liquid Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Гледам сега Минигън офрейсва със зерг и се чудя защо не играе като мейн, доста по-добър ми изглежда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Hellion = Lurker Vulture (as fast as a Vulture, shooting Lurker spines) Terran IMBA ----------------------- Thorzain vs Catz, 55 min TvZ, Shakuras Plateau, Mech/Ghost http://www.twitch.tv/onemoregametv/b/292152959 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Защо съм останал с впечатлението, че по едно време Yellow играше протос?Винаги, ама винаги е бил зерг. При това - легендарен Егати не ви ли писна и на 2мата?U jokin' rite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Interview iG.Xigua (Z) "you will remember me soon" Q: What advice would you give to new zerg players looking to become professional? A: Switch to Terran… Liquid`HerO's Arrival Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Когато играеш със zerg и победиш, най-често освен предвидените от blizzard точки получаваш и специална награда - QQ zerg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Когато играеш със zerg и победиш, най-често освен предвидените от blizzard точки получаваш и специална награда - QQ zerg. Zerg = fecal matter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Бабо, не занам, как не те е срам да говориш, колко зле бил терана!!! Гледах преди малко 7мата игра между Слъш и Дрюби - Дрюби изтърва играта още в началото и след това 30 минути Слъш му убиваше армия след армия, а Дрюби продължаваше да държи фронта и то само с Марини и Танкове срещу спийд/бан/мута/инфестор. Зерга беше на 5 бази, а терана на 2!!! и трябваше Слъш да изкара брудолорди, за да бие! Ай кажи ми, какво е това? Аз пък тук-що паднах от един теран - фейл 2 ракс ръш, след това прави 2 бункера пред експанда, на което аз му влизам с спийд/бан и му избивам ЦЯЛАТА АРМИЯ И ВСИЧКИ сцв-та, но при следващата атака от негова страна съм ГГ... Моля ти се, застреляй се!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Бабо, не занам, как не те е срам да говориш, колко зле бил терана!!! Гледах преди малко 7мата игра между Слъш и Дрюби - Дрюби изтърва играта още в началото и след това 30 минути Слъш му убиваше армия след армия, а Дрюби продължаваше да държи фронта и то само с Марини и Танкове срещу спийд/бан/мута/инфестор. Зерга беше на 5 бази, а терана на 2!!! и трябваше Слъш да изкара брудолорди, за да бие! Ай кажи ми, какво е това? Аз пък тук-що паднах от един теран - фейл 2 ракс ръш, след това прави 2 бункера пред експанда, на което аз му влизам с спийд/бан и му избивам ЦЯЛАТА АРМИЯ И ВСИЧКИ сцв-та, но при следващата атака от негова страна съм ГГ... Моля ти се, застреляй се!!! REPLAY! Другото което е, рънъре, според теб Друби е искал да е на 2 бази срещу Слъш? СПоред мен ИЗОБЩО не е можел да излезне от базата си. Естествено, че за зерга ще е трудно да влезе в базата на терана, все пак това е единственото предимство на тъпата раса. Вчера играя срещу един окопан теран. Сийджове дори извади, и гоустове. На 3 бази. Хванах аз 6 и го чаках да излезне. Протос на 6 бази нали се сещаш какво прави. Като той излезна, ми уби цялата армия. Два метра по-надолу по картата, пак се сбихме, само че той беше на 100 лимит вече, а аз си стоях на 200. P.S Докато гледах стрийма на УайтРа, ме осени една идея. Там един пич го обвиняваше, че не е истинският УайтРа. Та, чудех се, защо в СЦ2 няма команда от рода на /stats <someguyName>, която ингейм да показва кой е пичът, нещо от рода на - грандмастърс лийг, 150/20, ранк 1-ви. Особено при положение, че може да има 50 човека с ника УайтРа, но различни идентифайъри, в СЦ2 е невъзможно ингейм да видиш дали играеш срещу дъ рийл дийл, или срещу самозванец. Искам я в следващия пач, не би трябвало да е много трудно да се направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Търпеливо чакам да прочета мнението на определени терани относно интересните събития днес в GSL ММА надигра тотално професор Тий, не знам какво всъщност очакваш да чуеш, но разликата в мултитаскинга беше в пъти. Което обаче по никакъв начин не помага на терани с мултитаскинг по-малък от този на ММА /а той определено е далеч над нормалният