mIRCata Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Изиграваш 5 мача да те види системата как се справяш и от игрите определя къде да те метне. От там нататък къде ще си зависи от това как играеш - печелиш,губиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veloo Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Да, така стана започнах да играя на нормални карти с нормална скорост Класира ме в златната дивизия. ID-то ми е Veloo.veloo, не знам защо е написано така с точка по средата, явно Blizzard са прекалили с обектно ориентираното програмиране Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Не, просто искат да позволят повече хора с един и същи ник. Щото в стария батал нет беше Sc0rp1on, Scorpiion, Sc0rp10n_ и к'ви ли още не глупости. Сега може да е Scorpion.Pesho, Scorpion.Gosho, Scorpion.tsunkaihui, Scorpion.mehmed... И под нормална скорост разбираш "normal" ли, щото има и "faster" ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Practice лигата е ужасяващо бавно. Аз пуснах първия мач и щях да умра от тъпотия и направо си излезнах и си пуснах квалификациите. Ама нещо съквам яко и ме забучи в копър лигата, поне ще мога да се катеря от дъното АPM-a ми е мноооого нисък, чак ме е срам, ама ще се задобрява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Вчера направих 10-на игри теран, като днес - едно брутално TvT... Макар и силна - това определено не е моята раса... Зерга е новият протос - на единицата toss беше расата, изискваща минимално apm, докато в момента това определено е зерга - с различни rally point за работници и войска, с възможността всичките хачерита да са ти на една цифра, плюс 24 юнита на контрол - е определено на зергите им олеква Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 WhiteRa vs imba, отново много интересна игра http://www.youtube.com/watch?v=GaIFSX20f_M Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Да обаче това с никовете е малко шантаво защото ако искаш да пишеш на някой с който току-що си играл и не можеш или поне аз не видях къде в играта се вижда целия ник. Не че ми пречи, едно време обикновено само ме псуваха и трябваше да ги игнорвам но все пак имаше и хора с които сме играли после пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 ако искаш да пишеш на някой с който току-що си играл и не можеш или поне аз не видях къде в играта се вижда целия ник. Влизаш в профила си, гледаш списъка с изиграните игри, цъкаш два пъти на съответната и ти изкарва наново статистиката на играта. Цъкаш с десен бутон върху ника на опонента си и избираш "add friend". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Unhumanje.requiem съм аз ако има некой навитак за 2ки да ме адне Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 За сега разцъквам 2v2 с терана, да го разуча... Ужас... тия мародери са ужасни! Сложи им стимпак и линейка и gg... Една игра двама ги изорах - наляха се на моя човек, дето пускаше SC2 за сефте (боже, кой им дава ключове на тия) и после ги изядох един по един... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Снощи, както си цъках и изведнъж и на мен и на човека, с който играх ни изкара "you were dropped" и като влезнах отново - беше ме изтрило от ladder-а, беше ми изчистило friend list-а, а като се опитах да добавя наново един приятел - изкара ми, че "Popa is already in your friend list"... Но отново трябва да играя placement match-овете... Някой друг с подобен проблем? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Не съм си изиграл още plaсement мачовете т.е. имам 5-6 игри само, и поне 20 -на риплея съм гледал, но определено мога да кажа, че играта е уникална - както и се очакваше. Терана с който само съм играл, малко ми прилича на стария тосс - много корав и с не толкова голяма нужда от микро (каквато имаше стария теран). От това което съм гледал, наливането на теран сега няма нищо общо с постепенното и много по-трудно разгръщане на армията на теран преди. Направо се учудвам как от основно механизирана раса (сийджове и валчъри и голиати) сега е много по-разнообразна раса. Стария теран без механизация, голяма (дълга и на лимит имам предвид основно) игра не можеше да вземе. Не знам... много е различно, колкото и да си прилича с Брууда. Изобщо много съм доволен - хем чисто нова игра, хем си е все същата супер динамична РТС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Да попитам: има ли идея да направя 6 рийпъра с които да успея да бутна едва 6-7 пробки, или е безсмислено ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Аз рийпъри не правя - прекалена занимавка е, а и един по-добър играч няма да се затрудни особено. И е абсурдно