Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Малко интересни резултати от Poker Strategy League:

Kas vs Titan - 9:1

Lucifron vs Socke - 9:1

Най-добрият теран в света срещу неизвестен за никого протос/зерг? 9:1

Най добрият теран в Европа срещу топ 10 европейски протос/ 9:1

Срам и позор, че Пси изобщо намира тези резултати за интересни. Щеше да е ннтересно да имат повече от една загуба.

Стефано срещу Гръби сигурно е най-едностранният двубой на високо ниво в SC2. В момента резултатът между тях е нещо от рода на 21:1.

След малко Forgg vs Moon. Дано Яго да гледа :)

Гледам ТвЗ в момента и си мисля колко грозно е да има една супер единица в играта, която решава ВСИЧКИ игри.

Иначе страшни игри между Тейжа и Стефано !

New unit combination: Ultra Broodlord, or 'how stupid a zerg can be'

Погледах днес нашия онфест, гледам сега и DH... че видях хубави игри е ясно. По-интересното е, че забелязвам много сходства. В българския СК2 царуват, почти необезпокоявани, двама души, и двамата от една и съща раса. В световни събития от рода на Дриймхака във Валенсия в момента, забелязваме как единствените НЕкорейци, които спокойно се мерят с корейци, са хора от същата тази раса. Всичко това се наблюдава вече почти година... Вижда се как, за да преодолееш противник от тази раса, скила ти задължително трябва да е значително над неговия...

Колко сложно е да се сметне 2+2, за да се види, че нещо куца в цялата работа.

Може и да не съм прав де, може и да съм предубеден дори, но това горе са факти, на Бабата скрийншотовете за съотношението на расите по различните турнири, също са факти. Та си мисля, че много малко място остава да не съм прав.

...т.е. навсякъде освен в Корея царуват зерг играчи.

Но най-хубавото е, че има решение:

просто Близард да направят корейска и НЕкорейска версия на СК2. Така всички ще са доволни. :lol:

Светлия, няма какво да се притесняваш, като терани побеждават. Който смята, че лайно като Стефано и неговият прекрасен и неповторим а муув трябва да печелят турнири, мога само да го съжалявам. Човек с акъл вижда разликата в изискванията за теран от една страна, и зерг/тосс от друга страна. Моето мнение е, че всичките зерги и протоси в този турнир са малко по-зле от произволен ГМ теран.

Незнам дали някой гледа Тейжа и ФорГГ, но първата им игра беше нещо извънземно. Толкова много динамика, мултитаскинг, скил и т.н. в един мач, не знам дали въобще съм виждал някога.

Втората беше оne-sided, което е странно предвид класата на Тейжа, но явно ФорГГ хвана моментума. Дано третата да е поне като първата.

Незнам дали някой гледа Тейжа и ФорГГ, но първата им игра беше нещо извънземно. Толкова много динамика, мултитаскинг, скил и т.н. в един мач, не знам дали въобще съм виждал някога.

А хората се оплакват от ТвТ... Между другото, ако си гледал ГСЛ ММА срещу МВП наскоро, бяха невероятни игри.

• 2 weeks later...

Сега гледам Тейжа срещу Лийнок, ГСЛ срещата им. След първата игра направо ахнах, знам че ТвЗ е яко броукнато, но дори и аз не очаквах това. Зерг който през цялата игра беше с по-малко бази, зерг който направи повече грешки от терана, зерг, който играе срещу очевидно по-способен играч, да вземе накрая да бие...

Както може да видите в основата на всичко беше суперединицата инфестор.

Даже Артозиса накрая каза, че дори и без брудлордовете и другите единици, само 20-те инфестора стигат на зерга, за да смачка терана.

В основната битка, която дефакто реши всичко искам някой да ми обясни как е възможно да се изиграе по-добре. Терана беше с по-голям общ лимит, освен това понеже зерга винаги е с повече работници, разликата в арми съплая е още по-значителна, дори имаше и ПДД, която обра половината атака на корупторите, Тейжа направи отлична атака като влезна с идеалната голяма дъга срещу значително по-малката армия на зерга... и както би трябвало да посочи логиката изхода не трябва да е друг освен победа в тази битка за терана...

Е да, ама не, зерга точно тук взе цялата игра. И то зерг, значително по-слаб от противника си, както стана ясно като го видях колко смешно игра другите три игри, където обаче все пак, за да падне, не стига да направи 2-3-4 грешки, ами трябва тотално да се омаже от глупости, за да вземе да падне. :)

It's a SHAME !

Гледам и че голямата поредица от случайници зерг играчи, с лекота стигат до най-високите нива на всички големи турнири, стига да имат повечко терани по пътя си, и разликата им с терана да не е като между сребро/голд и грандмастър...

Ай стига вече де !

---

Даже се изказвам твърде слабо май.

Смешника Лийнок, който го водят топ топ играч, ако беше теран сигурно щеше да се е отказал досега...

В последната игра, където се повтори всичко, както в първата, по-малко бази, по-малък съплай, по-малък инкам, въобще всичко по-зле за зерга, пак нещата отиваха зерга да бие, но понеже не му стигнаха всички глупости и грешки, които направи, за да падне. Лийнок-гения си рали пойнтна всички ултри пред базата на терана срещу цялата теранска армия... естествено една по една :) ?!?!?!?!? ... едва тогава безумната игра приключи /разбира се понеже е зерг, се държа с една работеща база, срещу три за терана, още половин час жив/...

А Лийнок така спече от глупости, че Тейстозиса не знаеха какви друго да кажат за него, освен да повтарят "поредица от грешки" в най-различни комбинации и почти през цялата игра ?!?

Наистина ТвЗ -то е БЕЗУМИЕ щом такива играчи достигат толкова високо в турнир като ГСЛ и се водят топ ъф дъ топ !

Сега гледам Тейжа срещу Лийнок, ГСЛ срещата им. След първата игра направо ахнах, знам че ТвЗ е яко броукнато, но дори и аз н

В основната битка, която дефакто реши всичко искам някой да ми обясни как е възможно да се изиграе по-добре. Терана беше с по-голям общ лимит, освен това понеже зерга винаги е с повече работници, разликата в арми съплая е още по-значителна, дори имаше и ПДД, която обра половината атака на корупторите, Тейжа направи отлична атака като влезна с идеалната голяма дъга срещу значително по-малката армия на зерга... и както би трябвало да посочи логиката изхода не трябва да е друг освен победа в тази битка за терана...

Гледам и че голямата поредица от случайници зерг играчи, с лекота стигат до най-високите нива на всички големи турнири, стига да имат повечко терани по пътя си, и разликата им с терана да не е като между сребро/голд и грандмастър...

Ай стига вече де !

Transfuse ftw :)

Make broodlord infestor -> win.

• 2 weeks later...

Поиграх малко на ХОТС. Теран ми се струва по- а-мууви. Или поне защото противниците ми не правеха инфестори и хай темплари...

Колкото до ГСЛ:

For Life, the recently controversial brood lord-infestor combination was key, as he won all four games where he was able to attain that composition uncontested.

DH Букорещ - 5 българи, само Giantt продължава.

http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_DreamHack_Open/Bucharest#Group_Stage_.232_.28Ro32.29

Параноид, СТЦ, някъв рандом.

Giantt 2:0 TheSTC

Code S terran < Bg Zerg

Близард си мълчат. В Батълнет първите 10-ма са зерги. Близард си мълчат. Неизвестен зерг бие МВП. Близард си мълчат.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...