Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Другото което е, размазва ме от смях мисълта, че ти горкичкият, трабва да пуснеш 6 кучета, за да се справиш с мойте 2 сцв-та и 2 марина, че и трябва и 5 дрона да изтеглиш. Представяш ли си? Ти да правиш войска...нечувано и невиждано. Пак повтарям, 100% съм сигурен, че ако ти беше теран и в 10 игри се опиташ да направиш бункер ръш, в 10 от тях ще се провалиш. Добът теран би могъл да успее 5 от 10, но това нищо не означава. Добър зерг би го спрял в 5 от 10 случая. Същото важи и за бейнлинг бъста. Дори Димага правеше бейнлинг бъстове с голям успех, при това не само срещу теран, но и срещу протос.

И кое по-точно ти е смешно? На всички вече им е ясно, че 2 бейс зерг се съпоставя с 1 бейс теран. Така че ние ако не хванем ранна база, по дефолт си падаме. Самият факт, че ти тръгваш за 2 бункер ръш, автоматично означава, че вече си ме забавил с развитието и след това трябва да наваксвам и то при положение, че ти го спра!

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

гледах до до половината,видя ми се доста безинтересен мач.

мвп за батъли ли играеше,че си стоеше три петилетки на две бази и не си показа носа от рампата?

ЛТ може да се окаже любимата нова карта на зерги - няма скали вече и от натурала директно влизаш в голд експото. Зелнагата има само една кула вече. Дано тея промени не останат... http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=190277

PTR patch notes:

http://us.battle.net/sc2/en/blog/2166875#blog

Purpose разцъква на ПТР http://www.teamliquid.net/video/streams/Purpose2

Този ЛТ ми изглежда много зле. Островите вече не са острови, което е простотия, защото единствения остров в ладер-а ще остане на скрап стейшън.

Близард много се излагат с картите. Който е играл 3в3 знае за какво говоря.

Межо другото сутринта ми пристигна steelseries 6gv2-то и разликата със стария microsoft media keyboard 3000 просто е брутална. Усещам как ще свикна прекалено много с тая клавиатура и после не знам какво ще правя в офиса :)

гледах до до половината,видя ми се доста безинтересен мач.

В една дълга макро игра кое е по-интересно - първата или втората половина? :)

И на мен ми беше скучно. Карта, която сериозно подпомага зерг с тея милиони експандове на разположение. Изключително скучна игра от мвп... по едно време даже сериозно се чудих дали наистина е той. Срещу муталиски вадеше мародери... и всичко от негова страна се развиваше толкова бавно, сякаш наистина искаше изведнъж да изкара милиарди батъли, при това ъпгрейднати. Идра можеше да го пречупи далеч по-рано, но цъкаше сякаш, за да си вдигне самочувствието. Предвид, че теранчето (щото не вярвам да е immvp) си цъкаше с 1 ескапнд сумати време и с няколко барачки колкото да не е без хич. Можеше бейн дроп да му направи, можеше и просто вълна след вълна да го налива и пак щеше да го чупи до 12 минута.

А да... и ти къде видя макро игра (изключвам Идра)? Че той терана повече от половината игра я прекара седейки на 1 експанд сякаш играе на биг гейм хънтърс. Накрая направи няколко от зор заман да има нещо, които Идра великодушно му остави... не че не можеше да му ги бутне.

Айде после всички терани пак да ми говорят, колко са оневинени!

Както казах по-горе - още на първия кръг и айде...

Ето реплеите: http://dox.bg/files/dw?a=8920248739 Дерзайте, терани!

Вярно, че третата игра беше супер смешна и въобще не трябваше така да се развие, ама това напарво е безобразие. Как не можете да играете с друго освен с разни чийз тактики бе?! Ама какво ли да говорим, като то е ясно, че всеки гледа най-малкото съпротивление и тактики, които са 100% успешни...

Ааааа ще изперкам!!!!!

Първо почваме с liquid игра - спира ми тока.

