Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Zerglings, zealots, marines, marauders, immortals, void rays, infested terran.....

Pfff....

Дай количества. Пробвай unit test map-a...

И обясни на коя карта мога да обградя такова количество Thor-ове с ултралиски, колко да са ултрите за да бият 15 тора?

Аз щото съм пробвал...

Докато имаха енергия high temlar-ите им виждаха сметката с feedback-a чудно ама я махнаха да ги е*а.

Със зелъти също не става. Виж имортали е друга хава. Или батълкрузъри...

Ако са малко е едно, ако станат над 10 е съвсем друго.

15 тора срещу 30 войда - 5 оцелели тора.

Изобщо не си прав. Пробвай ги на "move" зад Thor-овете и дай А+click когато са точно над тях. Резултата е 22-25 оцелели войда :) Пробвах го 3 пъти.

Оооо и пробвах 1:1 торове срещу войдове: познай кой спечели...

16 тора срещу 16 войда - 3 оцелели войда

само че трябва да се прилага боксинг модела като с муталиските :) Иначе ако се скупчат войдовете го отнасят много бързо заради сплаша

И кой освен мен не знаеше че войдовете стрелят докато се движат подобно на фениксите? Поне на юнит тест-а така правят. Още като влезнат в рейндж и атакуват торовете.

Най-ефективния начин за трепане на торове е ........... ...или много хлебарки...

Стига да има достатъчно място да ги докопат на открито. И са под 5 торовете. Над тази цифра нещата се променят драстично. Както колоси можеш да атакуваш с хлебарки... ако са най-много 3 максимум 4. От 5 колоса нагоре просто не става (щото те колоси без нещо около тях няма а ако са над 8 дори да няма те не могат да се доближат хлебарките (освен заровени)

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

sick sick team play today !

oGs vs IM

---v momenta oGsMC vs IMMvp !!!!!!!!!!!!!

Poslednite dvama GSL champions, napravo mechta. :)

IMSeed <3

Simpatichna igra... no nishto poveche. Vse pak bravo na nego - demostrira skrit potencial, no oshte kato vidq MC i sgyna, koeto za men oznachava samo edno.

A nqmashe kakvo da gubi... mojeshe da si pozvoli da se izpravi dostoino sreshtu MC, no...

Онзи ден Squirtle направи all-kill срещу терани, сега този Seed. Бре, бре, аз си мислех, че ТvP е елементарен мач за Т. Може би само ако си MVP :)

MC e много смешен като се цупи :D

Tanka za men e totalno obezsmislen na neshto razlichno ot miniatiurni karti, da ne govorim za golemi. Prosto nqma kakvo da se zanimavash s tankovete, zaobikalqsh gi i izrinvash nared.

Reshenieto za vryshtaneto im v igrata e, sykrashtavane na vremeto za razpyvane i sybirane.

Току що взех една измъчена, напрегната победа. Накрая, погледнах профила на противника ми - сребро. Натиснах alt+f4 и си сложих качулката. И инстинктивно търся копчето за "burrow"...

Reshenieto za vryshtaneto im v igrata e, sykrashtavane na vremeto za razpyvane i sybirane.

Аз викам направо да махант нормал демиджа и да го направят без да се сиджва да прави същия демидж...

И да не се търкаля, ами да плава над земята, тоест да може да качва и слиза като колоса. И да атакува и по въздух. Абе въобще да прекръстят играта на tankcraft. Така ще може да върнат танка в играта. Направо в името на играта.

Tanka za men e totalno obezsmislen na neshto razlichno ot miniatiurni karti, da ne govorim za golemi. Prosto nqma kakvo da se zanimavash s tankovete, zaobikalqsh gi i izrinvash nared.

Не.

Танкът е точно толкова силен, колкото трябва.

:) Каква вълна от остроумие. Ако не друго поне чувство за хумор не липсва тук. Между другото добри идеи, ама трябва директно до Близард да се отправят.

На мен лично ми се струва директно излишен на големи карти. Не помня теран да ме е бил на голяма карта с танкове, ама айде аз съм слаб. Но и като гледам хай левълите - същата работа... имал 20 танка на Шакурас или ТалДарим... ми супер, заобикалят ги и му изринват главната, или това което не пазят повече от 4-5 танка.

П.П. Особено пък за ядро на дадена офанзива или за каквато и да било стратегия на голяма карта, въобще са obsolete. В началото 2-3 да, ама лейт гейм на танкове...

