Светлия Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Гледам ИЕМ - мача Килър: Фрутдилър... и се чудя как е възможно толкова смешен играч като Килър да играе на подобно ниво ?!? То хубаво хич ги няма протосите, ама с подобни играчи освен по-зле да стане. Може ли да си пратиш всичките 8-9 сентрите САМ САМИ към базата на зерга, половин час да обикаляш по крийпа хубаво да те види, и накрая да ти ги обградят и избият всички, като най-много да е убил зерглинг-два ??? Това момче е трагедия, как може да играеш 15-20 минути и да се излагаш пред толкова хора ? То нямаше момент в последния сет в който Килър да има повече от половината лимит на Продавача. Ужас и смях ! Сега да вади тефтера и да си записва как Елфи ще подходи към ПвЗ -то срещу другия Килър. Макар че, според мен надежда за корейския няма. Ще видим финалите. Ако е ЗвТ, ще съм доволен, но ако е ТвТ... Теран на финала ? Аз мисля, че дори четъртфинал ще е непосилно постижение, но да видим. Какъв теран, всичко е протос и има 1, 2 зерга. За WCG 2011 говорихме с Рънър, то не че на ИЕМ е различно де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Гледам ИЕМ - мача Килър: Фрутдилър... и се чудя как е възможно толкова смешен играч като Килър да играе на подобно ниво ?!? То хубаво хич ги няма протосите, ама с подобни играчи освен по-зле да стане. Може ли да си пратиш всичките 8-9 сентрите САМ САМИ към базата на зерга, половин час да обикаляш по крийпа хубаво да те види, и накрая да ти ги обградят и избият всички, като най-много да е убил зерглинг-два ??? Теран на финала ? Аз мисля, че дори четъртфинал ще е непосилно постижение, но да видим. Какъв теран, всичко е протос и има 1, 2 зерга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Идва ред на ДРГ и ТОР. Поне тук ще видим класна игра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Идва ред на ДРГ и ТОР. Поне тук ще видим класна игра. ДРГ има ужасно ЗвП, както видяхме вчера, обаче поне ЗвТ-то му е добро. Може би ТОП обаче ще е голяма лъжица за устата му. Фрутдийлър(ако Рейсин е Фрутдийлър, аз гледам без звук) се представя доста добре и въпреки че мразя зерг в червата, съм за него в този турнир. А в ГСЛ съм винаги за Джулай, който ми е любимият СЦ1 играч на всички времена. После ме обвинявайте, че сляпо мразя зерг... Rerun? http://www.teamliquid.net/video/streams/MLG_Orlando_Red Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Sheth vs Puma on Metalopolis... YES, ZERG IS BALANCED... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Хахахаха. А вчера, какво го направиха Шет? Много беше балансирано да правиш инфестор/ултра/брудлорд и терана да те прегази все едно лавина е минала над борова горичка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 в интерес на истината лавините се зараждат само по голи склонове и боровите горички обикновено ги спират... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Не думай! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Гледам какво е направил Боксър на МЛГ и направо не мога да се нарадвам. Дано да продължи така и току виж се изравни с нивото си от Брудуор. Току що чух да коментират, че с Идра е направил страхотни игри. Първо Идра е повел 3:0, после Боскър го е изравнил, но въпреки това Идра е взел последния сет. Това ще трябва да се види, не знам защо не са го кастнали този мач. И Хък гледам се е представил повече от добре - 2:0 на МКР си е много добро постижение. Пък и като цяло протосите стоят много добре последно време. А Sase направо е като свръхнова. А ако Идра победи Хонгън, ще се радвам, защото ще има още от Бомбър и Идраа. --- МС колко радост вкара току шо, като успя да отстрани Пума с 2:1. Малко линкове за който не е гледал и чел досега нищо за МЛГ Орландо: 1)http://www.teamliquid.net/video/streams/MLG_Orlando_Blue - синия стрийм; 2)http://www.teamliquid.net/video/streams/MLG_Orlando_Red - червения стрийм; 3)http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2011_MLG_Pro_Circuit/Orlando - обобщена информация за всичко до момента - ъпдейтва се постоянно; 4)http://s3.majorleaguegaming.com/2011-orlando-starcraft2-open.html# - някой ако иска да види какво е станало в open bracket -а. --- Идра Хонгън -> дъ ласт зърг хоуп. Почва след малко. ...