за елита/. Отново се убеждавам, че терана, за да победи зерг трябва да е минимум два пъти по-добър. Кирикс пък да не говорим как допускаше грешка след грешка... даже и прекалено дълги игри станаха. Гледах и малкия Линок срещу Боксър... зергчето с едни от най-скромните възможности, просто го смачка като муха. И то защото терана един път да направи минимална грешка и е аут. В случая Боксър не сканира два бейнлинга и играта свърши... Ами какво да кажа, толкова е просто зерг да победи теран. --- Извода до който достигам, е че вследствие на недобрия баланс в ТвЗ, тераните в Корея са принудени да развият ненормални качества /мултитаскинг като на 1000 процесорен сървър примерно/, за да станат поне два пъти по-добри откъм скилс - та да бият. И понеже там всичко е на професионално ниво - постигат забележителни резултати. Същото се потвърждава и от това, че там където не е толкова високо нивото /извън Корея най-общо/, тераните не играят денонощно, с треньори, анализатори и прочее съекипници - и съответно падат на общо основание от далеч по-слаби зерг юзъри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Другото което е, рънъре, според теб Друби е искал да е на 2 бази срещу Слъш? СПоред мен ИЗОБЩО не е можел да излезне от базата си. Естествено, че за зерга ще е трудно да влезе в базата на терана, все пак това е единственото предимство на тъпата раса. Вчера играя срещу един окопан теран. Сийджове дори извади, и гоустове. На 3 бази. Хванах аз 6 и го чаках да излезне. Протос на 6 бази нали се сещаш какво прави. Като той излезна, ми уби цялата армия. Два метра по-надолу по картата, пак се сбихме, само че той беше на 100 лимит вече, а аз си стоях на 200. 20-25 гейта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Извода до който достигам, е че вследствие на недобрия баланс в ТвЗ, тераните в Корея са принудени да развият ненормални качества /мултитаскинг като на 1000 процесорен сървър примерно/, за да станат поне два пъти по-добри откъм скилс - та да бият. И понеже там всичко е на професионално ниво - постигат забележителни резултати. Същото се потвърждава и от това, че там където не е толкова високо нивото /извън Корея най-общо/, тераните не играят денонощно, с треньори, анализатори и прочее съекипници - и съответно падат на общо основание от далеч по-слаби зерг юзъри. По твоята логика, теран играчите са стигнали възможносите на човешкото тяло за усъвършенстване, а зергите не могат да постигнат същото и за това падат, така ли? Обаче ме кефиш, какви категорични заключения правиш - ММА трябва да е поне два пъти по-добър от Нестий, щом го е бил... Кажи ми честно, вярваш ли си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Абе ММА дали тренира ММА? Ако да, може да обясни рефлексите Може скоро да измислят и full-contact-sc2 по подобие на chessbox :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Бла, блади бла, блабла ди блабла. Радвам се поне, че с времето съм добил 95% resistance to Светлия, и сега само се усмихвам на постовете му, вместо да се дразня Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 По твоята логика, теран играчите са стигнали възможносите на човешкото тяло за усъвършенстване, а зергите не могат да постигнат същото и за това падат, така ли? Обаче ме кефиш, какви категорични заключения правиш - ММА трябва да е поне два пъти по-добър от Нестий, щом го е бил... Кажи ми честно, вярваш ли си? ММА наистина играе почти на предела на това, което може теран да направи. От друга страна, ни един зерг не играе на над 3/4 от потенциала на расата си. Така че Светлия е прав донякъде. Колкото до дали ММА е поне два пъти по-добър от Нестий, не мисля така, но в игритие си наскоро показа доста голямо майсторство, докато Нестий освен страхотна стабилност не показва нищо особено. Вижте Loeenock срещу Боксър в коуд А. Leenock как е в коуд А, направо ми е чудно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Разбира се, че теран, който цяла игра играе на марин/танк е на предела на силите си, докато зерг, който използва около 80-90% от наличните единици не може и на малкия пръст на тераните да стъпи... Не се ли чувате, какви ги говорите бе?