Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Надявам се от инфото за TvZ по-горе да взема да направя първа победа срещу зерг. :)

Ми айде да се пробваш срещу мен тогава - аз сега разучавам какво може зерга и обикновено се лигавя та като нищо може да ми вземеш игра лесно даже :)

Ника ми е djadomraz.djadomraz (поради липса на въображение за IDто)

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

За това как са в среброто... щом аз съм там :). Победа срещу зерг нямам, примерно, още не знам всички единици на терана, с който играя, АРМ 60-на и повечето Тосс и Терран в среброто където съм ги бия.

А и почти всичките ми победи са с рийпъри или благодарение на тях.

Аз пък точно срещу зерг мисля, че играя най-добре и си имам някаква идея какво правя от началото до края :) Аз гледам да направя star port с реактор бързо, като през това време правя 2-3 хелиона и моратори ако той прави от тея хлебарките (roach) . После с викингите си осигурявам мап контрол и мога по-лесно да го скаутвам и да експандвам. След това добавям още Фабрки или Бараки като бройката зависи от това какво прави противника ми. Торът е доста добра единица срещу зерг според мен, защото убива хидрите с 1 истрел и се справя добре с летящите им единици, освен това 2 тора убиват hatchery със специалното им умение. Само трябва да ги пази да не ти ги mind control-не. Извинявам се за българоанглийския, но не ми се сменяше езика на всеки 2 думи.

Странно нещо... не знам какво стана, но ме прати пак на placement matches... и сега 2v2 съм в Platinum... мъкааааа ще ми разцепят г.з. от бой идните дни...

След немалко тежки битки при това половината спечелени не благодарение на партньора - вече съм 52ри в Platinum при 2v2... 1v1 ме домързя да играя отново а 2ките е по-голямо забавление :)

..................

Edit: продължавам да съм в platinum... това не може да е истина... да съм в silver - да, gold - когато съм по-концентриран - може би... но platinum - определено не ми е там мястото или поне аз мисля така...

Всички раси са сериозно засилени, което прави играта още по-добра. От това което досега съм видял обаче най-ъпгрейднат ми се вижда зерга, може да е бил протоса преди да го поорежат, но зерга в момента изглежда най-облагодетелстван и откъм единици и особено откъм управление.

http://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft#p/u/3/uwLsmi9VE2U

Ако след тази игра някой ми каже, че псионик сторм НЕ Е най-унищожителното нещо в Старкрафт, просто ще го фрасна с чук по главата :)

Аз не бих могъл да издържа психически при такова развитие. Евала и на двамата играчи.

И линк към риплея, който иска сам да си го гледа -> http://www.gosugamers.net/starcraft2/admin/a_replays.php?dl=30779

Всички раси са сериозно засилени, което прави играта още по-добра. От това което досега съм видял обаче най-ъпгрейднат ми се вижда зерга, може да е бил протоса преди да го поорежат, но зерга в момента изглежда най-облагодетелстван и откъм единици и особено откъм управление.
Последните пачове смъкнаха армора на хлебарката с 1, намалиха кръвта на хидрата с 10, намалиха скорострелността й - викам, зерга е достатъчно, да не кажа прекалено орязан.

Расите ми се виждат що-годе хикс.

На мен пък най-неприятен ми се струва терана. Преди зерга можеше да направи най-бързия ръш, сега е терана при това с тези reaper-и може да влезе на зерга още преди да му е станал pool-a дори да не е правил никакви дрони.

След това пък като направи 15 марина + 10тина мародера и 4-5 линейки отгоре и иди го спирай...

На мен пък най-неприятен ми се струва терана. Преди зерга можеше да направи най-бързия ръш, сега е терана при това с тези reaper-и може да влезе на зерга още преди да му е станал pool-a дори да не е правил никакви дрони.

След това пък като направи 15 марина + 10тина мародера и 4-5 линейки отгоре и иди го спирай...

Ти като направиш 10 бейнлинга, 20 зерглина, 10 хлебарки и два инфестора, ходи се оплаквай....

