Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Това което не можеш да стоплиш от много време е, че зергите не правят микро на армията - това е и основната идея там - те са рояк. Техните единици гинат много но са евтини. Не са безсмъртни като марините и мародерите с медиваци отгоре. Те трябва да правят други неща постоянно но микрото не е измежду тях. А според теб микрото е всичко в тази игра.

Добре е човек да смята, че да имаш съплай и единици на едно (хатчъри), както и да ти трябва само една сграда за продъкшън, се класифицира като 'други неща'. Zerg sdddddddddddddd so hard.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Зергите трябва да натискат бутон, за да ходят на всяко хачери да вкарват ларви. Тераните натискат бутон (таб) за смяна на сгради. МНОГО ТРУДНО. Ама много. Иначе пак добре игнорираш всичко и повтаряш там това, дето си го знаеш. asymmetric balance - или искаш цялата игра да се състои от ТвТ/ЗвЗ или ПвП, но с различни скинчета?

Изненадвам се, че не харесваш идра все повече. Доста подобни черти имате. Може би ако си беше останал теран и беше спечелил повече турнири в първите 2 години, когато тераните бяха богове щеше да му се кланиш :).

Зергите трябва да натискат бутон, за да ходят на всяко хачери да вкарват ларви. Тераните натискат бутон (таб) за смяна на сгради. МНОГО ТРУДНО. Ама много. Иначе пак добре игнорираш всичко и повтаряш там това, дето си го знаеш. asymmetric balance - или искаш цялата игра да се състои от ТвТ/ЗвЗ или ПвП, но с различни скинчета?

Изненадвам се, че не харесваш идра все повече. Доста подобни черти имате. Може би ако си беше останал теран и беше спечелил повече турнири в първите 2 години, когато тераните бяха богове щеше да му се кланиш :).

No respect for bad mechanics.

Това относно мен или идра? Някои неща можеш просто на български да си ги кажеш. Иначе ако имаш предвид механиките на идра - направо ще падна от смях.

Явно не помниш 12-16те месеца, когато теран беше "ezrace" а-муув+Т, и ако това не стане - all in N2 feat. SCVtrain и така се печелеха турнири, докато протос и зерг се чудеха как да оживеят до две бази.

Това относно мен или идра? Някои неща можеш просто на български да си ги кажеш. Иначе ако имаш предвид механиките на идра - направо ще падна от смях.

Явно не помниш 12-16те месеца, когато теран беше "ezrace" а-муув+Т, и ако това не стане - all in N2 feat. SCVtrain и така се печелеха турнири, докато протос и зерг се чудеха как да оживеят до две бази.

Относно Идра. Теб не съм виждал как играеш, Идра съм му гледал стрийма. По-бавно и некадърно говедо няма. И после другите са му виновни. Точно защото в началото зерг беше репрезентиран от такива гнусни лайна като Идра, които само се оплакваха, а теран - от машини като МКП, ММА и т.н, затова нърфнаха теран. Сега, като се появиха маааалко по-кадърни зерги, дори и да си 1000 пъти по добър с теран, пак ще загубиш. 

Никога през целия си живот не съм бил грандмастър зерг. Абсолютно никога. Бил съм доста грандмастър терани без чийз, и доста грандмастър протоси. Зерг - никога. Няма как да изненадаш зерг, няма как да ал иннеш зерг. Само трябва да чакаш да направи огроооомна грешка, примерно да забрави да прави юнити 4 минути, и тогава може и да го биеш. За съжаление зергите в грандмастър забравят максимално за 3 минути да правят юнити и затова са трудни. 

Зергът -

вижда цялата карта.

Има свръх лесни юнити за контролиране.

Има свръх силна и безсмъртна лейт гейм армия, само протос може да се противопостави.

Има икономическо преимущество през цялата игра.

Се нуждае само от 1 сграда от всеки тип, за да произвежда юнити.

Има депа (овърлорди) и армия на един контрол, така че дори не трябва да си гледа в базата.