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Разбира се, че теран, който цяла игра играе на марин/танк е на предела на силите си, докато зерг, който използва около 80-90% от наличните единици не може и на малкия пръст на тераните да стъпи... Не се ли чувате, какви ги говорите бе?! GSL code A SaSe (P) vs MVPSniper (Z): Zerg wins (2:0) NaNiWa (P) vs Check (Z): Zerg wins (2:0) ThorZain(T) vs YuGiOh (Z): Zerg wins (2:1) Jinro(T) vs Lucky (Z): Zerg wins (2:0) Извод: шибаната раса на Рънър е много слаба. После на статистиките на Пси ще пише: теран 100% уин рейт, протос 99% уин рейт, зерг: 1% уин рейт. Знам ги аз зергските статистики. Колкото до потенциала на расата, не съм видял зерг да сплитва зерглините си по време на атака, за да избегнат сплаша на сийджовете, не съм видял зерг да ползва масово чейнджлинги (не че му трябват, де, той и без това вижда цялата карта), не съм видял зерг да използва КАКВОТО И ДА Е БИЛО микро, освен на муталиските. Тераните сплитват, разделят, държат сцв-та на холд, дропват на 5 места, въобще, правят всякакви шмекерии, за да бият. Аз не видях Нестий да рисърчне дроп и да дропне 8 зерглингчета в базата на терана. Няма такива красоти. Тъпото копеле прави единици, праща ги в месомелачката и се надява ( и с право, нали расата му е шибана небалансирана грозна педерастия ) да победи. Еми става срещу всеки, ама не и срещу играч от калибъра на ММА/МВП. И да, зергите не използват и наполовина потенциала на расата си, и пак бият. Щото расата е имба. Всеки, който твърди друго, е идиот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Трябва да затворят темата за около месец, да се успокоите малко от имба, не имба, ОП, не ОП. Само едно и също се дъвчите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 По твоята логика, теран играчите са стигнали възможносите на човешкото тяло за усъвършенстване, а зергите не могат да постигнат същото и за това падат, така ли? Обаче ме кефиш, какви категорични заключения правиш - ММА трябва да е поне два пъти по-добър от Нестий, щом го е бил... Кажи ми честно, вярваш ли си? В конкретната игра, и това което показаха двамата - категорично минимум два пъти разлика. В ретроспектива естествено, че не. /Професора си е N1/ - изкушава ме мисълта, ако реши да суичне на теран или тосс, докъде ще я докара професора ? Бла, блади бла, блабла ди блабла. Радвам се поне, че с времето съм добил 95% resistance to Светлия, и сега само се усмихвам на постовете му, вместо да се дразня Това е защото си пристрастен, а не обективен като мен. Пък това, че те радвам наистина и на мен ми носи радост. Все пак трябва и да се забавляваме в тая тема /пък и изобщо/, въпреки дисбалансите които виждаме в една или друга посока. прави единици, праща ги в месомелачката и се надява ( и с право, нали расата му е шибана небалансирана грозна педерастия ) да победи. Еми става срещу всеки, ама не и срещу играч от калибъра на ММА/МВП. И да, зергите не използват и наполовина потенциала на расата си, и пак бият... Tук не мога да не напиша absofu..glutely. --- И Сай като не си съгласен с очевидното, дай си твоята трактовка на загубата на професора /макар че от една загуба едва ли кой знае какво можем да направим като извод, освен от птичи поглед видно по-слабата игра на Чая. Примерно как е направил всичко възможно, играл е супер добре, употребил е целия арсенал на зерг, демонстрирал е перфектни тайминги и билдове... и въпреки това е паднал. /в стил Runner/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Явно е трябвало да наблегна, че визирам мачовете на МС, тъй като тогава Баба Яга мрънкаше, че тераните са онеправдани и в ТвП. Нестий вс ММА го хванах в края, когато ММА правеше четвърта база на златото, а Нестий се бореше с дропове на всеки фронт. Явно го е надиграл, което не ме изненадва чак толкова - ММА в момента е 30-5 в сетове срещу зерг (от които 2 срещу ДРГ и 2 срещу Лосира), докато ZvT със сигурност не е най-силният мач на Нестий. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Зерга праща 50 кучета срещу 3 сийджа и 10 марина, като терана стопява върпосното количество единици на зерга точно за 3 секунди и ти искаш микро??