Baba_qga Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Мите... професионалните спортисти да не са по-различна картинка? Тук забелязваме типичен случай за проблем, от който много професионали спортисти страдат: бицепси, които са толкова големи, че обикновени дрехи не им стават, затова носят еластични трика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Бабке, ако имаше нещо по-близко до спорта от телевизора, можеше и да знаеш за какво говоря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Мите... професионалните спортисти да не са по-различна картинка? Има нещо вярно... извадени стави, скъсани връзки и какви ли не контузии, с които усещат и най-малките промени в климата и времето... Но все пак поне здравословно като имунитет и психическо състояние би следвало да са по-добре. Изключвам факта, че повечето прогеймъри са с наднормено тегло, което е +30% бонус за висок холестерол и диабет... ама ако приемем, че е така може някой да реши да възклицава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Мите, повечето професионални спортисти са така натъпкани с химия, че рядко доживяват старини. Примери стотици. И не са просто ставите, говорим за сърце, черен дроб, храносмилателна система и т.н. Професионалния спорт е всичко друго, но не и здравословен... Та нищо чудно, че и така наречените електронни спортове и те не са много здравословни. Когато залога е голям - човек жертва... обикновено здравето си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Затова тези дето най-много се оплакват а всъщност бичат айляк и си пият ракията със салатата и само мрънкат колко им е гадно живеят до 100 години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Днес се загледах малко в GSTL - oт всички срещи зерг е печелил 7 пъти, протос - 11 пъти, теран - 25 пъти. Food for thought. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Ти не си ли разбрал, че с баба яга на тема баланс и с виден на коя да е тема не се спори. Четката ми за зъби повече чете к'во ѝ се пише... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Днес се загледах малко в GSTL - oт всички срещи зерг е печелил 7 пъти, протос - 11 пъти, теран - 25 пъти. Food for thought. когато тераните печелеха 2 пъти от 40 срещу зерг, всичко беше нормално. Зергите дълго трябва да наваксват, особено със шити микрото си. След две години може и да има зерг, който е на нивото на Торзейн примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 За Баба играта е 90% микро, 10% макро (от немай къде). Раса която по начало е мислена основно за макро го дразни със самото си съществуване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 За Баба играта е 90% микро, 10% макро (от немай къде). Раса която по начало е мислена основно за макро го дразни със самото си съществуване. Нямам проблем, че зерг изисква макро повече от терана. Но поне да изискваше толкова повече макро, колкото теран изисква повече микро. А това изобщо не е така, така че няма какво да ме убеждавате. Аз си знам, че повечето зерги не си заслужаваха успеха през изминалите години, както и че много трудолюбиви и талантливи терани не пожънаха успехите, които им се полагаха. Така че не ми говорете, докато не се появят зерги от калибъра на МВП, ще си ги плюя на воля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Хайде хайде, как е възможно статистически добрите играчи да са избрали единствено теран и нито един избрал зерг за раса да не е добър. Чел съм ти всичките писания, но все пак са заложени много пари в професионалните лиги освен това статистически това е абсолютно невероятно. Учил си математика предполагам, наясно си със статистиката - шанса от не знам си колко стотици играчи да няма нито един кадърен е буквално нула. Може да не е идеално балансирана играта, но чак такъв дисбаланс, какъвто го изкарваш всеки път е абсурден. Отново си спомням за думите на един приятел - като търсиш микро - играеш WC3, а не SC2 - различни са. Особено пък микро със зерглинги е леко абсурдно понятие. Хайде със заравянето на хлебарките можеш да правиш чудеса, както и с бейнлингите (то някои правят всъщност). Расата за най-много микро е протос - хем повечето юнити имат специални ефекти хем трябва да ги управляваш внимателно. Докато играех по-активно съм се размазвал от кеф като напляскам правилно forcefield-ите, после сипна някой и друг сторм и после с блинк догоня останалата армия да ги довърша. Точно FF моряха на някои карти зергите - къде заради безсилие да смаже 10 пъти по-малката ми армия, която отнасяше неговата на парченца (или някоя база с рампа) къде от яд като загубят няколко поредни сблъсъка (нищо че са водели като бази и т.