Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Е де.. не всички са про-та

Просто Warcraft III е вече доста стара и шансът да срещнеш някой, който е новак, е доста малък. А старо куче, дори и ламер да е, може да те изненада. Пък и като човек поиграе 5-6 години, му става доста трудно да си държи апм-то под 150, да речем. При starcraft 2 е друго: още няма утвърдени играчи, build order, тактики и бла бла, и повечето играчи, честно казано, са уникално зле. Но след известно време, пак доброто старо микро/макро и редовен скаутинг ще са основните качества, които определят дали ще победиш или загубиш. Не мога да не споделя, ТОЛКОВА СА ЗЛЕ всички в момента, че ме боли главата.От 500-те + риплея на платинум играчи, които гледах, само ZeeraX направи в една игра съраунд на Queen със Зийлоти и се изкефих, това беше добро. Друг играч досега не ме е впечатлил (може би цамо CowGoMoo).

За платината си прав - щом аз почти стигнах платината значи е много зле. А моя APM е под 60. Поне в началото стоя и си чопля носа докато станат някоя и друга сграда после микрото не ми е кой знае колко на ниво... ама каквото такова, амбиции нямам - играя за кеф когато ми остане време

Трябва ми сериозен партньор за 2v2. Щото досега само уцелвам момчета дето са супер слаби. То и аз съм салб, ама двама слаби на едно място не е добре :) Поне единия да е силен. Copper лигата съм все още. ИНаче е вярно, че положението е доста зле с играчите в момента. След 5 пробни игри изиграни изобщо, направих 5-те за ранкинг, мисля че едната я изигра liquid, на неговия акаунт играя, и след това не помня какво стана, но съм в силвър. Което трябва да е смешно, щото първата игра не съм я играл от години, като изключим две три игри миналата седмица. Би трябвало да ме мачкат. Ще видим как ще е в силвър. Не мисля че ще се задържа много време там :) Та който е навит да правим 2v2 да се обажда, че ми се иска да помачкам малко на двойки :)

Трябва ми сериозен партньор за 2v2. Щото досега само уцелвам момчета дето са супер слаби. То и аз съм салб, ама двама слаби на едно място не е добре :) Поне единия да е силен. Copper лигата съм все още. ИНаче е вярно, че положението е доста зле с играчите в момента. След 5 пробни игри изиграни изобщо, направих 5-те за ранкинг, мисля че едната я изигра liquid, на неговия акаунт играя, и след това не помня какво стана, но съм в силвър. Което трябва да е смешно, щото първата игра не съм я играл от години, като изключим две три игри миналата седмица. Би трябвало да ме мачкат. Ще видим как ще е в силвър. Не мисля че ще се задържа много време там :) Та който е навит да правим 2v2 да се обажда, че ми се иска да помачкам малко на двойки :)

Дай ми инвайт и ще ги изнеса сам...

Та който е навит да правим 2v2 да се обажда, че ми се иска да помачкам малко на двойки :)

Стига да ми кажеш как могат 2ма души да играят заедно 2ки че аз така и не разбрах.

Горе пише Invite party или нещо такова. Инвайтваш си от френдлистата някой и после давате на MP - то автоматично ви намира 2в2. За всяка двойка обаче (май) се играят нови 10 плейсмънт мача.

Аз пък не съм бил толкова зле... нещо ме свали и сега съм 40+ в голд но бях 15ти ли къде... последната игра имам повече точки от целия противников отбор... а колосите цепят мрака просто :)

Сега ще усъвършенствам high templar-ите да видим колко ще прокопсам

60-70 в платината ^^

Ред: 34-ти :О Т'ва не мога да го повярвам. Определено няма толкова много силни играчи. Последната игра я изиграх тъпо, допуснах доста грешки и въпреки всичко победих... На единицата, така изиграна игра в толкова висока дивизия би била 100% загуба... Да вися с по 2к минерали/газ...

РеРед: 25-ти...

РеРеРед: Е вече темпларите и псионика станаха тотално безполезни...

РеРеРед: Е вече темпларите и псионика станаха тотално безполезни...

А? Що? Аз досега не ги ползвах защото беше нужно да внимаваш повече в битките и да се прави повече микро пък мен обикновено ме мързи, но все пак би ли разяснил?

А? Що? Аз досега не ги ползвах защото беше нужно да внимаваш повече в битките и да се прави повече микро пък мен обикновено ме мързи, но все пак би ли разяснил?
Ако прочетеш информацията от последния пач - ще видиш, че обсегът им е намален от 2.0 на 1.5. Като добавим и смешния dmg, който прави - gg stormers. И реално колосите са доста по-ефикасен способ за почистване на сухопътна войска. За въздушната - обикновено бойните единици са достатъчно бързи, за да избягат, а тези, които не са - са достатъчно дебели, за да не им пука...

Все повече се убеждавам, че тая игра в сегашния и вид е тъпа. Нова графика ала-бала, но всичко си е по старому. Не вярвах, че точно за Старкрафт2 ще кажа нещо подобно, но ето че се случи. И който е направил протосите да говорят като педерасти е човек, който трябва да бъде линчуван публично. Като цяло не е това което очаквах. Жалко, надявах се на повече иновации от страна на Близард. Съмнява ме, че ще продължа да я играя активно. Честно казано, предпочитам старата. Там имаше повече тръпка.