За всеки път, в който зергът си обикаля хатчъритата, теранът трябва да хване сцв, да го пусне да строи депо, да шифт кликне на минерал, и може би и да пусне 1-2 продъкшън сгради. Зерг е много по-лесен и в това отношение.

Зерг има много по-силни юнити.

Зерг има много по-евтини юнити.

Зерг може да сменя тек без никаква инфраструктура

Зерг е бахти смешната раса, зерг в мастърс по скил се равнява на платина/голд теран.

В ликуипедиа има една статистика:

Ето края на 2012:

Capture.png

Мисля, че няма какво да си говорим. Ако не си убеден колко небалансирана е расата, си е твой проблем. Аз лично не виждам смисъл да играя игра, в която всеки без психически отколнения и физически недъзи може да ме бие, ако играе зерг. За сцв влакчетата, ако някой е падал от тях, голям смях. Трябва да си бая зле, ама, като се замисля, не се учудвам: доста зерги са хора с напреднала степен Паркинсон и разни други щуротийки. Трудно е да имаш капацитет да направиш 12 лингчета, за времето, за което теранът може да направи 2 марина. И пак се изисква скил и във влакчето, и във спирането му. 

Така слушайки ти имаш много против цялата раса. Това е нейната същност - може да сменя тек бързо, няма нужда от такова микро каквото ти искаш. Овърлордите са подвижни съплай депа. И учудващо когато се опитвах да играя зерг някак не ми се удаваше. С теран бях много добър на бетата, после почнах повече протос да играя - и с 2те раси се справях добре (бях в диаманта все пак), но зерг някак не ми идваше отръки. Как би го обяснил това?

Така слушайки ти имаш много против цялата раса. Това е нейната същност - може да сменя тек бързо, няма нужда от такова микро каквото ти искаш. Овърлордите са подвижни съплай депа. И учудващо когато се опитвах да играя зерг някак не ми се удаваше. С теран бях много добър на бетата, после почнах повече протос да играя - и с 2те раси се справях добре (бях в диаманта все пак), но зерг някак не ми идваше отръки. Как би го обяснил това?

Зерг изисква малко повече начален скил, отколкото теран. Ако едвам се справяш със строенето, постоянно си съплай блокнат и т.н, зерг е доста проблематична, защото ако не си ползваш имба куийновете, все едно нищо не правиш. Мулетата са сравнително лесни за ползване, но инджектите са с една степен по-трудни. Овладееш ли инджектовете, край. Няма повече за зергската раса, чаакк до гсл. Перфектни инджектове и а муув, малко гейм сенс, и биеш грандмасъри редовно, без чийз. А ако и чийзваш, си направо коуд а материал...

С теран, ако не си добър, никога няма да биеш един и същи грандмастър повече от 1 път (чийзовете са си мощни дори и в гм). Теран е много по-комплексна, интересна и изискваща стратегия, планиране, тайминг и скил раса.

Ми не знам аз все минерали нямах, армията ми я трепеха като за световно а на пръв поглед имах доста юнити. Явно със зерг за да се сбиеш трябва да имаш 5 пъти повече юнити от другия (то те и по-евтини ама като гинат по-бързо армията ти трябва да е с поне 50% отгоре като стойност че да биеш)

Поне аз така си го обяснявах. 

Щото с протос имаш 5 зелъта, 5 стокъра и вкараш ли и ЕДИН колос си омазал доста сериозна теранска армия. 

С теран пък вкараш ли и 1-2 танка и си еб**о ма**та - само дърпаш леко назад армията да ги изтряска танка 1-2 пъти после стим и "досвидания".

Докато със зерг няма подобни юнити - маса хидри, маса хлебарки евентуално някой бейнлинг ако успееш да навреш. Говорим за началото. Успееш ли да надебелееш е много различно, въпроса е да оживееш до 10тата минута.