---

Днес не изгледах всички Слеъри, само баш и втория... ама много слабички нещо. Чак ми е кофти за Боксъра, велик играч /най-великия всъщност, но в миналото/, ама нещо не може да му хване цаката на СК2. И той като го гледам колко се мъчи с тия танкове - да му дожалее чак на човек. :)

На СК1 да, с 2 танка и дропшип игра може да вземе ама тук... само си удължава мъките. На СК1 да дропиш пехота /пък и каквото и да е/ на 5-6 и повече сийджнати танка е лудост, тук сваляш 5-6 мародера с 10-на маринки и ги измиташ като купчинка отпадъци

И никой нищо не спомена по темата за тор-овете след моя и на рънър постовете...

дедо,какво да споменем,при положение,че 15 тора трябва да се насереш за да изкараш в ладър игра:rolleyes:

а моя личен опит от един ФФА преди време е,че 10-на тора с мародери и марини гинат като мухи от 3-4 имортала с още толкова колоси,прилежащата армия от гейтуеите и около 10 сторма от 3-4 темплара;)

И никой нищо не спомена по темата за тор-овете след моя и на рънър постовете...

Човек, не може да си сериозен. Според теб защо никой не играе с масовка чисти торове? Защото е сууупер кост инефективно. Падне ли един, все едно си загубил 4 мародера. Прави се 20 минути, супер бавен е и просто може да го подминеш и да му счупиш базата. Да не говорим, че ако стимнеш мародерите, ще го направят на салата. Както и зиалоти. Както и зерглини. Както и марини. Въобще се чудя сериозно ли мислиш, че 15 тора биха затруднили когото и да било. 100 марина (цената на торовете в минерали + малко отгоре) просто ще ги стопят за секунди. Още повече ако играеш на зелот + имортал. Да не говорим зерглини + муталиски. Да не говорим роучове + хидри. Да не говорим зерглини + ултарлиски. Да не говорим зерглини + инфестори. Готов съм да играя срещу теб, да те оставя да направиш до лимит торове и да ги утрепа със всяка от споменатите юнит комбинации. Чисти торове са си направо загубена инвестиция.

Sjow - MASS THORS.

http://www.teamliquid.net/video/streams/SjoW

Няколко игри играя с тоя тос от мастър лигата (112-72 или нещо такова) и всеки път ме прави калинка, дори когато имах многократно по-голямата армия. Всяка игра ми краде втория гайзър, после 3 гейт блинк + обс харас, експандва спокойно понеже не мога да напусна базата си и когато го направя или отзад или в натурала ме напада. Пробвах и бейс трейд, но отново без успех. Досадно.

http://www.sc2replayed.com/replays/136822-1v1-protoss-metalopolis

Ако на някой му се гледа и съответно дава съвети после какво е трябвало да направя и къде бъркам (освен очеизвадни неща като supply, macro). Повече тактиката/стратегията ме интересува.

От това съм много доволен http://www.sc2replayed.com/replays/136855-1v1-protoss-zerg-xelnaga-caverns въпреки, че имах доста грешки, късно взимане на бази и т.н. но все пак добра игра стана Blink Stalker+High Templar, Mutaling. То и зерга не игра на ниво, но все пак...

Clash of the Titans

И аз съм към сектата от днес. Купих я. :)

Добре дошъл в клуба. Първото правило на сектата - не говори за сектата. Второто - не говори за имба.

:P :) :D

Някои хора ще си останат нубове за цял живот... Чак днес, след 2500+ игри, установих, че с shift+номерче можеш да ДОБАВИШ избраното нещо към съществуваща група. То не беше facepalm, то не беше чудо. Мисля, че оттук нататък winrate-а ще ми бъде малко над 93% :)

Някои хора ще си останат нубове за цял живот... Чак днес, след 2500+ игри, установих, че с shift+номерче можеш да ДОБАВИШ избраното нещо към съществуваща група. То не беше facepalm, то не беше чудо. Мисля, че оттук нататък winrate-а ще ми бъде малко над 93% :)

:) Е браво бе, Бруудор не си ли играл ? Ахах и Runner и той... но се сетих вече защо... зерги, нямате нужда от чак толкова много скилс. А + лефт клик стигат... :lol:

/горното да не се чете от тия оперираните/

Иначе това от Day9 по-горе което си дал е уникално добро, до средата съм точно и само се смея. Особено как със 130 лимит Катц стопи 180 теранов лимит... без загуби... основно в Торс... /тук мечтата ми беше да видя физиономията на терана/. Мисля че това напълно отговаря на питанката на Дядо Мраз, както и на отговорите на гениалните симулатори.

Аз това го наричам креативност, което е най-ценното в тази игра. За съжаление, до момента в който всичко се излъска до блясък както в СК1и креативността отстъпи на машиноподобна игра. Това обаче няма да е скоро :), пък и нови единици ще има, така че хич няма да е скоро.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...