Runner Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 @Runner, сигурно както ти, така и останалите сте на мнение "те само плюят, докато аз...". Всичките си мислите, че давате обективни примеро, но реално, това, което излиза е QQ И не, не е само въпрос на риплеи. Има доста неща, които остават скрити в един replay. Доста дреболийки, които на пръв поглед може да не разбереш защо са, а в последствие разбираш. Но к'во ли се хабя и аз, тази играя почти не я играя вече... Така, както и ти си на това мнение относно собствените си изказвания. И все пак си мисля, че си достатъчно ителигентен, за да разграничиш обективните и необективните изказвания... И аз това се чудя, защо, анджък, се хабиш, при положение, че не я играеш и единствените ти коментари по темата са свързани с нашите спорове по баланса... Още един довод, че ако не сме ние, тая тема отдавна да е умряла. П.П. Тук от доста време не съм видял някой да изкаже нещо от рода на "Играч Х направи нещо уникално, ето линк" и просто да се възхити на умението на някой от про-тата. Само рев. Или пък ако някой направи нещо такова, то се свежда до опростено описание от рода на 1а2а3а от съответния лагер. (изкл. Дядо) Не се и изненадвам, че сме 4 човека, които играем - като някой види какво става тук как ли няма да иска да се присъедини! Само се надявам вие тримата да не играете и Диабло 3, че и там да се почне кой итем е имба и кой скил не е Напротив, още в предната страница Бабата е дал линк към много добра игра. Но е ясно, че всеки ще си хвали свобствената раса, което е и нормално. Ако очакваш, че фен на Левски ще похвали играта на ЦСКА, трябва си много наивен... Освен в случаите, когато става въпрос за играч от България срещу играч от чужбина - тогава няма значение от расата. И да - за твое съжаление ще играя Дибало 3, но за разлика от тая тема няма да навлизам в спорове за баланс, защото никога няма да я играя по начина, по който играя Старкрафт 2, както и няма да я разбирам по същия начин. Ще я играя единсвтвено за кеф и едва ли ще участвам в коментари и дискусии. Ако всички са като мен - да играят, но да не коментират (както не съм коментирал и Диабло 2), а в същото време я играят трима човека, ще ви питам, как ще подържате темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Да, подкрепям liquid. Runner, baba_qga и с доста сериозна заслуга - Светлия сте превърнали темата в състезание на по-цветущи доказателства коя раса е imba. Истина е, че 80% от съдържанието е някой от вас спорещ помежду си относно кой юнит колко imba e и как противоположната раса не изисвка умения. От незнамсиколко страници единственото, което се забелязва са вашите сълзи, обиди, дребнаво заяждане и прочее. Тук-таме се обажда Борето и дава някой полезен линк, рядко, може някой да сподели stream с интересно съдържание. Но не, всичко това остава на заден план, защото сме принудени да слушаме постоянния дебат на радио Имба с тримата си водещи... Това е темата с най-ниско КПД, или по точно процент полезна информация. Вместо да има въпроси от типа на "как да спра даден билд", "как да се противопоставя на дадена комбинация от единици" - има само рев как даден билд е imba, как не може да се бие дадена комбинация... Много добре казано! То до един момент се трае и после вече ти писва. Като ще си играем всички на тролове, ще се включя и аз, но по друга тема. То колко сме спорили и какви примери сме ви давали, но вие повтарята едно и също и четете избирателно. Да не говорим, че самия спор кое е имба е толкова глушав и излишен, защото (освен че няма да си промените мнението, понеже стоите и си крещите един в друг без да се слушате, образно казано), че не се слушате, но и дори едната страна да убеди другата, то пак нищо не се постига - баланса е в ръцете на Близърд и пълен баланс никога няма да има в близките 3 години, така че в момента сте толкова плодотворни, колкото пенсионерите, които се събират лятото пред фонтана в градската градина и бистрят външната ни политика (само че те може би са малко по-добре). Всяка победа/загуба за вас е резултат на баланс (зерг имба!) и нищо друго. Ако теран загуби - то зерга никога не може да е по-добър играч и за това да е спечелил. Сред 8 терана има 1 зерг и това е резултат на баланс, а не че този 1 зерг е наистина добър (а защо ли липсват останалите 10 зерга?) и т.