Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Майна вземи поиграй малко че да смениш плочата. От 100 места всички говорят обратното ти си пееш каквото си знаеш. В момента теран е имба, не зерг

Това какво говорят хората, няма значение. Две години зерг беше абсолютната имба, всички го казваха, (освен зергите, защото те са пълна скръб), нямаше един турнир, дето да не е взет от зерг, а Близард нищо не направиха по въпроса. Сега, когато последните два мейджър турнира имаха ЗвП и ЗвП на финалите, пак ли теран е имба? Преди 3 месеца, когато в 9 ПОРЕДНИ мейджър турнира, имаше общо 3 терана в топ 3, пак ли е имба теранът. Гледай малко турнири. Гледай дриймхак, как мощно тераните го доминираха с 1 теран в РО8. Няма какво да спорим: АБСОЛЮТНО ясно е: теран не е взимал голям турнир от  мноооого време, така че споровете са излишни: зерг е имба.

И как по-точно предлагаш зерга да спре терана да не е напред!? Искам да кажеш, какво зерга изобщо може да направи, за да изненада теран в началото, освен някакъв безумен оуин, който в 95% от случаите терана може да спре?! 

Fantasy vs Soja

Гледай втората игра. Не ти трябва да правиш каквото и да е. Направи 20 роуча, 40 блинга, и а муув.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Ти поиграй малко и пак ела. Дропшипа хич не е имба. Мините и те. Особено атаката по невидими въздушни юнити... Това че тераните са в застой и депресия и още не са почнали да мажат наред по турнирите не пречи да е имба. Особено за не грандмастърите

Ти поиграй малко и пак ела. Дропшипа хич не е имба. Мините и те. Особено атаката по невидими въздушни юнити... Това че тераните са в застой и депресия и още не са почнали да мажат наред по турнирите не пречи да е имба. Особено за не грандмастърите

И като играя, пак ще съм мастър/гм, и пак никога няма да мога да бия гм зерг. Виж сега, дропшипът изобщо не е имба, защото струва 100/100 отнема време на летището, и умира от един фийдбак. 

Също така, мините изобщо не удрят клоукнати единици, и са абсолютно безполезни срещу протос. И теран може би е имба само в бронз, защото наистина е по-лесно да стимнеш и да а муувнеш, отколкото да а муувнеш и да стормваш правилно. Но след като се научат да пускат правилни стормове ( в голд и нагоре ), протос с колоси и а муув е мнооого по-силен от теран, който изисква скил, за да сплитнеш, да дропваш и т.н. Протосът си стои на една голяма армия, прави 6 колоса и 5-6 архона и а муув със зелотите. Да ти е честито ако можеш да го спреш тва с теран, без да си диамант/мастър.

Е, щом той не може да бие зерг - и от луната плоча на Лили Иванова ще ти донесе, само и само да е неговата. Не, честно, няма такава латерна...

Е, щом той не може да бие зерг - и от луната плоча на Лили Иванова ще ти донесе, само и само да е неговата. Не, честно, няма такава латерна...

Покажи ми 2-та последни мейджър турнири, спечелени от теран. Покажи ми двата последни поредни ГСЛ-а, спечелени от теран. Мисля, че няма какво да спорим, когато фактите говорят, всеки трябва да замълчи и да признае грешката си. Тъй като фактите показват, че аз съм прав, не виждам причина защо да не оспорвам налудничавите и извадени от знаеш къде твърдения на Рънър и Дядо, че теран бил имба. Т'ва са просто абсолютни тъпотии, ако беше имба, все щяхме да забележим как как турнирите един след друг биват печелени от теран, както всъщност в последните две години са печелени от зерг.

Нещо си си оплел вариабЪлите. Щото това, на което ти викаш "факти", май за други хора са празни приказки от вечно недоволен мрънльо.

Бабо, ето ти още малко факти - освен теб и другия фанатизран теран - Светлия, май няма други участници в тая тема, които да не мислят, че към момента теран е леко имба.

Трябва теран да вземе 2 поредни турнира за да се убеди. То и това ще стане..

