Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Без да те подгони със scv-та и някой и друг марин? Щото 1 мародер да има и 3те рипъра са дотам....

3-те рийпъра убиват и марин, и сцв, с един удар.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Baba_qga, умолявам те, кажи ми как се играе срещу теран!

1 ракс в базата, 1 прокси ракс до моята. Първа игра, хач фърст - умирам директно. Втора игра, пул фърст - блокира ми входа с бункери (не, кучетата не излизат навреме) и не след дълго идва с клоук банши.

Друг отваря с реактор фактори, вади 4 хелиона, мести факторито на тек лаб за син пламък, през това време строи СС, после асансьорва марини, а хелионите стоят зад стената... Как се играе срещу това? Ако извадя само няколко роуч, марините ще ги скъсат. Ако извадя мас роуч, ще премине на сийдж и ще ме насере от дропове. Срещу 6-8 сини хелиона с марини зад тях колко хиляди кучета ми трябват?

При третия успявам с бъроу роуч да го изненадам, убивам му 80% от армията, убивам му втората база, през това време теквам до брудлорд и нападам третата база - той дропи моята трета, с цялата си армия убива голда и впоследствие всичко останало, преди брудлордовете да се върнат.

Как се играе - на късмет, няма друг начин. Миналия ден погледах малко стрийма на Стефано - от няколкото игри срещу теран, които гледах, не взе нито една...

Baba_qga, умолявам те, кажи ми как се играе срещу теран!

1 ракс в базата, 1 прокси ракс до моята. Първа игра, хач фърст - умирам директно. Втора игра, пул фърст - блокира ми входа с бункери (не, кучетата не излизат навреме) и не след дълго идва с клоук банши.

Друг отваря с реактор фактори, вади 4 хелиона, мести факторито на тек лаб за син пламък, през това време строи СС, после асансьорва марини, а хелионите стоят зад стената... Как се играе срещу това? Ако извадя само няколко роуч, марините ще ги скъсат. Ако извадя мас роуч, ще премине на сийдж и ще ме насере от дропове. Срещу 6-8 сини хелиона с марини зад тях колко хиляди кучета ми трябват?

При третия успявам с бъроу роуч да го изненадам, убивам му 80% от армията, убивам му втората база, през това време теквам до брудлорд и нападам третата база - той дропи моята трета, с цялата си армия убива голда и впоследствие всичко останало, преди брудлордовете да се върнат.

Пси, доколкото помня, ти имаш една много опасна тактика. (30 бейнлинга таймимг бъст). Ако я приложиш, зимаш една игра директно. Другото, което е, аз може и да мра от роучове, но роучовете не са проблема. Зерглините са проблема. Веднъж хванеш ли контрола на картата, аз не мога да излезна, докато не направя 4-5 хелиона, което е достатъчно време ти да пуснеш трета (която хелионите ми могат само да гледат, но не и да кенсълнат, за разлика от кучета) и да дронираш и спайннеш. Оттук нататък теранът има 3 избора: да се опита да елевейтне хелиони и малко мизерни марини с първия медивак (стил Боксър), да се опита да направи нещо с хелионите, да умре и да суичне на марин + танк, или да се опита и той да експандне, и съответно да загуби играта. Ладър - в момента съм 42/48, като направих 6 поредни загуби (зерг, зерг, теран, протос, протос, протос). Така че какво да ти кажа, може би не съм особен капацитет...

Бабо, определно си нуб и наистина не си капацитет. При положение, че имаш равни загуби от всички раси, какво тръгваш да ми мрънкаш, колко несправедлив бил света. В момента съм 38/36, като ЗвП ми е 80% победи, ЗвЗ ми е кажи-речи 50%, хайде ти сметни, колко са процентно загубите при ТвЗ-то...

И тая тактика с бейн бъста може да мине...в бронза...

Ей го - почвам 14 пуул и тъпя теран ми прави олин с марини и сцв-та. КАК ДА ГО СПРА?!

Поредна загуба от теран, направо ми се подигра...

Бабо, определно си нуб и наистина не си капацитет. При положение, че имаш равни загуби от всички раси, какво тръгваш да ми мрънкаш, колко несправедлив бил света. В момента съм 38/36, като ЗвП ми е 80% победи, ЗвЗ ми е кажи-речи 50%, хайде ти сметни, колко са процентно загубите при ТвЗ-то...

И тая тактика с бейн бъста може да мине...в бронза...

Ей го - почвам 14 пуул и тъпя теран ми прави олин с марини и сцв-та. КАК ДА ГО СПРА?!

Поредна загуба от теран, направо ми се подигра...

Ха

Ха

Ха

Зерги, живеят в друга реалност.

