Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Протосът може да блинкне сталкери. Може да качи колос.

Но естествено, че тор дропът е нечестен. Особено когато с 4-те си хлебарки го караш да стои в ъгълчето и да се крие. Аман вече. Друго нещо...кой те кара да експандваш там и кой те кара въобще да експандваш. Като не може да спреш тор дроп, защо изобщо правиш експанда? Има две възможности: или си като муха без глава и правиш експанд просто защото не си видял какво друго може да се направи, или тайничко знаеш, че тор дропът е нещо супер лесно спираемо, имаш ли роуч уарън.

Ето другият ми въпрос. Ти казваш, че "другите раси нямат нищо, което да приложат на терана по подобен начин". Значи според теб ти правиш експанд, теранът ти прави тор дроп и в това време той самият има експанд? Не, теранът няма експанд. Честно ли е да не може да си пуснеш експанд до 10-тата минута, защото некадърникът срещу теб прави най бързите и евтини единици в играта и когато реши, може да извади 50 от тях и да ти спре копането. Ама може и да не реши да ги извади, нали така? А непредвидимите зерги всяка игра си пускат експанда преди дори да са направили бойна единица.

И като ги блинкне тия стокъри горе, какво ще направи? Ще ми гледа базата от високо ли? Колос да качи горе, значи играта вече е отдавна приключила, щом може да ми влезе с армията в базата...

Четирите хлебарки мога само да му ги пратя, за да ги сдъвче, без дори да го плювнат. Те четири хлебарки на равното не могат да го убият, ти искаш на рампата, където ако се наложи може да прати и едно муле да го правят! И какви са тия тъпи въпроси "кой те кара да експандваш там"? Да, наистина е по-добре изобщо да не експандвам, а го оставя терана той да се експанде и накрая да го бия с една база, нали? Хахахаха, защо изобщо ги пишеш тия тъпотии, не мога да разбера?!

И да, докато терана ти прави тор дроп в повечето случаи му се строи втория команд център и в момента, в който приключи дропа, ако все още не си се отказал, той си лендва командния ценър и започва да харви като луд, защото в най-лошия случай има еднакъв брой работници, а в най-добрия ти е избил работниците на експанда, заедно със сами експанд!

Още едно доказателство, че зерга просто няма никакви начини за започване на играта - всяка игра е бърз експанд (според твоите думи), но е така, просто защото няма какво друго да се направи. Тръгнеш ли за банелинги - виждате, слага един бункер и още две бараки отпред и след неуспешния опит с бъста си светлинни години назад и единствения ти изход е да лефтнеш или да се гърчиш още цели пет минути, докато терана не реши, че е време да те прегази и не натисне А-клик...

Те четири хлебарки на равното не могат да го убият, ти искаш на рампата...

Нямам хал хабер от играта (гледам зилиони реплей, но това не значи нищо), но това ме счупи от смях! :lol: Наистина ли 4 хлебарки не могат да убият Тор?

MMM > colo+chargelot+stalker+sentry. Преди това един ми прави дроп на експо и мейн с по 5 маринки = гг. Как може да съм толкова зле вТ не знам.

Нямам хал хабер от играта (гледам зилиони реплей, но това не значи нищо), но това ме счупи от смях! :lol: Наистина ли 4 хлебарки не могат да убият Тор?

4 роуч умират от 1 тор.

5 роуч убиват 1 тор с 3 жертви и 1 почти жертва.

С или без ъпгрейди съотношението остава същото.

A 1 муле ако пльосне и 5 хлебарки не могат да го убият. Ако са 6 остават 2 само. При 2 мулета трябват 7 хлебарки. Но с 3 мулета 1 тор омаза 7 хлебарки. Ебати коравата гадина.... само енергия да имаш

Ей тоя юнит тест много интересно нещо

Има едно основно правило в ZvT - не нападай група марини без бейнлинги. Толкова е просто. Защо не го спазвам?

70 спийдлинга + 25 мута срещу 30 марини + 10 мародера + 1 танк = 50 съплай за мен след битката, 120 за него. Срещу теран правя най-некадърните атаки, не е истина.

И като ги блинкне тия стокъри горе, какво ще направи? Ще ми гледа базата от високо ли? Колос да качи горе, значи играта вече е отдавна приключила, щом може да ми влезе с армията в базата...

