Runner Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Ти изобщо играеш ли я тая игра или си фанатизиран привърженик на бабата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Добре ти гледа ли мача ? И ако си, кажи ми, че Mvp не игра като машина, без да допуска грешки и с безкрайно търпение. В последната игра, Джулай ако не беше станал нетърпелив, можеше спокойно да спечели. А при 2:2, като последните 2 игри си ги взел ти /Джулай/ и моментума е твой... нещата доста щяха да загрубеят за Мвп. Гледах го, да. Но явно ти не си го гледал, защото МВП би Джулай 3:1. Първата игра няма какво да я коментирам - 2 ракс срещу 14 хетч. Не случайно Близрад нърфят баракаите, то дори да тръгнеш 14 пуул, терана пак има шанс да те бие. Втората игра беше интересната. Терана тотално доминира през цялата игра, като не остави на зерга абсолютно никакъв шанс, дори с вашите така наречени чудеса. 15 гоуста на няколко пъти буквално изринаха армията на зерга съствавена от ултралиски и брудлорди... Третата игра - чийз от страна на зерга, който можеше спокойно да не мине, ако Мвп беше помисли, че Джулай може да го пробва. Да правиш банелинг бъст на теран си чист късмет и при повечето случаи не минава. Четвъртата игра отново тотална доминация на терана. Дори след проваления хелион пуш, ако зерга не беше си хвърлил по тоя начин армията срещу терана, пак нямаше да има шанс. Ей тук, бабата може да види хелион/тор пуша, за който ми се смееше, когато му казах, че има такъв и да види, колко безпомощен е зерга срещу него. С тия муталиски и банелинги, терана само щеше да се усмихне на зерга преди да го стъпче... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 ... От предубеденост, даже не четеш вече кой какво казва. Говоря за последната /четвърта поред/ игра, Джулай води във всичко: бази, съплай около 20, крийпа е до средата и повече, перфектна защита от невидимите баншита на Мвп, дефакто във всичко е напред /ИДЕАЛНАТА позиция за зерг/, но какво прави той в 8-та минута... виж сам и ще разбереш какво имам предвид като казвам: "ако не беше станал нетърпелив, можеше спокойно да спечели" Та ако не беше си подарил всички предимства с безумната атака в 8-та минута, заради която Тейстоузиса се чудеха какво всъщност прави Джулай и що за глупости върши в толкова важен момент, можеше спокойно да вземе играта и тогава щеше да стане 2:2, и при: "последните 2 игри си ги взел ти /Джулай/ и моментума е твой... нещата доста щяха да загрубеят за Мвп". А за 2-рата игра за която толкова... наблягаш. Какво ли щеше да стане, ако Джулай беше поизвадил и някой и друг инфестор да менте фънгъли на компактната групичка гоустове ?!? Ако беше..., но може би зерг не са свикнали да се напъват прекалено, за да бият един теран. Та дори след като на няколко пъти му спряха една и съща композиция, Джулай нищо не промени, а имаше куп възможности пред него: инфестори, или пък да сучине на милион роучове и зерглинг/бейнлинг, или пък да миксира по различен начин армията си, или не знам още какво. П.П. Сега набързо прегледах 4-тия сет. Артозис да каже това беше "pretty terrible attack"... сам си направи извода що за атака беше. И след подобна безсмислица, с почти 0 загуби за Мвп какво очакваш подобен, почти безгрешен играч да направи ?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 От предубеденост, даже не четеш вече кой какво казва. Говоря за последната /четвърта поред/ игра, Джулай води във всичко: бази, съплай около 20, крийпа е до средата и повече, перфектна защита от невидимите баншита на Мвп, дефакто във всичко е напред /ИДЕАЛНАТА позиция за зерг/, но какво прави той в 8-та минута... виж сам и ще разбереш какво имам предвид като казвам: "ако не беше станал нетърпелив, можеше спокойно да спечели" Та ако не беше си подарил всички предимства с безумната атака в 8-та минута, заради която Тейстоузиса се чудеха какво всъщност прави Джулай и що за глупости върши в толкова важен момент, можеше спокойно да вземе играта и тогава щеше