П.С. Не прекалявайте с псувните, че не обичам да ме сърби задника ;) Лично мнение, не задължвам никой да е съгласен с мене :)

Не си прав. Някои от нещата са ми пречели в стария - примерно засилваш пробите на 1 минерал те се разпределят сами. Слагаш на нексуса да праща пробите на минералите и пускаш да стават 2-3 и те като станат сами отиват да "копаят". Това да маркираш по-голяма армия също. Smart cast-инга и той. Това да отдадеш няколко команди а не само "отиди тук, там и после там" ами може и да е "иди тук, построй това, иди там, построй друго". Това че като пратиш някоя единица и други твои се пречкат стойейки си безцелно и като дойде тази която трябва да мине, пречещите се дърпат за да направят място. И други подобни. Графиката е по-готина въпреки че е общо взето същото като старата но поне при мен е значително по-мазна (но пък съм с GTX260 и съм нацвъкал всичко на макс).

Има по-различни единици и пак е интересно въпреки че някои от старите ми липсват - голиатите, лъркърите, ривърите, и може би донякъде и корсарите защото web-а си беше чуден

И аз съм на мнението, че можеше повечко да се постараят повечко, а не да изкарат експеншън с 3 4 нови фиичъра и единици. Тва за мен не е нова игра и ако не се казваше старкрафт нямаше никои да чуе за нея.

Не си прав. Някои от нещата са ми пречели в стария - примерно засилваш пробите на 1 минерал те се разпределят сами. Слагаш на нексуса да праща пробите на минералите и пускаш да стават 2-3 и те като станат сами отиват да "копаят". Това да маркираш по-голяма армия също. Smart cast-инга и той. Това да отдадеш няколко команди а не само "отиди тук, там и после там" ами може и да е "иди тук, построй това, иди там, построй друго". Това че като пратиш някоя единица и други твои се пречкат стойейки си безцелно и като дойде тази която трябва да мине, пречещите се дърпат за да направят място. И други подобни. Графиката е по-готина въпреки че е общо взето същото като старата но поне при мен е значително по-мазна (но пък съм с GTX260 и съм нацвъкал всичко на макс).

Има по-различни единици и пак е интересно въпреки че някои от старите ми липсват - голиатите, лъркърите, ривърите, и може би донякъде и корсарите защото web-а си беше чуден

Графиката даже няма да я споменаваме. Аз също я играя всичко на макс и играта е красива, не споря за графика. Говоря за геймплей, а той не се е променил с нищо. Да, има различни единици, липсват стари, но в крайна сметка е все тая. Това не променя геймплея. Уаркрафт 3 също беше много подобна на СтарКрафт като цяло, но имаше нови неща. Най-малкото можеше да се напънат и да добавят малко РПГ елемент. Да има новобранци, ветерани, елитки. Казвам го примерно, не казвам че трябваше точно това да направят. Само че що да си усложняват животеца, като само името ще продаде няколко милиона копия. Цикльори ще има винаги. 2-3 тактики за развитие, циклаж до обезумяване и воала, имаме ебахти хитовата стратегия в реално време. Предпочитам да бяха преработили първата игра с нова графика отколкото да ми изкарат тая боза, честно казано. Поне с кеф щях да ида да си я купя. Верно още е бета, но основата на играта, геймплея няма да се промени особено до финалната версия. После ще има няколкостотин пача за балансиране и така. Близард стандарт. За мене лично нямаха право да я направят тая работа. Точно на тая игра да се осерат. Да я бяха мислили и разработвали още 3 години ако искат, но за мене тая игра е провал. Пак казвам, не товаря никой с идеята да се съгласява с мене или нещо подобно, това е мое мнение. Всеки има различно виждане :) Който му е кеф, приятна игра. Мене не ми е кеф и ще играя доста рядко. Колкото да следя промените ако има такива.

На мен ми харесва ИМЕННО защото липсва гадния RPG елемент. Ей това ми беше много странно във Warcraft-a. Нормални единици и по някоя и друга МЕГА яка дето задобрява с времето. Въпрос на вкус явно

bioz, именно защото се казва starcraft е такава тази игра. Ако се казваше diablo или warcraft щеше да е по-различна.

:) За съжаление не съм играл още (само на риплеи съм и на теория), но...

съм на мнение, че Старкрафт 1 е толкова близо до съвършенството, колкото никоя друга RTS. Поне така показва огромния, все още интерес към една 12 годишна игра - нещо абсолютно безумно за всяка друга игра. Щом и до ден днешен, освен че се играе, все още има и хора които си я купуват... по-красноречиво, здраве му кажи !

Та в светлината на горното, след като имаш нещо почти съвършено, трябва с новият си продукт да си максимално близо до първообраза - именно, за да не стане провал. Аз примерно, така и никога не харесах Уоркрафт 3. Затова и си мисля, че играта ще има небивал успех - тук не трябва да съм пророк особено :) - хем е нова игра, хем е максимално близо до оригинала.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...