Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Добре, що не смените расата? Единия почва теран, другия зерг и ще се види, дали ще има обрат или загубите ще продължат.

Т'ва нищо няма да докаже. И двамата сме в мастърс, и двамата ще губим страшно много. Мороу, когато суичваше от Т на З, падна от 1800 точки на 1200.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Играйте 1 месец с другата раса само и сте готови. Или се съберете и пуцайте яко къстъм игри да се тренирате и споделяте кой от какво умира и кога и т.н. - стига само рев, дайте нещо продуктивно да излезе от цялата работа.

Добре, що не смените расата? Единия почва теран, другия зерг и ще се види, дали ще има обрат или загубите ще продължат.

Ако щеш вярвай, вчера за първи път почнах да си го мисля... Обаче като цяло терана не ми допада. Играя зерг от както излезе Старкрафт и самата идея не звучи както трябва... А и докато науча как се играе с теран, ще изкарат някой пач и нещата ще се оправят. Само се надявам, че ще е скоро, защото почна ли веднъж да се самонавивам...

ДА, ДА, ДА - първата победа над терана от...и аз не знам от кога... Как - тъпака толкова беше самоуверен, че чак не беше сложил тюрети на минералите си и му избих сцв-тата с муталиските, след което му спрях пуша, защото си мислише, че линг/бейн се спира без да си разпънеш танковете. Представятели си, колко нагли са станали тераните?!

Ако щеш вярвай, вчера за първи път почнах да си го мисля... Обаче като цяло терана не ми допада. Играя зерг от както излезе Старкрафт и самата идея не звучи както трябва... А и докато науча как се играе с теран, ще изкарат някой пач и нещата ще се оправят. Само се надявам, че ще е скоро, защото почна ли веднъж да се самонавивам...

ДА, ДА, ДА - първата победа над терана от...и аз не знам от кога... Как - тъпака толкова беше самоуверен, че чак не беше сложил тюрети на минералите си и му избих сцв-тата с муталиските, след което му спрях пуша, защото си мислише, че линг/бейн се спира без да си разпънеш танковете. Представятели си, колко нагли са станали тераните?!

:)

Много ще ти е трудно, предполагам. Гледам сега Зоке срещу Дай Стар. Дай Стар има 20 лимит отгоре, 3 бази и всичко. Вкара 5 емп-та, пропусна 1 хай темплар, той направи буря, играта свърши. Същото и със зерг, сплитваш перфектно, той вкарва един хубав фънгъл, играта свърши. Нещастници, тъпи зерги смотани. Като не биете, грешката е във вас.

Пълни глупости. Нито един единствен фънгъл нито един единствен сторм не може да бутне теранска армия. Може леееко да обърне битката особено ако малоумника отсреща има ЕДИНСТВЕНО марини които сторма ги смазва. Ако има някой и друг мародер положението не е ЧАК толкова трагично. Пък и от сторма може да се бяга така че да не размаже марините нацяло. Изобщо не е толкова проблем един единствен сторм. Виж 3-4-5 да + feedback на медиваците - това определено обръща битката. Но 1 сторм както го описа може да погъделичка терана. Освен ако не те атакува с армия която може да спреш и с проби..

Добре, кажете ми вие като сте двамата мастъри и двамата имате проблеми с/у съответната раса на другия - защо не се аднете и не си направите спаринг всеки ден по 2-3 часа, трениране на билдове и тактики? Единия ден Рънъра прави това, от което бабата умира най-много, другия ден бабата прави билдове, с/у които Рънъра иска да натрупа опит и после обсъждате кога какво и как?

Не че нещо, но ние оня ден с Псай си попуцахме малко и мисля, че въпреки моята сравнителна некадърност в изпълненията на тактиките успях да му помогна поне на теория какво да прави и кога горе-долу да го прави. Може и да бъркам, но като му казах какви неща на мен като протос ми пречат и той започва да ги върши - помага.

Изиграйте 10-15 игри, обяснети си кой като скаутнал еди кога си какво му минава през главата, теран кога го е страх да излезне от базата си, зерга кога се чувства притиснат и сравнете дали наистина е така ситуацията. Стига само закачки, тая тема стана кенеф. Никога няма да видите 100% баланс, приемете го това. Полагайте всички възможни сили да играете въпреки трудностите, които срещате.