да стане 2:2, и при: "последните 2 игри си ги взел ти /Джулай/ и моментума е твой... нещата доста щяха да загрубеят за Мвп". А за 2-рата игра за която толкова... наблягаш. Какво ли щеше да стане, ако Джулай беше поизвадил и някой и друг инфестор да менте фънгъли на компактната групичка гоустове ?!? Ако беше..., но може би зерг не са свикнали да се напъват прекалено, за да бият един теран. Та дори след като на няколко пъти му спряха една и съща композиция, Джулай нищо не промени, а имаше куп възможности пред него: инфестори, или пък да сучине на милион роучове и зерглинг/бейнлинг, или пък да миксира по различен начин армията си, или не знам още какво. П.П. Сега набързо прегледах 4-тия сет. Артозис да каже това беше "pretty terrible attack"... сам си направи извода що за атака беше. И след подобна безсмислица, с почти 0 загуби за Мвп какво очакваш подобен, почти безгрешен играч да направи ?!? Последната игра беше на терана, без значение до кога щеше да чака. С мута/банелинг няма никакъв шанс срещу тор/хелион. Както беше почти макснат, ако терана му беше влезнал, докато успее да изкара новите единици щеше да му падне експанда, а след това просто няма смисъл. Точно и това му беше мисълта - да освободи малко съплай, за да изкара хлебарки срещу торовете. Много добре знаеше, че с банелинги да се налее на торовете, щеше да е още по-безмилесно, от колкото да пробва да направи някакъв демидж на икономиката. А за втората игра - ако не забеляза, в последните няколко битки имаше инфестори, които не успяха да направят нищо, а накрая дори му бяха ЕМП-нати... Така че, моля ти се. Нагледахме се вече на еднократни чудеса, които вече за нищо не стават, защото дойде времето за което ви говорих преди време, когато терана ще успява да го спира без затруднение, а това беше единственото, на което зерг можеше да се надява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Последната игра беше на терана, без значение до кога щеше да чака. С мута/банелинг няма никакъв шанс срещу тор/хелион. Както беше почти макснат, ако терана му беше влезнал, докато успее да изкара новите единици щеше да му падне експанда, а след това просто няма смисъл. Точно и това му беше мисълта - да освободи малко съплай, за да изкара хлебарки срещу торовете. Много добре знаеше, че с банелинги да се налее на торовете, щеше да е още по-безмилесно, от колкото да пробва да направи някакъв демидж на икономиката. А за втората игра - ако не забеляза, в последните няколко битки имаше инфестори, които не успяха да направят нищо, а накрая дори му бяха ЕМП-нати... Така че, моля ти се. Нагледахме се вече на еднократни чудеса, които вече за нищо не стават, защото дойде времето за което ви говорих преди време, когато терана ще успява да го спира без затруднение, а това беше единственото, на което зерг можеше да се надява. Човек ти за коя игра говориш ? Как така: "Както беше почти макснат" ?!? Когато започна атаката беше на 107 съплай... Играта беше ИЗЦЯЛО в негова полза, само трябваше да има малко от търпението на Мвп, за да я вземе. Във втората игра инфесторите се появиха тогава когато вече нямаше знаение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Както и да е, изморих се да споря с вас. Хем говорите, че със зерг се взимат игрите елементарно, пък хем такива като Джулай, на който му казват The God Of War, не могат игра да си хванат от теран... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Ей тук, бабата може да види хелион/тор пуша, за който ми се смееше, когато му казах, че има такъв и да види, колко безпомощен е зерга срещу него. QQ MOAR Roach ??? Where?? MVP > July July = SHEC(Semi-High Eco Cheese) MVP = Superman Superman > Semi-High Eco Cheese Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Terran > Superman > Semi-High Eco Cheese Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Terran > Superman > Semi-High Eco Cheese Be a Zerg, win with no skill lose only once to a better player and cry. QQ MOAR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Хахахаха, по някой път имам чувството, че споря с 12 годишни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Това с минимапирането го пробвах и е безполезно. Трябва да посочиш точно върху ghost-а на минимапа , иначе дрънчи за инвалид таргет. Само че реалните карти са доста по-големи от тази на демо видеото и е практически невъзможно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Рънъре, защо очакваш зерглини + мута да победят хелиони + Тор? Аз очаквам ли хелиони да победят хлебарки? Въпреки всичко, предполагам, че това е нагласата на всички зерги: да си правят тъпите зерглинг+мута и да побецдават срещу всяка възможна комбинация на теран. Какво щеше да стане ако джулай беше на роуч дроп? Ох, какво ли говоря, дори малко дете може да види, че зерг е имба. Затова е и огромният нърф на инфесторите и огромният бъф на рейвъните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Аз като казвам, че не чуваш нищо друго, освен собствения си глас, после кажи, че не е вярно... Казах, че няма как да бие тор/хелион с мута/бейн и затова искаше да освободи съплай за хлебарките, като прати банелингите да ударят сцв-тата. Проблема е, че не успя да направи нищо с тях, в противен случай можеше и да има някакъв шанс. Но ако трябваше да чака терана да му влезе, според мен е още по-лош вариант, защото с тая армия, която МВП имаше, буквално щеше да го смаже и след това зерга нямаше да има време да изкара нова армия. И стига с тоя "огромен" нърф на инфесторите, защото ми е много смешно. Фънгъла ще върши абсолютно същата работа, както и до сега, с тая разлика, че няма се ползва толкова често, поради огромния бъф на ултралиските, които ще се правят с 30% по-бързо и масата зерги ще се преориентират натам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Ние хубаво си говорим за теран и за зерг, обаче... Гледах всичките 15 сета от up&down вчера. Там където е МС и направо онемях като гледах какво става. После позагледах върховете на последните големи турнири и забелязах там само терани и зерги. Нещо става с тосс -а и то е очевидно. Че е в сериозна криза или спад е ясно, въпросът е дали защото тосс-а стигна някаква тапа или просто няма кой да вади нови успешни стратегии ? Или пък е нещо друго ? Говоря единствено за The Elite of the Elite ! http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=263611 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Айде сега. HuK като спечели Dreamhack не се ли брои? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Айде сега. HuK като спечели Dreamhack не се ли брои? Абе брои се то, ама някак ми се губят протосите. В Европа почти тотално доминират зерг, в Корея теран и зерг, а къде доминират тосс нещо не виждам. Пък и след като гледах МС колко безпомощен е и срещу теран и срещу зерг, не знам. Оня ден гледах и Калин на някакъв финал, игра с някакъв съвсем неизвестен теран, а Калин с тосс - беше просто смешно. Я се замисли за зерг и теран - веднага ще се сетиш за няколко които здраво доминират турнирите, а я сега за тосс... --- В момента си дърпам up&down group C. Има два протоса, два терана и един зерг - да видим ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Абе брои се то, ама някак ми се губят протосите. В Европа почти тотално доминират зерг, в Корея теран и зерг, а къде доминират тосс нещо не виждам. Точно сега не трябваше да го казваш това, при положение, че Мана и Соке са на първо място в Европа по всички турнири. Всички ИЕМ квалификации, всички GO4SC2, всеки финал/полуфинал Mana vs Socke... Димага ако бие единия, пада от другия... Нанива като играеше, взимаше всеки гурнир,. Тераните ни са просто плачевни, с изкючение на Хепи, зергите са повече от добре и достатъчно (Нърчио, Димага, Стефано, баба ми, дядо ми). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Точно сега не трябваше да го казваш това, при положение, че Мана и Соке са на първо място в Европа по всички турнири. Всички ИЕМ квалификации, всички GO4SC2, всеки финал/полуфинал Mana vs Socke... Димага ако бие единия, пада от другия... Нанива като играеше, взимаше всеки гурнир,. Тераните ни са просто плачевни, с изкючение на Хепи, зергите са повече от добре и достатъчно (Нърчио, Димага, Стефано, баба ми, дядо ми). Може и така да е. Кой знае какви наблюдения нямам над евро турнирите, но 3-4 топ зерга и терана изброявам веднага, пък за протоси от тяхното ниво не се сещам много. Само за Корея говоря в случая. Протос на нивото на Nestea, или на Мвп, или на Бомбър, или дори на Losira, Coca и т.н. не се сещам. Между другото няма такъв СЪРВАЙВЪР като Маринката. Започна квалификациите в горната група с 0:2... / up&down group C / MC e на нивото на тия, които си изборил. Дори Huk можеш да го сложиш малко след тях, а преди него Ninawa. БЕШЕ ! Това е правилното време, в момента със сигурност не е. Виж вчерашната група: Group B IMLosirA [Z] 5:2 oGsMC [P] 1:4 ZeNEXKyrix [Z] 0:4 CheckPrime.WE [Z] 4:4 NSHoSeo_jjakji [T] 5:2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 MC e на нивото на тия, които си изборил. Дори Huk можеш да го сложиш малко след тях, а преди него Ninawa. Бабо, сега ти гледам хисторито и забелязвам, че преди час си играл срещу зерг, от който си паднал. Той през цялата игра е направил 2 кралици и 16 зерглинга и 3 спайна, а ти 2 марина, 7 хелиона и 3! Баншита!!! Можеш ли да ми обясниш, КАК ПО ДЯВОЛИТЕ СИ ИЗГУБИЛ ТАЯ ИГРА?!?! Моля те, моля те, кажи ми! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 MC e на нивото на тия, които си изборил. Дори Huk можеш да го сложиш малко след тях, а преди него Ninawa. Бабо, сега ти гледам хисторито и забелязвам, че преди час си играл срещу зерг, от който си паднал. Той през цялата игра е направил 2 кралици и 16 зерглинга и 3 спайна, а ти 2 марина, 7 хелиона и 3! Баншита!!! Можеш ли да ми обясниш, КАК ПО ДЯВОЛИТЕ СИ ИЗГУБИЛ ТАЯ ИГРА?!?! Моля те, моля те, кажи ми! Drones Може и така да е. Кой знае какви наблюдения нямам над евро турнирите, но 3-4 топ зерга и терана изброявам веднага, пък за протоси от тяхното ниво не се сещам много. Само за Корея говоря в случая. Протос на нивото на Nestea, или на Мвп, или на Бомбър, или дори на Losira, Coca и т.н. не се сещам. Между другото няма такъв СЪРВАЙВЪР като Маринката. Започна квалификациите в горната група с 0:2... / up&down group C / БЕШЕ ! Това е правилното време, в момента със сигурност не е. Виж вчерашната група: Group B IMLosirA [Z] 5:2 oGsMC [P] 1:4 ZeNEXKyrix [Z] 0:4 CheckPrime.WE [Z] 4:4 NSHoSeo_jjakji [T] 5:2 Group A - Zerg dominates all. Group B - Two zergs dominate all. Zerg is not OP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Drones Сега разбирам, на какво се дължат загубите ти от зерг - като видиш, че зерга почва да дърпа откъм дрони и лефтваш... Майко, мила! Не, Бабо, преставам да споря с теб. Днес разбрах, колко ти тежи мнението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Абе що не си влезнем в акаунтите и не цъкнем на Grandmaster? Аз ли нещо недовиждам или първите 7-8 позиции са САМО терани? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Абе що не си влезнем в акаунтите и не цъкнем на Grandmaster? Аз ли нещо недовиждам или първите 7-8 позиции са САМО терани? Няма такова нещо! Така ти се привижда, щото си предозирал с кисело кафе, а и не си си лягал. И най-големите лаици знаят, зерга е имба и поради тази причина това което ти се привижда няма начин да е истина! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Абе що не си влезнем в акаунтите и не цъкнем на Grandmaster? Аз ли нещо недовиждам или първите 7-8 позиции са САМО терани? То и аз виждам същото, ама сигурно грешим, щото теран са най-слабата раса и няма как да е така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Ти само виж, какво съм писал по-горе. Бабата е изгубил игра срещу 16 зерглинга, при положение, че е правил само хелиони и баншита. Просто нямам думи!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.