Mepk Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 И на мен ми прави ми впечатление, че малко хора играят зерг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Не знам колко от вас са играли зерг, но реално погледнато играта на зерга е доста по-трудна в макро отношение. Зерга трябва да успее да хване бази, за да натрупа маса. За целта е необходимо или да тормози добре, за което се изискват немалки усилия/умения, или трябва перфектен баланс между харв/армия, който е ужасно труден за постигане и трябва постоянно да се съобразява с противника и развитието на играта. Вярно е, че терана трябва да прилага много добро микро при една mid/lategame битка, но и на зерга не е лесно, щото различната армия се движи с различна скорост, трябва да съумее да заобиколи от всичките посоки противника и също така - трябва да сбие армията си правилно, тоест бейнлингите да идат при марините, останалата армия да се бие междувременно, а не да заобикаля препятствия от терена, което изисква да имаш добър поглед над няколко екрана, за да може това да се случва с цялата армия. И аз мислех по същия начин, преди да започна и аз да играя със зерг, който, признавам си, до момента ми е най-слабата раса и ми е най-трудна за игра. Прав си, зерг не съм играл. Може и стратегии още да няма добри срещу развит зерг, но прави впечатление, че в mid/lategame на зерга му става все по-леко, колкото повече върви към лимит играта. DeMusliM е теран с много много добро микро, и пак като се стигне до голяма игра, просто няма какво да направи. Даже в едната игра сам си каза, че така и не е разбрал къде е сгрешил - игра страхотно, особено като микро и макро. А не трябва да е така. Ясно е, че ако успееш да притесняваш зерга много ще го биеш, но не трябва да е така, че като се стигне до mid/lategame зерг вс теран, терана да е гг 99%. И в основата на горното за мен са безсмъртните хлебарки. Малко ми приличат на Безсмъртните на Ксеркс от 300. Даже мисля да направя един подробен feedback към Близард за гледната ми точка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Ама преди да го направиш вземи поиграй със зерг малко и тогава. ПС: НЕ Е ЧЕСТНО!!! Точно когато намерих малко време за да разцъкам и те са спрели bnet-a нещо за "maintenance"... пфуууууу Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 И на мен ми го изписа, ама ме вкара... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Ама преди да го направиш вземи поиграй със зерг малко и тогава... Малко с времето не мога да го напасна. Иначе бих поиграл. Но по нататък може би. А дали съм прав ще си покаже. До финала има време - засега май неизвестно колко, така че доста неща могат да се променят. Ако не пипнат повече хлебарката, значи не съм бил прав. Лесно ще се разбере ! Някой ако иска можем да направим малко експерименти ЗвсТ. Гледам наживо DeMusliM и Lucifron... готино е => http://www.own3d.tv/live/24 Големи добряци са и двамата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 DeMusliM и Lucifron 5 срещи, на 5 карти. Три от срещите са ТвсП. 2 пъти DeMusliM е теран, а Lucifron тосс - 2 победи за протоса, после DeMusliM е тосс, а Lucifron теран, пак протоса бие ! И това не е изолиран случай. Която ме навява на мисълта, че или терана идва дебалансиран спрямо другите две раси, или отново има нужда от някой като Боксер, който да покаже как се играе теран. Танка в момента ми идва някак смешен, в сравнение с Арклита от СК1, който беше единицата около която се въртяха повечето стратегии на терана. Има нужда от значителна засилка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Като си в менюто на battlenet и дадеш alt+tab, играта спира напълно да ти товари процесора. Няма да ти взима ресурси за филмчето, да ти загрява стаята през лятото и да ти хаби ток Браво! Страхотно постижение, като се има предвид колко тежка е играта. Иначе сега направих грешката да спечеля първите си 5 1в1 мача и ме сложи в платинена група, където ще ям само шамари. Да се надяваме, че по някое време ще ни облъчат с един от гореспоменатите рестарти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Светлия, проблема срещу зерговете е ужасно тривиален. Просто са много малко хората, които наистина могат да играят зерг. Повечето хора са свикнали играта срещу зерг да приключи сравнително бързо и никой не знае какво да прави в по-сериозна игра. И като попаднат на някой малко по-грамотен - ядат шамари. Пълна глупост е, че няма какво да се направи срещу зерг. Хидрите гинат от танкове, колоси, хелиони и сторм, хлебарките са ордьовър срещу имортали, мародери, малко повече