Или 30 бейнлинга, 10 роуча и 5 мутри..

Или 20 роуча и 10 хидри (което е по-силно, отколкото звучи)

Ти като направиш 10 бейнлинга, 20 зерглина, 10 хлебарки и два инфестора, ходи се оплаквай....

Или 30 бейнлинга, 10 роуча и 5 мутри..

Или 20 роуча и 10 хидри (което е по-силно, отколкото звучи)

Да но дай да сметнем за колко време се правят едните и колко струват. Тези за които говориш изискват доста повече ресурси. С подобни ресурси терана може да ти дойде и с танкове и викинги...

Иначе по принцип ултралиски с хидри отзад си е кофти гледка но много рядко се среща...

Много рядко се среща, щото ултрите са ужасно големи и искат добро сбиване - да влезнат от няколко страни... иначе си пречат взаимно, а и на войската отзад. Да не говорим, че трябва да продадеш бъбрек, за да ги изкараш...

Рийпърите, дядо, са ефикасни срещу по-слаби играчи, като за да ги изкараш рано - трябва да си се лагнал откъм харв. При излизането на кралицата рийпърите стават единствено за скаутване... Малко по-ефикасни са на desert oasis. Смятам, че с най-сериозни аргументи разполага протоса, но трябва доста добре да си ги изиграе. Сентритата са ужасно полезен юнит. Видях една игра, как протоса с една шепа армия държа противника си сума ти време в базата му със статик фийлд, докато той самия си разработи експанда и започна да вади. Да не говорим за статик фийлд зад бункерите - успех с ремонта. Или разделянето на армията на противника. Или щита. Малко повече колоси с ъпгрейд за обсег е такава гадост за земната армия, че си нямам думи. Видях как имортал преживява без сериозни проблеми директно попадение от ядрена бомба. Войдовете, особено след последния пач могат толкова мизерия да създадат, че да те занимават маса време. Единствения по-сериозен проблем на протоса е въздуха, но като сложим мобилността (warp gate, blink, charge, cliff walking) - достатъчно добре може да се компенсира.

Бейнлингите са ефикасни в началото на играта и то основно срещу играчи с по-слабо микро. Ако успееш навреме да си разпръснеш войската гърмят на фира. Но наистина са доста ефикасна единица, ако ги използваш качествено. А са доста евтини... Псета с бейнлинги - те ти унищожителен ръш...

Много рядко се среща, щото ултрите са ужасно големи и искат добро сбиване - да влезнат от няколко страни... иначе си пречат взаимно, а и на войската отзад. Да не говорим, че трябва да продадеш бъбрек, за да ги изкараш...

Рийпърите, дядо, са ефикасни срещу по-слаби играчи, като за да ги изкараш рано - трябва да си се лагнал откъм харв. При излизането на кралицата рийпърите стават единствено за скаутване... Малко по-ефикасни са на desert oasis. Смятам, че с най-сериозни аргументи разполага протоса, но трябва доста добре да си ги изиграе. Сентритата са ужасно полезен юнит. Видях една игра, как протоса с една шепа армия държа противника си сума ти време в базата му със статик фийлд, докато той самия си разработи експанда и започна да вади. Да не говорим за статик фийлд зад бункерите - успех с ремонта. Или разделянето на армията на противника. Или щита. Малко повече колоси с ъпгрейд за обсег е такава гадост за земната армия, че си нямам думи. Видях как имортал преживява без сериозни проблеми директно попадение от ядрена бомба. Войдовете, особено след последния пач могат толкова мизерия да създадат, че да те занимават маса време. Единствения по-сериозен проблем на протоса е въздуха, но като сложим мобилността (warp gate, blink, charge, cliff walking) - достатъчно добре може да се компенсира.

Бейнлингите са ефикасни в началото на играта и то основно срещу играчи с по-слабо микро. Ако успееш навреме да си разпръснеш войската гърмят на фира. Но наистина са доста ефикасна единица, ако ги използваш качествено. А са доста евтини... Псета с бейнлинги - те ти унищожителен ръш...

