Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

И какво толкова чудно виждаш в това? Ти за спайнове, кралици и добре разположени спийдлинги не си ли чувал? Или ти си мислиш, че той е изсипал всичките 7 хелиона наведнъж направо при дроните. Спайновете, кралиците и кучетата през това време са били на кафе и не са забелязали атаката.

Сигурен съм, че е пробвал хелион харас, видял е, че оня е е окулил като за последно и е решил да пробва с баншита. Уви, гада е успял да нахендри и спорчета из базата. Виждайки че е 20 работника назад просто е решил, че няма смисъл да се мъчи. И ти ще попиташ защо. Елементарно, защото няма мап контрол, не може да спре експандването на зерга, което ще последва съвсем скоро и защото той от своя страна бъдейки толкова назад няма да може да защити успешно експото си.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

НЯМА СПОРЧЕТА! Ако имаше, мислиш, че щях да изпусна да ги спомена. Щеше да е удобно, да... А и играта е продължима само 8 минути!

Не се знае, това е ПТР - ФГ беше проджектайл, не можеше да хваща въздушни единици и т.н., тестват си хората и само драма създават. На мен не ми се вярва да стане (но леко се надявам де, макар че ми се вижда прекалено голяма тесла).

Иначе: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/483981/1/GotNoSkill/matches Дай боже всеки ден така. Миналите 2 дни едва взех 5 победи (ладър и къстъм общо) с над 25 загуби, направо щех да си режа вените от яд :д

http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/1213111662

Infestor’s Neural Parasite can no longer target Massive units.

Изглежда, че инфестора ще бъде порязан 2пъти в един пач.

Това ако го направят /да отнемат на зерга торовете и колосите... ?!?/, ще бъде наистина МАСИВЕН нърф на инфестора и на заерг като цяло. Което пък от своя страна ще означава, че баланс екипа на Близ вижда в зерга и специално в инфестора наистина масивно ОР.

НЯМА СПОРЧЕТА! Ако имаше, мислиш, че щях да изпусна да ги спомена. Щеше да е удобно, да... А и играта е продължима само 8 минути!

Рънъре, играта продължи 40 минути, ако говориш за предпоследната ми игра. Като дойдох с трите ми баншита, той имаше 4 куийна и два спор краулера. Не знам какво показва бнет. Освен това не съм куитнал, защото с хелионите още в началото му убих над 20-на дрона. През това време имах и експанд и пусках 3-ти. Опитах се да го пушна с баншита, обаче той беше предпочел да не пуска 3-ти експанд, а бързи муталиски, затова в момента, в който баншитата ми биеха по 4-те му кралици, се излюпиха мутки. Тъй като аз бях на 1 казарма, 1 фактори и 3 старпорта, неговият мута/линг харас направи мноооого демидж и оттам нататък играта беше изгубена. Повъртях се още 20-на минути, той беше свръх слаб, но аз направих мнооого грешки и затова, понеже бях потресен от броя на дроните му след скен, и затова загубих.

п.С ако погледнеш статистиките на играта, ще видиш, че и двамата сме направили по над 130 работника, той има 2000 ънспент ресурси (зерг, тъп е, какво да го правиш) и над 30 бутнати сгради. Това не става в 8 минутна игра.

Да си призная, не съм гледал статистиката, а само билд ордъра и се стъписах. Но продължителността ми я даде 8м. някъде. Както и да е, ако е така се извинявам!

За пача - ако нърфнат по тоя начин инфестора, наистина ще стане безполезен и това вече го признавам за мега нърф.

http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/1213111662

Infestor’s Neural Parasite can no longer target Massive units.

Изглежда, че инфестора ще бъде порязан 2пъти в един пач.

Ако го направят това май няма да може да паразитват колосите което МНОГО ще промени баланса според мен.

Както и да е, ако е така се извинявам!

Няма проблем, аз не съм Идра, въпреки, че губя играта, оставам, може пък нещо да стане...

