Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

То и зерга трябваше да е господ ако терана знае как се правят марини и хелиони. Най-добре ще е да почнеш да играеш ЛоЛ или нещо подобно.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

То и зерга трябваше да е господ ако терана знае как се правят марини и хелиони. Най-добре ще е да почнеш да играеш ЛоЛ или нещо подобно.

Да, наистина, време е да поспамиш темата на LoL за имбаланс :D

Господ трябва да е, а? Нека аз имам 10 марина, ти 2 ултри, и ми кажи кое е по-трудно, да а муувнеш с ултрите, или да оцелееш с марините. Човек трябва да е много тъпо парче, за да мисли, че а муув е по-трудно от това да стимнеш, да сплитнеш и да фокус файърнеш, като и стътърваш. 

Имаш странно виждане за нещата. Какво микро очакваш от меле единица? А-мув е единственото нещо, което може да се прави с ултрите. С лингите поне можеш да заформиш някакъв фланк, защото са бързи (но при тях го има моментът, че силата им е в бройката и колкото повече ги разделяш на отряди, толкова по-слаби стават). Ултрите са дебели, глупави и рядко можеш да имаш повече от 2 на една линия. Разбира се, че е по-трудно да сплитваш и да кайтваш, но ПОНЕ ГО ИМАШ КАТО ОПЦИЯ. Какво се изисква от теран? Механика, механика, механика. Което е постижимо с много тренировки, упорство и отдаденост. На теория марините на добър теран няма да бъдат докоснати от бейнлинги и ултри. А при критично положение - горе в медивака и айде, дори мутите не може да те стигнат. Гледаш ли какво правят Иновейшън и Флаш? Майнд-блоуинг. И не е като да вадят нови билдове и тактики от ръкавите си - не, просто изпълняват стандартни неща без грешки. Моля се по някакъв начин Лайф да ги избегне нагоре по бракета, защото като го размажат ще умре и последната илюзия за зергско надмощие в момента

Priceless: http://www.twitch.tv/nasltv/b/391697926?t=5h55m35s (ако няма звук - refresh)

Господ трябва да е, а? Нека аз имам 10 марина, ти 2 ултри, и ми кажи кое е по-трудно, да а муувнеш с ултрите, или да оцелееш с марините. Човек трябва да е много тъпо парче, за да мисли, че а муув е по-трудно от това да стимнеш, да сплитнеш и да фокус файърнеш, като и стътърваш.

10 марина срещу 2 ултри? Ти температура ли имаш или какво? 2 ултри са 600 минерала + 400 газ. 10 марина са 500 минерала. Пробвай 12 марина срещу 1 ултра по-скоро за да е равностойна битката или 24 марина срещу 2 ултри - и пак няма да е равностойно съвсем защото марините не искат грам газ. А замениш ли някой и друг марин с мародер и става грозна гледка просто.

Имаш странно виждане за нещата. Какво микро очакваш от меле единица? А-мув е единственото нещо, което може да се прави с ултрите. С лингите поне можеш да заформиш някакъв фланк, защото са бързи (но при тях го има моментът, че силата им е в бройката и колкото повече ги разделяш на отряди, толкова по-слаби стават). Ултрите са дебели, глупави и рядко можеш да имаш повече от 2 на една линия. Разбира се, че е по-трудно да сплитваш и да кайтваш, но ПОНЕ ГО ИМАШ КАТО ОПЦИЯ...

Сай, не може да се отрече... изящният ти изказ. Наистина много добре казано. 

Естествено това не ми пречи да мисля, че сега ЗвТ -то е много по-близо до балансирано, отколкото беше през последната година. Така че ХОТС определено раздвижи нещата в положителен смисъл. То че ще барат баланса дълго още е ясно, но беше станало нетърпимо зле положението в W/L/oL.

FlYHJet.jpg

какви симпатични групички са се оформили... :)

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=408611

П.П. Гледайки точно кои корейци /Mvp, MMA, ForGG - все отбрани терани/ ще правят компания на нас европейците, отсега предвиждам вълна на недоволство от теранския ОР.

Terran: 2

Protoss: 2

Zerg: 3

Random: 3 (най-вероятно отборни акаунти, на които играят всички)

Не разбирам за какво точно цвилиш в момента :) То и Coach Park ти казва, че терана е с предимство в момента, но щом ти знаеш по-добре от всички - така да е.

Terran: 2

Protoss: 2

Zerg: 3

Random: 3 (най-вероятно отборни акаунти, на които играят всички)

Не разбирам за какво точно цвилиш в момента :) То и Coach Park ти казва, че терана е с предимство в момента, но щом ти знаеш по-добре от всички - така да е.

Коуч Парк каза, че ПРОТОС е с предимство в момента. 

Q: What do you think is EG-TL’s biggest problem right now?

A: We need Terrans (laughs). We really don’t have any Terrans. Other than Yoon Young Suh (Taeja) we don’t have anyone. Terran looks very strong in Heart of the Swarm, so the problem is even bigger. I am still thinking of how to solve this.