Четирите хлебарки мога само да му ги пратя, за да ги сдъвче, без дори да го плювнат. Те четири хлебарки на равното не могат да го убият, ти искаш на рампата, където ако се наложи може да прати и едно муле да го правят! И какви са тия тъпи въпроси "кой те кара да експандваш там"? Да, наистина е по-добре изобщо да не експандвам, а го оставя терана той да се експанде и накрая да го бия с една база, нали? Хахахаха, защо изобщо ги пишеш тия тъпотии, не мога да разбера?!

И да, докато терана ти прави тор дроп в повечето случаи му се строи втория команд център и в момента, в който приключи дропа, ако все още не си се отказал, той си лендва командния ценър и започва да харви като луд, защото в най-лошия случай има еднакъв брой работници, а в най-добрия ти е избил работниците на експанда, заедно със сами експанд!

Още едно доказателство, че зерга просто няма никакви начини за започване на играта - всяка игра е бърз експанд (според твоите думи), но е така, просто защото няма какво друго да се направи. Тръгнеш ли за банелинги - виждате, слага един бункер и още две бараки отпред и след неуспешния опит с бъста си светлинни години назад и единствения ти изход е да лефтнеш или да се гърчиш още цели пет минути, докато терана не реши, че е време да те прегази и не натисне А-клик...

Специално за теб:

Noob school

Хахахахахаха, абе човек, ти шегуваш ли се вече, не мога да разбера?

На първата игра, коментатора каза, че понеже двамата играчи се познават, зерга е предполагал, че терана ще тръгне за дроп. За бъде сигурен обаче, жертва първо един оверлорд за скаут - 100$, после жертва още един на рампата - 200$, спайн - 350 хетчъри - 650$, екстрактор - 725$. Накрая прати дрон да прави нов ескпанд на позиция, която е абсурда за защита... И това е само началото, след това смениха играта. Единственото, което терана загуби са парите за двете кули и то можеше да мине и без тях. А през това време, терана си хвана спокойно базата!

Втората какво да я коментирам! Това е показно как не трябва да се защитава експанд от тор дроп. Или по-точно, как е невъзможно това да стане. Дори да беше убил сцв-тата, муталиските пак щяха да си отидат, което е МНОГО пари. През това време, какво става - терана си хваща базата необеспокояван, въпреки, че зерга се пробва да му влезе...

Третата игра - също супер смях. Терана направи зерга сам да си говори, буквално. Изби му 2 кралици, една камара муталиски, 20 хлебарки, няколко сцв-та... с ЕДИН ТОР!

Четвъртата игра - просто наистина без коментар...

Не знам, защо ми ги показваш тия игри. Искаш да ми кажеш, че тор дропа може да бъде спрян ли или обратното? От тези игри не може да стане много ясно, каква е тезата ти, защото от тях се вижда съвсем различно нещо...

Runner, гледах ти игрите - и мога да те поздравя за втората. Беше интересна, завързана и динамична - и победи.

Този теран можеше да го биеш и 3-те игри обаче. Особено третата не знам как падна. Овърлордите ти бяха лошо разположени, в битката в която загуби играта, му влезе под най-лошия възможен ъгъл, отделно 15-20 линга въобще не взеха участие в нея. Освен това терана игра супер еднотипно - all in всеки път. И зерг малко съм играл, но защо не извади роучове в нито една игра. За мен особено срещу олинващ теран се прекрасни. Или поне да беше текнал блинги... ол мол ин друг път щеше да е.

Терана не беше лош, но ти според мен можеше да го биеш спокойно.

Гледам TL Open # 12 - мисля, че Morrow разплака avilo :) Първо му спря 2 ракс пуша, после го задържа на 2 бази, докато сам хвана още 3, изби му цяла група марини с 2 блинга, после изби и бая сцв-та с предварително заровени блингове на златната база, а накрая му влезе с около 12 брудлорда, 30 блинга, 100 линга... А december, който кастваше, се скъса да се хили и да злорадства :)

Светлия, за третата игра не искам да говоря, че още се дразня като се сетя. Направо полудявам, че не пуснах първо банелинг неста вместо спайъра, но очаквах да ми влезе с повече мародери и хелиони, а тогава нямаше да мога да го спра само с бан/линги, дори и да имах хлебарки. А иначе за хлебарки не играя, освен ако няма торове. Имам горчив опит с тия хлебарки и то последно преди около седмица. Един ме направи сам да си говоря само с мас марини. И то бяха само 1-1, а моите бяха 2-2...