твърдението, че не се нуждаеш от микро. Да ти завалят стормовете над infantry-то, пък да те видим без микро... Да не говорим, че на мародерите живота им е "hit'n'run" - да се възползват от забавянето. А стария теран играеше на дълга механизация TvT, PvP. Срещу зерг си беше както е и сега - масово infantry + може би танкове. Лично аз обожавам танковете - особено и като се има предвид, че като са разпънати си правят пълния damage срещу всичко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Аз рийпъри не правя - прекалена занимавка е, а и един по-добър играч няма да се затрудни особено. A какво ? На мародери ли направо ? А дали си струва такава размяна се чудех. И е абсурдно твърдението, че не се нуждаеш от микро. Да ти завалят стормовете над мародерите, пък да те видим... Да не говорим, че на мародерите живота им е "hit'n'run" - да се възползват от забавянето. А стария теран играеше на дълга механизация TvT, PvP. Срещу зерг си беше както е и сега - масово infantry + може би танкове. Лично аз обожавам танковете - особено и като се има предвид, че като са разпънати си правят пълния damage срещу всичко... За микрото си прав - по-скоро исках да кажа, че малко ми докарва на стария тосс, като игра. То без микро си ГГ винаги, ама преди си беше... като се захалтавят напред-назад голиатите или пък като атакуваш с голяма армия, то не бяха мини, разпъване-събиране на сийджове, есцевета, голиати - то сега май мини няма нали ? Като цяло е супер различно усещането ми за терана сега. Това за хит'н'рън сега го схванах - не знаех, че забавят, тамън преди малко едно ТвсТ така ме изнесоха с мародери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Да попитам: има ли идея да направя 6 рийпъра с които да успея да бутна едва 6-7 пробки, или е безсмислено ? ТЕ НЕ СА ЗА СРЕЩУ ПРОБИ! С 12тина буташ нексус преди да се усетят (ако ги вкараш истимаро и не успеят да реагират) - 12 * 30 = 360 damage на удар - нексуса e 750/750 и armor 1. Обикновено 5-6 удара са достатъчни да го бутнат 12тина рийпъра. За 5 удара дори с blink ако не са много наблизо сталкерите не могат да ги изтребят всичките. Аз отивам с около 15 обикновено и отнасям освен нексуса и няколко пилона наоколо + някоя проба бакшиш. Не винаги става но ако ги забаламосаш пораженията са доста неприятни. Трябва си upgrade за скоростта обаче. Иначе са бавни, забелязват ги бързо и докато стигнат са изтребили една част от рийпърите ти. Под 8 си е чиста загуба на време и ресурси защото докато опукат нещо те ги опукат тях. Особено пък 1-2 направо с пробите може да ти ги отнесе. Дразнещо е но нищо фатално не правят. Докато с малко повече пак ги избиват но противника няма нексус. И не е нужно да почнеш с това. Номера е да натрупаш армия, да го атакуваш и докато го атакуваш изотзад да му го нахлузиш гадно с рийпърите после да си прави нов нексус а ти през това време войска и докато му стане нексуса да се налееш здраво втори път. ПС: Последния patch малко гадно така с upgrade-a на мародерите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 3 рийпъра убиват всеки работник от един път. Не виждам смисъл на ръш да му вкараш повече от 4, но с ъпгрейда за бързина. В началото са добри и срещу няколко зелота, стига да нямат чардж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 3 рийпъра убиват всеки работник от един път. Не виждам смисъл на ръш да му вкараш повече от 4, но с ъпгрейда за бързина. В началото са добри и срещу няколко зелота, стига да нямат чардж. Докато стане чарджа (100/100), докато направиш 3ма (още 150 газ), и докато стигнат и протоса и той има поне 1 сталкер... или вече ти се е налял с поне 10тина zealot-a... при което ако не си правил друго си в голяма беда... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 ...Дядо, отново говориш бронз! Тия минерали/газ, които ще прахосаш за бързината в началото на играта могат да се инвестират в нещо къде-къде по-полезно(да не кажа задължително), като стимпак. А с тези 12 рийпъра - това означава, че трябва да си се окопал като костенурка, за да не те изнесат при контра-атаката. Да не говорим, че сталкерите с блинк директно ти се качват на high ground-а, без да ги интересува с какво си се окопал... И дедо - рийпърите се ползват основно за забаламосване - убий проба, бутни пилон - тоест, протоса да се занимава с убиването на дразнител, вместо да е на път към теб, за да изнесе втория команден център, с който си изнаглял. А, сега видях, че ефекта на забавянето от ракетите трябва вече да се research-ва. Още една причина да не правиш ъпгрейда за скорост Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 Аз затова и не тръгвам да правя рийпъри. Или