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Зерга праща 50 кучета срещу 3 сийджа и 10 марина, като терана стопява върпосното количество единици на зерга точно за 3 секунди и ти искаш микро??? С 50 кучета (които са по-евтини бтв от 10 марина и 3 сийджа) зергът няма никакъв проблем да убие и 10-те марина, и 3-те сийджа. Дори аз, дето не мога да играя със зерг, мога да атакувам правилно с кучета, а Нестий не винаги атакуваше правилно в горепосочените игри. Освен това имаше и колебание в атаките му. Както и да е, ще си изкривиш душата, ако кажеш, че професора игра без грешки. Докато аз не видях ни една грешка на ММА. Освен това, смятам, че разбираш, че ако сийджовете и марините не са в позиция, зерглините ще ги изядат без почти никакви жертви. А Нестий ако е тъп да налива войска в месомелачката, нека го прави. То тераните и без това нямаме шанс да спечелим игра срещу зерг, освен ако зергът не е по-тъп от гъз (каквито са повечето зерги, всъщност). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Бабо, ти в коя девизия си бе? Бронз? Там ако си пращаш армията от точка А до точка Б с командата Move, в по-горните лиги няма как да стане тая хватка. Друг начин не виждам да има, по който да стане това, което описваш - с 50 кучта да бутна 3 сийджа и 10 марина... Между другото креативността на терана се проявява и в ТвП-то. Вчера гледам няколко мача ТвП и там същото - цялата игра терана играе марин/мародер и към края на играта и по някой гоуст вкарва, че да не е играл цялата игра с 2 юнита. Бахти смешната раса! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 GSL code A SaSe (P) vs MVPSniper (Z): Zerg wins (2:0) NaNiWa (P) vs Check (Z): Zerg wins (2:0) ThorZain(T) vs YuGiOh (Z): Zerg wins (2:1) Jinro(T) vs Lucky (Z): Zerg wins (2:0) Извод: шибаната раса на Рънър е много слаба. После на статистиките на Пси ще пише: теран 100% уин рейт, протос 99% уин рейт, зерг: 1% уин рейт. Знам ги аз зергските статистики. Очаквах да се базикаш, но не очаквах от 4 мача /две ЗвП-та и две ЗвТ-та/ 4 победи за зерг, и само един загубен сет от 9... Отново повечето победи в ЗвТ специално се дължат на само една единствена грешка на терана. Като пример ми остана първия сет на Джинро с някой си Лъки /поредния неизвестен зерг - световен завоевател/, Джинро води през цялата игра във всичко... и един път не сканира блинг мини и цялата игра се обърна и загуби. Не е нормално зерга да може да прави поредица от грешки и нерядко да бие, а терана една да направи и задължително да пада. Между другото креативността на терана се проявява и в ТвП-то. Вчера гледам няколко мача ТвП и там същото - цялата игра терана играе марин/мародер и към края на играта и по някой гоуст вкарва, че да не е играл цялата игра с 2 юнита. Бахти смешната раса! Хм, в ЗвТ играят викаш само марин/танк ? А блу флейм хелионите, с които терана отваря почти всяка игра вече ? Медиваци винаги, викинг почти винаги, торс почти винаги... какво да извадят още - безполезните б-крузъри ли ? И относно креативността - Runner замисли се защо в последно време се говори толкова много за мултитаскинг, мултитаскинг, мултитаскинг... ? И то все за терани става дума. Защо няма някой /поне един/ зерг, за който да се говори какъв ненормален мултитаскинг има ? Защо само на тераните им се налага да са като сторъката Шива ? Очевидно е и отговорите говорят сами за себе си ! Само дето, който не става за сторъка Шива - хич да не се захваща с теран, ми да си цъка зергче - примери има с лопата да ги ринеш, като почнеш от ВСИЧКИ известни некорейски терани, до такива като Боксър /който колкото и да е ултра креативен, и ненормално добър в СК1, за съжаление явно не може да се класира в категория "Сторъка Шива", и де що има новоизлюпени зергчета го мачкат - пък и не като да не знае какво да прави, нали тренира ММА точно... само дето явно дори и на него не му е по силите подобен мултитаскинг, какво остава за нормално елитен терански играч, обречен в ЗвТ отвсякъде/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Продължавам да се измумявам от нещата, които си съчинявате! Нямам търпение да видя следващия пач! Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Внимавай какво си пожелаваш, че накрая да няма псувни, рев и сополи //просто съвет Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.