Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply
А пък мап едитора е толкова обновен и силен в момента (и по-добър ще става), че прави всяко оплакване относно цената на играта смешно и безпочвено...

И каква е точно идеята на мап едитора, че не ми става ясно защо въобще е ценен колкото за един цент, камо ли пък чак толкова безценен колкото казваш ?

За мен и теб - не. Аз и стария не съм пипал изобщо, но има хора правеха невъобразими неща с него. Ей ти за пример DOTA-та. Къде е War3-то къде е DOTA-та. Ами разните Tower Defence? Има какви ли не зарибявки и ако има повече възможности може да се появят много интересни неща.

На мап едитора, например, си бях направил една custom карта, с цел масови битки. Исках да видя лимит хидри срещу лимит зерглинги какво ще стане, лимит срещу лимит скаути и райтчета и подобни радости.

Да не забравяме и че последните няколко WCG-та се играха на карти, правени в последствие на map editor-а.

Разбрах ! Тая ДОТА в един момент беше като синоним на Уар3. Но понеже Уар3 не ми допадаше грам, така и не съм виждал за какво става дума.

За СК обаче не съм чувал подобни "модове" или кастъм карти, или там каквото са - да стигнат подобни висоти като ДОТА.

Като цяло безинтересно за 99% от играчите, според мен.

---

Най-после са се появили интересни риплеи. :)

Във връзка с горното да споделя, че на доста зергове в последните ми игри сипвам с големия черпак, благодарение на една тактика, която видях от реп.

Особено пък на тия дето ми притесняват базата с ранни банелинги и кучета.

Тактиката е проста, фабрика с реактор, повече хелиони (или както се казваха), и бързо банши - направо му идват дюшеш на зерга. :lol:

Ааа и всичко това е с една газ станция.

Разбрах ! Тая ДОТА в един момент беше като синоним на Уар3. Но понеже Уар3 не ми допадаше грам, така и не съм виждал за какво става дума.

За СК обаче не съм чувал подобни "модове" или кастъм карти, или там каквото са - да стигнат подобни висоти като ДОТА.

Като цяло безинтересно за 99% от играчите, според мен.

---

Най-после са се появили интересни риплеи. :)

Във връзка с горното да споделя, че на доста зергове в последните ми игри сипвам с големия черпак, благодарение на една тактика, която видях от реп.

Особено пък на тия дето ми притесняват базата с ранни банелинги и кучета.

Тактиката е проста, фабрика с реактор, повече хелиони (или както се казваха), и бързо банши - направо зерга му идват дюшеш. :lol:

Абе то тоя момент си продължава :) Даже аз съм един от хората които отдавна са спрели да играят нормалния Warcraft само DOTA... То и в момента вероятно има повече турнири на Dota отколкото на обикновения Warcraft, така че map editor-a си е ценен :)

Вие гледахте ли какво може да се прави с новия мап едитор? Антарес беше пуснал линк към филмчето. Търсете нещо от рода на "божичко.. " бяха направили нови единици, нещо като 3д шутър с гоуста, и т.н Един вид - може да направип 3-4 типа игри с него. Гледайте го - заслужава си.

Имаше ултралиск със пет-шест спайн кроулъра на гърба, който като умря - избухна като атомна бомба...

Пълни глупости. Ами headoff? Явно не си чувал за PvPgn, iccup... Все безплатни сървъри за игра и на SC и на War3x.

Ако прочетеш внимателно поста сигурно ще забележиш че в началото говоря за БАТЪЛ НЕТ, ако смяташ че тези които изброи се наричат батъл нет е друг въпрос.

Имаше ултралиск със пет-шест спайн кроулъра на гърба, който като умря - избухна като атомна бомба...

Баси извращенията му викам на това.

---

Сега направих една приятна игра, в която определено играх по-зле, с много грешки, но пък бих. От любимите ми - с разменено изтребване на базите и гонитба по картата. Естествено ТвсТ, няма как иначе да се получи така. Щом накрая ме нарече "lucker" пича, значи съм го изненадал. :lol:

repimg-33-123230.jpg

Да добавя, че играта беше в работно време. Леко като извинение за грешките искам да прозвучи. :)

Отваряйки пощата си открих, че имам покана, която изпробвах - работи. Така че:

ПОДАРЯВАМ BETA KEY! ЖЕЛАЕЩИТЕ - НА ЛС.

Едва ли ще дада ключа на първия изпратил лично съобщение и е възможно е да дам на повече от един човек - ще ви(ги) уведомя те ще се разбират кой кога и как.

Как се спират много void ray с протос? Една игра 2в2 лошите бяха направили много voidray и сталкери, а ние бяхме излюпили тонови феникси и муталиски и хидри и още повече столкери. Армиите се сблъскаха челно, муталиските и фениксите влезаха на рей-овете и изчезнаха за секунди, изобщо цялата битка трая 10 сек, а 4мата бяхме почти на лимит. И накрая рейовете омазаха всичко, почти без жертви, ..та как се спират?

Как се спират много void ray с протос? Една игра 2в2 лошите бяха направили много voidray и сталкери, а ние бяхме излюпили тонови феникси и муталиски и хидри и още повече столкери. Армиите се сблъскаха челно, муталиските и фениксите влезаха на рей-овете и изчезнаха за секунди, изобщо цялата битка трая 10 сек, а 4мата бяхме почти на лимит. И накрая рейовете омазаха всичко, почти без жертви, ..та как се спират?

