PSYCHOSIS Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Айдра ли гледате в този момент как се поти стещу Тайлър, или Мороу как се забавлява с Кас ? Или и двамата ? Идра го гледахме сутринта Земи тоя каунтър! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Eee, Бискита се изложи, не даде битката пред базата на Мороу... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Идра го гледахме сутринта Еее, точно се чудих как решавате огромното затруднение. Eee, Бискита се изложи, не даде битката пред базата на Мороу... Това е защото не отчита расите, а само качествата на играчите. И не че Мороу няма такива, но както превъзнесе Кас..., ама то нали си хвана игра - пак добре. Кас го каза по-добре и от мен самия, пък и то се вижда от много време, така че ще замълча. Даже всъщност съм доволен - терана успя да вземе цяла игра - и то не кой да е теран, а този който играе твърдо, безкомпромисно, с уникална механика и десижън мейкинг, този който не прави грешки... ЕВЪ. Хахаха, тоя Кас е бахти слабака! Очаквах по-завързани игри от него... Абсолютен слабак, напълно съм съгласен. И за да съм честен, даже и една игра не очаквах да вземе. Ама ако трябва да съм още по-честен, той не я й взе - Мороу му я даде, оставяйки 4 хелиона, да направят невъзможното: да минат през два спайна, 2-3 кралици, да атакуват дроните и на ФЕ и в мейна... добър човек, обича подаръците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Хахаха, тоя Кас е бахти слабака! Очаквах по-завързани игри от него... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Всъщност се получи поредната прекрасна демонстрация, и сега очаквам следващата. Пък акоо и Дайстар си вземе игра, ще съм на седмото небе - тераните ще са постигнали максимума на потенциала си тази вечер. ...но не вярвам ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 този който не прави грешки... ЕВЪ. Srsly? Тези разходки в средата на картата в сет 2 и 3 какво бяха? Да не им ръждясват веригите на танковете? И в двата случая Мороу го дебнеше, дебнеше, дебнеше и в най-подходящия момент му се наля, докато танковете не бяха разпънати. За четвъртия сет не знам какво да кажа - не съм виждал досега такъв билд на теран. И какъв беше планът с тази шепа маринки толкова късно? Надявал се е, че Мороу ще дронва до 80? В първия сет чисто и просто го разсипа от многостранни атаки - защо се отказа от тях след това? Nerf Nerchio 14 min Hive build FTW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Тая игра беше на катанр до последно. Малко микро не му достигна да ДС, за да вземе играта... Даже се чудя, как и това не му беше достатъчно, че да спечели. Маррин/танк и 3 викинга, срещу 10 брудлорда, 10 коруптора, инфестори и зерглинги е супер имба по принцип! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Сай, склонен съм да се съглася, че Кас беше надигран чисто - за разлика от ревльото Nerchio в момента - но думите му в края на четвъртия сет... бяха категорични. Знаеше какво прави Мороу, огради се с маса бункери и сгради, но беше ли достатъчно да спре ббъста: "nah, its zerg". Мисля си, че играч от подобна класа да каже нещо такова има много голяма тежест. Далеч по-голяма от това което ти и аз виждаме в играта. В първия сет чисто и просто го разсипа от многостранни атаки - защо се отказа от тях след това? ?!? Сай, бъди честен, "многостранните атаки" свършиха работа... ЕДИНСТВЕНО защото икономиката на Мороу беше прекършена... благодарение на поредния му благороден жест. И точно по-същата причина, Кас се "отказа" от тях след това. === Ама това вечерта на демонстрациите ли е ? Просто прекрасно, срещат се лимит зерг /инфестор/роуч/линг/къраптър/бруд/ - срещу лимит теран... добра битка като цяло за терана всички бруд/къраптър/инфестор са долу... лимитите падат на около 100-120, 1 минута по-късно зерга залива всичко с лингс... а терана остава с пръст в уста и с цяла армада викинги !!! Пак ли да се цитирам, ако терана направи нужното да спре ЕДНОКРАТНОТО ЧУДО, какво следва после ? Много станаха апориите за терана в ЗвТ... ...