Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Stephano vs Thorzain, bo7 http://bg.twitch.tv/totalbiscuit

1st game -

In a nutshell

1. Zerg loses main to marine drop

2. Zerg doesn't care because he has 3billion workers

3. Zerg remakes army

4. Zerg makes ultra, drops them, losing them to ghost, then insta remaxes in the one hit wonder

5. Zerg wins

2nd game-

Game 2

1. Zerg pushes terran with 7 Roaches, while having also 10 workers more than the terran

2. Terran is forced to lift off natural and make bunkers and take workers off minerals because of roaches

3. Zerg makes third base, then leaves terran's natural

4. Zerg makes 24 drones at a time, 72 drones are done

5. Zerg makes the one hit wonder, doesn't kill terran, all zerg whine terran is imba. In the meantime, zerg has 6 bases.

6. Zerg overwhelms the terran with lings.

7. Zerg wins

Terran is imba

3rd game-

Game 3

1. Zerg makes lings

2. Zerg wins

Terran is imba

4th game-

Game 4

1. Zerg makes expo

2. Terran pushes, at the moment of the push zerg has 3 lings, each on a watchtower, terran has 2 siege tanks and 16 marines

3. Zerg makes 20 lings, then 20 again, kills the push

4. Terran turtles, in 5 minutes goes with 4 siege tanks and 30 marines. Zerg has 10 infestors and 100 lings.

5. Zerg ...wins

Terran is imba, Zerg weakest

Естествено, както и Тийм Ликуид, така и Булфорум е свърталище на зерги, така че не си мисля, че постът ми ще бъде посрещнат с каквото и да е, освен с насмешка. Просто трябваше да си кажа. Продължавайте да мрънкате на Близард, ще махнат и хелионите, и марините и ще можете да си играйкате тогава да се бийкате с протосчетата.

Мхм. Играеш перфектно теран и пак никакъв шанс да спечелиш. Толкова имба, че без грешки пак няма как да победиш - нито протос, нито зерг. Ужас направо, не мога да повярвам, че това се случва!

Да, нали? И в същото време да се стигне до Стефано - Торзейн, Торзейн е минал през Рет, който изобщо не е слаб зерг...

Да, нали? И в същото време да се стигне до Стефано - Торзейн, Торзейн е минал през Рет, който изобщо не е слаб зерг...

Рет не е слаб зерг, а Торзейн е най-добрият теран в европа.

Тука отдавна не съм се разписвала, обаче искам да ви споделя, че гледах финала между MMA и DRG. Много ме впечатли играта на DRG. Тънех до вчера в неведомо блаженство колко добре може да се играе със зерг.

Този DRG ми заприлича направо на човек! :) Искам да кажа, че не беше тотално машина. Имаше си изражение на лицето, за разлика от ММА, показваше си емоциите - до колкото могат да се покажат емоции от кореец. (Мжд. имам колежка - корейка, която ме е убедила, че е хуманоиден робот от последно поколение.) Та видях нагледно как само малко време да му остави някой на DRG е почти невъзможно да бъде победен. Последният рунд настана такова сериозно клане, че потраквах зъби и аз тука. Много приличах на виещата публика.

Та молбата ми е ако може да пратите линкчета от такива по-драматични турнири. Примерно знам за един, дето имало тактика с рийпъри, а такова виждам много рядко...

Аз на тоя финал, по-скоро след него, сигурно имах пулс 200. :)

Друг Голям финал беше между Лийнок и ДжакДжи - там също беше драма на извънземно ниво на скил и не много по-малко на креативност.

А за: " ...как само малко време да му остави някой на DRG е почти невъзможно да бъде победен... " - то това е и водещия принцип на расата. Сега кой как го реализира е друга работа.

Link: FXO_Leenock vs. NSHoSeo_jjakji -> http://arenabg.com/download.php?id=1a95a94e0c76f099f85e6b66cf72307f3b0dd71d&f=GSL.2011.November.Code.S.FINAL.720p.Starcraft.2.torrent

------

Рет не е слаб зерг, а Торзейн е най-добрият теран в европа.

Както и Стефано е най-добрия зерг в Европа, ама и не само!