Бейнлингите бачкат доста добре и срещу играчи с добро микро, като Miou (един сравнително известен хюман от близкото минало) http://www.gosugamers.net/starcraft2/replays/30793

Бейнлингите бачкат доста добре и срещу играчи с добро микро, като Miou (един сравнително известен хюман от близкото минало) http://www.gosugamers.net/starcraft2/replays/30793

Само един път съм ги виждал да вършат чудна работа и тогава бяха над 30 подкрепени със зерглинги и хидри та не съм особено сигурен дали точно banelingite свършиха баш работата или другите.

Ей сега играхме с един който ги правеше и само срешу SCV-тата имаха известен успех.

Immortal-ите обаче еб**а мамата на всичко наред. С 10тина бройки + малко зеалоти (под 10) + малко драгуни (пак под 10) влезнах на единия теран който имаше танкове, 3-4 Thor-a, маса мародери.... разказаха им играта отвсякъде. и половината оцеляха да му пукат базата... верно драгуните и зеалотите ги нямаше но неговата войска беше значително по-голяма.

PS: Ако гледах по-внимателно навсякъде че да забележа по картата като идва някой и то отрано и ако можеш малко по-добре да се справям с микрото и същевременно да правя юнити направо цена нямаше да имам ... ама съм леко риба в някои отношения... както един приятел казва - знам че не съм нищо особено обаче поне от добрите мога да падам с достойнство :)

Аахахахахаха така отдавна не съм се смял на глупости... при това не че е кой знае колко смешно но се изкефих... значи играем срещу теран и протос, аз протос, партньора е зерг... партньора направи муталиски и бейнлинги и като свърши газта - зерглинги... аз гледам че терана прави много мародери... почвам да правя имортали, сталкери, зеалоти - ама не ни нападат, ескпандвам се 1,2,3ти път... 3тия го отнесоха - евала усетиха се най-сетне, ма аз правя вече колоси... 1,2,3, 8... ми да атакуваме викам... викинги няма или поне observer-ите не намират starport-ове, протоса упорито прави сентрита и сталкери... тръгвам да атакувам и тъкмо натискам "А"-то и чувам че стават още 3 колоса - чудно най-прекрасно си мисля... имам и малко сталкери да поемат малко от огъня... засилвам ги към марините и мародерите (имам там observer) и им пиша "say cheese"... докато напишат "why" и армията половината я нямаше :rofl:

Тва на металополис. Ех готино е да мачкаш новобранци :)

Бабо яго, дай си ника да те видим, да поиграем и с теб някой път че като вземе да ми пуска шматарунгели дето не знаят коя сграда за какво е и тръгват да правят carrier rush и се изприщвам...

Извинявай, ама след като каза 10-на имортала спрях да чета... Срещу това бих се чувствал спокоен само ако съм във въздуха...

Извинявай, ама след като каза 10-на имортала спрях да чета... Срещу това бих се чувствал спокоен само ако съм във въздуха...

A нали :)

Те тези ги изтрепаха дружно а партньора успя да отнесе един експанд не знам и аз с кво - май с бейнлинги щото после нямаше там армия... последно колосите отнесоха поне 30 мародера и още толкова марина :D

Играх с един - пробвахме reaper rush (1 scv, казарма, газ, депо, tech add-on, reaper и като останат малко минерали - scv) - само 1 игра изгубихме защото втория се оказа човек дето знае какво прави и как успя да изкара иморталите и то в такива количества не е ясно но ни разказа играта... останалите 10тина игри нямаше 1 загубена

Аз за сега си играя срещу AI (там най новото - standart ) ... пък и нямам много време за това , но...

Я дайте един съвет...

По колко работници оставяте за добив на минерали и газ в самото начало... Аз правя доста ( явно е грешно ) и докато направя казарма с реактор и извадя да кажем 6-8 марина ми еб***т м*****а sad.gif

Явно съм супер слаб... но дайте някакви насоки xmas.gif

А с протоса въобще не мога да удържа тъпия AI когато е с zerg... направо ме смазва в момент когато да кажем имам 5 заелота.