колоси, повечко танкове. Псетата мрат като... кучета... от хелиони, масирани марини, зийлоти. Като те е толкова шубе от инфесторите - ми бог ти е дал emp shockwave, на ghost-овете, който ги оставя без енергия, feedback на темпларите, който им вкарва и маса демидж. Ама викаш, трябва да изкарвам нещо различно от марини, мародери танкове и линейки. Викаш трябва играта ми да се промени от 1а 2а 3а... Викаш трябва гъвкавост, трябва да мисля... За пореден път ще ти го кажа - не оправдавай липсата на умения с баланса в играта. И въобще - ако си седите по базите и чакате да спечелите - ще лапате зергски... армии. Дропни му нещо в някоя база - избий му работниците, скаутвай яко - намери му някоя по-изолирана група армия - избий я, клъвни тук кралица, там дрон, начеши му овърлордите - зерга е съвкупност от кекави юнити - ако знаеш как да се възползваш от това - противника ти трябва да има много добро apm, за да се справи с напрежението. За да му мине номера - зерга трябва да те заобиколи. Това изисква армията да му е пръсната в дъга около мястото, от което се очаква да излезнеш. Ми не излизай от там - разгледай - намери къде му е армията и тръгни към някоя от изолираните групи. Изненадай го. И по дяволите - не забравяте ъпгрейдите - ти бъди с едно нагоре в съотношението атака/негов армор пък да видим кой кого... Гледната ти точка е на ленив леймър. Близард може доста да ти се смеят. Всъщност, моля те - пусни тема във форумите и дай линк да се посмеем на коментарите Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Ето ви пример как се играе срещу добър зерг. Досега не бях чувал за Nony, но явно е голяма работа в SC сферата. http://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft#p/u/16/scCnY2g1TTg http://www.youtube.com/watch?v=Q0ElaQdXGhk Link to comment Share on other sites More sharing options...
veloo Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Ето ви пример как се играе срещу добър зерг. Досега не бях чувал за Nony, но явно е голяма работа в SC сферата. http://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft#p/u/16/scCnY2g1TTg http://www.youtube.com/watch?v=Q0ElaQdXGhk Той е най-добрият некореец на Broodwar Аз наскоро започнах да правя stargate слад 2рия gateway и и намирам void ray-те за особено ефективни срещу всяка раса. Колкото до зерг,пробвал съм се да ги играя, но звукът, който оверлордите издават докато бълват/плюят creep е супер дразнещ. Ако го махнат в следващия пяч може да поиграя малко повече с тях. Иначе много ме кефят тези changeling-и, които ги пуска overseer-ът как небрежно отиват в базата на врага и си разглеждат все едно са на разходка сред природата. Особено срещу теран, който прави само моратори, изобщо не изглеждат подозрителни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Ето ви пример как се играе срещу добър зерг. Досега не бях чувал за Nony, но явно е голяма работа в SC сферата. http://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft#p/u/16/scCnY2g1TTg http://www.youtube.com/watch?v=Q0ElaQdXGhk Направо изкла всичко тоя, евала. Страшно управление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 A защо фениксите са толкова неефективни срещу муталиски. Корсарите ги правеха на мармалад, фениксите май повече ги гъделичкат отколкото да ги бият Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 ... Kaто цяло пак има логика в думите ти, но повечето ти аргументи са в посока към моите умения. А аз вече казах, че не изхождам от тях. В последно време добре се справям срещу зерговете на моето ниво. Обаче гледам риплеи на топ играчите - и точно там ми правят впечатление нещата за които говоря. А ще си покаже, ако оставят хлебарката същата - значи не съм прав. Виж за гоустовете - дам досега пукнат гоуст не съм извадил. А за стоенете по базите - ми то няма значение вс какво играеш, все си гг. Прекрасен пример е "добрия" зерг даден от PSYCHOSIS. Ето ви пример как се играе срещу добър зерг. Досега не бях чувал за Nony, но явно е голяма работа в SC сферата. http://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft#p/u/16/scCnY2g1TTg http://www.youtube.com/watch?v=Q0ElaQdXGhk Той Нони е добър, ама зерга защо реши, че е добър? ... стартира със 7-8 кули - тоса пуска експанд, зерга обаче вместо да си спре кулите, пуска ОЩЕ!!! Уникално добър ! Тоя зерг имам чувството, че и аз ще го бия. А и тосса си е очертан като най-силната раса към момента, или поне най-предпочитаната - за теран ставаше дума. PSYCHOSIS хвърли едно око на този зерг, ако искаш да видиш добър: link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 