н. и т.н. Не напразно подобни дискусии и закачки се срязват с таймаути в ТЛ. Най-продуктивното нещо, което може да направите е да играете на ПТР при всяка възможност и да сте част от статистиката, която Близърд взимат под внимание. Иначе нищо лошо няма да се обсъди нещо или да се пусне някоя закачка относно баланс (Psy знае ), но ако не виждате че това тук граничи с малоумността... П.П. Тук от доста време не съм видял някой да изкаже нещо от рода на "Играч Х направи нещо уникално, ето линк" и просто да се възхити на умението на някой от про-тата. Само рев. Или пък ако някой направи нещо такова, то се свежда до опростено описание от рода на 1а2а3а от съответния лагер. (изкл. Дядо) Не се и изненадвам, че сме 4 човека, които играем - като някой види какво става тук как ли няма да иска да се присъедини! Само се надявам вие тримата да не играете и Диабло 3, че и там да се почне кой итем е имба и кой скил не е Също много добре казано! ------------------------------------------------------------------- ще ви питам, как ще подържате темата. ?!?!?!? И какво означава да се ПОДДЪРЖА темата? Аз мога да се обзаложа, че ако външен човек чрез някакъв сърч попадне на нея и дойде да потърси някаква полезна информация и да научи нещо за СК 2, то след 2-3 минути четене на МОНОТОННО ПОВТАРЯЩИ СЕ ГЛУПОСТИ и безпредметни брътвежи ще напусне веднага и ще забрави за Булфорум. Това ви е на вас поддръжката от месеци насам - абсолютно безсмислено писане на едни и същи безсмислени, безполезни, не носещи никаква стойностна информация постове. Има един уред, който се нарича кречетало. Няколко души в тая тема действат идентично с него. Във връзка с това малкото полезна информация се размива в морето от спам и дефакто никому не може да свърши работа, освен на 3-4 човека, които са натренирани и са свикнали да отсяват ненужното. Това ако е поддръжка на тема задраве му кажи.... Това че стои най-отгоре в раздела не я прави поддържана! По тая логика "Какво ви минава през главата" а.к.а спам темата на Форума е най-поддържана в цялата му история... А къде господа радиоводещи отиде СТОЙНОСТТА на темата? Защото според мен пада главоломно в последно време... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Стойността удари дъното и копае... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 ?!?!?!? И какво означава да се ПОДДЪРЖА темата? Аз мога да се обзаложа, че ако външен човек чрез някакъв сърч попадне на нея и дойде да потърси някаква полезна информация и да научи нещо за СК 2, то след 2-3 минути четене на МОНОТОННО ПОВТАРЯЩИ СЕ ГЛУПОСТИ и безпредметни брътвежи ще напусне веднага и ще забрави за Булфорум. Това ви е на вас поддръжката от месеци насам - абсолютно безсмислено писане на едни и същи безсмислени, безполезни, не носещи никаква стойностна информация постове. Има един уред, който се нарича кречетало. Няколко души в тая тема действат идентично с него. Във връзка с това малкото полезна информация се размива в морето от спам и дефакто никому не може да свърши работа, освен на 3-4 човека, които са натренирани и са свикнали да отсяват ненужното. Това ако е поддръжка на тема задраве му кажи.... Това че стои най-отгоре в раздела не я прави поддържана! По тая логика "Какво ви минава през главата" а.к.а спам темата на Форума е най-поддържана в цялата му история... А къде господа радиоводещи отиде СТОЙНОСТТА на темата? Защото според мен пада главоломно в последно време... Това е форум и тук се обсъждат игри, стратегии, имба, каквото се сетиш. Сайтове за суха информация има 100 специализирани в нета и ако някой иска такава, не е това мястото. Все едно да ми кажеш, че ако влезеш в темата за Айфон ще намериш полезна информация. Ако някой нещо го интересува - пита и му се отговаря. За каква стойност ми говорите не мога да разбера? На вас ви бяга идеята за самата дума ФОРУМ. Самият факт, че темата поражда някаква дискусия, я прави стойностна. По нищо не се различава от масата теми в тоя, а и не само, форум. Стойността удари дъното и копае... А ти си една от причините за това, защото единството ти участие в нея са критики към участниците в нея и нищо полезно, че дори не е и темата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Темата отдавна е боклук. Много рядко се вижда нещо смислено. Колкото