Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

По-малко бази, губя армии, по-малко работници. Мисля си да напускам играта и слагам 3 порта, точно тогава ме изненадва с ултра-линг блинг. Викам си "Аха! Има надежда все още!". Пускам още ракс с теклаб, той трейдва бая линг-ултра за един ЦЦ и бая сцвта, после саква бая ултри в опит да убие планетари фортреса - имба репаир+стим мародери от едната страна изчистват.

Дуум дроп, за секунди му пада ултра кевърн и инфестейпъна. После заличавам и двата му останали експанжъна и излиза. Голям кеф. В доста моменти имах повече медиваци от армия :)

Айде, да направиш ултри за 1-2 атаки добре. Но да стоиш постоянно на тях без да смениш на бруудс след като видиш, че терана не спира да прави мародери и медиваци...

Ако твп беше толкова лесно..

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Със затаен дъх очаквах добро представяне на тераните на този турнир, за да ти натрия носа, но уви. Прав си, положението е много тежко.

Иначе имаше интересни игри, но лошото качество на стрийма и двата цвилещи кастъра тотално ме отказаха да следя турнира.

П.С. Creator е животно.

Със затаен дъх очаквах добро представяне на тераните на този турнир, за да ти натрия носа, но уви. Прав си, положението е много тежко.

Иначе имаше интересни игри, но лошото качество на стрийма и двата цвилещи кастъра тотално ме отказаха да следя турнира.

П.С. Creator е животно.

За кого руутваш, пси?

swACU.jpg

Idra vs IceCream. Забелязвам, че и двамата са горе-долу с еднакъв скил, като идра е бая по-зле в битките. Ако нямаше инфестори в играта, щяхме да имаме други резултати.

Това е неоспорим факт. Обаче инфесторите ги има. :)

По-късно ще има Idra vs Stephano (ако информацията ми е вярна).

Там кой ли ще бие? Идра има добро ЗвЗ, а Стефано не е от най-бързите играчи, също не блести и с икономика (не е Рет). За сметка на това Стефано има невероятно 6-то чувство за играта и почти винаги взима правилните решения.

Грешна информация :)

Idra vs First

Stephano vs Heart

Бракети: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_MLG_Pro_Circuit/Summer/Championship/Group_Play

Edit: ninjaed! :)

Имаше един руски сайт, в който рестриймват премиум ивенти. Някой сеща ли се?

Намерих го! http://sc2tv.ru/category/tags/korea-20

В момента дават Taeja - Crank.

TotalBiscuit (личен спонсор на Crank) сигурно скача от кеф :)

Грешна информация :)

Idra vs First

Stephano vs Heart

Бракети: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_MLG_Pro_Circuit/Summer/Championship/Group_Play

Edit: ninjaed! :)

Имаше един руски сайт, в който рестриймват премиум ивенти. Някой сеща ли се?

Намерих го! http://sc2tv.ru/category/tags/korea-20

В момента дават Taeja - Crank.

TotalBiscuit (личен спонсор на Crank) сигурно скача от кеф :)

За пореден път виждаме как Стефано, изправен срещу зерг с по-добра механика, изглежда като малко дете, което е наакало гащите.

Interviewer: "You just won NA WCS. How did you do it?"

Scarlett: "1a and fungals!"

Baba_qga was right all along! :laughing1:

Е пък ти все едно си видял нещо повече в играта на зергите. Ако беше протос - 1а и сторм. Ако теранът имаше сплаш, и ние щяхме така да бием.

Щото си нямате сплаш ;) Оставаше и да е мобилен. Тогава направо кликам Uninstall и сядам да превъртам Fallout за 14-ти път.

В крайна сметка и на мен ми прави впечатление какво е текущото състояние на играта и разбирам защо си фрустриран. Проблемът е, че ти си недоволен от основоположни неща в дизайна, които и с хиляда пача няма да бъдат променени.

Щото си нямате сплаш ;) Оставаше и да е мобилен. Тогава направо кликам Uninstall и сядам да превъртам Fallout за 14-ти път.