Според мен, двамата са на различно ниво, и определено Стефано е на по-високото. Като гледам най-добрия европейски теран, след като в последно време само ГСЛ и Близ куп съм гледал, направо ми дожалява.

Което пък води до стар извод, че терана стана толкова много изискващ откъм скил, че стана невъзможен от едно ниво на горе, за некорейци.

Светлия, "I do thank you!", акто се казва. a090.gif

Сваля се този финал и малко по-късно тази нощ ще го изгледам. Ако нещо силно ми направи впечатление, ще си едитвам този пост по-късно.

Исках да кажа за DRG, че е показа много добро самообладание, въпреки трите рунда преднина на ММА; освен това много стабилно играеше ми се стори ( в 3-я рунд чак предвидливо), но иначе всичките му игри, ако му се удаде да направи 80 единици, става все по-добър и техничен.

А и нещо друго искам да ви питам, ама да ви предупредя, че въпросът ми може да ви се стори много смешен... Гледам, че при корейците на разни състезания, падналият не пие вода, а само победителят... :lol::huh: Да нямат някакво правило там, свързано с водопоя?! :huh::lol:

За последното - честно казано, аз не съм виждал след даден двубой да дават загубилия. Веднага след мача дават победителя, който винаги отпива я вода, я енергийна напитка, а съм сигурен, че в същото време и други прави същото, просто не го дават.

Иначе за финала между ДРГ и ММА - няма друг такъв финал. Дето вика Светлия, щом и на мен пулса ми се беше ускорил, значи работата е сериозна. От тогава гледам, ЗвТ-та, но просто всичко бледнее на фона на ДРГ и ММА...

Runner , и аз си бях помислила като теб, ама после размислих, ще ти кажа и защо. Гледам понякога разни турнаменти, примерно гледах "Светът с/у Корея", разни такива, дето в момента не мога да ги цитирам всичките, но където си ги дават и двамата играча след рунд. И знаеш ли какво ми направи впечатление? Падналият просто никога не пие нищо, а ако същият този паднал се случи да бие, както беше с ДРГ, тогава отваря водата. Пусни си 4-ти рунд и виж как след като го вземе, тогава отваря водата с кеф, преди това (когато го показват) просто се мъчи там в своите сложни старкрафтски тактики. Дори не се облизва нещо, да подскаже поне, че е пил вода до преди малко - примерно... Както и ММА, 4-ти, 5 и 6-и рунд дори не примлясна лекичко поне. ;)

Та затова питам, странно ми стана, че се държат еднакво корейците и когато бият, и когато падат.

• 2 weeks later...

Днешния ГСЛ е бил страхотно мазало, заслужава да се види - особено който го интересува ТвП -то... има много такива.

Group B

SlayerS_MMA [T]

FXO_z [P]

SlayerS_Puzzle [P]

oGs_SuperNova [T]

http://arenabg.com/details.php?id=7208594517e8e777c51f4c57d672dad94dff991a

• 1 month later...

За последното - честно казано, аз не съм виждал след даден двубой да дават загубилия. Веднага след мача дават победителя, който винаги отпива я вода, я енергийна напитка, а съм сигурен, че в същото време и други прави същото, просто не го дават.

Иначе за финала между ДРГ и ММА - няма друг такъв финал. Дето вика Светлия, щом и на мен пулса ми се беше ускорил, значи работата е сериозна. От тогава гледам, ЗвТ-та, но просто всичко бледнее на фона на ДРГ и ММА...

Корейците смятат за много унизително да показват, камо ли да интервюират загубилия. Позволяват си го само на финалите от няма накъде и то гледат да го претупат. Какво да правиш - културни особености.

4u7dv.jpg

High Master / GM MMR on Europe here (currently 1122 points, no bonus pool left). Statistics from my 151 games this season:

64 Protoss = 42,4%

56 Zergs = 37,1%

31 Terrans = 20,5%

Terran pro's are switching races, Protoss dominating terrans in most recent tournaments, Win ratios dropping dramatically the further the game goes on. Terran the least represented and most APM / Micro / Multi tasking intensive race. Look at my previous posts, look at the pro terrans posts. Look at the guy under me.. JUST look. You will see that the majority of the time when you reach that sweet death ball you can count your free win and mark it as "skill" under your belt.

