Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Аре бе. Как така е друга работа? Нали сакат зерг с паркинсон можеше да бие произволен теран??? Аман от тия имба глупости. Не е идеално балансирано ама чак пък толкова колкото го изкарвате е смешно чак. И Светлия и Баба преувеличавате и то яко.

А преиначаването на имената ми напомня на лайнукс vs уинбоз. Не знам за вас, но на мен и 2та спора водени в този стил са ми дошли до гуша.

И имам чувството, че каквото и да се случи няма да си промените мненията. И инфестора може да са го нърфнали, но бъфиха ултралиска. Чудно ми е какво ще коментирате по въпроса (освен че зергското лоби в близард е много силно и тем подобни глупости). Що ли изобщо питам като знам че няма да ме отразите даже ами ще си продължите като латерни да си пишете каквото си знаете...

Добре де, а защо не играхте ти теран той зерг и да видим как той ще направи 100 грешки а ти перфектно и пак той да бие?

А зергите не пискат, че теран и протос са ОП? Не пискат? Те пискат най-много, расата им е най ОП. Колкото до скил, и Пума, и Бомбър са по-добри от Кока и от ДРГ, обаче расата решава нещата.

Колкото до аз срещу Рънър, мисля, че за Даймънд теран е нормално да прави повече грешки от Мастрърс зерг, така че това нищо няма да покаже.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

...Като силен зерг който реално можеше да свърши нещо на тоя турнир ми се видя единствено и само играча на слеърс... които са известни със силни терани. Евала на момчето...

Баси, сега виждам, че Кока -та наистина е от Слеърс, не мога да повярвам. Но наистина се радвам за него, играе с мисъл. Както и надигра ДРГ.

С такъв играч дано Боксъра да почне да взима по 1-2 победи поне срещу зерг по турнирите.

Добре де, а защо не играхте ти теран той зерг и да видим как той ще направи 100 грешки а ти перфектно и пак той да бие?

Дядо това е много рисковано, защото всеки от двамата лесно може да "падне", за да потвърди тезата си. Единствения вариант в който е сигурно, че ще направят всичко по силите си, за да бият е с разменени раси. А резултата е повече от показателен - не виждам как въобще някой може нещо да каже ?!?

А относно преувеличаването, да признавам си, че го правя. То си е съвсем стандартна техника, за да обърнеш внимание върху нещо. Ползва се от античността, до ден днешен. Нищо лошо не виждам.

По-важното е, че всичко което говорихме за еднократното чудо, Близард си го потвърдиха.

---

Сега гледам Бомбър и Кока, и мога да кажа само едно:

Bomber е извънземен ! Мога да се обзаложа, че даже не е от нашата галатика, щото ако това е начина да биеш зерг... по-добре да смениш расата или играта.

Bomber е извънземен ! Мога да се обзаложа, че даже не е от нашата галатика, щото ако това е начина да биеш зерг... по-добре да смениш расата или играта.

И при все това, на 5-тата минута- зерг пуска 3-ти експанд, има 40 работника, 15 !!!!! се правят, а бомбър е с 25 работника, 2 мулета и 1 хелион. Наистина трябва да си извънземен, за да не видиш колко ГРОЗНО небалансирано е това.

ИЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙТ ШИИИТ Ю ФАКИН ЗЪРГЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗз. НУУБ ЗЪРГЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ. НУУБЗ.

Бабата, мъничко прекаляваш в изливането на емоциите си. Няма лошо човек да е емоционален, но ти определено се престараваш. Смятам скоро да започна да репортвам постовете ти, казвам ти го, щото по принцип правиш впечатление на умен и добре запознат с играта човек.

––––––––––

Ред:

Някой може ли да ми даде риплеите между Рънър и Бабата?

Аз, ама той Рънър ги даде - има линк в темата. Ако ги няма вече като файл, кажи да ти ги пратя.

Бабата, мъничко прекаляваш в изливането на емоциите си. Няма лошо човек да е емоционален, но ти определено се престараваш...

Чисто в полза на дискусията съм съгласен с Антарес тук. Така даваш повод да се гледа процедурно на изказванията ти, вместо по същество. :)

---

А аз сега се загледах в пача, и виждам, че са намалили и нормалния демидж на фънгъла... :) Какво да говорим повече, стана ясно всичко.

Очевидно нормален теран, разбирай тези извън великолепната тройка, среща НЕпреодолими трудности в справянето с Чудото. И тук нямам предвид случаите в които, зерга отдавна е паднал, но отчаяно се мъчи да се докопа до 2-3 лорда, та да обърне играта. Което само по себе си също говори ясно за това колко дебалансирано е Чудото.

Всъщност дискусията около това дебалансирано ли е Чудото май приключи. Въпросът сега е достатъчни ли са взетите мерки.

Току що гледах първата игра на ДРГ и Бомбър от вчера... еми такова нещо не бях виждал - Бомбър просто го изнасили в огромна МАКРО игра /поне 4-5 пъти го дразни с масс мюлс дроп на бойното поле/.

Артозиса спомена нещо от сорта, че това е моуст епик ТвЗ което е каствал до сега.

Ако някой я е пропуснал, има много да види. Единственото лошо е, че е неповтаряемо. Бомбъра е absolutely insane, както 100-на пъти повториха Артозис и Тейстлесс.

