Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Изиграваш 5 мача да те види системата как се справяш и от игрите определя къде да те метне. От там нататък къде ще си зависи от това как играеш - печелиш,губиш.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Да, така стана започнах да играя на нормални карти с нормална скорост :) Класира ме в златната дивизия. ID-то ми е Veloo.veloo, не знам защо е написано така с точка по средата, явно Blizzard са прекалили с обектно ориентираното програмиране :)

Не, просто искат да позволят повече хора с един и същи ник. Щото в стария батал нет беше Sc0rp1on, Scorpiion, Sc0rp10n_ и к'ви ли още не глупости. Сега може да е Scorpion.Pesho, Scorpion.Gosho, Scorpion.tsunkaihui, Scorpion.mehmed...

И под нормална скорост разбираш "normal" ли, щото има и "faster" ^^

Practice лигата е ужасяващо бавно. Аз пуснах първия мач и щях да умра от тъпотия и направо си излезнах и си пуснах квалификациите. Ама нещо съквам яко и ме забучи в копър лигата, поне ще мога да се катеря от дъното :D АPM-a ми е мноооого нисък, чак ме е срам, ама ще се задобрява.

Вчера направих 10-на игри теран, като днес - едно брутално TvT... Макар и силна - това определено не е моята раса...

Зерга е новият протос - на единицата toss беше расата, изискваща минимално apm, докато в момента това определено е зерга - с различни rally point за работници и войска, с възможността всичките хачерита да са ти на една цифра, плюс 24 юнита на контрол - е определено на зергите им олеква :)

Да обаче това с никовете е малко шантаво защото ако искаш да пишеш на някой с който току-що си играл и не можеш или поне аз не видях къде в играта се вижда целия ник.

Не че ми пречи, едно време обикновено само ме псуваха и трябваше да ги игнорвам но все пак имаше и хора с които сме играли после пак.

ако искаш да пишеш на някой с който току-що си играл и не можеш или поне аз не видях къде в играта се вижда целия ник.
Влизаш в профила си, гледаш списъка с изиграните игри, цъкаш два пъти на съответната и ти изкарва наново статистиката на играта. Цъкаш с десен бутон върху ника на опонента си и избираш "add friend".

За сега разцъквам 2v2 с терана, да го разуча... Ужас... тия мародери са ужасни! Сложи им стимпак и линейка и gg... Една игра двама ги изорах - наляха се на моя човек, дето пускаше SC2 за сефте (боже, кой им дава ключове на тия) и после ги изядох един по един...

Снощи, както си цъках и изведнъж и на мен и на човека, с който играх ни изкара "you were dropped" и като влезнах отново - беше ме изтрило от ladder-а, беше ми изчистило friend list-а, а като се опитах да добавя наново един приятел - изкара ми, че "Popa is already in your friend list"...

Но отново трябва да играя placement match-овете...

Някой друг с подобен проблем?

Не съм си изиграл още plaсement мачовете т.е. имам 5-6 игри само, и поне 20 -на риплея съм гледал, но определено мога да кажа, че играта е уникална - както и се очакваше.

Терана с който само съм играл, малко ми прилича на стария тосс - много корав и с не толкова голяма нужда от микро (каквато имаше стария теран). От това което съм гледал, наливането на теран сега няма нищо общо с постепенното и много по-трудно разгръщане на армията на теран преди.

Направо се учудвам как от основно механизирана раса (сийджове и валчъри и голиати) сега е много по-разнообразна раса. Стария теран без механизация, голяма (дълга и на лимит имам предвид основно) игра не можеше да вземе. Не знам... много е различно, колкото и да си прилича с Брууда.

Изобщо много съм доволен - хем чисто нова игра, хем си е все същата супер динамична РТС.

Аз рийпъри не правя - прекалена занимавка е, а и един по-добър играч няма да се затрудни особено.

И е абсурдно твърдението, че не се нуждаеш от микро. Да ти завалят стормовете над infantry-то, пък да те видим без микро... Да не говорим, че на мародерите живота им е "hit'n'run" - да се възползват от забавянето.

А стария теран играеше на дълга механизация TvT, PvP. Срещу зерг си беше както е и сега - масово infantry + може би танкове. Лично аз обожавам танковете - особено и като се има предвид, че като са разпънати си правят пълния damage срещу всичко...