н. голям кеф и беше е противника да ми напише FU и да излезе). Но е имало терани, с които съм играл и които са ме правили сам да си говоря - имаше няколко игри единия от 2мата беше направил една камара ghost-ове - що мизерии направи с тях - то не беше снайпване, то не бяха нюкове. Играли са ми по подобен начин и с рейвъни, но много повече юнити със специални ефекти има протоса, защо си избрал теран освен заради предизвикателството - не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Не знам за вас, ама аз смятам да заседна и да зяпам WCS след малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Малко реплики към преждеговорящите: 1)Рънър Стефано - от 7 поредни - 7 терана, като си казах, че докато не вземе поне една игра няма да си легна. Е, за щастие седмата я взе, та успах да си легна в 4 сутринта... - и аз сега изгледах три поредни на ФорГГ срещу зерг, и трите падна /друг е въпросът, че едната само от алчност /, но и аз продължавам да чакам да видя негова победа на стрийма му; 2)Сай Днес се загледах малко в GSTL - oт всички срещи зерг е печелил 7 пъти, протос - 11 пъти, теран - 25 пъти. Food for thought. - хубаво си ги преброил, но точно така не носят никаква информация за баланс, щото нищо не пречи всички победи на терани да са от ТвТ -та, а всички победи на зерг да са от ЗвТ -та, и тогава Food for thought е точно в обратната посока на намекваната от теб. Да, не са всички победи на терани от ТвТ -та, но доста са... т.е. така поднесено не означава нищо. --- Благодарение на уидоу мините, за първи път в историята си, на зерга му се налага да прави микро... да, предполагам е кофти, но пък това което стана в Лингс ъф либърти щеше да затрие СК2 - толкова безмислена стана играта /специално ЗвТ -то/. Лично аз гледах ГСЛ тия дни, за първи път от най-малко година, и съм убеден, че далеч не съм единствения. Близард добре го разбраха, и дори тия пари дето почват да дават сега, далеч не са случайни и просто от добрина. Слава богу имат доста добра конк*ренция явно ! Лично за мен ХОТС е lifesaving операция за СК2 ! П.П. ФорГГ най-после взе игра, но... срещу протос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Ех, съвсем бях забравил за теб, защо ми трябваше да пиша тук и да си припомням Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Тия мини са най-безумното нещо в играта. Може с чист късмет да спечелиш игра срещу в пъти по-добър противник. Вече няма линг харас, няма мута харас, практически няма смисъл да правиш и тюрети, защото две мини могат да унищожат цифра муталиски. Да не говорим за безумието от дроп с мини, което може също да ти коства цялата игра само за 2 секунди. Отделно простотията с хел батовете - два дропа и не можеш да направиш почти нищо. Още със слизането им от медиваците и половината дрони ги няма...В общи линии, в момента зерга е в такова положение, че не може да мръдне от базата си преди леър, а дори и след него, пак му остава само да се защитава и да се надявам, че ще може да ограничо по някакъв начин експандите на терана...ФорГГ, явно е някой от тия некадърници, за които бабата говори, но от теранска страна. Това да не можеш да вземеш игра на зерг с теран, по-добре прилючвай кариерата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Ех, съвсем бях забравил за теб, защо ми трябваше да пиша тук и да си припомням И на мен ми е приятно да се видим пак. Тия мини са най-безумното нещо в играта. Може с чист късмет да спечелиш игра срещу в пъти по-добър противник. Вече няма линг харас, няма мута харас, практически няма смисъл да правиш и тюрети, защото две мини могат да унищожат цифра муталиски. Да не говорим за безумието от дроп с мини, което може също да ти коства цялата игра само за 2 секунди. Отделно простотията с хел батовете - два дропа и не можеш да направиш почти нищо. Още със слизането им от медиваците и половината дрони ги няма... В общи линии, в момента зерга е в такова положение, че не може да мръдне от базата си преди леър, а дори и след него, пак му остава само да се защитава и да се надявам, че ще може да ограничо по някакъв начин експандите на терана... ФорГГ, явно е някой от тия некадърници, за които бабата говори, но от теранска страна. Това да не можеш да вземеш игра на зерг с теран, по-добре прилючвай кариерата... Тия мини са правилна стъпка в посока на това и от зерга да се изисква малко повече откъм скил. И като гледам