желаещи да се обзаложим кога ще започнат... корекциите ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Според мен корекции няма да има, защото е смехотворно терана да играе цяла игра на марини (Т1), танкове (Т2) и викинги (Т2), срещу ИЗЦЯЛО Т3 единици на зерга и да иска да бие! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Според мен корекции няма да има, защото е смехотворно терана да играе цяла игра на марини (Т1), танкове (Т2) и викинги (Т2), срещу ИЗЦЯЛО Т3 единици на зерга и да иска да бие! Runner, бъди сериозен ! Торс ли да извади терана, или 20-на гоуста /те даже не са и Т3/, които като дойде лингс вълната да си ги чука в главата ? Кои точно Tier3 единици да извади, за да отговори ? Те са само Тор и БК, като и двата могат да накарат зерг да се превива от смях !!! А и не си разбрал въпроса, той е кога, а не дали ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 А и не си разбрал въпроса, той е кога, а не дали ! Тук може да се поспори. Поне аз каквото виждам, е баланс на протос срещу теран. Протос срещу зерг, може би агресивните протоси имат големи успехи, но ако тръгнеш агресивно и се набиеш на роуч зерглинг ал-ин, късмет с агресията. Така че и протос срещу зерг е балансирано. И сега стигаме до странния мечъп: ТвЗ. Дори да приемем, че мечъпът е небалансиран, Близард ще трябва да балансират мечъп, което е невъзможно без да променят другите. Така че мисля, че промените, ако ги има, ще са след доста време и в много по-малък мащаб. Моят проблем срещу зерг е следният: Имат вижън на цялата карта, ако се опиташ да им го отнемеш с викинги, след малко си го взимат пак с муталиски и после пак разпръскват мапхака по картата. За крийп да не говорим. Да изненадаш зерг е невъзможно. Раса, която експандва безнаказано (освен на клоуз позишън срещу Мака Ракс), има повече работници и икономика от теб, но въпреки всичко прешър юнитите им (зерглинг и роуч) могат да те държат в базата твърде дълго време. Да не говорим, че зергите (Пси) имат навика да експандват и после да ти хвърлят 40 бейнлинга в казармите, което НЯМА как да се скаутне, освен ако не си баба ти Ванга. Могат да избират дали да правят работници в ОГРОМНИ количества, или да хвърлят ОГРОМНИ количества слуз по теб, като единственият начин да разебереш какво правят с теран, е да сканираш постоянно. При положение, че си с 20 работника назад, сканирането ПРОСТО НЯМА ДА СТАНЕ!, а може и пък зергът да прави нормално работници, нормално войска. Каквото и да е, ако сметнеш, че прави войска, а не работници, и сгрешиш, си загинал (60 дрони срещу 30 сцв-та). Ако решиш, че прави дрони и излезнеш, а той има 50 спийдлинга, пак си загинал. Е единствената раса, която влачи 2000 минерала в мид гейм, защото пичът е забравил цикъл на дроните, и после гледай как от 3 експанда излизат линги или роучове или ОЩЕ ДРОНИ. Т'ва ако аз съм 30 лимит назад и зергът ми се натресе, надали ще имам време да изкарам цялата паплач, която ми трябва, и да ми се размине. Разполага с ЕДНОКРАТНОТО ЧУДО, и ако си улисан в играта и не забележиш, че от 2 минути се биеш само с крийп тумори, си загинал. Рънър и Пси предлагат да започна да изкарвам викинги още от 2-ро сцв, едва ли не. За да не засипя форума с обиди, предлагам им на тях да се пуснат с теран и да поиграят малко срещу зерг. Гоустове и рейвъни...мда.. Роучовете се вадят твърде бързо и/или са твърде евтини. Боксър се опита да чийзне не помня кой зерг преди не помня колко време, направи 4-5 казарми само с марини на шакурас на клоуз споун, тръгна с 20 марина и 10 работника, зергът го видя на кулата чак, имаше уарън и пусна 10 роуча. Марините стигнаха, удариха хечърито няколко пъти и след това бяха пометени. В късна игра пък се превръщат в неспируем поток, прииждащ от всякъде, защото зергите обикновено влачат 31002032 минерала в твз и се чудят как да ги изхарчат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Светлия, масата зерглинги можеш да ги спреш с 4 блу флейм хелиона и малко торове! А аз не се притеснявам от пачове, защото е просто несериозно да се говори за такива в тоя момент. Не искам да се повтарям за не знам си кой път, но да играеш по начина, по който играят в момента тераните и да очакваш да биеш е просто смешно. Едно