Бая имам още да уча... xmas.gif

btw - ама на AI Basic - рулирах :D

За срещу компири - де да знам, някои май бяха чийтнати и почваха с маса кинти... щом си теран - на 11-тия работник правиш казарма, сопол депо. На 15-ти/16-ти (не помня кой точно се падаше) - може да направиш втора, а ако ще играеш тип костенурка - место нея - малко по-рано - бункер на входа... От там - де да знам - бълваш работници и войска успоредно... Честно казано забравил съм как играят компютрите...

За срещу компири - де да знам, някои май бяха чийтнати и почваха с маса кинти... щом си теран - на 11-тия работник правиш казарма, сопол депо. На 15-ти/16-ти (не помня кой точно се падаше) - може да направиш втора, а ако ще играеш тип костенурка - место нея - малко по-рано - бункер на входа... От там - де да знам - бълваш работници и войска успоредно... Честно казано забравил съм как играят компютрите...

Ми AI-а играе ( или поне моите наблюдения са такива ) още първите две бойни еденици ги праща, а ако е с зерг-а - 1-вата ( т.е. 2 те :) ) веднага ги изпраща.... А ако е близо до теб , докато му убиеш първите 2 с работниците или с 1-вия ти военен :) той изпраща още 1-2 и супер много ме нерви. Ако е по далече по става.

Аз за това казвам че съм зле... защото щом той ме изпреварва с 1-2 бойни единици... значи аз нещо не правя като хората.

А ония ден го пуснах с AI Cheating.... както ти си строиш казарма и намаш хал хабер за друго... изведнъжжж 10 марина, 10 мародера, 3 танка и 2 линейки и GAME OVER :D

Само един път успях да го задържа... явно беше по далеч на картата. Но успеха ми беше моментен :) Втората вълна беше с 5 колоса :D

Я дай линк към AI-то че аз бях пробвал преди ден-два с някакво 5.5 не знам cheating или не но имах чуството че нищо не правят. Пратиха ми първата си единица когато имах 2 експанда и след това и 3те ги отнесох за отрицателно време.

Я дай линк към AI-то че аз бях пробвал преди ден-два с някакво 5.5 не знам cheating или не но имах чуството че нищо не правят. Пратиха ми първата си единица когато имах 2 експанда и след това и 3те ги отнесох за отрицателно време.

AI Basic e така... но при стандарт и cheating е друго... поне си струва да си губиш времето.

Довечера ще ти пратя файла...

Кога излиза Final версията в крайна сметка ?

http://arenabg.com/details.php?id=4ebec4189d5c54224c9b3500fe05c0790c80056d

Като заместваш само файла от съответната директория Standart/Basic/Cheating ( Base.SC2Data ) в инсталационната папка на ...\StarCraft II Beta\Mods\Liberty.SC2Mod

Важно: не в LibertyMulti.SC2Mod папка.

Пълно разяснение :

http://starcraft2bg.net/forum/index.php?showtopic=2546&st=0&start=0

Ебаси нидус канала, сега разбрах, че няма нужда и от крийп ?!? Просто си харесваш място и гого. Много е ъпгрейднат зерга каквото и да си говорим.

Аре и с дедо в голд :)

За една бройка в платината но нищо, след 2-3 игри ще ни прати там... все пак 2ри сме в голда :P

Ебаси нидус канала, сега разбрах, че няма нужда и от крийп ?!? Просто си харесваш място и гого. Много е ъпгрейднат зерга каквото и да си говорим.

Да да ... иморталите на протоса за нищо ги нямаш. Няма юнит дето да уважавам повече (кериърите са за нубове)... може би mothership-a но ползван правилно - да cloack-ва разни юнити и да прави recall и черни дупки, не просто като добавка към carrier-и

Сигурно всички знаете за този турнир, но все пак да споделя:

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=118879

За тези, които нямат ключове, това е второто най-хубаво нещо - да гледаш риплеи на професионалисти. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...