Runner Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 Точно това казвам - жалка история. То просто нищо не можеш да направиш срещу теран, освен оуин.И от кога Ро96 са финали? Вижда се в баш финалите, колко зерги (1) и колко терана (5) има. И това е само началото, от тук нататък ще е само така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 Точно това казвам - жалка история. То просто нищо не можеш да направиш срещу теран, освен оуин. И от кога Ро96 са финали? Вижда се в баш финалите, колко зерги (1) и колко терана (5) има. И това е само началото, от тук нататък ще е само така. Имало е дриймхак със 7 зерга и 1 протос, така че нека да не говорим. Лайф е в пъти по-слаб от Тейджа в момента, Тейджа бие Иновейшън, а който владее Иновейшън, владее Аракис. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 Аха, значи е време за разплата, а не играта да стане по-добра... И днес една въшка ми вика - трябва да текваш за ултра/инфестор/линг/бейн/мута, докато той играе МММ с мини. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Аха, значи е време за разплата, а не играта да стане по-добра... И днес една въшка ми вика - трябва да текваш за ултра/инфестор/линг/бейн/мута, докато той играе МММ с мини. :D То ако се замислиш това е добре, щото поне има накъде да текваш и то с единици, които могат да решат играта. Докато терана нещо не се сещам накъде да теква, с единици които стават за нещо. Като изключим добавянето на един-два тора, при хеви мута. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 1-2 тора обезсмислят напълно муталиските. И ми кажи, на колко бази трябва да съм, за да мога да правя ултри, инфестори, банелинги и муталиски, то това да не е мандра... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 http://www.teamliquid.net/video/streams/Dragon Dragon играе протос, и ще става грандмастър май. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Гледам европейските терани и ми се плаче. Торазине, Торазине (( И Кас и Луцифера и Хепи... няма изключения. http://www.teamliquid.net/video/streams/mouzKaelaris http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2013_WCS_Season_3_Europe/Premier Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 http://i.imgur.com/mVdNx6c.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Korea -> Zerg -> Mekia.... LOL И двама Zero-вци... А, да, и американците нямат кадърни терани... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Korea -> Zerg -> Mekia.... LOL И двама Zero-вци... А, да, и американците нямат кадърни терани... За да си кадърен теран, трябва да си кореец с уникално микро. Т'ва е. Няма други тайни. Все пак обаче трябва да отбележа, че играта с теран започна да се доближава по трудност с другите две раси, но от грешната посока - теран е по-лесна вече за игра. Трябваше да е обратното- зерг и протос да бъдат направени по-трудни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Микрото не е най-важното нещо. Руският Happy може да прави такива неща: но за сметка на това е кон с капаци във всяко друго отношение и затова е малко вероятно да постигне някакъв успех. А междувременно Taeja и компания ще продължават да трупат трофеи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Хепи имаше добро микро и в Уаркрафт. Но тейджа е в пъти по-добър. С три мародера и медивак и аз мога да бия аркон и колос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Хепи имаше добро микро и в Уаркрафт. Но тейджа е в пъти по-добър. С три мародера и медивак и аз мога да бия аркон и колос. И докато си зает да си играеш на шикалки, другия е прежалил тези юнити и се е заел да си оправи макрото, пуснал е още една база и ти след това се чудиш защо играта е толкова имба Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Дядо... Това, което написа. Просто ще го игнорирам. Както и всички, които четат тази тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Което не променя факта, че според него микрото е всичко... само че ако се отплеснеш да правиш невъобразими неща с малко юнити и забравиш за всичко друго може да се окажеш в един момент в много интересна ситуация, когато каквото и микро да имаш няма да ти помогне срещу десетократно по-голямата армия, а дори да ти помогне след нея ще дойде втора, трета и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Което не променя факта, че според него микрото е всичко... само че ако се отплеснеш да правиш невъобразими неща с малко юнити и забравиш за всичко друго може да се окажеш в един момент в много интересна ситуация, когато каквото и микро да имаш няма да ти помогне срещу десетократно по-голямата армия, а дори да ти помогне след нея ще дойде втора, трета и т.