време нещата бяха същите, само че обратно. Е, зергите се науичха да ви контрират тактиките и вече е в реме да разнообразите! Бабо, терана диктува правилата на играта и няма никакво значение дали ще скаутва или не. Ако зергът тръгне за маса дрони, а теранът е тръгнал за армия - зерга е гг. Ако зергът тръгне за армия, тогава нещата са на кантар и играта може да е на всеки. И двамата ще са с еднаква икономика и двамата ще имат еднакъв шанс, като всичко ще зависи от това кой ще изкара по-добро микро и юнити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 http://www.justin.tv/complexity/b/286967157 Това е финалът на един турнир от онзи ден между IdrA и DDE. Да, IdrA, знам, че е "червей", но това не променя факта, че в момента е един от най-добрите в ZvT и много рядко пада от теран в игра, която е продължила повече от 5 минути. Тук загуби 3 такива (+ 1 под 5 минути). Показвам го, защото демонстрира отлична игра от страна на терана. Не имбаланс - просто стабилна защита и стабилна атака. Знам, че на фона на скорошното надмощие на зергите в ZvT това е като капка в морето, но е добре да се знае, че не е невъзможно добър теран да бие добър зерг. Който има време, нека погледне и после да коментираме как и защо се стигна до резултат 1:4. Пак казвам, въобще не твърдя за имба в този случай! Ранър, надявам се, че и ти ще се въздържиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Че аз съм си въздържан по принцип... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 http://www.justin.tv/complexity/b/286967157 Това е финалът на един турнир от онзи ден между IdrA и DDE. Да, IdrA, знам, че е "червей", но това не променя факта, че в момента е един от най-добрите в ZvT и много рядко пада от теран в игра, която е продължила повече от 5 минути. Тук загуби 3 такива (+ 1 под 5 минути). Показвам го, защото демонстрира отлична игра от страна на терана. Не имбаланс - просто стабилна защита и стабилна атака. Знам, че на фона на скорошното надмощие на зергите в ZvT това е като капка в морето, но е добре да се знае, че не е невъзможно добър теран да бие добър зерг. Който има време, нека погледне и после да коментираме как и защо се стигна до резултат 1:4. Пак казвам, въобще не твърдя за имба в този случай! Ранър, надявам се, че и ти ще се въздържиш Благодаря, с удоволствие ще видя. Особено на фона на тоталната суша на терански победи в ЗвТ. Че аз съм си въздържан по принцип... --- Сет1: Зерга извади ли роучс ? Не ! Зерга извади ли инфестори ? Не ! Зерга извади ли брудлордс ? Не ! За мен арогантно поведение на Идра, а ЗвТ без Еднократно чудо, си е почти чудесно балансиран мачъп, където на преден план излизат личностните умения на играча. Победи този, който игра по-добре ! /Чакам да видя Еднократното чудо от Идра, и въпреки това да бъде победен.../ Сет2: Зерга стигна ли до Еднократното чудо ? Да ! И изведнъж брилянтния теран сгъна, абсолютно one sided game... /Дали ще имам щастието да видя хелти зерг да направи Чудото и да бъде спрян?/ Сет3: Тук трябва да съм максимално откровен - Идра игра смешно. Може ли при хилядите лингчета да не сложиш едно на зелнага кулата, за да видиш терана да не би случайно да идва ? Може ли при хилядите овета да не сложиш няколко, така че да видиш да не би случайно терана да идва ? Може - Идра може всичко ! И при хванат по бели гащи зерг /разбирай силно дрониращ и абсолютно нехаещ откъм разузнаване/ какво ли би трябвало да стане ? Сет4: До средата съм, но наистина интересна игра... Оспорвана и динамична ! Еднократно чудо ? Не ! И отново изпъкна на преден план какво може и какво не играчът. Сет5: /този го пропуснах/ и избързах с изводите. Последен шанс да съм в грешка относно този двубой. Ахахахах! Това всъщност било 3-ия сет /този под 5 минути/, този сет в който Идра излезе обиден, защото пусна 10 линга /250 минерала/ и не успя да се справи с изключителното микро на DDE и неговите 7 марина /350 минерала/, като през цялото време на няколкото срещи помежду им... яко дронираше ?!?!?!?!?!?!?!?!? Пълен смешник наистина, не стига че може да ФЕ безнаказано, ами се и обижда, че трябва да пуска бойни единици вместо дрони... :lol: Направо като гледам извода, който сам се вади... От четири игри, едно Чудо = една абсолютно категорична, едностранна и крайно ясна игра в която очевидно по-слабия играч победи с ОГРОМНА ЛЕКОТА. Извода за мен, на Идра му е неудобно да ползва имба Чудото, за разлика от Nerchio вчера, който от 3 игри, 3 чудеса и 3 едностранни и безинтересни победи. Само една игра реши да пробва и измете DDE, както буря есенно листо. П.