Played Protoss for a year, switched to terran for 5 months -> went back to playing one game as Protoss on ladder, got a Terran and without even trying just a-moved my way to victory. My macro was crap, my micro was nonexistent (I hadn't played the race in months) yet here I am beating a supposedly equally skilled Terran as me ez as fk in TvP. Protoss is too damn easy to play

//Strelok

Korea has the best players in the world. Fully agree. Korea has more skilled terrans then zergs and protosses. Also agree. Even though maps become more and more anti-terran, every patch nerfs terrans they still continue to dominate korean scene, not so much as it was - but still as best race. IPL 4 qualifiers show it clearly.

Let's take non-korea. I can name you a thon of protosses and zergs which became better very fast in last few months but can't name any terran. In fact terrans of non-korea really struggle a lot. Let's take a look for example at last week tournaments:

http://goodgame.ru/news.php?ocd=view&id=12612#comments

17 tournaments. Terrans won 1 and made 4 people in finals. That's all.

Honestly in trying to become better i try to analyze many replays from non-korea terrans, but i find nothing new, which can help me to win. So there is my question. What are we doing SO WRONG, that we struggle a lot even against non-korean protosses and zergs, while our korean race-mates manage to dominate against strongest players of other races?

Poll: Which race is the weakest right now?

Terran (86)

47%

Zerg (49)

27%

Protoss (48)

26%

183 total votes

355vdg.jpg

You only do this and you win:

2emzqyh.gif

Съгласен съм, че ТвП е в полза на протоса и то много, но не бих казал, че ТвЗ е чак толкова зле. В интерес на истинаа, към момента най-лесен ми е ТвЗ мача, а ПвЗ-то направо ме плаши и кажи-речи всяка игра срещу протос ми е някакъв чийз. Но наистина, ако приемем, че П>Т и Т=З, определно нещата не са много в полза на тераните. Все пак обаче като се има предид това изречение, нещата явно не са само до расата...

What are we doing SO WRONG, that we struggle a lot even against non-korean protosses and zergs, while our korean race-mates manage to dominate against strongest players of other races?

Съгласен съм, че ТвП е в полза на протоса и то много, но не бих казал, че ТвЗ е чак толкова зле. В интерес на истинаа, към момента най-лесен ми е ТвЗ мача, а ПвЗ-то направо ме плаши и кажи-речи всяка игра срещу протос ми е някакъв чийз. Но наистина, ако приемем, че П>Т и Т=З, определно нещата не са много в полза на тераните. Все пак обаче като се има предид това изречение, нещата явно не са само до расата...

Еми да, трябва да имаш уникално микро и сплитове и имба макро, за да биеш срещу протос/зерг. Общо-взето, трябва да си по-добър от противника си. На последното гиф-че виждаме какво трябва да направим, за да бием. Трябва да сплитнем перфектно. Пробвай да го направиш т'ва. Протос - а муув и спами "т" с гадните темплари. Зерг 1 а-муув, 2 муув, 3 спами "т" с тъпите инфестори. И двете раси са с възможността да изкарат повече работници от теб. Зерг може да изкара от 2 бази 16 работника на цикъл, а протос винаги може да е с 1.5 пъти повече проби, така че трябва да не губиш юнити, а те да са много зле, за да загубят. Хубаво, че поне като по-слаби играчи, не могат да се справят с многобройните чийзове, които теран има, поне на ниско ниво като моето.

http://goodgame.ru/news.php?ocd=view&id=12612#comments -

ЗвЗ

Европа днес:

f0z3ft.gif

ГСЛ - Зерг

Just sayin

//Dove (former BW pro from SKT1) about him switching to SC2

What do you think of Terran in SC2 compared to Brood War? Are there any particular concepts, such as the Orbital command or Tech Lab, that you find peculiar/interesting?

I would not recommend Terran to anyone starting the game. When I first got into SC2, people saying “Terran easy”, “Terran imbalanced” and I cannot agree with that. Beginning players should play Protoss or Zerg because Terran is extremely difficult to master.

Which new unit do you despise the most?

I hate the colossus and Templar because units clump up so much in SC2-

WAIT I CHANGE MY MIND. I hate the infestor the most. It’s a piece of shit. It needs to be removed from the game.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...