Единствено ZvZ успявах мощно да чийзна с 10-дрона->speedlings - за нула време изкарвах към 30 жаби и се наливах. Ако е умен бързо пускаше 2 спайна и някак ме отблъскваше но за сметка на доста дрони, после играта се закучваше яко щото и моята икономика беше зле по очевидни причини, но въпросната тактика минаваше 95% от времето. 

Slivko 2:1 Lucifron

Едната игра сливко е бил с ранен пуул-линг+дрони ол ин. Лусифрон е блокирал с енджи и сцв, но дроните минерал уолк през него и гг.

Добре дошъл :)

datterran.png

Мне, май няма да играя. Разнообразието в расите красноречиво говори, че и пън да си, ако играеш зерг, по-малко от грандмастър няма как да те ранкне.

datterran.png

Мне, май няма да играя. Разнообразието в расите красноречиво говори, че и пън да си, ако играеш зерг, по-малко от грандмастър няма как да те ранкне.

Аз пробвах 3 игри. Един протос и два терана (бронзови) ме размазаха. То верно аз играя все едно за първи път виждам SC ама като те слушам се бях надъхал и ... го изядах големия :)

Аз пробвах 3 игри. Един протос и два терана (бронзови) ме размазаха. То верно аз играя все едно за първи път виждам SC ама като те слушам се бях надъхал и ... го изядах големия :)

Аз понеже имам 10 игри на кръст - може си правим спаринг - ти със зерг, аз с нещо друго. За тренировка. Освен ако не гониш някви рейтинги и т.н работи де.

Аз за това си го поръчах в амазон, вярно ще дойде късно, но на мен не ми пука, щот го взимам основно за кампанията. Но пък те си знаят, че съм го запазил и няма нужда от бележки :)

Аз за това си го поръчах в амазон, вярно ще дойде късно, но на мен не ми пука, щот го взимам основно за кампанията. Но пък те си знаят, че съм го запазил и няма нужда от бележки :)

Хайде. Само че кога...

Аз понеже имам 10 игри на кръст - може си правим спаринг - ти със зерг, аз с нещо друго. За тренировка. Освен ако не гониш някви рейтинги и т.н работи де.

Не позна. Пристига точно на деня в който играта се открива. Аз така си бях взел WoL и дойде с куриер точно на деня на откриването

ПС: А защо не си ги поръчвате директно от Blizzard? Digital Download си е чудно. Няма какво да се чудиш кой ти е ключа, освен това ако имаш претенции - те могат да проверят с чия карта е плащан акаунта и т.н.

Хайде. Само че кога...

Не позна. Пристига точно на деня в който играта се открива. Аз така си бях взел WoL и дойде с куриер точно на деня на откриването

ПС: А защо не си ги поръчвате директно от Blizzard? Digital Download си е чудно. Няма какво да се чудиш кой ти е ключа, освен това ако имаш претенции - те могат да проверят с чия карта е плащан акаунта и т.н.

Доста си обърка цитатите ама аз нали съм умЕн човек, сетих са ко искаш да кажеш.

Първо си поръчах от Aмазон кутийка и то до адрес в Англия, от който после до тук фирмата ще го докара. За мен няма смисъл да избирам поръчка за деня на излизане, защото така или иначе ще чакам да дойде до тук. Не си поръчах диджитал копие, защото вече имах 1-цата на кутийка и то свястна, не като тия дето пуснаха тук, и второ защото преордер от амазон на кутийка идва с около 6-8 паунда по-евтино от дигиталния преордер от Близард. Странно, но явно такава им е ценовата политика.

Аз имам collectors edition-a. Не мисля че искам 2ри такъв. Кутийката нито ме кефи толкова нито виждам смисъл да си я пазя. Аз го подарих на един колега че се кефеше. 

Стефано с лаком билд (60+ дрони) срещу нескаутнат 8-гейт ол-ин на Гръби - точна комбинация от роуч и линг, постоянно статъринг с роучовете, съраунд с дрони, моментално римейкване на кралици, инджект при първа възможност, местене на спорки срещу МК...и така нон-стоп 5-6 минути.

Зерг а-мув - my ass.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...