Select бие NightEnd с 2:0 и в края на втората игра NightEnd пише:

- wow ur so good

- i mean terran

:D

А сега ще има EG vs ROOT!

Minigun vs Axslav

Ddoro vs Strifcro

Drewbie vs IdrA

KiwiKaki vs iNcontrol

http://www.justin.tv/gosucoachingtv/popout

Сега ми хрумна нещо: нюковете имат предупреждение, найдъсите мучат - защо няма звуков сигнал за мадършипа, ааааа?

щото протос е имбаааа:lol:

ииии джъстин.тв лагва като за световно,щото са мангали и най-вероятно са орязали трафика към милата ни родина...

ииии джъстин.тв лагва като за световно,щото са мангали и най-вероятно са орязали трафика към милата ни родина...

Аз го намалих на 360р и не накъсва.

Сега ще има демонстрация на зерг ОП. :)

Master Айдра и матроса Друби

Еее какъв мастър е като лефтва винаги така нубърски.

Сега очаквам да дотърчи да плаче на рамото на баланс екипа на Близард. :lol:

---

И не мога да разбера защо не извади и той роуч ?!? Нямаше да загуби играта на 7-та минута от 5 сини хелиона дето му изораха минерал линията...

Отделно ФЕ -то на Друби беше съвършено оголено, а армията му изнесена далеч напред, спокойно можеше да го изрине от картата и пак да има време да се върне да си защитава основната база.

Но как се казваше, decision making -a му беше до точката на замръзване.

Аз го намалих на 360р и не накъсва.

като писах поста и на 240п насичаше,сега се пооправи:wacko:

ragequit от идра,друби го понапляска порядъчно:lol:

И не мога да разбера защо не извади и той роуч ?!? Нямаше да загуби играта на 7-та минута от 5 сини хелиона дето му изораха минерал линията...

Ако не се лъжа, дори и след атаката с хелионите, Идра имаше 47 дрони срещу 41 на Друби. Този пуш, ако бъде добре изпълнен, е ужасно труден за спиране. Даже ви предизвиквам - намерете риплей на high level ZvT при тези позиции, в който Z печели.

Ако не се лъжа, дори и след атаката с хелионите, Идра имаше 47 дрони срещу 41 на Друби. Този пуш, ако бъде добре изпълнен, е ужасно труден за спиране. Даже ви предизвиквам - намерете риплей на high level ZvT при тези позиции, в който Z печели.

Точно обратно беше след атаката. 47 Друби 41 Айдра, отделно колко време никой не копаше... Смятам че точно там загуби, зерга трябва да е напред в копането, а в случая беше назад много.

Поне да си беше затворил рампата...

6 хелиона с ъпгрейда са 750 минерала и 150 гас,идра загуби не повече от 6-8 дрона + малко време,в което не жънеше минерали

хелионите далеч не бяха толкова ефективни,в най-добрия случай си избиха инвестицията,нищо повече:rolleyes:

Може, аз затова писах "ако не се лъжа" :)

Дори и да беше блокирал рампата , хелионите щяха да изгорят всичко в експото и резултатът щеше да е същият. Наистина трябваше да има малко роуч. Друби игра перфектно.

Както и да е, време му беше да загуби - преди това имаше май 7 поредни победи в тези клан уорс.

6 хелиона с ъпгрейда са 750 минерала и 150 гас,идра загуби не повече от 6-8 дрона + малко време,в което не жънеше минерали

хелионите далеч не бяха толкова ефективни,в най-добрия случай си избиха инвестицията,нищо повече:rolleyes:

Първо повече дрони си отидоха, второ пребори ли препърлените линги ? и трето и най-важно, защо смяташ само колко минерала струват хелионите и колко дроните. Не се ли замисляш, че дроните са КОПАЧИ ?!?

---

Това трето поредно ПвП ли е ? Пфу

Че всички миръри са гадни е ясно, ама ПвП -то е най-скучно за мен. Най-големия им плюс е, че обикновено са до 10 минути. Но пък сценария им е в 90% един и същ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...