Q: The 4th round of Proleague isn’t far off, what are your thoughts on Heart of the Swarm?

A: I haven’t been able to play a lot. It’s my first time after the closed beta. I have discussed with the players and Terran seems to be very strong. That is why I am worried, as there are too few Terrans on the team. But I do have an issue with the Ignite Thrusters (laughs). I used to think it would be fun to put boosters on Brood War Dropships but this is real. But the boosters in HotS are a little different than what I imagined. They should use energy, or become more vulnerable when using them, something like that. There has to be a risk, but there are none, so it’s no fun when players can infinitely use them. To make the game more enjoyable, there has to be some escape to that, but there are none, which is disappointing. Maybe if there was something like Scourge, but as of now it’s a bit lacking. They can definitely make it more exciting. Other than that, it’s a very fun game. It’s better than ‘Wings of Liberty.” But looking at player’s responses, I think they are correct in calling it “Terrancraft.” (laughs)

За протос казва, че са силни, но не ОП/с времето очаква другите да наваксат. И за пореден път отговаряш избирателно.

Коуч Парк каза, че ПРОТОС е с предимство в момента.

Затова терани ме изнасят винаги, докато срещу протоси и зерги имам повече шанс. Одеве гледам ме е засилило в платината - явно не съм чак толкова зле.

Затова терани ме изнасят винаги, докато срещу протоси и зерги имам повече шанс. Одеве гледам ме е засилило в платината - явно не съм чак толкова зле.

Да, и аз биех грандмастъри...не е важно кой е зле и кой не е, а колко усилие изисква, за да победиш. С теран играта изисква много повече усилия в голд и нагоре. Зерг е само да си хитваш инджектите и да гледаш картата, да не те утрепе някой дроп. След това е а муув. 

Ти HotS играл ли си? Виждал ли си какво е протоса да ти вкара в оракъла в пробите? Аз докато реагирам и нищо не е останало да го **** Баншитата даже са по-добре. 

И въпреки това тераните ме мачкат яко. 

Това коя раса е по-трудна от друга е изцяло субективно между другото. На мен зерг ми е много по-трудно да играя от Теран.

От няколко дни гледам Demuslim - няма загуба от зерг. Тая вечер се пада вече 5 пъти път срещу теран и още няма победа...

Това коя раса е по-трудна от друга е изцяло субективно между другото. На мен зерг ми е много по-трудно да играя от Теран.

Това също го има. Освен това има и един момент на вкус - на мен протосите ми изглеждат най-красиви и с тях ми е кеф да играя докато зергите са ми едни такива неприятни освен това с тези кекави единици мисля че имам армия а тя изгине за норматив. 7-8 хидри/хлебарки са едно голямо нищо, докато 7-8 единици на протоса са къде по-корави и повечето могат някакви допълнителни неща - я блинк я ФФ я сторм а при зергите освен да се зарови в земята повечето друго не могат. Теранските са ми неутрални такива но не мога да кажа че ме кефят.

Ти HotS играл ли си? Виждал ли си какво е протоса да ти вкара в оракъла в пробите? Аз докато реагирам и нищо не е оста*ало да го **** Баншитата даже са по-добре. 

И въпреки това тераните ме мачкат яко. 

Ти имаш куиин при teh drones, тераните обикновено нямат нищо. Оракулът, ако не е микрован, ще атакува куиина, както и куиинът ще атакува оракула. Аз трябва да движа марините наляво-надясно, за да пресрещна малкото лайно и да го убия.

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=408365

Аз докато реагирам и нищо не е оста*ало да го ****

Дедо, твоите реакции са като на напушена трикрака костенурка :lol: Проблема не е в оракулите :] И наистина - за зерг е хубаво да са повече, че да се справят с кралицата първо и чак тогава - вече избягалите дрони...

Кралицата може да я убиеш/нараниш със зелът/МК харас. Вчера Сан го направи срещу Лайф - хем го прешърна, хем видя ранните роучове и имаше време да се приготви за защита. Стори ми се много добра опция и се зачудих защо почти не съм виждал оракули срещу зерг.

Лично аз срещу почти всяка раса започвам с оракул. Вярно, че играя доста ниските дивизии. А на про равнището - докато нараниш кралицата достатъчно - дроните вече ще са избягали, а ако не убиеш поне 5-6 дрона - самия оракул се обезмисля и вече си назад... Щото е доста скъп, да му се невиди.

Дедо, твоите реакции са като на напушена трикрака костенурка :lol: Проблема не е в оракулите :] И наистина - за зерг е хубаво да са повече, че да се справят с кралицата първо и чак тогава - вече избягалите дрони...

Тук си прав. Затова съм и в платината все пак. Проблема е че при 3 такива идиота пробите гинат за норматив. 

И ми се струва че void ray-a се charge-ва по-бързо. Доста по-бързо от преди. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...