Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Само да кажа, че в момента в Top 10 Global GM Ranking има 6 терана, 2 зерга и 2 протоса.

Много е смешно наистина !

И предполагам води до задължителен бъф на зерга.

А сега да погледнем реалността:

...След месеци на подбор и турнири, 32 играча /best of the best of the best of the best... etc./ се класираха... дет се вика цвета на елита в СК2 !!!

Всъщност това ни дава детайлна картина на това какво е състоянието на играта в световен /ако бях зерг щях да кажа в надсветовен/ мащаб.

Предполагам само за Къци може да е изненада расовото разпределение:

32 играча:

15 зерга;

13 протоса;

...4 /колко ?/ четири терана !

Speechless !

---

Забравих да добавя:

източник: http://www.psistorm.eu/news-1534

Ц-ц-ц, никакви протоси ли нямаме в тази тема ? Да се порадват на грандиозния протоски триумф постигнат днес:

2012 Battle.net World Championship

Place Prize (USD) ID Team

1st $100,000 PartinG StarTale

2nd $40,000 Creator Prime

3rd $16,000 Rain SK Telecom T1

4th $8,000 Sen Gama Bears

източник: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_Battle.net_World_Championship#Group_Stage

Честито и на тримата, напълно заслужено ! : ) ) )

---

Потърсих да видя докъде са я докарали двата зергски колоса Стефано и Нърчио, и видях че не са излезли от групите ?!? Викам си втф, и после се усетих, че са им направили кор капан, като не са им оставили никакви терани в групите, за да могат да блеснат по техния си начин. Че не само и терани нямат, ми и само по едно протосче, и другото зерги, където няма как да яхнеш халата на имбата и да изгрееш на небосклона.

Може и да греша де, но друго обяснение за този грандиозен провал на двамата не мога да открия.

П.П. После пък се усетих, че не е било кор капан, ми просто тераните не са стигнали за всички зергове та белким си излезнат от групите, защото са само четири. Което ме навежда на извода, че никакъв разум нямат г-да зергите. Ми вместо да мачкате всяко теранче по квалификации и турнири, оставяйте по едно две, за да може като опрете до голям турнир, да не сте само срещу зерг и протос... : ) ) )

Ц-ц-ц, никакви протоси ли нямаме в тази тема ? Да се порадват на грандиозния протоски триумф постигнат днес:

2012 Battle.net World Championship

Place Prize (USD) ID Team

1st $100,000 PartinG StarTale

2nd $40,000 Creator Prime

3rd $16,000 Rain SK Telecom T1

4th $8,000 Sen Gama Bears

източник: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_Battle.net_World_Championship#Group_Stage

Честито и на тримата, напълно заслужено ! :)))

---

Потърсих да видя докъде са я докарали двата зергски колоса Стефано и Нърчио, и видях че не са излезли от групите ?!? Викам си втф, и после се усетих, че са им направили кор капан, като не са им оставили никакви терани в групите, за да могат да блеснат по техния си начин. Че не само и терани нямат, ми и само по едно протосче, и другото зерги, където няма как да яхнеш халата на имбата и да изгрееш на небосклона.

Може и да греша де, но друго обяснение за този грандиозен провал на двамцата не мога да открия.

Масовка терани в РО16 - 2-ма. :)

То не че протос не е имба срещу теран с тоя сторм. На ХОТС имам 72% победи срещу протос. Гледам си загубите, винаги протосът играе по един и същи начин - 3 бази мас хронобууст на ъпгрейди и теква за хай темплари. И си стои, не мърда. Винаги съм с 5-6 бази и 3-4 планетарита. Срещаме се, емп-вам всичко освен 1 хай темплар. 1 сторм, гг.

Не знам само как въобще допуснаха да се появи толкова МОГЪЩА единица в играта, която да си е напълно самодостатъчна ? Която, като изключим чийзовете, участва в почти 100% от победите на зерг. Все едно тосса да не може да вземе победа без ХТ, или терана без Г, или пък като натрупат една купчина ХТ или Г, да няма какво да ги спре. Като и двете гореспоменати единици по никакъв начин не могат бъдат сравнявани с мощния си събрат негово величество инфестора - единицата найс рейс.

Не знам само как въобще допуснаха да се появи толкова МОГЪЩА единица в играта, която да си е напълно самодостатъчна ? Която, като изключим чийзовете, участва в почти 100% от победите на зерг. Все едно тосса да не може да вземе победа без ХТ, или терана без Г, или пък като натрупат една купчина ХТ или Г, да няма какво да ги спре. Като и двете гореспоменати единици по никакъв начин не могат бъдат сравнявани с мощния си събрат негово величество инфестора - единицата найс рейс.

Протос с масовка хай темплари, които не са клъмпнати, няма как да бъде бит от теран, освен ако теранът не е много много по-добър. 2-3 хай темплара могат да убият 100 лимит войска, ако си невнимателнен. Примерно бейс рейсвате, ти стимваш да му се набиеш на сградите по-бързо, чакат те 3 хай темплара, и си без войска. Гоустът не стига че е в пъти по-скъп, но и няма абсолютно никаква стойност самичък, я убие някой юнит, я не. Хай темпларът е небалансиран, както и инфесторът, тъй като магийката им е много по-силна и лесна за кастване, отколкото да я контрираш и да я избегнеш.

A moving vs 200 supply siege tanks on highground on a choke. Genius :)

Пси, и ти ли си на вълната на Дъстин Буугър, че сийдж линиите трябва просто да могат да бъдат сгазвани? Зерг го прави супер лесно с инфестед терани, също и протос със зелоти и имортали и имба сторм.

THORZAIN

THORZAIN

THORZAIN

THORZAIN

THORZAIN

50k vs 20k lost resources

Dat micro

Ако нанива правеше темплари, играта щеше да е свършила мноооого отдавна. Ама тъпанарът си е тъпанар.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...