въобще не са непреодолимо препятствие, просто трябва да пуснеш група лингчета да ги оберат, и после са вън от играта и се превръщат в похабени ресурси за терана... Що се отнася до: "Може с чист късмет да спечелиш игра срещу в пъти по-добър противник", то по същия начин се отнася и към бейн мините, и там може спечелена по всички параграфи игра, да бъде загубена от миг невнимание от страна на терана, което се е случвало безброй пъти де. И все още се чакат терани, извън корейската сцена, което да постигнат успехи като тези на некорейските зерги и протоси. Лично аз не виждам никакви европейски или американски терани дори да се доближават до това да побеждават, при това нееднократно, елитни про топ корейци . Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 http://www.teamliquid.net/video/streams/Liquid%60TaeJa Taeja offrace (z) Губи ЗвЗ - следващата игра избира теран Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Тия мини са най-безумното нещо в играта. Може с чист късмет да спечелиш игра срещу в пъти по-добър противник. Тия инфестори са най-безумното нещо в играта. Може с чист късмет да спечелиш игра срещу в пъти по-добър противник. Така беше 2 години подред, никой нищо не направи по въпроса. Не стига, че мините са в пъти по-слаби и ИМАТ френдли файър, ами и се оплаквате. Зергите не заслужават ни една победа, докато не се научат да играят на същото ниво като тераните. В днешно време няма такива зерги, така че докато не се появят, зергът ще е раса на некадърниците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 В днешно време няма такива зерги Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 След три от четирите EU квалификации за WCS класиралите се играчи са: 1. Happy (T) & Dayshi (T) 2. Bunny (T) & Feast (P) 3. Strelok (T) & Krass (T) 4. ???? Ще гледам днес да намеря време да запаля една свещичка за зергите в последната квалификация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 След три от четирите EU квалификации за WCS класиралите се играчи са: 1. Happy (T) & Dayshi (T) 2. Bunny (T) & Feast (P) 3. Strelok (T) & Krass (T) 4. ???? Ще гледам днес да намеря време да запаля една свещичка за зергите в последната квалификация. А кой зерг трябваше да се класира. Аз един зерг не видях да играе. Само ПвТ беше досега тоя турнир. И един зерг игра срещу Фийст, направи 200/200 лимит роуч линг, наля се на 5 колоса с месо пред тях, изгуби, и вика "Зерг найс рейс". Зергите са малоумници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Е, ти си гледал баш тоя, който Стефано го изкоментира, че в случая не е виновна расата, а кофтито позициониране и избор на единици. И не бяха роуч/линг, а беше линг/суорм хоуст/коруптори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Е, ти си гледал баш тоя, който Стефано го изкоментира, че в случая не е виновна расата, а кофтито позициониране и избор на единици. И не бяха роуч/линг, а беше линг/суорм хоуст/коруптори. Прав си, Рънъре. Точно тази игра гледах. Зергчето с тия суарм хостове нищо не направи. Нищичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Бабо, току-що играх 2v2 срещу 2ма терани - пичовете изкараха 2 баншита колкото да дразнят, нароиха марини и мародери и няколко медивака и ни изнесоха... аз че съм льохман е ясно ама моя човек беше зерг и ужким трябваше по твоите думи да ги размаже сам.. е да ама не. Аз не е ясно точно какво правих защото гледах тъпо половината време (не съм играл сигурно година).. и нищо не стана. Тераните си ни изнесаха като пичове. По най-баламския начин. Недей рева че е толкова зле положението защото хич не е. И хич не е толкова анти-микро зерга колкото ти се струва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Бабо, току-що играх 2v2 срещу 2ма терани - пичовете изкараха 2 баншита колкото да дразнят, нароиха марини и мародери и няколко медивака и ни изнесоха... аз че съм льохман е ясно ама моя човек беше зерг и ужким трябваше по твоите думи да ги размаже сам.. е да ама не. Аз не е ясно точно какво правих защото гледах тъпо половината време (не съм играл сигурно година).. и нищо не стана. Тераните си ни изнесаха като пичове. По най-баламския начин. Недей рева че е толкова зле положението защото хич не е. И хич не е толкова анти-микро зерга колкото ти се струва. Мда, в момента, в който зергът няма сплаш от рода на линги или ултри, до голд е идеално за теран. В момента, в който зергът стигне до ултри, играта за зерга е а муув, а теранът трябва да е господ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.