Grandmaster top 5:

3 terrans, 1 zerg, 1 protoss. Първо и второ място - терани.

Top 20:

11 terrans, 3 zergs, 6 protosses

Зерга е яко имба, просто няма спиране!!!

Grandmaster top 5:

3 terrans, 1 zerg, 1 protoss. Първо и второ място - терани.

Top 20:

11 terrans, 3 zergs, 6 protosses

Зерга е яко имба, просто няма спиране!!!

http://i.imgur.com/jfIH2.png

Дейвид Ким идва с големия камшик. След няколко пача да играеш зерг ще изисква скил.

http://i.imgur.com/jfIH2.png

Дейвид Ким идва с големия камшик. След няколко пача да играеш зерг ще изисква скил.

А нещо да изкоментираш за хелионите? И времето за правене на казармите?

А тези цели 6 точки промяна във fungle-a на инфестора направо ще го сринат като юнит.

Единствено прихващането на massive targets като колоси и тор ще е сериозна разлика. Но и ти и Светлия ни надухте главата за анти-въздушното приложение на инфестора и комбинацията му с broodlord а в случая аз не виждам особена разлика

А нещо да изкоментираш за хелионите? И времето за правене на казармите?

А тези цели 6 точки промяна във fungle-a на инфестора направо ще го сринат като юнит.

Единствено прихващането на massive targets като колоси и тор ще е сериозна разлика. Но и ти и Светлия ни надухте главата за анти-въздушното приложение на инфестора и комбинацията му с broodlord а в случая аз не виждам особена разлика

Радио имба не си ли слушал. Обаче аз загрях, каква им е целта на тераните, един вид се получава "крадеца вика дръжте крадеца", защото ако не го правят, Близард отдавна да са ги нърфнали подобаващо...

... Но и ти и Светлия ни надухте главата за анти-въздушното приложение на инфестора и комбинацията му с broodlord а в случая аз не виждам особена разлика

... ?!? Верно ли ?

А ако малко помислиш ?

Радио имба не си ли слушал. Обаче аз загрях, каква им е целта на тераните, един вид се получава "крадеца вика дръжте крадеца", защото ако не го правят, Близард отдавна да са ги нърфнали подобаващо...

Ами то отговорите има ли дисбаланс в ТвЗ могат да ги дадат само от Близард, пък така като гледам като стане официален пача и се види какво ще бъде - отговор ще имаме. :)

Без да има нужда много да се убеждаваме.

Дори и нищо да не променят на инфестора в новия пач, самия факт в каква посока тестват нещата говори пределно ясно сам за себе си. Орязан в толкова много посоки /включително и в антитеранеър -а, което Дядо Мраз не вижда/... явно нещо и тях /Близард/ ги притеснява - не само тераните.

Говори си каквото си искаш, аз се разцепвам, като ви виждам притеснението. На мен промените си ми харесват, особено ГИГАНТСКИЯ нърф на инфестора.

... ?!? Верно ли ?

А ако малко помислиш ?

Помислих и не виждам ГИГАНТСКА разлика. 1 юнит, 15% разлика в damage-a (за anti-air).

Разликата е в паразита, но досега от него не съм чул някой тук да е ревал. Скъсахте се да мрънкате че фънгъла правел викингите смешни.

Та ако можеш обясни ми подробно и математически, как това ще повлияе РАДИКАЛНО на баланса? Примерно 1 фънгъл вместо да трепе от раз някоя единица ще му трябват 2. Хайде кажи ми как тези 15% променят всичко?

Защото има ЛЕК нърф на фънгъла но пък слоновете ще излизат по-бързо.

Добре, виж колко health има викинга. Близард точно са изчислили в нърфа викинга да не пада от 3 фънгъла, а от 4 - което си е HUGE.

Точно пък от теб не очаквах да не можеш да го сметнеш.

Пък ако се замислиш колко облекчават лекуването на маринките с тези 6 демидж по-малко, дори и това е доста сериозно. Щото фънгъла не е върху една маринка ?!?