пъти съм решил да видя какво е написано, вместо директно да ударя бутона да я маркира като прочетена, че да не ми свети е било грешка в последно време. И точно постоянното мрънкане и циклене на едно и също като развалени плочи, ме накара от тема, която чета да е тема, която просто маркирам като прочетена без да отворя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Хайде сега всички се съберете в кръг, стиснете си ръцете, прегърнете се и се целунете по бузките. А така, добри деца! Като ще се държим все едно сме в детската градина, поне да довършим картинката с групова прегръдка, сополиви носове и някое и друго хлипане от по-нежните душици Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Не те чувам да хлипаш. А принадлежността ти към патологичните спамери е легендарна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Темата отдавна е боклук. Много рядко се вижда нещо смислено. Колкото пъти съм решил да видя какво е написано, вместо директно да ударя бутона да я маркира като прочетена, че да не ми свети е било грешка в последно време. И точно постоянното мрънкане и циклене на едно и също като развалени плочи, ме накара от тема, която чета да е тема, която просто маркирам като прочетена без да отворя. Миро, ти какво точно очакваш да намериш в темата за Старкрафт? Това не е РПГ, да се питаме как да бием еди-кой си бос, или как да отключим еди-кой си куст, или кой скил да сложим... Обсъждаме конкретни игри, дават се линкове към мачове, в последствие се обсъжда кой как е играл и защо е паднал. А нещо смислено много рядко се вижда, просто защото играта предлага такива неща много рядко. Пак те питам, какво очакваш да видиш, като отвориш темата? На мен лично темата за Диабло 2 (примерно) не ми е интересна и не участвам в нея, но не се опитвам да ви критикувам, че сте скучни и няма нищо смислено за мен, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Забелязват се 2 гледни точки: 1-та е когато хората мрънкат, че има прекалено много боклук и темата за тях е нечетаема. 2-та е когато хората се оплакват, че ако няма писано в достатъчно чест ритъм, то темата умира. Аз лично съм склонен да приема точка 2 за по-вярната. Раптор, никой не е толкова ненормален, че да чете 30 страници (примерно) синтезиран текст по дадена тема, когато може да влезне в темата и да си зададе въпроса. Това, че някой щял да влезне от някъде си и да почне да чете с цел да намери отговор на своя въпрос е просто мираж. Потребителите, особено на по-крехка възраст, отдавна нямат навика да четат! Просто пример, шефа ми дава книжле от 10 страници с примери за експлоатация на новия сървър на моите 3ма колеги, които са на 22-23 години. Никой от тях не доближава книжката, защото четенето е за дебилите и нубовете... много по-яко е да откриеш всичко сам. След 2 часа успяват да пуснат всичко. Когато той даде задачата на мен и още един колега на моята възраст... макар да не ни беше точно в специалността, то сървъра изгря след 30 минути. В този ред на мисли... ти искаш някой дошъл отвънка, който дори не е сигурен, че в темата има отговор на въпроса му, да почне да чете?!? Отделно, ако в темата не се пише често хора които участват от време на време биха спрели да го правят, виждайки, че в темата няма живот. Което рано или късно ще доведе до нейната истинска смърт. Сигурен съм, че във форума има повече играчи на УоУ спрямо СК2, но темата си е точно мъртва. Ако някой зададе въпрос в нея, то докато получи отговор... или ще си е решил проблема или ще е забравил, че е питал. Отделно... ако не се пишат такива глупости, то остават единствено и само разни патч ноутс, някой коментар покрай тях, тук таме някой турнир (бтв, тази информация я дават точно хората спорещи и ако не я дават те, то тя изобщо ще липсва) и глупости от типа на тези, които дрънка Дядо Мраз (но оффенс)... но никой не го интересува как в нубска игра се случило еди какво си. И аз завчера с 6 марина избих 4 спийднати бейнлинга, в 2вс2 на къстъм мап...но не съм тръгнал да се хваля, понеже съм наясно, че това е нещо частно, нелогично и без никаква ценност за другите участници в темата. Като цяло тема като тази е богатство за всеки форум, понеже му вдига рейтинга и дава възможност нов потребител да се закачи. Така например, най-четените и коментира теми в хардуербг.