Нямам нищо против, но първо - нямам чак толкова време - на ден играя 5-6 игри и то когато нямам ангажименти и второ - няма смисъл, защото единствената помощ ще е спрямо мен, защото бабата ще си взима игрите без никакъв проблем, а това, което ще мога да споделя като проблем, когато играя срещу теран, той го прави всяка игра...

Не е точно така. Той като ти прати 2-3 риплея, ти като му пратиш 2-3 риплея и почвате да правите. Така хем единия ще задобрее в отбраната на дадена тактика, така другия ще задобрее в правенето и, няма значенеи кой побеждава - важното е да се опитва някой да подобри положението си, а не само да се оплакваме. Щом играеш 5 игри на ден - играй 5 концентрирани игри с/у теран с/у дадена тактика. Същото и за терана. Иначе няма как - винаги ще има едни и същи резултати ако не промените рутината/начина по който подхождате спрямо играта.

Аз преди падах постоянно от терани, които дропват. В секундата в която имат дроп и атака на друго място губех. Играх-играх, и сега резултата не е чак толкова пагубен, все пак 60% почти успеваемост с/у теранчета. Щом -аз- мога да си подобря играта спрямо терани, така и вие можете стига да не започнете играта "пфф, теран/зерг, няма шанс". Къде-къде по-добре ще е в тази тема ако се игнорират нещата, които мислим за небалансирани и се съсредоточим в/у другите неща в играта, да обсъждаме риплеи на един или друг, да си анализираме игрите или да коментираме колко ненормално добри са някои играчи и как сме се размазвали от кеф на изпълненията им (вместо всеки път като видим нещо уникално и някой бъде размазан да викаме имба).

Навсякъде ще се похваля :)

http://www.z33k.com/starcraft2/tournaments/2521-eu-daily-wednesday/brackets

Не е нищо особено, но за мен си е постижение :D

Сега чакам да започнат да валят офертите от EG, Liquid и т.н. :rolleyes:

Специални благодарности на Liquid, с който доста потренирахме онзи ден. Днес тренировката даде резултат - смачках 5 гейт олин на Зелнага и 6 гейт блинк на Шакурас. :)

Сега хич не ми се спи, толкова съм доволен :D

Естествено, че съм я виждал. Но на нашето и вашето ниво тая статистика не е толкова важна - преди топ 50ГМ не виждам смисъл да се обсъжда и оплаква предимно от баланс когато толкова много неща могат да се променят в играта на човека.

Навсякъде ще се похваля :)

http://www.z33k.com/starcraft2/tournaments/2521-eu-daily-wednesday/brackets

Не е нищо особено, но за мен си е постижение :D

Сега чакам да започнат да валят офертите от EG, Liquid и т.н. :rolleyes:

Специални благодарности на Liquid, с който доста потренирахме онзи ден. Днес тренировката даде резултат - смачках 5 гейт олин на Зелнага и 6 гейт блинк на Шакурас. :)

Сега хич не ми се спи, толкова съм доволен :D

Пръщя от гордост! :) Каква е наградата?

RHdNj.jpg

:)

Каква е наградата?

+ 2 см на е-пениса :D

Време е за ден 2 на IEM. Време е за COMPLETE AND TOTAL ZERG DOMINATION!

Nerchio & Stephano HWAITIIIIING!

(Moonglade not hwaiting, Moonglade sucks ballz)

+ 2 см на е-пениса :D

Време е за ден 2 на IEM. Време е за COMPLETE AND TOTAL ZERG DOMINATION!

Nerchio & Stephano HWAITIIIIING!

(Moonglade not hwaiting, Moonglade sucks ballz)

В момента не виждам нищо. Прав ли съм, или никой не играе в момента?

нърчио вс Тарсън. Еднократното чудо, при положение, че Тарсън има 5 старпорта. Тарсън губи 10 сийджа и 10 викинга. ЛОЛ. Зергите хев ит хард.

Играят, но ги дават по чуждоезичните стриймове, копелетата.

Мана би Стефано 2:1, Пума би Сасе 2:0.