П. Сай, направо ми е Чудно какво интересно и ново нещо видя, по отношение на главната тема в нашата дискусия - ЕДНОКРАТНОТО ЧУДО ? Те всички игри, без изключения, потвърдиха всичко което виждам, казвам и твърдя. Или другояче казано, изхода на ВСЯКО ЗвТ зависи от това дали на зерга ще му бъде интересно да направи бруд/инфестор, ака Чудото. Ако вече му е писнало, може и да не го прави и се получава игра, ако обаче не му е писнало да мачка с него, и/или играе важен турнир... гг теран. И за да съм докрай честен ще добавя и варианта в който на зерга НЕ му се позволява да стигне до бруд/инфестор. Да има го, но терана трябва да е наистина магьосник в хараса, да е минимум два пъти по-добър от зерга И задължително картата да не е огромна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Heart of the swarm - game play movie: Между другото, в момента играят Хепи и Стефано и първата игра бепе спечелена от терана с невероятна лекота. http://www.teamliquid.net/video/streams/Ipp Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Nerchio vs Morrow - 4:0 O.O Колкото до Idra vs DDE - явно съм прекалено субективен /заслепен от фенбоизъм/, защото ми се стори, че игра много добре, но коментарите на Светлия са разумни. Все пак - не може да се очаква, че всяка игра зергът ще може да стигне до брудлордове, ако теранът има дори най-малката представа как се играе срещу зерг. Stephano изравнява! Другият полуфинал също е ZvT - Fury vs Osho (Osho беше финалист срещу Кас в миналото издание на този турнир). http://www.teamliquid.net/video/streams/PlayzoneFuRy А, това били четвъртфинали още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Heart of the swarm - game play movie Ако някой чуе амазон да приемат pre-order да ми праща на лични направо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Защо ще го поръчваш от Амазон? Аз мойта я поръчах от БГ и ми я доставиха още същия ден с премиерата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Защо ще го поръчваш от Амазон? Аз мойта я поръчах от БГ и ми я доставиха още същия ден с премиерата. Защото ще го платя с картата а няма да трябва да мисля да оставя пари в кеш като дойде куриера да имам да му дам а не после да се разкарвам до незнайно къде за да си го взема... трудно е да се помни Аз го платих с карта, че даже и някакво намаление имаше... Къде? Как? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Аз го платих с карта, че даже и някакво намаление имаше... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 По-рано днес се появи новина, че Bomber няма да лети за МЛГ заради проблеми с визата. Bomber е в групата на Idra = YESSSS, auto win срещу много силен противник. Малко по-късно се появи новина: намерен е заместник на Bomber - oGsMC... FUCK! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Тоя MC взе да ми писва вече - като муха е и където има лайно той е там. Дано да не вземе игра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Във всеки момент Груби срещи Мороу! http://www.teamliquid.net/video/streams/NASL.tv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Е не, никак не е piece of cake, за зерга ! Браво на Груби - брилянтен в сет 1. Ей това са яки игри, сет 2 беше много добър. Сет3:... Morrow need nurf ! Или поне протосите да стартират срещу него с 3-4 зелъта готови, че да не прекалява с дронирането. Много добре играе, ама като го гледам няма да е лошо да поизлезе малко навън, да го понапече слънцете малко, че от прекалено циклене изглежда като призрак. --- Само на мен ли GSL -а ми омръзна тотално ? Не съм гледал с месеци, докато американски и европейски турнири, като този, гледам често и с удоволствие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.