Аз рийпъри не правя - прекалена занимавка е, а и един по-добър играч няма да се затрудни особено.

A какво ? На мародери ли направо ?

А дали си струва такава размяна се чудех.

И е абсурдно твърдението, че не се нуждаеш от микро. Да ти завалят стормовете над мародерите, пък да те видим... Да не говорим, че на мародерите

живота им е "hit'n'run" - да се възползват от забавянето.

А стария теран играеше на дълга механизация TvT, PvP. Срещу зерг си беше както е и сега - масово infantry + може би танкове. Лично аз обожавам танковете - особено и като се има предвид, че като са разпънати си правят пълния damage срещу всичко...

За микрото си прав - по-скоро исках да кажа, че малко ми докарва на стария тосс, като игра. То без микро си ГГ винаги, ама преди си беше... като се захалтавят напред-назад голиатите или пък като атакуваш с голяма армия, то не бяха мини, разпъване-събиране на сийджове, есцевета, голиати :) - то сега май мини няма нали ? Като цяло е супер различно усещането ми за терана сега.

Това за хит'н'рън сега го схванах - не знаех, че забавят, тамън преди малко едно ТвсТ така ме изнесоха с мародери.

Да попитам: има ли идея да направя 6 рийпъра с които да успея да бутна едва 6-7 пробки, или е безсмислено ?

ТЕ НЕ СА ЗА СРЕЩУ ПРОБИ! С 12тина буташ нексус преди да се усетят (ако ги вкараш истимаро и не успеят да реагират) - 12 * 30 = 360 damage на удар - нексуса e 750/750 и armor 1. Обикновено 5-6 удара са достатъчни да го бутнат 12тина рийпъра. За 5 удара дори с blink ако не са много наблизо сталкерите не могат да ги изтребят всичките. Аз отивам с около 15 обикновено и отнасям освен нексуса и няколко пилона наоколо + някоя проба бакшиш. Не винаги става но ако ги забаламосаш пораженията са доста неприятни. Трябва си upgrade за скоростта обаче. Иначе са бавни, забелязват ги бързо и докато стигнат са изтребили една част от рийпърите ти.

Под 8 си е чиста загуба на време и ресурси защото докато опукат нещо те ги опукат тях. Особено пък 1-2 направо с пробите може да ти ги отнесе. Дразнещо е но нищо фатално не правят. Докато с малко повече пак ги избиват но противника няма нексус.

И не е нужно да почнеш с това. Номера е да натрупаш армия, да го атакуваш и докато го атакуваш изотзад да му го нахлузиш гадно с рийпърите после да си прави нов нексус а ти през това време войска и докато му стане нексуса да се налееш здраво втори път.

ПС: Последния patch малко гадно така с upgrade-a на мародерите...

3 рийпъра убиват всеки работник от един път. Не виждам смисъл на ръш да му вкараш повече от 4, но с ъпгрейда за бързина. В началото са добри и срещу няколко зелота, стига да нямат чардж.

3 рийпъра убиват всеки работник от един път. Не виждам смисъл на ръш да му вкараш повече от 4, но с ъпгрейда за бързина. В началото са добри и срещу няколко зелота, стига да нямат чардж.

Докато стане чарджа (100/100), докато направиш 3ма (още 150 газ), и докато стигнат и протоса и той има поне 1 сталкер... или вече ти се е налял с поне 10тина zealot-a... при което ако не си правил друго си в голяма беда...

...
Дядо, отново говориш бронз! Тия минерали/газ, които ще прахосаш за бързината в началото на играта могат да се инвестират в нещо къде-къде по-полезно(да не кажа задължително), като стимпак. А с тези 12 рийпъра - това означава, че трябва да си се окопал като костенурка, за да не те изнесат при контра-атаката. Да не говорим, че сталкерите с блинк директно ти се качват на high ground-а, без да ги интересува с какво си се окопал... И дедо - рийпърите се ползват основно за забаламосване - убий проба, бутни пилон - тоест, протоса да се занимава с убиването на дразнител, вместо да е на път към теб, за да изнесе втория команден център, с който си изнаглял.