После той играе аз почвам някакво 2v2 с random ally ... пада ми се пълен кретен - дори не беше наясно че svc-тата могат след като станат автоматично да отидат на минералите ами му киснеха до команд центъра по 1 минута преди да се сети. После атакуват го 6 зерглинга - той дори не се усети да даде атака на scv-тата или да бяга с тях. На всичкото отгоре ми пише "no english" - как да му кажа да направи нещо като дори няма да ме разбере - ебати серсема. Тоя ме изнерви сериозно!

Втора игра - тръгваме моя зерг ми вика "аз ще правя 10-pool" викам добре аз тогава ще правя canon rush на другия протос. Не знам какъв 10-pool направи но дойде с има-няма 10 зерглинга по времето когато аз ако го правя това имам над 20.

Имаше още 1 игра между тези 2те не помня какво стана тогава аз още бях разсеян и ми идваше да го намеря този първия и лично да го удуша. Освен това като нападнахме единия се беше окопал като прасе с кули другия и той но с бункери...

След игрите проверявам - хората са бронз, голд... всички освен мен... какво става днес ебати?

аз съм невинен - на сцв ръшове не играяB)

иначе тоя ясен гледам е некво про - от три игри и трите със сцв-тата

евала

първата игра пропусна да направиш спайн,а втората трябваше да метнеш още два и щеше да го изнесеш

кофти развитие на мачовете просто :/

бтв втората игра обърни внимание на L и I табовете след неуспешния ръш - терана е назад с 9 сцв-та и загубените ресурси са кантар

В една дълга макро игра кое е по-интересно - първата или втората половина? :)

те хубаво са интересни макро игрите,ама не и когато двамата играчи проспиват началото и средата на играта :lol:

...Ето реплеите: http://dox.bg/files/dw?a=8920248739 Дерзайте, терани!...

10x ще гледам след малко. А относно чийза наистина си прав. Особено по турнирите. На кои карти се играе турнира ?

Ааааа ще изперкам!!!!!...почваме с liquid игра - спира ми тока... ами му киснеха до команд центъра по 1 минута преди да се сети..."no english" - как да му кажа да направи нещо като дори няма да ме разбере - ебати серсема. Тоя ме изнерви сериозно!...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Това ме хвърли зад стола.

А и направо си те представям перфектно, щото и аз съм имал такива дни... :lol:

Lost Temple 2 -

GG toss.

Хубава карта..., но не е ЛТ.

Просто са махнали ЛТ и това е някаква карта с която има далечни прилики, да не кажа, че всъщност прилики няма.

Моето мнение е че са развалили хубавата карта. Особено махането на височинката отстрани на експанда е тъпо. Верно основно тераните можеха да правят номера с танкове и подобни но това си беше част от чара на тази карта. А острова че вече не е остров пък е ебати тъпотията. Отделно че става втори "път" към екпанда.

Всъщност тази карта да не би да я е правил Idra? Разширяването на "тесните" места и намалянето на мястото преди рампата е точно за да няма място за танкове, колоси и подобни. На тази карта зерг спокойно може да играе САМО със зерглинги и да спечели. ТЛО може да го демонстрира скоро даже :)

http://starcraft2bg.net/replays/584

http://starcraft2bg.net/replays/585

Който иска да види колко съм зле, да заповяда :)

Ще се радвам на всякакви коментари, съвети и критики. Можеше доста по-добре да се справя, но уви, на този етап толкова.

Хубава карта..., но не е ЛТ.

Просто са махнали ЛТ и това е някаква карта с която има далечни прилики, да не кажа, че всъщност прилики няма.

да, махнали са всички скали, островите и са смалили от едната страна мейна. точно модифициран ЛТ си е.

Настина са променили коренно Лоста. Като зерг играч, признавам, че много са ни улеснили с широките пространнства, но истината е, че в момента е много трудно да се играе зерг на тази карта, особено срещу протос. Никъде няма подходящо пространство за атака и с 2-3 ФФ направо ти прегражда всички възможни пътища.

Премахването на рампите до експанда ще се отрази еднствено на тор дропа, който в момента е почти невъзможен за спиране и според мен е супер нечестен, защото другите раси нямат нищо, което да могат да приложат на терана по подобен начин.