Идра направо го изпапка. И не играя с тосс, но не е ли странно за играч от най-високо ниво като Хонгън да си закачи всички гейтове на един единствен пилон, пък било това и вътре в мейн бейса ?!? Видя ми се странно още като го видях, пък 2-3 минути по-късно го видя и Идра по време на як найдъс харас, като го остави без казарми. --- Идра Бомбър сет1: Уау ! Идра няма спирачки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Идра - Боксър го даваха и за щастие точно тогава пуснах стрийма, та го хванах. Общо взето и трите победи на Боксура бяха чийзове, но той нямаше и какво да губи, така че е оправдано. В момента Идра играе срещу Бомбър и повежда 1:0... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Гейм 2... микро оувър макро. хел йеа ) гейм 3... стана грозно. Бомбър беше размазан. Направо не мога да повярвам! За да победи този бездарен изрод явно зерга има още накъде да го нърфят. Остана само ОгсСТС като единствен теран. А Рънър разправяше, че нямало как да стане... явно има как. Не че толкова ме грее ЗвТ матч ъпа, колкото, че тоя бездарник победи Бомбър... *cry* Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Страхотно ТвЗ от Бомбър и Идра, и за пореден път се убеждавам колко по-малко се изисква от зерга, за да достигне определено ниво на успех, отколкото от терана. В първия сет Идра не направи изключително важни ъпгрейди като адреналина на лингите, и въпреки това спечели. Във втория сет отново не само пак не го пусна, ами и почти до края на играта ми цъкаше с бавни блинги... айде моля, стига несправедливости ! Идрата е луд - спор няма ! Много добри игри ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Хахахахах, Светлия, моля ти се, кажи че се шегуваш, като казваш, колко малко се изисква от зерга. Как може 22 минути терана да кара САМО НА МАРИНИ и зерга да не може да го бие?! Идра е голяма изненада. Очаквах всеки друг зерг да продължи, но не и той. Все пак е успокоително, че в топ 4 все пак ще има зерг... Едит: ще се размажа от кеф, Инра да бие МС! Така да ме дразни тоя кореец, просто не е истина! Даже тераните не ме дразнят толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 ...Как може 22 минути терана да кара САМО НА МАРИНИ и зерга да не може да го бие?! То щото зерга имаше нещо различно от кучак и блинг. Все Т1 единици. Когато почна да прави мутита, терана направи торове и танкове... като тора е дори по-висок клас единица. Реално терана пръв влезна в Т3 единиците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Въобще не се шегувам даже. Рънър, да си забелязал Идра да има микро, т.е. въобще да има нужда от микро ??? Точно това имам предвид, за едни и същи нива на успех терана трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има извънземно микро и макро, за същото ниво на успех на зерга му трябва само макро частта и минималното най-елементарно ниво на микроване... Т.е. може грубо да се каже, че на зерг юзърите е позволено да имат около 50% по-слаб скил, от този на тераните - и въпреки това да са на едно ниво. --- Между другото съм по-учуден от МС, отколкото от Идра. --- И една гледна точка, специално към Рънър. Този път в топ4 са 50:50 корейци и чужденци ! Което си е супер-дупер, но интересното е, че чужденците са представени от всяка друга раса, but теран ?!? Защо ли е почти невъзможно теран чужденец да направи и да постигне какъвто и да било успех на голяма сцена ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 То щото зерга имаше нещо различно от кучак и блинг. Все Т1 единици. Когато почна да прави мутита, терана направи торове и танкове... като тора е дори по-висок клас единица. Реално терана пръв влезна в Т3 единиците. Глупости! Утре ще сваля специално заради теб игрите, за да ти кажа колко точно минути терана кара само на марини срещу блинг/мута. Въобще не се шегувам даже. Рънър, да си забелязал Идра да има микро, т.е. въобще да има нужда от микро ??? Точно това имам предвид, за едни и същи нива на успех терана трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има извънземно микро и макро, за същото ниво на успех на зерга му трябва само макро частта и минималното най-елементарно ниво на микроване... Т.