Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Idra: Fuckin absurd match-up right now!

Бабо - след тоя коментар очаквай скоро нърф на теран. :D

И понеже гледам на Стефано и на Идра стриймовете едновременно, ето коментар на Стефано, след третата поредна загуба от Демюслим:

- Медиваците са прекалено силни. Демюслим, признай си в стрийма, че не я заслужаваше (победата)!

След това почват четвърта игра и Демюслим нещо се възмущава, че заслужавал, а Стефано му казва:

- Ти залужаваш, но нека кажем, че расата ти помага "мъничко" в момента.

А Демюслим казва:

- С това съм съгласен.

А в същото време гледам как Идра се налива на някакъв теран, с камара кучета и няколко ултралиска, като в този момент изкачат три ракети от мините зад основната армия на терана и Идра остава само с Ултралиските, които умират още преди да успее да лефтне... :D

Хъски каза нещо много умно вчера:

"Най-накрая направиха играта, така че и за зерга да се изисква малко Микро."

Коментарът беше по повод наливането на някъв ламер (Идра или някъв подобен), без да пусне по 2-3 лингчета да изчисти мините.

За зерг самата идея, че трябва да си контролира единиците, е объркваща и на тях им е трудно да го схванат. Идра специално, с неговите коментари по време на УОЛ, беше една от причините ТвЗ да се превърне от най-интересния в най-небалансирания мечъп. Сега пак ще стане същото. Затова няма смисъл да играя, нито да се впрягам толкова. Зергите от УОЛ са на светлинни нива назад в механиния си скил  в сравнение с добрите терани, затова сега, когато играта стана малко по-балансирана (все още е силно имба в полза на зерг), зергите стръгълват, защото тяхното микро и макро и мултитаскинг са ужасни и просто не могат да си съперничат с тези на тераните. 

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Айде, моля ти се на ми говори, как трябвало малко микро да приложи зерга в момента, защото за да имаш шанс в едно съпрокосновение, трябва да пратиш няколко зерглинга, които да изичистят минити, да сплитнеш армията подходящо, ако можеш от няколко ъгъла едовременно, да пуснеш новия фънгъл като предвидиш на къде може да тръгне групата марини, да пуснеш облаците и да се молиш, че няма да е толкова бърз, че да натовари цялата си армия в медиваците и да ги бустне, към примерно три различни твои бази, преди още да си имал шанс да стрелнеш по него...

А тия мини са най-абсурдното нещо в момента в играта - не можеш да направиш мута харас, защото има шанс да останеш без никакви муталиски само от 3 мини...

За зерг самата идея, че трябва да си контролира единиците, е объркваща и на тях им е трудно да го схванат. Идра специално, с неговите коментари по време на УОЛ, беше една от причините ТвЗ да се превърне от най-интересния в най-не*алансирания мечъп. Сега пак ще стане същото. Затова няма смисъл да играя, нито да се впрягам толкова. Зергите от УОЛ са на светлинни нива назад в механиния си скил  в сравнение с добрите терани, затова сега, когато играта стана малко по-балансирана (все още е силно имба в полза на зерг), зергите стръгълват, защото тяхното микро и макро и мултитаскинг са ужасни и просто не могат да си съперничат с тези на тераните. 

Като няма смисъл да играеш и явно не играеш, що не спреш и да пишеш глупости? 

Като няма смисъл да играеш и явно не играеш, що не спреш и да пишеш глупости? 

Не са глупости. В последните 4 месеца, от последните 20 големи турнира, според Ликуипедия, има 1-2 места първи на терани и общо 4-5 призови (от първо до 3-то място). Няма да оставя Рънър и некакви други подобни да мрънкат, че, видиш ли, теран бил имба, при положение, че от 2 години и половина това не само не е така, ами и изисква много повече умение и от двете други раси. 

protoss_keyboard.jpg

Ъм, и как по-точно да пусна prismatic alligment? Psionic storm?

Бабке, продължавам да не разбирам защо оправдаваш собственото си бездарие с дадена раса ;)

Е, той иска да играе с две копчета, пък после мрънка, колко несправедлива и небалансирана била играта... :D

Е, той иска да играе с две копчета, пък после мрънка, колко несправедлива и не*алансирана била играта... :D

Аз дори не мрънкам колко е неблансирана играта. Който си иска, да си я играе с теран и да губи от а муув на която и да е друга раса. Всичко почна, защото ти писа, че теран била овърпауърд в момента, което е пълна диващина. 

Пак те питам - ти нали разбираш, че говорим за ХОТС?

Мда, все едно не съм играл срещу вайпър роуч хидра. Маса микро изисква.

Май стана добре така, че терана е ОП, сега wanna be-тата ще почнат масово да сменят расите, защото така просто не се издържа - от 50 игри, 45 са срещу зерги...

Едит: сега гледам стрийма на Идра - падат му се теран след теран. Какво говори това - зергите останаха в долните лиги, а всички терани в мастър. :D

Май стана добре така, че терана е ОП, сега wanna be-тата ще почнат масово да сменят расите, защото така просто не се издържа - от 50 игри, 45 са срещу зерги...

Едит: сега гледам стрийма на Идра - падат му се теран след теран. Какво говори това - зергите останаха в долните лиги, а всички терани в мастър. :D

Contradict much?

Идра вика на предполседната игра - ако следващата ми се падне теран, след нея спирам стрийма. Съответно му се пада теран, губи и спря стрийма...

След това пуснах Стефано - от 7 поредни - 7 терана, като си казах, че докато не вземе поне една игра няма да си легна. Е, за щастие седмата я взе, та успах да си легна в 4 сутринта...

Котора открива за сефте Хъски и любовта му към оверлордските звуци...

Хахахаха аз го гледах без звук, сега се усетих :) хехе голям е :)

Какво точно имаш предвид?

Аз въобще не съм фен на спаменето - да, изглежда куул, но като се замислиш полезните команди са сигурно 10% от общия брой кликания, да не и по-малко. Ясно ми е, че така се поддържат бдителни и сигурно им се генерира повече адреналин, но според мен по-пичовско ще бъде да имаш много висок КПД (например един десен клик за местене на армията вместо 160) и чак като дойде време за меле, тогава да включиш турбото.

То не е само до спаменето. Цъкни на 5-7 минута и гледай - пак си спами. Само че полезните команди са 90% :)

А аз видях как поне два типа доктори ще се радват на повече като него - ревматолог за китки и пръсти (артрита като минимум няма да му се размине) и офталмолог за дзъркелите (с толкова често сменящи се картини е просто гарантирано). С лупите си след време и на сянка ще може да пали огън. Има и още неща които се забелязват на пръв поглед, но не му ги пожелавам.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...