Отварянето на острова е много добра идея. Колко игри сте имали, в които някой е хващал острова? Аз лично за моите 1000 игри само 1 път съм виждал теран да го хваща и 1 път протос се опита, но не се получи. Според мен това ще освежи много картата.

Сай, честно ти казвам, при първата игра, хем знаех, че си паднал и хем до преди последната битка просто не вярвах, че си я загубил. Тая последната битка обърна всичко. Изобщо не трябваше да му влизаш в базата. Изчакай го той да излезе, те минералите и без това му бяха започнали да свършват. Още една битка като предните и той сам щеше да излезе.

За втората игра същата работа като при мен - ако имаше няколко банелинга, играта щеше да поеме към съвсем различно измерение. И пак му влизаш в базата на 3те разпънати сийджа... Въпреки, че ти уби голда, не трябваше да коонтраатакуваш в неговата.

А за онова, което ми каза с бъроуа - нямаше да стане, наистина е имал рейвън...

Отварянето на острова е много добра идея. Колко игри сте имали, в които някой е хващал острова? Аз лично за моите 1000 игри само 1 път съм виждал теран да го хваща и 1 път протос се опита, но не се получи. Според мен това ще освежи много картата.

Ами острова е основно при 2v2.. така става "natural expand" просто (т.е. след първия). То 1-2 линга да имаш докато заработи първия и си чупил камъка.

А широките пространства означава че който насъбере малко армия може да тръгне на юруш към другия и без да гледа особено просто А+click да прави без много да мисли. Аз Lost-a затова я обичах че беше карта на която се мисли повечко не A+click като малоумни карти подобни на BGH...

Според мен, новата карта обезмисля точно А-клика. Вече ще може да се маневрира спокойно и такива тактики да се неутрализиран по-лесно с атака от няколко страни.

Иначе за 2:2 нямам наблюдения. :)

Между другото, аз ти се чудя как имаш нерви да ираеш с някви, дето въобще не ги познаваш? На мен ако ми се падне някой такъв, сигурно цялото ми внимание ще ми е насочеno към това да го псувам, от колкото върху играта... :D

Какви няколко страни - достатъчно е да натрупаш повечко армия и да не мислиш за позиционирането особено. Като е широко те сами се подреждат някак естествено. Няма какво да гласиш кое къде. Бройката е от значение. Докато ако е тясно можеш да удържиш с доста по-малка армия но добре позиционирана. Единственото което ще ти трябва е нещо въздушно за да изтребиш и тези на рампата от раз не да обикаляш да се качваш там.

За 2v2 - те повечето не са такива, просто днес ми се паднаха уникални идиоти и то един след друг. Обикновено са като мен разни или пък в платината в най-лошия случай (злато и надолу рядко са ми се падали и ако е бил от златото е бил такъв който скоро ще го мести в платината примерно).

Между другото играете ли custom игри? Особено 1v1 се падат всякакви... верно и разни от диаманта виждам там но доста често са от среброто - изиграх няколко вчера имам чувството че затъпях повече отколкото ми беше забавно (даже загубих 1-2 пъти от собствения си идиотизъм - единия път почнах с 2 експанда преди да пусна гейт).

Ясно е, че една карта колкото по-открита е, колкото по-голяма е, с колкото повече експандове е - толкова по-добре за расата зерг. Оттук следва, че в момента се търсят варианти за фина настройка в полза на зерга. Надявам се, че знаят какво правят, защото за мен при зерг границата между почти неусещащ се дисбаланс и мощно ОП, е най-тънка. Съвсем малко да го бъфнат още и ефекта ще е прекомерен. То сигурно и затова с такива методи се търсят варианти на решение.

Премахването на рампите до експанда ще се отрази еднствено на тор дропа, който в момента е почти невъзможен за спиране и според мен е супер нечестен, защото другите раси нямат нищо, което да могат да приложат на терана по подобен начин.

Протосът може да блинкне сталкери. Може да качи колос.