DeMusliM и Lucifron 5 срещи, на 5 карти. Три от срещите са ТвсП. 2 пъти DeMusliM е теран, а Lucifron тосс - 2 победи за протоса, после DeMusliM е тосс, а Lucifron теран, пак протоса бие ! И това не е изолиран случай. Която ме навява на мисълта, че или терана идва дебалансиран спрямо другите две раси, или отново има нужда от някой като Боксер, който да покаже как се играе теран. Танка в момента ми идва някак смешен, в сравнение с Арклита от СК1, който беше единицата около която се въртяха повечето стратегии на терана. Има нужда от значителна засилка. За мен в момента теранът е най-слабата раса на бойното поле, както и расата, разполагаща с огромен арсенал от средства, с които да изненада противника. Можеш да тръгнеш за толкова неща, че противникът ти постоянно трябва да скаутва, за да е в час. Всички единици, с изключение на мародера, са доста кекави за цената си, но мисля и че това е идеята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 PSYCHOSIS хвърли едно око на този зерг, ако искаш да видиш добър: link Moonglade по принцип е смятан за добър зерг. Може би в тази игра се е притеснил от съперника. Всек пак една основна част от SC е психоатаката от това срещу кой играеш. Този риплей съм го гледал, има и един на Steppes of War между TLO и Mardow, който си заслужава да се види. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Nony не е просто "добър", а е най-добрия протос в САЩ (извън Корея дори) на SC1 i SC2, и един от малкото, които бяха в про-отбор в Корея. Moonglade ще ни разпилее всички тук, не е в него проблема :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Nony не е просто "добър", а е най-добрия протос в САЩ (извън Корея дори) на SC1 i SC2, и един от малкото, които бяха в про-отбор в Корея. Moonglade ще ни разпилее всички тук, не е в него проблема :). Moonglade е невероятно зле, по-зле дори и от Warcraft кариерата си, а Nony е от ранка на Artosis, примерно (тоест бива). Така че играта между тях не си заслужава дори да се гледа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 ... дори и от Warcraft кариерата си... Бахти а аз играя за кеф, хората с това кариера правели.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 http://www.livestream.com/striderdoom/video?clipId=pla_94e9eb5c-5689-42e6-96d8-afec9aee586e TheLittleOne vs WhiteRa - 5 страхотни игри със супер коментар, четвъртия мач сигурно е един от най-добрите и интересни, които съм гледал до сега, на нивото на TLO vs LiquidNazgul. Ето и риплеите ако ви интересуват: http://www.fragster.de/download/58/demos-replays-starcraft-2-1on1/4231/fragster-showmatch-white-ra-vs-thelittleone/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 day9 е голям веселяк. Преди няколко дни гледах игрите между него и брат му от HDH Invitational с коментар между всяка игра - той не спря да се хили. Иначе евала на WhiteRa - този тип сигурно и на 70 години ще играе SC. А TLO винаги е удоволствие да се гледа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 ... Иначе евала на WhiteRa - този тип сигурно и на 70 години ще играе SC. А TLO винаги е удоволствие да се гледа. 1980-11-15 ... доста остават до 70 години. А и те голяма част от протата са колкото него +/-. Вероятно си се объркал нещо. Пък и тя играта отдавна се превърна в спорт. Нещо като шахмата, и дали са на 10 или на 70 няма значение, важни са уменията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Останал съм с впечатлението, че е над 35. Затова и написах 70. Явно в някой от риплеите коментаторът се е бъзикал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Като се срещнат по-големи армии сече ли ви? Сега на една фортрес карта се срещнахме 4мата с почти пълни лимити забравяш за микро. Цикъла е още по-голям с 2 мадършипа. Играе се колкото да натряскаш строми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 И аз искам да попитам нещо: как се контрират няколко войда ако играеш с теран?Пробвах с викинги,но направо се стопиха като пройката викинг/войд беше равна,да не кажа,че викингите бяха повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 И аз искам да попитам нещо: как се контрират няколко войда ако играеш с теран?Пробвах с викинги,но направо се стопиха като пройката викинг/войд беше равна,да не кажа,че викингите бяха повече. Играеш вече ? Войдовете, освен с маринари може и една две кули на работниците, за да не те тормози прекалено. Аз поне основно така се пазя. Въпроса е да не те изненада, да си само с мародери примерно. И си търси риплеи ТвсП. Там ще се ориентираш най-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.