линк: http://pro.majorleaguegaming.com/live/sc2_red - някъде около 2:50:00 е първата игра.

След втората игра Артосис категорично заяви, че това е най-доброто ТвЗ което е виждал до момента в СК2. ЕВЪР ! :)

Играйте за кеф момчета. Току-що направих 2 игри - едната ми се падна някакъв тотален малоумник. Следващата обаче безумно ядосан с още някакъв тип такава игра направихме че целия треперя още, пулса ми е над 150 сигурно все едно съм се скъсал да тичам по пътечката, но ги смазахме просто. А бяха определено по-добри от нас, но не им издържаха нервите нещо и точно след една битка с правилно пльоснати FF, добро микро на void-овете от моя страна и навременна намеса на моя човек изотзад те просто си излезаха без да сме им влизали в базите. Голям кеф :)

Някой може ли да ми даде линк на риплеите между ДРГ и Бомбър ?

http://tv.majorleaguegaming.com/playlists/20-mlg-raleigh-starcraft-2-vod-part-2?page=5

Би трябвало да се ориентираш оттук.

Всъщност са качили всички VOD от MLG, a има уникални игри.

http://www.majorleaguegaming.com/news/watch-all-vod-from-mlg-raleigh/

Това са двете части на видеото от турнира.

---

И забелязах някакво особено отношение на Бомбър към ДРГ. Който и друг да би в турнира, нямаше такива постоянни обиди, а с Кока даже се поздравиха съвсем приятелски.

Тази първата игра с ДРГ през цялото време имаше manner мулета, сканове и каквото можеше друго. Или го усеща, че може да го депресира по някакъв такъв начин, или просто хич не го харесва.

Понеже аз съм нуб с пртос (1-во място мастърс), не знаех за минимап таргетинг. Днес по случайност чух за това чудо. Някой знае ли за други подобни трикчета?

Понеже аз съм нуб с пртос (1-во място мастърс), не знаех за минимап таргетинг. Днес по случайност чух за това чудо. Някой знае ли за други подобни трикчета?

Кажи малко повече за този минимал таргетинг. Нито съм го чувал, нито в Гугъл намирам нещо.

Кажи малко повече за този минимал таргетинг. Нито съм го чувал, нито в Гугъл намирам нещо.

http://blizzforums.com/showthread.php?30402-High-Templar-Feedback-auto-targeting-on-minimap!

Има си и недостатъци, но в някой ситуации е просто СУПЕР яко.

До колкото разбрах... хващаш си темпларите цъкаш фийдбак, после армията на противника която виждаш (примерно благодарение на обс) и цъкаш фийдбака на МИНИМАПА... автоматично темпларите почват да фидбакват единици които ИМАТ енергия като гоустове, БК, медиваци.

пс: не съм го тествал и може и да не съм го схванал от клипа... така че е възможно и да не съм прав.

Току що изгледах полуфиналите на ГСЛ Август. И двата бяха много добри, дори за мое учудване ТОП вс Оптимус ми хареса наистина много.

А Mvp е наистина flawless !

Едната игра /май втората/ до 6-7 -ма минута на играта, и въпреки че беше правил пуш и дропове къде ли не, нямаше загубени единици, ако изключим разузнавателното сцв и може би един марин... Това първи той го усвои, натиска, дропи, харасва - точно колкото да нанесе леки щети /основно да накара зерга да понамали дронинга/, и после се изтегля - без загуби. И след малко нов подобен ход... сигурно е много изтощително да играеш срещу подобен противник.

А ТОП и Оптимус, бяха пример за това какво става като се срещнат малко по-добро макро, срещу много по-добро микро !

А относно минимаП таргетинга, си мисля, че това е огромно предимство откъм микроването. Особено за тосс. Защото вероятно и с гоустове ще може да се направи подобно нещо, имам предвид снайпа, но едва ли има някакви приоритети при избирането на това по коя единица да снайпва. Което и го обезсмисля до голяма степен, щото да снайпва зерглинг примерно, е крайно нежелателно. Виж ако има приоритети по старшинство подредени, би било много много добре.

Защо си го сложил тоя спойлър? Да не би някой да е учуден от развоя на събитията? И после ми говорете, как терана спечелил с изключителната си игра, като превъзхождал с няколко класи иначе равностойния противник... :D

Защо си го сложил тоя спойлър? Да не би някой да е учуден от развоя на събитията? И после ми говорете, как терана спечелил с изключителната си игра, като превъзхождал с няколко класи иначе равностойния противник... :D

:) Добре ти гледа ли мача ?

И ако си, кажи ми, че Mvp не игра като машина, без да допуска грешки и с безкрайно търпение. В последната игра, Джулай ако не беше станал нетърпелив, можеше спокойно да спечели.

А при 2:2, като последните 2 игри си ги взел ти /Джулай/ и моментума е твой... нещата доста щяха да загрубеят за Мвп.

Финала на GSL-а даже няма да е интересен. МВП ще отнесе тоя случайник ТОП. А относно МВП>Юли - не може да очакваш посредствен зерг да победи добър теран, дори и с мегаимбата, която е зерг в момента.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...