ком са нвидиа вс ати/амд и интел вс амд, които в по-голямата си част са пълни със спам. Модераторите там следят темата да е в баланс и наказват само абсолютно крайните изказвания, понеже са наясно, че ако има тясна специализация се намаляват четящите... от там интереса и възможността за просъществуването на съответен форум. Последните няколко абзаца са, за да разбереш какво имаше предвид, Рънър под поддръжка на форума. От друга страна е хубаво хората да се научат да четат и между редовете... в повечето спорове между споменатите хора се описват и игрите върху които спорят. Там ясно се виждат билдове и прочие, за които може да се мисли. Т.е. четящите трябва да могат и да искат да синтезират важното от не чак толкова важното. В защита на точка 1... мога да кажа, че в последно време бабата малко почна да играе прекалена контра и да слага на всеки си пост, че зерг е имба, което малко му разваля имиджа Друго си е когато описва ситуацията. Хубаво би било ако постовете не съдържат само това... бабчо бъди по-конкретен.. иначе знаеш аз пръв (дали не бях и единствен?) заложих за теб в титаничният сблъсък с Рънър PS: Ако толкова е притеснителен спама за хората, то би могло да се въведе система с тъмбс ъп / доун както има в повечето форуми, което ще намали броя но отговорите. Това разбира се ако потребителите се съгласяват негласно с писанията на някой друг в определен процент... достатъчен, че да ги откаже да си опишат своите мисли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Няма как да не се съглася с Бастен. Абслютно точно описва вижданията ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Няма как да не се съглася с Бастен. Абслютно точно описва вижданията ми. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Тази тема отдавна я преглеждам набързо, като пропускам 2/3 от поустовете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 А ако нямаше никакви постове, щеше ли да я преглеждаш? И какво предпочиташ, да има постове, които да преглеждаш отгоре-отгоре или въобще да я пропускаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Това е темата с най-ниско КПД, или по точно процент полезна информация. Вместо да има въпроси от типа на "как да спра даден билд", "как да се противопоставя на дадена комбинация от единици" - има само рев как даден билд е imba, как не може да се бие дадена комбинация... Че кой говори за билдове. Аз чат-пат споделям някаква стратегия била тя и нубска но гледам никой не друг не го прави. и глупости от типа на тези, които дрънка Дядо Мраз (но оффенс)... но никой не го интересува как в нубска игра се случило еди какво си. И аз завчера с 6 марина избих 4 спийднати бейнлинга, в 2вс2 на къстъм мап...но не съм тръгнал да се хваля, понеже съм наясно, че това е нещо частно, нелогично и без никаква ценност за другите участници в темата. Добре де, нубско или не - защо никой не обсъжда именно някакъв билд и да коментираме как се спира, какво е най-удачно да се прави. Тук само грандмастъри явно и всичко им е ясно до болка и няма нужда да "дрънкаме глупости". Вместо това дай да вадим статистики и да си ги нагласяме както ни е изгодно и да ревем през пост - това е имба, онова е мега-имба. Нам-си-коя-раса трябва да си сакат ако не можеш да биеш грандмастър от нам-си-коя-друга-раса. Иначе това че в темата има живот е хубаво наистина, само дето от 10 страници се повтаря едно и също.. ама какво разбирам аз - дрънкам си глупости и си спамя защото съм патологичен спамер-легенда Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 и глупости от типа на тези, които дрънка Дядо Мраз (но оффенс)... но никой не го интересува как в нубска игра се случило еди какво си. Понеже аз лично предпочитам да прочета един такъв пост(кат на дядо-то), точно за интересен момент в някоя игра(не държа е мойте марини утрепаха неговите - говоря за по-странните неща), отколкото 2 страници за това колко е по-по-най другата раса, трябва ли да почна да се считам за никой? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Ето де - за всеки има по нещо. На теб ти харесва това, на мен ми харесва друго. Само че ние сме по-активни, съответно четеш повече нашите неща. Какъв е проблема? Трябва всички да почнем да се събразяваме с двама човека, които не им харесва, какво пишем ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Ми то станахте като реклами вече - повтаряте едно и също на равни интервали и писва. Разнообразявайте репертоара малко от малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Няма лошо. Аз даже чета и вашите неща и има и интересна информация там (да не си помисли някой че съм "чукча писател"). Чат пат се обаждам, че се повтаряте (на 2рата страница разговор между радиоточки... и то трябва да отчета че на Runner мненията са доста по-смислени от другите 3 терански фена). При това обикновено се обаждам, като се изреже Баба че трябвало да си с 1 ръка, 1 око и паркинсон че да не биеш теран със зерг. Защото съм играл и доста със зерг и изобщо не е така. Ми то станахте като реклами вече - повтаряте едно и също на равни интервали и писва. Разнообразявайте репертоара малко от малко. +1 И съм сигурен че и Runner и Баба имат доста какво да кажат ако не са се хванали за гушите и да коментират колко имба е другата раса. Да знам, че на teamliquid на сайта има какви ли не тактики, знам и че там са най-големите светила и не ми е проблем английския, но някак предпочитам да обсъждам подобни неща тук. Освен това има значение нивото - това, на което е способен човек с APM 300 аз посмъртно не мога да го постигна. Освен това играя за кеф а не професионално, но има интересни тактики които могат да се приложат и са по-айляк (като за low-diamond) примерно, а не всеки може да се сети за тях. Турнирите и хората в тях са едно нещо, това което ние можем и правим е друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Ми то станахте като реклами вече - повтаряте едно и също на равни интервали и писва. Разнообразявайте репертоара малко от малко. Protoss Imba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Protoss Imba? Тамън това се чудех. Що никой не вика че протосите са имба? Или тях като ги биете няма проблеми с расата, ама като паднете от някой и той става автоматично имба? Явно имат нужда от бъфф, че да почнете и от тях да се оплаквате. Ама и зерг и теран едновременно, да видим тогава какво ще е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Протос е имба и това е известен ФАКТ и няма нужда да се споменава. Все пак протс е най-лесната раса и не ти трябва апм, можеш да играеш без да гледаш даже, само по звуците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Протос е имба и това е известен ФАКТ и няма нужда да се споменава... Напълно вярно, само посоката не е ясна. --- И на мен не ми харесвт даден тип постове, но не ми пречат въобще. Всъщност така и не разбирам как може да ти пречи нещо във форум, има си бутон с чиято помощ веднага и веднъж завинаги могат да бъдат отсяти тези които не ви/ми/ни харесват и точка. Освен ако критикарстването не е превърнато в хоби. --- Задава се ново гранд събитие, което ще хвърли нова светлина по темата с баланса. http://www.dreamhack.se/DHS11/programme/esport/starcraft-ii/valencia-invitational/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Нищо не пречи. Поне на мен. Аз като го споменах за първи път исках да намекна че от няколко страници насам се повтаря всичко и спора е повече от безплоден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Нищо не пречи. Поне на мен. Аз като го споменах за първи път исках да намекна че от няколко страници насам се повтаря всичко и спора е повече от безплоден. Е как безплоден ? Виж каква хубава дискусия роди, liquid спря да обижда /засега/, родиха се неочаквани коалиции, и др. подобни. Въобще милион пъти по-добре от... алтернативата. Императора himself, дори в код А не можа да се класира. Ц-ц-ц жалко. Опитвам се да разбера как може от най-голямата легенда в еспорта, да стане толкова слаб - и кой знае какво не се сещам. Две неща основно: 1)СК2 е някак по-малко фокусиран върху чисто техническата страна от СК1, дано да бъда правилно разбран, но при нужда мога да поясня; 2) по Неговото време, много по-бавно се разпространяваха новите идеи, билдове, стратегии и прочее, което съответно даваше огромно предимство пред по-големия екип или отбор, докато сега е въпрос на дни. Нищо де, поне като треньор и тийм лидер е явно от най-големите в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 http://www.twitch.tv/whitera Уайт Ра - Протосите са имба .. в музиката, която слушат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.