Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Светлия, като смяташ зергите за толкова силни - що не пробваш да поиграеш малко с тях? Смятам, че доста бързо ще си промениш позицията :]

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Светлия, като смяташ зергите за толкова силни - що не пробваш да поиграеш малко с тях? Смятам, че доста бързо ще си промениш позицията :]

:) Напълно е възможно да си прав, но ми идват някак не за мен. Вчера играх с тосс за пръв път - направо ме размаза музиката и звука като цяло когато играеш с тях. Но просто от единицата теран ми допадна най-много, ще играя и със зерг разбира се - ама време трябва.

А този нидус е супер коварно оръжие, така където си пожелаеш да го пуснеш - то експанд на остров без поне един танк, да не смее да пусне човек.

За да го построи - трябва да има видимост към мястото. Ти си огради острова с кули - пък той да дойде. Да не говорим, че ако си с planetary fortress - няма да оцелее дълго. Самия нудистки канал не е много евтин. Строи се бавно. Не е чак толкова силно оръжие.

За да го построи - трябва да има видимост към мястото. Ти си огради острова с кули - пък той да дойде. Да не говорим, че ако си с planetary fortress - няма да оцелее дълго. Самия нудистки канал не е много евтин. Строи се бавно. Не е чак толкова силно оръжие.

Не е но пък е коварно. Ей там му е силата.... прекарваш хлебарки, зариваш ги и под земята стигат където трябва.... в количества... и отгоре зерглинги другаде че да ги разсеят и после хлебарките нагоре и снимка без SCV-та в базата :)

Terrible, terrible damage!

:D

:) Тоя пич да вземе малко да си обогати речника ли.

Не е но пък е коварно. Ей там му е силата.... прекарваш хлебарки, зариваш ги и под земята стигат където трябва.... в количества... и отгоре зерглинги другаде че да ги разсеят и после хлебарките нагоре и снимка без SCV-та в базата :)

Я като един изявен зерг (бил ме доста пъти :) ) ми кажи какво прави Кралицата на хетчърито, че нещо не мога да си го преведа правилно, а не съм играл още. Повече ларви ли дава или какво ?

Я като един изявен зерг (бил ме доста пъти :) ) ми кажи какво прави Кралицата на хетчърито, че нещо не мога да си го преведа правилно, а не съм играл още. Повече ларви ли дава или какво ?

Да допълнително 4 ларви дава след относително кратък период. Освен това има атака по земя и въздух. Може да прави и creep tumor което разширява creep-a (a по него зерглингите и кралицата се движат по-бързо отколкото по друго)

Изключително неприятна е при reaper rush защото има range на атаката и също така трябват поне 2-3 reapera за да я очистят и ако те подгони и с дроните междувременно освен с кралицата и се проваля ръша...

Между другото зерг ми е слаба раса. Аз теб те размазах защото не скаутваш толкова пък и се бъркаш лесно или успявам да те шашна и да свърша някоя мизерия в базата ти... иначе изобщо не съм чак толкова добър.

ПС: Ебати кефа - 2 пъти ми блокира машината докато наново ме накара да правя placement matches (мамка им тъпи реалтек-ски драйвери) и 1 път се осрах с ръша и ме пусна в bronze... голям айляк - мога да играя и да си чатя по скайп от другата машина :lol:

Може ли добавите и мен като приятел, че искам да поиграя малко извън ладер сега след рестарта. Пък и искам да пробвам и другите раси, че се чудя дали да не сменям расата, защото теран май не ми допадат много като стил на игра. В Broodwar хич не ми харесваха и направо не знам защо реших с тях да играя SC2. ID-то ми е Veloo.veloo

Аз със зерг съм най зле.... просто... нямам думи ;)

А тея имортали мажат....

btw... защо ми се струва , че протоса е доста зле при въздушна атака...

btw... защо ми се струва , че протоса е доста зле при въздушна атака...

Щото не правиш блинк на сталкерите а void rays не си правил в количества с ъпгрейд на скоростта

Да се похваля и аз преди 2 дена направих първата си игра онлаин директно в платината, очаквах повече бой да ям ама 50 на 50 е добре :)

Щото не правиш блинк на сталкерите а void rays не си правил в количества с ъпгрейд на скоростта

Удари 10-ката biggrin.gif

Разучавам още...

Най добре за сега се справям когато играя с тераните , поради наличието на танкове xmas.gif Като ги пречакам на някой мост и до там им е xmas.gif .... но за за момента постиженията ми да доста зле sad.gif

Поиграх малко в батълнет и вече на 100% съм убеден, че двойката ще стане същата класика. Самия батълнет е много добре организиран. Вече няма безкрайното търсене на игри. Ако ти се играе 2в2 ЛТ, просто задаваш критерий и автоматично те джойнва в такава игра и с противници близки до твоите статистики - гаранция за гг.

Протосчето си ми остава любимо. Голямо густо е с тези уорпгейтове. Няколко пъти се спасявам от муталиски в базата/експанжъна като си нацъкам една сурия стаукъри, докато армията ми се бие в чужбина.