е. може грубо да се каже, че на зерг юзърите е позволено да имат около 50% по-слаб скил, от този на тераните - и въпреки това да са на едно ниво. Изобщо не съм съгласен. Микро от страна на терана в мид и лейт гейм не е толкова неубходими, защото просто няма смисъл. Това дали ще пръснеш марините пред вълната блинги/муталиски, няма почти никакъв смисъл. Колкото микро се иска от зерга, толкова се иска и от терана. За една секунда терана може да направи повече демидж на зерга, от колкото обратното. Малко невнимание и грпупи муталиски или зерглинги могат да се изпарят. И една гледна точка, специално към Рънър. Този път в топ4 са 50:50 корейци и чужденци ! Което си е супер-дупер, но интересното е, че чужденците са представени от всяка друга раса, but теран ?!? Защо ли е почти невъзможно теран чужденец да направи и да постигне какъвто и да било успех на голяма сцена ? Защото имаха късмета да се паднат срещу протоси или терани и бяха остранени... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Глупости! Утре ще сваля специално заради теб игрите, за да ти кажа колко точно минути терана кара само на марини срещу блинг/мута. няма нужда... гледах играта. Докато направи критична бройка от мута, което да осмисли нещо различно от марини... какво предлагаше да прави? Да не говорим, че марина се явява директ коунтър на мута. Жалко само, че нямаше някой мародер, че да танква бейновете. Сигурно ще ми кажеш. че идра пръв направи Т3 единица? МС, spin this shit again Как го извози първата игра. Желязна психика и естествено по-добро микро. Давай отново, жълтурко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Защото имаха късмета да се паднат срещу протоси или терани и бяха остранени... Айде, айде ! Виж всеки друг турнир на високо ниво, такова като това, т.е. да има и топ корейци. Теран чужденец не може изобщо да вирее, по простата причина, че скила който се изисква е непосилен за нормален човек. Докато за зерг е точно обратното, изисква се всичко друго, но не и скил в техническия смисъл на думата, и съответно зерг играча е свободен да направи разликата в нивото от неща като decision making -а, като макро и т.н. За разлика от теран юзъра, който от едно ниво нататък трябва да е извънземен или кореец. Точно това и наблюдаваме в момента. Рънър, виж Championship Bracket -а. Всичко е прилично балансирано откъм раси, почти са 1:1:1. Виж сега тераните обаче, тераните чужденци изчезват още в самото начало на схемата, продължават само извънземни или корейци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 няма нужда... гледах играта. Докато направи критична бройка от мута, което да осмисли нещо различно от марини... какво предлагаше да прави? Да не говорим, че марина се явява директ коунтър на мута. Жалко само, че нямаше някой мародер, че да танква бейновете. Сигурно ще ми кажеш. че идра пръв направи Т3 единица? МС, spin this shit again Как го извози първата игра. Желязна психика и естествено по-добро микро. Давай отново, жълтурко Искаш да кажеш, че марини/мародери са контра на блинг/мута? Ако наистина го твърдиш, спирам да споря с теб. Айде, айде ! Виж всеки друг турнир на високо ниво, такова като това, т.е. да има и топ корейци. Теран чужденец не може изобщо да вирее, по простата причина, че скила който се изисква е непосилен за нормален човек. Докато за зерг е точно обратното, изисква се всичко друго, но не и скил в техническия смисъл на думата, и съответно зерг играча е свободен да направи разликата в нивото от неща като decision making -а, като макро и т.н. За разлика от теран юзъра, който от едно ниво нататък трябва да е извънземен или кореец. Точно това и наблюдаваме в момента. Рънър, виж Championship Bracket -а. Всичко е прилично балансирано откъм раси, почти са 1:1:1. Виж сега тераните обаче, тераните чужденци изчезват още в самото начало на схемата, продължават само извънземни или корейци. Имай предвид, че Идра е в Корея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Искаш да кажеш, че марини/мародери са контра на блинг/мута? Ако наистина го твърдиш, спирам да споря с теб. Предвдид, че имаше само бараки... с какво да контрира. С Чък Норис ли? Блинг/Мута може да се контрира и с марини+мародери+добро микро и някой и друг танк. Ако не си го виждал, провери някое и друго изпълнение на Хепи. Ти изобщо знаеш ли коя единица какво контрира? С твоя непрекъснат рев срещу марините имам чувството, че си изпуснал доста уроци по тази тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Предвдид, че имаше само