Май си гледал RMDX vs Lowely, Nerchio и Tarson започнаха преди малко, Nerchio спечели първата игра след мощна контра, при която Tarson реши да не върне армията си и понесе големи щети.

Играят, но ги дават по чуждоезичните стриймове, копелетата.

Мана би Стефано 2:1, Пума би Сасе 2:0.

Май си гледал RMDX vs Lowely, Nerchio и Tarson започнаха преди малко, Nerchio спечели първата игра след мощна контра, при която Tarson реши да не върне армията си и понесе големи щети.

Прав си.

Втората игра виждаме силата на зерг. Вижда цялата карта, експандва безнаказано, има 20 работника повече. Имба. Излезнеш си от базата, веднага 50 зерглина в твоята...

Рънър, рънър. Некадърниче малко. Просто се чудя как може изобщо да губиш игри вс теран.

Хък срещу мунглейд. Не че някой игра сериозно, но... Ей това е играта...

Ти на трета база орбитал ли слагаш, или ПФ? ПФ, малко сим-сити и няколко марини или хелион в минералите според мен ще ти дадат достатъчно време да върнеш армията и да защитиш. Ако не губиш сцвта от контри, няма такава нужда от три орбитала. Коментаторите го казаха в първата игра - не трябва да губиш златната си база от линг контри. Да не говорим за сензорите, които за 125/100 ти осигуряват ценно време за реакция - Тарсън влачеше достатъчно ресурси, за да си позволи една кула между втората и третата база.

Ако Тарсън обръщаше малко повече внимание на дроповете си, можеше рано да убие десния експанжън, но вместо това целеше екстрактори и оврита.

Baba_qga, те и Сасе и Стефано явно са некадърници, а еднократнотно чудо вече всеки ламугер го спира без особени загуби, стига с едната от двете си мозъчни клетки да се сети, че има има бутон за сканиране, а не само за мулета.

А и както каза Сай - повечето от тия терани с две мозъчни клетки се сещат, че трябва на третата база да се прави ПФ и тогава зерга го поема яко, защото за да бутне ЕДНА скапана база трябва да пожертва МАСА ресурси и то без дори терана да си направи труда да върне армията. И после ми говориш за имба. Да не говорим, че ако направиш 4 хелиона можеш да правиш контри по цялата карта абсолютно безнаказано, защото зерга дори да има 2 кули на експанда, пак ще му избиеш всички работници и то дори без загуба ако имаш над 100 амп...

И престани с вижъна по картата, защото за 200 ресурса имаш 5 пъти повече вижън, от колкото зерга за същите пари. Ама това, че, за пореден път ще се повторя, само по някой път има теран с 2 мозъчни клетки, за да се сети да направи 2 сензори таура е лично ваш проблем!

Ти на трета база орбитал ли слагаш, или ПФ? ПФ, малко сим-сити и няколко марини или хелион в минералите според мен ще ти дадат достатъчно време да върнеш армията и да защитиш. Ако не губиш сцвта от контри, няма такава нужда от три орбитала. Коментаторите го казаха в първата игра - не трябва да губиш златната си база от линг контри. Да не говорим за сензорите, които за 125/100 ти осигуряват ценно време за реакция - Тарсън влачеше достатъчно ресурси, за да си позволи една кула между втората и третата база.

Ако Тарсън обръщаше малко повече внимание на дроповете си, можеше рано да убие десния експанжън, но вместо това целеше екстрактори и оврита.

А хък в третата игра.... просто ..бе какво говорите...Роуч му е майката. Много е скъп, много бавно става. Имортал му викат.

Стефано срещу пума, първа игра.

Рънър, просто няма да говоря.

Хаааа, Стефано изкърти кочината на Пума! Дано и втората игра да се повтори!!!

А за Хък - какви хлебарки бе, моето момче? Имаше коруптори и инфесотори, които освен фънгъл му хванаха маса архони и колоси. А Хък си пусна армията на атака и до там. Определно беше надигран!

А сега аз да говоря ли за втората игра? Чак му каза WP... И кое му беше добрето - чиста подигравка. Затвори му изхода и от там нататък играта беше ясна - ПРОСТО НЯМА ИЗЛИЗАНЕ!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...