Поиграх малко в батълнет и вече на 100% съм убеден, че двойката ще стане същата класика. Самия батълнет е много добре организиран. Вече няма безкрайното търсене на игри. Ако ти се играе 2в2 ЛТ, просто задаваш критерий и автоматично те джойнва в такава игра и с противници близки до твоите статистики - гаранция за гг.

Протосчето си ми остава любимо. Голямо густо е с тези уорпгейтове. Няколко пъти се спасявам от муталиски в базата/експанжъна като си нацъкам една сурия стаукъри, докато армията ми се бие в чужбина.

Тоса е готин наистина. С тая уорп призм, която става като пилон си е много хубаво оръжие за тормоз и за контрол на експандовете, особено по острови. А иморталите са направо отвратителни, като си срещу тях.

Едит: Макар, че вчера в една игра, един тосс вадеше доста имортали + зилоти + сталкери + колоси - та при основната битка пред танковете и торовете имах един контрол марини с 4-5 медивака - марините отнесоха боя, но почти цялата ми железария остана жива. Явно маринките идват кофти на иморталите. Но пича нямаше стормъри, 2-3 да имаше и сигурно резултата щеше да е обратен.

Та си мисля, че иморталите задължително трябва да се пазят от повече марини с хай темплари.

Сега гледах една игра между Dimaga и DeMusliM, играна на 16 април. Е, такова нещо досега на СК2 не бях гледал - страхотна игра и на двамата. Като лично аз мислех, че играта ще я вземе този който падна... Уникална игра ! Само не знам как се управлява така.

Тази на Металополис link

И изобщо този DeMusliM е ебати лудия теран. Едната игра тръгна супер слабо като харв, но до 10-тата минута с 2 после 3 баншита не даде на Dimaga да си мръдне от базата.

Още няколко гледах с DeMusliM... еми такова микро не помня да съм виждал досега. Откъм ресурси, за да му спрат една негова армия, на зерга му костват поне 2 и 3 пъти повече ресурси, респективно армия.

А това дето на някоя важна пресечна точка слага един команд център с planetary fortress, която му служи като back up при отстъпление, е доста идейно.

И като гледам зерговете срещу него някак ясно се усеща липсата на лъркъри - основополагаща единица за зерг, не знам защо са я махнали. На някой трейлъри на играта ги има още, но явно на даден етап са ги съкратили от служба.

Абе някой може ли да им пише на форума на тия овчари, че ми писна на да не казвам к'во да ми ресетват всеки ден шибания акаунт. И нали, в името на по-добрия feedback - не мога да им пиша в лайняните форуми с никой от двата си акаунта.

Брато, това е бета версия. Резетват ти шибания акаунт, защото правят промени по батълнет, за да ти е готино после. Цъкай си ся в ТЯХНИТЕ сървъри за кеф.

Аз след 7мия ресет свикнах. Ама няма лошо - друго е да те прати на квалификации отново и да размажеш някоя риба набързо. Верно ако са прекалено зле е леко скучно :)

Сестро, това е бета версия и идеята е да им дам информация за проблемите. Как да го направя, като не мога да пиша с никой от акаунтите си във форумите им?

Аз след 7мия ресет свикнах. Ама няма лошо - друго е да те прати на квалификации отново и да размажеш някоя риба набързо. Верно ако са прекалено зле е леко скучно :)

Зависи и какво даваш като те пита какъв играч си, преди плейсмънт мачовете. Аз давам по-средата където и съм, но двама от опонентите ми бяха... Единия започна, като се обгради с кули в базата си.

Иначе най-ъпгрейднат вече ми се вижда тоса. С тия блинкове, полета с които ти разделя армията, уорп гейтове, с които само е нужно едно пилонче да ти забие някъде... въобще хард рок тосс. :)

Добре че са му орязали стормовете поне. Сега срещу зерг най-вече, ефекта е по-скоро психологически :) отколкото реален. Особено пък на хлебарките им действа като освежаващ душ. Може би само на "кучетата" не им е приятен сторма.

Сторм убива хидра. И като ти танцува над цялата армия сторм - уверявам те, не е само психологичен. За мен най-големия зор са колосите. С ъпгрейда - стрелят от Джумаята, докато стигнеш до тях, да си разчистиш сметките - две трети от армията ти е барбекю...

Много се кефя на reeper-ите.

Точно в момента когато ме атакува ( все още играя с AI sad.gif ) , пускам 5-6 и му объркват работата с търсене и добиване на нови находища xmas.gif

А Танковете оправят нещата при защитата на базата.

А тея колоси са "ужас" в добрия смисъл !

Сторм убива хидра. И като ти танцува над цялата армия сторм - уверявам те, не е само психологичен. За мен най-големия зор са колосите. С ъпгрейда - стрелят от Джумаята, докато стигнеш до тях, да си разчистиш сметките - две трети от армията ти е барбекю...

Добре де, не е абсолютно безобиден, пак си е фактор. Но сравнен със стария сторм срещу стария зерг - едно че е по-слаб сторма, друго, че зерга има някакви охранени ранни единици като хлебарките - съответно ефекта не е като преди.

А новите хетчърита на зерга са баси бълхарниците - за 7 минути един хетч избълва близо 50 единици !!! Ужас(т) !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...