По-скоро са влезли на сталкерите тези муталиски и феникси си мисля. С коруптори евентуално може да помогнете, Mothership който да направи гравитационно поле та поне да спре сталкерите пък вие да помачкате наволя войдовете...

Тъп въпрос но как е било положението с ъпгрейдите? Да не би те да са били на 3/3/3 а вие на 0/0/0?

Егати играта направихме 4 терана. Почваме да се тормозим един друг с рийпъри - те налазиха моя партньор, после той ги опука после тръгна да тормози той другите но с малко аз събирам... станаха 10+ с ъпгрейд на скоростта - просто красиво, минават покрай някаква войска гине единия, другите леко ударени но стигат до SCV-тата и после докато дойде на човека войската и половината SCV-Та ги няма. Бегом при другия те докато се шматкат напред-назат и на другия всичките SVC-та ги няма.

Гледам единия правеше масово мародери, аз захванах баншита... малко кофти се наляха на партньора и той не можа да ги спре аз докато ида му отнесоха базата, почва той наново да прави аз правя разни thors, баншита и мародери те пак му се наливат докато отреагирам отнесоха буквално всичко (после останаха без войска като дойдох, но кофти късмет)... тръгвам с баншитата да ги тормозя те изкарали някой и друг викинг и аз ги спасявам и само ги дразня тук-там но гледам да не се експандват освен на тези до тях (там нямаше как да ги спра)... и аз бича thors, maroderi, banshee и чат пат някой марин и някоя линейка... пробват хората да ми правят дропове ма ги спирам и така може би час... накрая се изнервиха наливат се мощно аз едни баншита (12тина) съм ги скатал отстрани да дебнат за експанди - засилвам ги към тяхната база (умишлено към базата на този който ми се стори по-зле)... и човека поддаде, върна войската и тази на другия я спрях, после баншитата само го гъделичкаха но колкото да ги дразни... и така малко по малко събирам повече thors, някой и друг мародер и отгоре баншита... сбиваме армиите - мародерите гинат, но междувременно thors отзад са опукали викингите (пък и те шматарунгелите дават атака с всичко и викингите избързват) и се нацепват на грозния огън на моите... cloack-вам баншитата и бой по марините... а у докато това онова пак нямаме никакви армии но моите баншита здрави и айде пак тормоз колкото да ги дъжра в напрежение... накрая не издържаха и излезаха (чупих 5-6 пъти някакъв експанд ама като не правят много кули)

Егати играта направихме 4 терана...

:) Най-корав си излязъл. То такива моменти не са рядкост, и само по-силната психика печели.

---

Да попитам някой дали се е разкарвал по различни дивизии, в смисъл от платина да е минал злато после пак платина или нещо от сорта ?

---

Сега се усещам, че зерга, за да пусне хидри му трябва леър... и съответно е много важно, ако ще пускам банши да съм максимално бърз.

:) Най-корав си излязъл. То такива моменти не са рядкост, и само по-силната психика печели.

Бях много кисел и се заинатих че няма да се предам пък и си изкарах целия яд понеже сагата с големия ми монитор продължава... ма това в другата тема ще опиша

Да попитам някой дали се е разкарвал по различни дивизии, в смисъл от платина да е минал злато после пак платина или нещо от сорта ?

Аз. Почнах от бронза после стабилно се качих до първите места после ме прати в среброто, след това ресетнаха акаунтите и ме прати в златото, там поиграх малко и стигнах до първите 10 ли колко после пак се ресетнаха и бях в платината известно време. Сега при 2v2 съм залепнал в бронза и то защото през игра ми дава за партньор човек който прави 2 svc-та след това казарма, 2 бункера на входа и после 8 марина след това строи напосоки сгради и при първата въздушна атака се отказва да играе.

Сега се усещам, че зерга, за да пусне хидри му трябва леър... и съответно е много важно, ако ще пускам банши да съм максимално бърз.

Да но evolution chamber-a и въздушните кули се правят МНОГО бързо. Ако се усетиш навреме (т.е. имаш overlord на правилното място) може докато дойдат да са готови кулите. Затова след pool-a и roach warren пускам и evo chamber като там пускам и 1 ъпгрейд на атаката на хлебарките и хидрите - едно че помага второ че при атака по въздух докато утрепят кралицата може да има някоя кула готова

NcYellow играе с теран... :punk 2-3 репа досега видях - просто е изключителен. Единия спечели срещу един доста способен тосс: NEXUS, който ако ни барне двама такива като мен, ще ни създаде много затруднения. Иначе не бях го чувал досега, но и той е много силен играч.

Yellow ли не си чувал ?!?!?!?! Т'ва беше един от най-бруталните зергове на единицата.

И дядо, подобна игра съм правил, само че тогава се наляха рано-рано на моя човек и тъпанара лефтна... И двамата ги мотах с войдове, до един момент, в който изригнах и ги опуках всичките.

Yellow ли не си чувал ?!?!?!?! Т'ва беше един от най-бруталните зергове на единицата..

:) Точно затова се радвам, че играе теран. NEXUS не бях чувал, но казвам, че е много добър и той.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...