Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Тъкмо ставам и бързам да видя какво става на финала, и гледам че Иновейшъна е полудял. Баси типа, четох вчера статията в ТЛ за финала и верно няма досега играч достигал финал с по-труден бракет от него, буквално мина през всички top of the top играчи от всички раси. Искрено се надявам да продължи в този дух, макар да е най-малко харизматичния голям играч.

Сега остава на първо време да вземе този финал... :)

Game 4 - complete roll-over - браво на Соулкий, с този тайминг беше почти като А клик. :)

И някак, предвид колко добър е Иновейшън, изглежда прекалено лесно как зерга може да вземе игра.

Game 5 ----"----

---

Tия луди ли са ? Какви са тези ужасни песнички дето ги пускат ?

Какво означава "прекалено лесно"? Един добре изпълнен чийз/ол-ин винаги ще бие лесно, освен ако опонентът не е подготвен 100% точно за този билд. В първата игра да не би да му беше трудно на Innovation? :)

Soulkey разбра, че с нормална игра няма да стане и сега ще блъска с роуч-бейнлинг до края.

Прогноза за следващата игра - танкове.

Принципно си прав, но само от зергска гледна точка, щото не се сещам еквивалентни ходове от страна на терана. Просто в даден момент изкарва един тон бейнс и хлебарки и А-клик, такъв трик терана въобще не може да направи /имам предвид ол-ин на който само А-муув да му трябва - затова казвам. че е прекалено лесно/.

Иначе поне един танк ще трябва извади, а ако очаква повече Соулкия може и на муталиски да се пробва.

Тази последната ще бъде нормална, защото и двамата ще играят супер мега сейф. Ако някой пробва ол-ин, значи има топки от стомана :)

Говорете ми после... :)

Ебаси зерга продължава да си взема титла след титла... :(

Толкова за отслабения зерг и за ОП терана.

---

Все пак е добре да се признае отличната игра и решения на Соулкии - ПОЗДРАВЛЕНИЯ за което !

И това при положение, че терана е Иновейшън, а като се сетя колко назад са всички останали терани, не виждам в скоро време надежда за тераните в ТвЗ -тата.

За мен това беше слаб финал. Ако извадиш абсурдното количество хайп, какво остава? Чийз, фейл чийз, ол-инс...

Innovation e по-добър от Soulkey, но много яко се задави /choked/. Може би реши, че след 3:0 Soulkey ще се предаде в четвъртата. И после след две загуби срещу роуч-блинг реши да прави 2 ракс на карта, на която е правил 2 ракс в предишен кръг на турнира? Разумно ли е това решение?

Колкото до последната игра, според мен тя приключи, когато три медивака се натресоха на стадо муталиски. Груба грешка или просто късмет? Оттам нататък беше лавина.

Важното обаче в случая е да НЕ се мисли и да НЕ се гледа трезво на нещата, а ДА се правят генерални изводи :)

Game 1: 2rax with terrible defense (yawn)
Game 2: roach/hydra timing (only close game)
Game 3: failed baneling allin (yawn)
Game 4: successful roach bane allin (yawn)
Game 5: successful roach band allin (yawn)
Game 6: failed 2rax (yawn)
Game 7: terrible macro game with terrible mistakes (yawn)

Да не правим викаш генерални изводи, ама при положение, че... две години, или повече /поне аз не помня/ не сме виждали ГСЛ финал да се взема от теран, мисля че е време за поне един генерален извод. :)

Edit: Моя грешка, не две години, но доста повече от година. А то и за финалисти терани не се сещам дори през последната година, какво остава финал да вземат.

---

Сай да отбележа все пак, че съм напълно съгласен с мнението ти за финала. Което не ми пречи да ми е кофти, че теран като Иновейшън може толкова прекалено лесно да бъде прегазен от, както ти самия казваш по-слаб играч, който обаче цъка зерг.

Баси, чак на нагласено прилича както will намеква в псисторм.

За мен това беше слаб финал. Ако извадиш абсурдното количество хайп, какво остава? Чийз, фейл чийз, ол-инс...