ПС Някой иска ли да играе squadron? Много зарибяващо е. Мога да дам акъл :)

Аз не виждам нищо имба в мините... пускаш едно куче/оври напред и 3 мини гърмят в него, а после цялата сурия минава на спринт. Е... разбира се, зерга трябва да сплитне 1 куче от групата, което за някои сигурно идва в повече. Мините са видоизменено копие на бейновете. Лично според мен с повече недостатъци. Като цяло рядко се ползват във високите нива, поради лесното им обезвреждане. Главно за ранен харас или укрепване на позиция. Като цяло много добре измислена единициа, понеже тераните такава нямаха... докато зерг си имаха бейн майнс, а тоса си има стормс. Т.е. възможност за масс унищожение със зеро скил при невнимание на противника. Редно беше и терани да имат такава възможност.

Медивака наистина изглежда леко имбаво на пръв поглед... повече не мога да кажа.

Не мисля, че зерг или протос в момента са по-слаби от терана... по-силно от скай тосс като армия няма, нормално е да не се стига лесно до там. Зергите пък мрънкат понеже бяха свикнали на фрий уинс още като видят теран, а сега им се налага да мислят. А за Лайф... какво да кажа, ПартинГ така мощно му показа как се играе, че ако това е най-добрият зерг... по-добре зергите да си стягат куфарите и да се захващат с тренировките.

Бабо, ето ти още малко факти - освен теб и другия фанатизран теран - Светлия, май няма други участници в тая тема, които да не мислят, че към момента теран е леко имба.

И какво от това като няма други участници в тази тема, които мислят, че теран не е имба, а напротив? Това, че ти и дядо си въобразявате, че теран е силен, си е прекрасно (и доста забавно) нещо само по себе си, но нека не забравяме, че когато статистиките показват, че това не е така, е време човек да се позамисли, че мнението му може би е грешно. Пък и все пак, ти си този, който твърдеше, че зерг не е имба в продължение на две години, в които очевидно и статистически беше, така че точно ти надали си безпристрастен в отношението си към зерг. 

Нека да си говорим във факти: ако теран е имба, все щеше да има поне 1-2 големи турнира, спечелени от теран в последните няколко месеца. Няма такива турнири, освен 1. Колко турнира ги взе зерг? Поне 4-5. Защо да обсъждаме имби повече. Като започнат тераните да бият, нека тогава да пообсъдим нещата. 

Нещо си си оплел вариабЪлите. Щото това, на което ти викаш "факти", май за други хора са празни приказки от вечно недоволен мрънльо.loJfsyq.png

7WqUYRE.png

nxxgLbo.png

Ей това са факти. 2013 е доминирана от зерг, както виждаме на статистките. 2012 мисля, че няма изобщо смисъл да я коментираме. А това как изглеждат тези 'факти' за теб или другите във форума, няма значение. Истина е, че зерг е имба, статистиките го показват, ако не го приемаш, е твой проблем. 

Къде е видя тази доминация? Стига си измисля. Имало е 3 големи турнира до сега. ИЕМ, МЛГ и Дриймхак. Или зарг е толкова имба, че от 3 големи турнира е спечелил 5 титли?

по-силно от скай тосс като армия няма, нормално е да не се стига лесно до там. 

Тук съм съгласен. Няколко пъти успявам да хвана 4-5 бази, макснал съм и се изправям срещу протоска въздушна армия с наземна такава. Отнасят ме. Максвам наново защото имам 20 гейта... отново ме отнасят почти без загуби. Има нещо тотално сгрешено в протоската въздушна армия. Не е нормално да е чак толкова яка.

Innovation vs EG-TL - 4:0

/Hero, Taeja, JD, Alive/

Без съмнение това е най-добрият теран/играч в момента.

И би и Флаш в коуд с. Почти ме вдъхнови и аз да си взема ХОТС и да разцъкам. 

Аз не виждам нищо имба в мините... пускаш едно куче/оври напред и 3 мини гърмят в него...

Не е така - ако мините са една зад друга, ще гръмне само първата. Ако са по-разпръснати - пак ще гръмне само първата, през която е минал зерглинга.