Но естествено, че тор дропът е нечестен. Особено когато с 4-те си хлебарки го караш да стои в ъгълчето и да се крие. Аман вече. Друго нещо...кой те кара да експандваш там и кой те кара въобще да експандваш. Като не може да спреш тор дроп, защо изобщо правиш експанда? Има две възможности: или си като муха без глава и правиш експанд просто защото не си видял какво друго може да се направи, или тайничко знаеш, че тор дропът е нещо супер лесно спираемо, имаш ли роуч уарън.

Ето другият ми въпрос. Ти казваш, че "другите раси нямат нищо, което да приложат на терана по подобен начин". Значи според теб ти правиш експанд, теранът ти прави тор дроп и в това време той самият има експанд? Не, теранът няма експанд. Честно ли е да не може да си пуснеш експанд до 10-тата минута, защото некадърникът срещу теб прави най бързите и евтини единици в играта и когато реши, може да извади 50 от тях и да ти спре копането. Ама може и да не реши да ги извади, нали така? А непредвидимите зерги всяка игра си пускат експанда преди дори да са направили бойна единица.

Днес не ми е ден, такива грешки правя просто не е истина. Последната игра особено пък успях да се блокирам 2 пъти преди да стигна 30 фууд. Явно трябва да си лягам вече или не знам.

Иначе от сега нататък, поне докато не печеля едно солидно 55% от игрите си в Д смятам като видя зерг на СС направо да излизам. Там просто не мога да играя с/у тях каквото ще да правя.

Обичам такива игри. Играем 2ма - единия вика - аз ще правя мас зерглинги. Аз скаутвам - виждам 2 протоса... викам си - каквото и да изкарат ако имам чарджлоти бия и маса зелъти и стокъри само колоси не но ще изкарам някой феникс. Почвам 4 гейта, чардж, старгейт и моя човек напира - айде да атакуваме. Минавам по пътя да сложа няколко пилона, взимам зелътите и още малко уорпвам малко преди атаката, излезе 1 феникс и атакуваме... и какво да видим - мас стокъри. Единия докара и имортали даже. И някой имаше и някое сентри та пусна 4-5 ФФ, но за съжаление на грешни места - т.е. някак хаотично ги пльосна ни в клин ни в ръкав. Размазваме ги грубо, при което почват:

"you suck too bad. you just stopped mass stalkers, haha that is really hard to stop"

и т.н. и т.н. При което на мен ми става още по-хубаво само не разбирам защо изобщо ги пишат тези неща - ок имали сте план, провалил се е по някаква причина, присмиваш се че съм спрял нещо лесно за спиране след като съм имал правилните юнити. Ок да беше изкарал колоси бе майна. Само че като ми се присмива ми става по-готино щото явно плана им е тъп а това че съм го спрял по тъп начин излиза че те са още по-тъпи и от мен... После ги гледам - единия 1v1 е 3000+ точки в диаманта, другия е около 2700. Явно са свестни момчета...

---------------------

Ето един ден - не знам какво правя губя на поразия. Друг ден падат ми се пълни кретени за партньори... пооооосле обаче по-късно този ден правя невъобразима серия. Току що размазах диамантен зерг който 5 минути после ми рева че фотонките били нечестен юнит и много се радвал че рампата вече не може да се блокира от 2 пилона само... и че след фотонките най-мразел да му се налеят с феникси а аз точно това направих. После го дразнех малко с едни войдове докато направя 5 бази и събера по-сериозна армия и го прегазих буквално с всички възможни юнити на протоса при това ъпгрейднати по малко (колоси, войдове, феникси, стокъри, зелъти, сентрита.. само темплари забравих не че нямах сторм "измислен даже").

Та е това е - един ден каквото и да правя - удрям на камък, друг дем имам чуството че и Runner и Psy мога да бия (a съм сигурен че нормално не мога - особено с глупостите които обичам да върша).

Новият ми wallpaper:

sc22011020510371034.jpg

Никога не съм вярвал...хлип...че мога да постигна...хлип...такова нещо...Искам да благодаря на родителите си...цивър...на съфорумците си...цивър-хлип-цивър...на MrBitter, IdrA, Sheth и останалите мастър зерги...уаааааааааа...

:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...