бараки... с какво да контрира. С Чък Норис ли? Блинг/Мута може да се контрира и с марини+мародери+добро микро и някой и друг танк. Ако не си го виждал, провери някое и друго изпълнение на Хепи. Ти изобщо знаеш ли коя единица какво контрира? С твоя непрекъснат рев срещу марините имам чувството, че си изпуснал доста уроци по тази тема. Като гледам, ти си тоя, който не знае мародерите какво контрират. В момента, в който се появят банелингите и терана почне да дърпа марините, имаш ли представа, какво ще направят зерглините и муталиските с мародерите. Получиава се, че си е дал парите на вятъра и по-добре да е бил инвестирал в марини. И точно това е, че имаше само бараки и въпреки това, зерга не успя да го бутне преди Бомбър да изкара Т2 и Т3 единици. А според мен Бомбър предвиди, че Идра тръгна за инфестори и Т3 единици беше причината да прави и друго освен марини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Като гледам, ти си тоя, който не знае мародерите какво контрират. В момента, в който се появят банелингите и терана почне да дърпа марините, имаш ли представа, какво ще направят зерглините и муталиските с мародерите. Получиава се, че си е дал парите на вятъра и по-добре да е бил инвестирал в марини. И точно това е, че имаше само бараки и въпреки това, зерга не успя да го бутне преди Бомбър да изкара Т2 и Т3 единици. А според мен Бомбър предвиди, че Идра тръгна за инфестори и Т3 единици беше причината да прави и друго освен марини. Хахаха... много добре знам какво контрират. А ти нали знаеш колко е лесно терана да дърпа единиците и да стреля по кучака, бейновете и мутите? Да не говорим, че Идра прави атак муув на бейновете си и изобщо не ги пипа. Така че, да, много добре знам какво ще стане с тях (тези 4-5 мародера които ще имат само една цел...). И докато 12 кученца се опитват да затворят един мародер, марините отстрани знаеш ли колко от тях ще избият без да поемат демидж докато са на стийм? Имал бил само бараки... а Идра какво имаше??? Обясни ми? Какво имаше, че да се налага терана да прави нещо различно? бавни бейнове, кучета и мути? Всичко това се контрира с единици от бараките... нали знаеш? МС... Хел Йеа!!! Idra played absolutely brilliantly (Артозис)... обаче, жълтуркото отново го шамароса. Protoss cleansed the tournament of all zerg threats Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Хахахахаха, човек, ти наистина си хал-хабер в ТвЗ-то. Но като се има предвид, че играеш протос съм склонен да ти простя... Жалко за Идра. Много ми се искаше да му нарита топчестата муцуна на мазния корееец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Искам да ти кажа, че в момента играя предимно теран (високо в голда, чат пат шамаросвам някой и друг мастър зерг. Макар че най-силният ми матч ъп е ТвТ, където са ми и повечето победи) и съм пределно наясно кое какво контрира. Ти обаче явно си хал хабер за възможностите на марините и мародерите и се излагаш като кифладжия като постоянно мрънкаш, че терана бил играл само с марини (особено срещу комбинация като тази на Идра). Съветвам те да играеш и с другите раси, за да имаш идея кога какво да правиш. В тоя двубой по принцип бих бил за Хък, но откакто премина в ЕГ клана... ми падна малко в очите, но въпреки всичко мисля, че финала ще е ПвП. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Като гледам, ти си тоя, който не знае мародерите какво контрират. В момента, в който се появят банелингите и терана почне да дърпа марините, имаш ли представа, какво ще направят зерглините и муталиските с мародерите. Получиава се, че си е дал парите на вятъра и по-добре да е бил инвестирал в марини. И точно това е, че имаше само бараки и въпреки това, зерга не успя да го бутне преди Бомбър да изкара Т2 и Т3 единици. А според мен Бомбър предвиди, че Идра тръгна за инфестори и Т3 единици беше причината да прави и друго освен марини. Стига сте се карали. Идра е като разяерен мамут срещу пещерняци, 5 терана паднаха, и накрая трябваше протос да го отстрани. Вижда се как и протосите, и зергите, са много по-силни като раса. Трябва да си МВП/ММА, за да биеш зерг/toss. Хък сега ако бие СТЦ, се отказвам от терана. Zealots ftw. Отказвам се от теран, а всички, дето викат, че теран е имба, искам да ви удуша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.