П.П. И гледам доста НЕ мои думи ми приписваш ! Никъде не съм казал, че промения ВСИЧКО, или че променя РАДИКАЛНО баланса.

Виждам, че пишеш без много да се замисляш, и някак далеч от нещата. Ако е само на приказка да се намираме е излишно.

...

Човек, ти даже не знаеше, че викинга е арморд единица... и беше правил други сметки. :)

Виждам, че идеята е да се намираме на приказка, затова и много досега не съм ти се връзвал - да не кажа изобщо. Чудя се на себе си защо сега го направих ?

И специално дали нещо е HUGE, не мислиш ли, че е доста относително и много зависи от нивото на игра. Щото в голд/платина, може даже и да няма разлика, в даймънд да има лека, в мастър да е сериозна, но в грандмастър да е много над HUGE !

... защото на фънгъла основното е че ги обездвижва за да могат хубаво зерглингите да ги нагризат.

На фънгъла ОСНОВНОТО е да обездвижва маринките /очевидно е с кои единици ги бъркаш и от коя раса, ама тук става дума за ТвЗ/ ?!? Ако това наистина го мислиш обаче... просто няма какво да си кажем.

Добре, виж колко health има викинга. Близард точно са изчислили в нърфа викинга да не пада от 3 фънгъла, а от 4 - което си е HUGE.

Точно пък от теб не очаквах да не можеш да го сметнеш.

---

Пък ако се замислиш колко облекчават лекуването на маринките с тези 6 демидж по-малко, дори и това е доста сериозно. Щото фънгъла не е върху една маринка ?!?

Разликата между 1 и 2 e huge. Между 2 и 3 е голяма, между 3 и 4 я има но не е нищо кой знае какво.

Лекуването на маринките как ще промени "еднократното чудо"? Вместо от 2 фънгъла без брудлинги ще падат от 2+няколко брудлинга въпреки медиваците отгоре или 1 фънгъл + малко брудлинги + малко зерглинги както и досега си ставаше защото на фънгъла основното е че ги обездвижва за да могат хубаво зерглингите да ги нагризат.

Хаха... а ако не умрат от 2 фънгъла и няколко брудлинга ще умрат от старост :D На дядо ти логиката е такава, че в крайна сметка всичко умира :) Как не го разбра бре Светлия?

Хаха... а ако не умрат от 2 фънгъла и няколко брудлинга ще умрат от старост :D На дядо ти логиката е такава, че в крайна сметка всичко умира :) Как не го разбра бре Светлия?

Верно ли 6 единици смяташ че са решаващи в случая?

И верно ли за марини срещу брудлордове говорим??? Защото това казваха и Светлия и Баба че е еднократно чудо и е мега имба. И цялото това чудо се променя от 6 единици damage на инфестора? Я обясни кое точно не мога да схвана в случая?

Дядо, моля ти се, не спори с радио имба, защото просто няма смисъл. Фактите и СТАТИСТИКИТЕ показват реалното положение в момента и всички, освен рабира се радиото, го виждат. Това, че безочливиете и нагли терани викат "дръжте крадеца" нищо не променя и рано или късно хората, от които зависи ще го проумеят...

А мина ми... просто одеве бях в настроение да прегриза някому гърлото и ми се стори добра идея да поспоря леко че да не стане зян жена ми примерно...

А мина ми... просто одеве бях в настроение да прегриза някому гърлото и ми се стори добра идея да поспоря леко че да не стане зян жена ми примерно...

A зергът продължава да е имба имба имба имба.

Точно викам да пусна стрийм на турнирче, и пуснах Gunrun... Гранд Финал... естествено ЗвЗ !

Кастъра току що каза: zerg's quite strong - на четвърт финалната фаза са били 6 /ШЕСТ/ зерга ! Хах...

Турнира не знам кой е, но в момента почна финала Nerchio:roof /пак нов непобедим от терани зерг/. Рънър, Рънър ! :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...