. Той се върна със сталкерите си и ме изгони. Тук трябва да отбележа, че забелязах, че пичът имаше невероятно микро (примерно вкарва пробата си в газта когато стрелям по нея с баншитата си). Той твърдо продължи да играе на сталкери, доколкото виждах, дори пусна twilight. Аз пуснах 4 казарми и почнах да правя само мародери докато се опитвах да го държа в базата му с баншитата ми. Той ги разцепи и тръгна към базата ми, да кажем, с 12 сталкера. Аз имах 12 мародера. Въпреки че пичът микроваше сталкерите си като луд, (демек блинкваше наточените, дърпаше), в края на тази битка останах със 6 мародера, а той с нищо. После просто отидох в базата му и го убих. Въпросът ми е: Защо пич с микро губи, дори и като е скаутнал и е взел правилното решение за единици? Струва ми се, че ако гореспоменатият тос беше играл за имортали и по-малко сталкери, щеше да ме отнесе? Защо Marauder,Immortal, Roach трябва да доминират бойното поле? Тези единици трябва да бъдат леко променени, според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Отговора е много прост - пича се е паникьосал, решил е, че ще продължиш да бълваш баншита и за това се е задържал над сталкерите. Тоест - грешно макро. Въпросните единици въобще не са толкова доминантни. Само мародери въобще не са толкова ефикасни срещу масирани зерглинги, марини също подозирам, че ще ги бият, имортала как го ядат марините и кучетата, а хлебарките все едно няма с какво да ги контрираш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.