В крайна сметка и на мен ми прави впечатление какво е текущото състояние на играта и разбирам защо си фрустриран. Проблемът е, че ти си недоволен от основоположни неща в дизайна, които и с хиляда пача няма да бъдат променени.

Нямаме никакъв сплаш в сравнение със зерг и протос. Искам мобилен сплаш, който да може да се движи с дет бал-а ми, и да го каствам, и да си мисля, че е много трудно. А иначе теран да бие зерг/протос на своя скил, е невъзможно в мастърс. Честно, всеки зерг и протос, които бия, се разпадат от малко харас, почват да влачат 4000 минерала, и после умират от тайминг пуша ми. Т'ва дълга игра срещу зерг, където и двете страни си нанасяме удари, изтощаваме се взаимно, борим се за поциция и т.н, т'ва е нещо само по телевизията. Зерг не може да бъде харасван, нито протос. Два инфестора спират два медивака, като излезнат хт, късмет с дроповете. А теран срещу теран. Ей това е играта. Позиции, битки, харас, тек суичове, контри, дропове. Само там си личи скилът.

А извиняавай, но гледам как зергите се забиват в сийдж позиции, пускат 4-5 инфестед терана, и просто минават отгоре, това просто е смешно. Сийдж танкът прави 30 денидж и 15 сплаш в малка област, което е свръх малко за цената на сийдж танка.

Танкът прави 35/50, което е достатъчно за one-shot-ване на зерглинги. Само с един ъпгрейд за атака пак може да one-shot-ва зерглинги с 3 броня. Сплашът може и да има малък рейндж, но срещу лингс е достатъчен. Ако смяташ, че можеш ефективно да сплитваш лингс, наистина трябва да суичнеш на зерг. Срещу бронирани единици няма да коментирам. А 150/125 не е толкова скъпо. Мое лично мнение е, че много терани не ползват танковете както трябва. Да те хванат ънсиджнат е една от най-големите грешки, които може да допуснеш в играта. Другото нещо е позиционирането - разпъни ги надълго, а не нашироко, пък нека да видим какво ще стане като се забие зергът с или без яйца.

Без бл според мен е адски трудно, ако не и невъзможно да биеш добър теран, който знае как да използва марин-танк. След бл стават по-малко ефективни, защото трябва да ги държиш мобилни, в противен случай си нанасяш повече дмг, но пак могат да спират/танкват брудлинги.

Ти играеш ли мек срещу зерг?

Пффф, още един кореец ще маже в ЕУ купите: http://www.teamliquid.net/video/streams/AT.Sage

Танкът прави 35/50, което е достатъчно за one-shot-ване на зерглинги. Само с един ъпгрейд за атака пак може да one-shot-ва зерглинги с 3 броня. Сплашът може и да има малък рейндж, но срещу лингс е достатъчен. Ако смяташ, че можеш ефективно да сплитваш лингс, наистина трябва да суичнеш на зерг. Срещу бронирани единици няма да коментирам. А 150/125 не е толкова скъпо. Мое лично мнение е, че много терани не ползват танковете както трябва. Да те хванат ънсиджнат е една от най-големите грешки, които може да допуснеш в играта. Другото нещо е позиционирането - разпъни ги надълго, а не нашироко, пък нека да видим какво ще стане като се забие зергът с или без яйца.

Без бл според мен е адски трудно, ако не и невъзможно да биеш добър теран, който знае как да използва марин-танк. След бл стават по-малко ефективни, защото трябва да ги държиш мобилни, в противен случай си нанасяш повече дмг, но пак могат да спират/танкват брудлинги.

Ти играеш ли мек срещу зерг?

Пффф, още един кореец ще маже в ЕУ купите: http://www.teamliquid.net/video/streams/AT.Sage

Играя срещу зерг 3 ракс, 3 фактори, 3 старпорт инто 6 ракс, 4 фактори, 6 старпорт :)

Остави го Глейд и си виж съобщенията :)

Day 3 започва! Йей! :)

Puma vs Ryang -> Mech > Bio. Бил съм в ситуацията на Риянг (бърза 3-та срещу консервативен био играч) и на малка карта е почти невъзможно да загубиш, ако той не е агресивен преди 10-тата минута.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...