Тарсън срещу Стрелок. Все едно да пуснат Идра срещу Нестий...Изненада...за какво ли тръгва Стрелок...рийпър...

П.С. В светлината на двете игри, които изгледах, това, което казах по-горе, ме прави да звуча още по-некадърен от обикновено. Все едно Стрелок е пуснал недъгавия си брат-близнак да играе на негово място, а Тарсън се е наблъскал със бойни стимуланти.

Mech е бати и жалката тактика. Толкова е слаба в ТвТ. ЗАЩООО ВСИЧКИ ИГРАЯТ ТАКА!“?№$!?№!?

Мамка му цял ден загуби. Не знам какво правя и губим. Не виждам и къде греша но ако блъскам юнити отиваме и те се окопали. Ако теквам - идат ни с 1 камара марини или зерглинги. Една игра просто се чувствах безпомощен срещу един теран и един зерг... после погледнах 2мата в top master 1v1... реших да погледам един филм и сядам за последно преди да легна и 2 игри се падам подред с един и същи пич. 2 игри поред пълен all-in - единия път 2ен 6-pool (не мина и те просто излезнаха без бой), а втория 2 терана ни се наливат с марини и мародери... само дето ги скаутнахме преди това и пльоснах 2 кули и направиш 6 сентрита... после докато дойдат пуснах още 2 кули и малко зелъти... и те решиха да минат през камъните отстрани точно след като моя човек изкара танк, те чупиха камъните - 2 ФФ че да дойде и 2рия танк, гръмнаха 2та танка по вежнъж и тези си излезнаха. Напиках се да се хиля :)

Thorzain vs Ret

Conclusion:

Zerg losing vs terran = possible only for the retarded.

Бе какво ли ти говоря, рънъре. Зерг е имба.

П.С. Вече ВСЯКА игра ще 4-гейтвам/2-раксвам ал ин-вам.

Естествено, всички смятаме, че Рет игра изключително срещу Торзейн, за да победи. Естествено, всички видяхме как Нанива ибгра изключително, че да бие Тарсън. Дрони/Зелъти му е майката. Много е трудно и за протос да наспами 40 зелъта по време на битката..., много е трудно и за зерг да наспами 4056060505020 дрони и две кралици, и да е защитен от 6 хелиона и 5 марина....Тея статистики, дето Пси ги показва, просто ме карат да се хвана за главата.

Зерг е имба. ИМБА ИМБАААААААААААААА.

Или твоя скил е...

Като гледам статистиката - няма друг мачъп като ЗвТ, да е толкова категорично в полза на терана!

Не знам, бабо, ако бях на твое място, просто щях да си мъла, а не да се излагам със смешните си твърдения! Когато фактите говорят...нали знаеш?

Рет пусна малко пот срещу нанива. Отново на финал... теран йок. Рънър тихичко се чуди какво да каже. Фактите говорят, а Рънър мълчи :)

Уффффф, ако още един протос ми каже, че нямало как да скаутва срещу зерг, ще го фрасна в лицето. Един тип сега три игри поред постоянно ми пращаше фалшиви феникси, имаше постоянно инфо за тек, армия, дрони и впоследствие ме размаза като куче.

Хахахаха, продъжлаваш ли?

К'во да продължавам. Рет нарита Нанива като куче. Нанива нарита Тарсън и Торзейн като кучета. Тъпите зерги тържествуват, а ти ми се правиш на много умен. Живот...

Уффффф, ако още един протос ми каже, че нямало как да скаутва срещу зерг, ще го фрасна в лицето. Един тип сега три игри поред постоянно ми пращаше фалшиви феникси, имаше постоянно инфо за тек, армия, дрони и впоследствие ме размаза като куче.

Ииии бях ги забравил илюзиите. Много яко е да наблъскаш една камара сентрита и стокъри и да направиш илюзии 5-6 колоса и още толкова имортали. Буташ иморталите отпред да оберат малко бой после с колосите почваш да ги плашиш и те като се зарибят да ги трепят ти го поломваш със стокърите и някой и друг ФФ че да не бягат много. Имаше 2-3 игри - пускам 8 колоса като илюзии и тръгвам и пичовете като виждат какво идва направо пишат ГГ и излизат :)

К'во да продължавам. Рет нарита Нанива като куче. Нанива нарита Тарсън и Торзейн като кучета. Тъпите зерги тържествуват, а ти ми се правиш на много умен. Живот...

Аз ти се правя? Ти видя ли статистиките или удобно ги подмина?

В game1 щеше да бъде наритан, но натвари един квадрат оврета и протоса като е на 15 бази кво да направи освен да гледа как му изчезва мейн-а. Странно защо зергиде не се сещат да правят doom drop в днешно време.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...