А, сега видях, че ефекта на забавянето от ракетите трябва вече да се research-ва. Още една причина да не правиш ъпгрейда за скорост :D

Аз затова и не тръгвам да правя рийпъри. Или са колкото да го дразниш или трябва да са повечко за да свършат нещо по-така. Правя ги по-натам в играта за да мога докато битката е на 1 място те да скочат изотзад и да изпобутат някой и друг нексус или хатчери. А в началото излизат скъпи... по-натам ти се виждат евтини даже. А в началото докато го баламосвам протоса общо взето баламосвам и себе си докато правя микроконтрола на рийпърите... освен ако не помага другарчето ма това е друга тема.

А рийпъри без скорост е като марини и мародери без линейка и стимпак :)

ПС: И отдавна не играя в бронза ако не си разбрал :)

----------------------------------

Antares e eгати човека... така хубаво тормози и забалбосва шараните че аз успявам да се експандна 3 пъти преди да почна сериозно да правя някаква войска... след което като почна и аз и играта свършва изключително бързо :D

Аз затова и не тръгвам да правя рийпъри. Или са колкото да го дразниш или трябва да са повечко за да свършат нещо по-така. Правя ги по-натам в играта за да мога докато битката е на 1 място те да скочат изотзад и да изпобутат някой и друг нексус или хатчери. А в началото излизат скъпи... по-натам ти се виждат евтини даже. А в началото докато го баламосвам протоса общо взето баламосвам и себе си докато правя микроконтрола на рийпърите... освен ако не помага другарчето ма това е друга тема.

А рийпъри без скорост е като марини и мародери без линейка и стимпак :)

ПС: И отдавна не играя в бронза ако не си разбрал :)

----------------------------------

Antares e eгати човека... така хубаво тормози и забалбосва шараните че аз успявам да се експандна 3 пъти преди да почна сериозно да правя някаква войска... след което като почна и аз и играта свършва изключително бързо :D

След като сте заговорили, нека кажа и своето мнение за рийпърите. На карти като blistering sands тръгвам за Рийпъри задължително. Иначе, са една от най добрите единици за харас, заедно с хелиона. Като доста добър играч, за който микроването не е проблем, смятам че може да се играе доста сериозно на рийпъри, особено с новия пач, който нърфна мародерите. Естествено, всеки е свободен да играе както си иска, но моят стил на игра (МНОГО агресивен) ме кара да предпочитам бързи и мобилни единици пред стабилните, бавни мародери. Естествено, срещу теран също може да се играе на рийпъри, но по-скоро бързи танкове биха помогнали доста повече. И най-важното - скаутвайте!

И най-важното - скаутвайте!

Именно, защото наглеци като мен ако направят 2 експанда + основната база после почват да се чудят какви единици да направят с тези пари... а 15 dark templar-а warp-нати в базата ти са крайно неприятно нещо дори да имаш детектори :)

Примерно...

Не са толкова неприятни. Едно EMP и половината, че и повечето заминават. Играх онзи ден една игра, в която си разменихме базите. Той унищожи моята с мародери, а аз неговата с темплари. След това всеки правеше по една главна база, за да не е разкрит, но не видях, че между мародерите има и 2-3 гоуста и като реших да му влезна и да разчистя положението с 1-2 ЕМП ми унищожи всичко. Направо щях да се гръмна от яд.

Ахахаха... това е стил "Дамянов" - неясно какво и как се прави но в крайна сметка е унищожена противниковата база, докато той унищожава нашата и с голям зор е спасен един работник и като краен резултат местата на базите са разменени.

ПС: Да се играе срещу новобранци е тъпо... последната игра като видях че нито се експандват нито скаутват и напусках след 6те зерглинга общо 6 нови хатчерита... после докато си направя кафе и партньора взел че ги отнесал докато те се занимавали с 2 от общо 7те ми експанда :)

ПС2: Не че нещо такова не направих и докато играхме с Antares но не беше ЧАК толкова нагло.

Ахахаха... това е стил "Дамянов" - неясно какво и как се прави но в крайна сметка е унищожена противниковата база, докато той унищожава нашата и с голям зор е спасен един работник и като краен резултат местата на базите са разменени.

ПС: Да се играе срещу новобранци е тъпо... последната игра като видях че нито се експандват нито скаутват и напусках след 6те зерглинга общо 6 нови хатчерита... после докато си направя кафе и партньора взел че ги отнесал докато те се занимавали с 2 от общо 7те ми експанда :)

ПС2: Не че нещо такова не направих и докато играхме с Antares но не беше ЧАК толкова нагло.

Чудя се как са среброто и по-надолу, щото в голд-а нещо не ги бива...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...