н. Микрото е единственото впечатляващо нещо в играта. И е факт, че теран е единствената раса, която изисква наистина впечатляващо микро всяка секунда от битката. Другите две раси са юруш и спами магийка. Дядо, на нивото, на което аз играя, мастърс, хората не се отплесват да правят невъобразими неща с малко юнити, понякога човек трябва да се примири със загубата на 2-3 марина и да прави други неща. Обаче когато правиш два дропа, които могат да направят огромен демидж, е хуаво да си ги контролираш, а не да се отплеснеш като поредния бронз, и два бейнлига на а муув да те отнесат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Абсолютно съм съгласен с това, което каза. Без грам микро се играе в бронза и златото, нагоре си трябва, но трябва да има баланс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Доживях да видя мап хакер в Старкрафт 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Доживях да видя мап хакер в Старкрафт 2... Rep or doesn't count. Моят гейм сенз в ТвТ е толкова добър, че е почти като мапхак, всякакви чийзове ги усещам, дропове спирам, всичко е 6. Жалко, че в другите мечъпове не мога да ги усетя нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Aaaaand another terran champion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Rep or doesn't count. Моят гейм сенз в ТвТ е толкова добър, че е почти като мапхак, всякакви чийзове ги усещам, дропове спирам, всичко е 6. Жалко, че в другите мечъпове не мога да ги усетя нещата. Ето - http://file.bg/c261246kqNMg Айде, да приемем, че на 13.50 е имал късмет, виж на 23.10 и 24.40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Микрото не е най-важното нещо. Руският Happy може да прави такива неща: но за сметка на това е кон с капаци във всяко друго отношение и затова е малко вероятно да постигне някакъв успех. А междувременно Taeja и компания ще продължават да трупат трофеи. Кон с капаци е комплимент Сай. Човека просто е тъп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=431499 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Не очаквах толкова силна статистика... За на който не му се чете, в топ 200 ГМ и в Европа и в Америка и в Корея тераните са двойно по-малко от другите раси поотделно. А в топ 25 на корейските ГМ има само един теран. Това като цяло говори по-скоро в посока на това колко по-труден за овладяване е терана. На мен втория пост ми направи по-голямо впечатление, а именно това че при терана от 14 единици се ползват едва половината, т.е. другата половина е близо до безполезна. Докато и зерга и тоса имат по 14 използваеми единици. Искрено се надявам, че тук няма да видя коментари от сорта: "че и зерг и тосс играчите са умни, а тераните са глупави и не се сещат как да ползват всичките си единици". Това отдавна прави впечатление и точно за това стана дума в последните реплики между мен и Рънър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Не очаквах толкова силна статистика... За на който не му се чете, в топ 200 ГМ и в Европа и в Америка и в Корея тераните са двойно по-малко от другите раси поотделно. А в топ 25 на корейските ГМ има само един теран. Това като цяло говори по-скоро в посока на това колко по-труден за овладяване е терана. На мен втория пост ми направи по-голямо впечатление, а именно това че при терана от 14 единици се ползват едва половината, т.е. другата половина е близо до безполезна. Докато и зерга и тоса имат по 14 използваеми единици. Искрено се надявам, че тук няма да видя коментари от сорта: "че и зерг и тосс играчите са умни, а тераните са глупави и не се сещат как да ползват всичките си единици". Това отдавна прави впечатление и точно за това стана дума в последните реплики между мен и Рънър. В днешно време теранът не е чаак толкова по-труден от зерг и протос, но все пак си е доста по-труден. Виждам, че и Дейвид Геноцида е решил да нърфне мината и да бъфне скоростта на хай темплара, така че да е по-бърз от стимнат марин/мародер. Голям кеф ще е да се ладърва за тераните. Оракълчето също планират да го направят да не струва газ. Роучовете ще ги направят свръх бързи под земя, за да може да регенерират докато ти влизат в сийдж линията. Въобще си личи, че Дейвид разбира какво върши. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.