Innovation e по-добър от Soulkey, но много яко се задави /choked/. Може би реши, че след 3:0 Soulkey ще се предаде в четвъртата. И после след две загуби срещу роуч-блинг реши да прави 2 ракс на карта, на която е правил 2 ракс в предишен кръг на турнира? Разумно ли е това решение?

Колкото до последната игра, според мен тя приключи, когато три медивака се натресоха на стадо муталиски. Груба грешка или просто късмет? Оттам нататък беше лавина.

Важното обаче в случая е да НЕ се мисли и да НЕ се гледа трезво на нещата, а ДА се правят генерални изводи :)

Zerg

Да не правим викаш генерални изводи, ама при положение, че... две години, или повече /поне аз не помня/ не сме виждали ГСЛ финал да се взема от теран, мисля че е време за поне един генерален извод. :)

Edit: Моя грешка, не две години, но доста повече от година. А то и за финалисти терани не се сещам дори през последната година, какво остава финал да вземат.

---

Сай да отбележа все пак, че съм напълно съгласен с мнението ти за финала. Което не ми пречи да ми е кофти, че теран като Иновейшън може толкова прекалено лесно да бъде прегазен от, както ти самия казваш по-слаб играч, който обаче цъка зерг.

Баси, чак на нагласено прилича както will намеква в псисторм.

През 2012-та от 6 гсла, един е взет от теран (МВП), 4 от Зерг, 1 от протос. През 2013 само зерги. Плюя им на тия боклуци, плюя им и на скила, дето го няма, плюя им и на тъпите им убеждения, че зерг не е небалансирана.

1kaHx9w.png

Oбърни внимание как до полуфинали са СТИГНАЛИ общо 2 терана (МВП и Иновейшън). От общо 14 призови места, тераните имат 3. Зергите, от друга страна, имат  8, което е повече от 50% от всички призови места. Няма такива наглеци като зергите, дето само побеждават, а се оплакват като сополи, че теран била силна раса. Силна е, ако си 10000 пъти по-добър от грозния пъпчивец, дето си е избрал лесната раса зерг, за да си избива комплексите с лесни победи. Радвам се, че Близард се грижат за новата си аудитория: амекиканизираните дебили, дето играят Лийг оф Леджъндс и Дота, че и Call of Duty, докато си хапват хамбургери и пият количка. Кежуъл а муув, за да убием напълно илюзията, че разбират от правене на игри. 

Без зерг на финал? Няма да има зерг шампион? ИМПОСИБРУ!!!! 

Ще се напикая от смях, ако Innovation повече 3:0 и след това Sos го обърне 3:4. :)

Edit: За малко :D

Без зерг на финал? Няма да има зерг шампион? ИМПОСИБРУ!!!! 

Ще се напикая от смях, ако Innovation повече 3:0 и след това Sos го обърне 3:4. :)

Edit: За малко :D

Ако протосчето не беше било зергчето, пак щяхме да имаме зерг шампион. Това е първата теран титла от година и половина насам, което не прави зерг по-малко имба. Не забравяй, че Иновейшън би 4 пъти ГСЛ шампион, за да стигне до финал. Пък и всички знаем, че Иновейшън е 1000 пъти по-добър от играчите, които бяха в турнира, освен от МВП. СОС ли да бие, или може би тъпото лайно СоулКий, дето само расата му е причина да е в ГСЛ. Ще се пръсна от смях. След като теран спечели турнир, време е за нърфове, така че да може преди да излезне третата част, да има 1-2 ма терани в света, които да играят, а пикливите американски зерги да си а мууват, както са си свикнали. 

Пси, срам ме е за теб, че след толкова години още смяташ, че зерг изисква скил. 

Никакъв нърф, да се научат тъпите зерги да играят! Да вземат пример от Тераните - здрав труд по 25 часа на ден, а не да ми се мотат и нищо да не правят, а послед да реват, че ги мажат...

Не успях нищо да гледам, но нещо което се набива на очи гледайки резултатите /не ми пречи спойлването/ е че Кеспа играчите определено доминират все повече и повече.

Как се радвам дето sOs e бил Соулкий :), че най-вероятно щеше да има повторение на корейския финал...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...