А и към момента, няма добър играч, който да ги залага отпред, чакайки зерга да мине първо през тях - винаги ги движи с армията и като започне битка, започва да дърпа лека по лека единиците си назад, за да активира минити. Ако нямаш инфестор, с който да го спреш, си пътник.

Не си прав Рънъре... мината има активейщън тайм. Кучето като има спийд може да ги събере всичките. Разпръскването помага донякъде, но като цяло не е решение на проблема.

А това с движенето на армията... да, така е... нали затова му се казва трап. Мините също са съплай и ако зерга се размини с минимални загуби после нещата стават много лесни за него. Винаги зерга може да пусне 2-3 оврита напред които да съберат 7 мини. Въпроса е, че това изисква нещо, което до сега зергите не са правили - да използват микро за армията си. Поради което и резултатите са такива. Според мен е въпрос на време да се адаптират към този начин на игра на тераните.

Дядо, тая армия колко газ е била... а и ти къде си спал, че си го оставил да я събере :) Видиш ли го, че натам е тръгнал... харас и трейд на армията. Неговото струва повече и по-бавно се възвръща => you win :) .

Точно заради тоя активейшън тайм не може да ги събере всичките. Щото докато се активират по-задните мини - предната е гръмнала и съответно утрепала песа. За мен мините са ОК - от протоска страна почти нямам проблеми с мини. Не ми е проблем да пусна един зелът да ги обере, или да ги снайпвам със столкърите. За мен проблема с терана са медиваците и изключително бързо зареждащия се boost, както и прилепите. Прекалено са силни и срещу non-light единици, особено и за ресурсите си.

Но също признавам, че протоската армада е изключително силна.

basten, мога да кажа, че вече имам приличен опит с мините и един зерглинг не решава проблемите. Още повече, че ако терана е малко по-добър, тоя зерглинг никога няма да може да активира и една мина, защото както казах по-горе, терана си държи мините до армията и обикновено преди да бъде активирана мината, терана го е отсрелял.

Но и на мен мините не са ми основен проблем, а бууста на медиваците. Винаги правя спайнове и спор кроуъри не само на ескпандите, ами и в главната база, уж за да се минимизира имба хараса, но терана (освен ако не е абсолютно нагъл да си пуска медиваците на сляпо), винаги може да намери място, където да свали единиците и пак да ти направи мизериите, като се получава, че хвръляш едни пари кажи-речи на вятъра. Бууста в комбинация с не дотам мобилна зергска армия - примерно брууд уордове, е просто гейм уинър.

Бууста в комбинация с не дотам мобилна зергска армия - примерно брууд уордове, е просто гейм уинър.

Ми да направим бруд лордовете да са със скорост на муталиска освен, за да можеш да си решаваш всичките игри с а муув, както си правил през уинг оф либърти.

Споко, със следващия пач ще видим, какво ще се промени... ;)

Споко, к'вото и да е - бабата все ще е недоволен от нещо...

Е, то е съвсем разбираемо, че няма да е доволен от това, което ще последва... :D

Мда, много съм притеснен от бъфа на спората срещу биологични. Летящите ми маринки направо умират от страх.

Точно заради тоя активейшън тайм не може да ги събере всичките. Щото докато се активират по-задните мини - предната е гръмнала и съответно утрепала песа...

Обикновено терана ги мърда клъмпнати, т.е. разстоянието не е много голямо между всяка мина. Да ако са разположени добре няма да стане, но в случая който описва Рънър мините най-често са сравнително близки една до друга. Иначе да... и аз това казах, според мините са си ок.

Но и на мен мините не са ми основен проблем...

Е аз заради тях почнах да коментирам... иначе в случая който описа или не атакуваш или си пускаш нещо за буфер... оврита например. Идеалният вариант, дърпаш назад и фънгъл.

Току що по на Идра стрийма видях...

Ей тук ме загуби...

Току що по на Идра стрийма видях, как от 5 сбити мини, след като мина отгоре с около 7-8 зерглинга, само две мини гръмнаха, след което се наля с муталиски и гръмнаха още 3... Идра вика - не мога да повярвам, че толкова много мини останаха... Пак казва - 5 минити сбити една до друга!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...