са колкото да го дразниш или трябва да са повечко за да свършат нещо по-така. Правя ги по-натам в играта за да мога докато битката е на 1 място те да скочат изотзад и да изпобутат някой и друг нексус или хатчери. А в началото излизат скъпи... по-натам ти се виждат евтини даже. А в началото докато го баламосвам протоса общо взето баламосвам и себе си докато правя микроконтрола на рийпърите... освен ако не помага другарчето ма това е друга тема. А рийпъри без скорост е като марини и мародери без линейка и стимпак ПС: И отдавна не играя в бронза ако не си разбрал ---------------------------------- Antares e eгати човека... така хубаво тормози и забалбосва шараните че аз успявам да се експандна 3 пъти преди да почна сериозно да правя някаква войска... след което като почна и аз и играта свършва изключително бързо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 Аз затова и не тръгвам да правя рийпъри. Или са колкото да го дразниш или трябва да са повечко за да свършат нещо по-така. Правя ги по-натам в играта за да мога докато битката е на 1 място те да скочат изотзад и да изпобутат някой и друг нексус или хатчери. А в началото излизат скъпи... по-натам ти се виждат евтини даже. А в началото докато го баламосвам протоса общо взето баламосвам и себе си докато правя микроконтрола на рийпърите... освен ако не помага другарчето ма това е друга тема. А рийпъри без скорост е като марини и мародери без линейка и стимпак ПС: И отдавна не играя в бронза ако не си разбрал ---------------------------------- Antares e eгати човека... така хубаво тормози и забалбосва шараните че аз успявам да се експандна 3 пъти преди да почна сериозно да правя някаква войска... след което като почна и аз и играта свършва изключително бързо След като сте заговорили, нека кажа и своето мнение за рийпърите. На карти като blistering sands тръгвам за Рийпъри задължително. Иначе, са една от най добрите единици за харас, заедно с хелиона. Като доста добър играч, за който микроването не е проблем, смятам че може да се играе доста сериозно на рийпъри, особено с новия пач, който нърфна мародерите. Естествено, всеки е свободен да играе както си иска, но моят стил на игра (МНОГО агресивен) ме кара да предпочитам бързи и мобилни единици пред стабилните, бавни мародери. Естествено, срещу теран също може да се играе на рийпъри, но по-скоро бързи танкове биха помогнали доста повече. И най-важното - скаутвайте! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 И най-важното - скаутвайте! Именно, защото наглеци като мен ако направят 2 експанда + основната база после почват да се чудят какви единици да направят с тези пари... а 15 dark templar-а warp-нати в базата ти са крайно неприятно нещо дори да имаш детектори Примерно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 Не са толкова неприятни. Едно EMP и половината, че и повечето заминават. Играх онзи ден една игра, в която си разменихме базите. Той унищожи моята с мародери, а аз неговата с темплари. След това всеки правеше по една главна база, за да не е разкрит, но не видях, че между мародерите има и 2-3 гоуста и като реших да му влезна и да разчистя положението с 1-2 ЕМП ми унищожи всичко. Направо щях да се гръмна от яд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Ахахаха... това е стил "Дамянов" - неясно какво и как се прави но в крайна сметка е унищожена противниковата база, докато той унищожава нашата и с голям зор е спасен един работник и като краен резултат местата на базите са разменени. ПС: Да се играе срещу новобранци е тъпо... последната игра като видях че нито се експандват нито скаутват и напусках след 6те зерглинга общо 6 нови хатчерита... после докато си направя кафе и партньора взел че ги отнесал докато те се занимавали с 2 от общо 7те ми експанда ПС2: Не че нещо такова не направих и докато играхме с Antares но не беше ЧАК толкова нагло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Ахахаха... това е стил "Дамянов" - неясно какво и как се прави но в крайна сметка е унищожена противниковата база, докато той унищожава нашата и с голям зор е спасен един работник и като краен резултат местата на базите са разменени. ПС: Да се играе срещу новобранци е тъпо... последната игра като видях че нито се експандват нито скаутват и напусках след 6те зерглинга общо 6 нови хатчерита... после докато си направя кафе и партньора взел че ги отнесал докато те се занимавали с 2 от общо 7те ми експанда ПС2: Не че нещо такова не направих и докато играхме с Antares но не беше ЧАК толкова нагло. Чудя се как са среброто и по-надолу, щото в голд-а нещо не ги бива... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.