Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

За тях зергът да направи повече от 4 кучета преди експанда е светотатство.

От друга страна, за тях бейнлинг бъст е супер голям риск, въпреки че зергът се нуждае и от бейнлинги, и от спийд. Другото което е, зергът пуска и експанд преди бейнлинг бъст, така че просто не ми се говори. Колкото до 3-те бункера, искам някой от вас да се пусне с теран и да направи 3-те бункера на някой мастърс зерг. Да го пробва 10 пъти. Ако успее и 2 пъти (20% успеваемост), го поздравявам. Ако не се справят ни един път, тогава да мълчат.

Оле, оле, оле, стига си говорил глупости!

Ако не пуснеш кучета и ти направи бункер ръш си аут. В краен случай, ако бункер ръша не мине, в най-лошия случай се е замотал малко с микрото на сцв-тата и след като си върне парите от бункерите и се направи равносметката за избитите кучета, дрои и спрения експанжън, пак е толкова напред, че няма догонване.

Съпоставката на бараките с банелингите е върха на глупостта... Ако направиш банелинги и счупиш депото, а терана успее да те спре, изобщо няма връщане в играта, защото само загубите от банелингите в най-добрия случай са 450 ресурса!

Това, че ти не успяваш, не значи, че тая стратегия не върви. Лично одеве успях да удържа такъв ръш благодарение на 5 дрона, които 1 минута не харвиха, защото правиха лудите маневри за да спрат две сцвата с дев марини. Ако не ми бяха станали 6те кучета, просто трябваше да си лефтвам, защото само от загубите на въпросните 5 дрона щяха да са пагубни за мен, а да не говрим за последвалата загуба на базатата, 1-2 оверлорда, които бяха по-напред и съответно няколкото дрона. И всичко това е срещу НИКАКВИ ресурси за терана, освен за млкото изхарчени пари за поправката на бункерите!

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Обявиха групите на БГ турнира, който споменах преди няколко дни.

Моята изглежда преодолима: 2200 master protoss, 1400 diamond terran, 270 gold terran.

liquid e в група с: low diamond protoss, platinum protoss и един неизвестен /не си е написал правилно данните и не мога да го проверя какъв е/.

Runner е в много тежка група: Yasen (2800 master terran), Creator (2400 master terran), Hemp (3000 diamond terran).

Не знам дали някой друг от форума се е записал. Успех на всички!

...Не знам дали някой друг от форума се е записал. Успех на всички!

Аз не съм ама така и не бях разбрал за тоя турнир.

270 голд теран??? Тоя майтап ли си прави или е с нов акаунт?

А Runner като гледам какво му се е паднало си е баш каръщина неговото хем както мрази да играе срещу терани :lol:

liquid срещу протоси напоследък е много вървежно canon rush (пилон долу, 2 фотонки, пилон горе и после трябва да е изкарал невероятно бързо 1-2 стокъра за да може да те спре - изкара ли дори 1 зелът е гг). Или 1 много бърз зелът + CR - това и стокъри да има почти не може да се спре :)

--------------

ПС: Абе само аз ли съм така - един ден играя страхотно - правя неща и мачкам здраво. На другия ден ужким същите неща правя а ме размазват все едно за първи път сядам да играя чак не мога да повярвам че е възможно другия да има толкова юнити а аз толкова малко.

IdrA&Artosis present: IMBALANCE

Айдра да говори за имба е като дявола да чете евангелието. :lol:

Даже и намерение нямам да го слушам, че взе да омръзва.

Обявиха групите на БГ турнира...

Runner е късметлия, щото после тамън ще докаже имбаланса.

Баси, ПвП ми е най-слабия МУ :)

Това е може би най-агресивния мачъп.

ПС: Абе само аз ли съм така - един ден играя страхотно - правя неща и мачкам здраво. На другия ден ужким същите неща правя а ме размазват все едно за първи път сядам да играя чак не мога да повярвам че е възможно другия да има толкова юнити а аз толкова малко.

Абсолютно същото го има на моменти и при мен. И стигнах до извода, че грешката е в мен. Явно поради някакви /различни вероятно в различните пъти/ ми се разминава всичко: тайминги /основно/, синхронност и плавност и т.н. И се получава ккто казваш.

Хахахахах, абе Сай, защо изобщо казваш, с какви ще играя?! Тва точно на мен такава група да ми се падне е бахти иронията. :D Дано да не стане като на единствения турнир, който съм играл до сега - още първия кръг теран - две бързи и айде...

Аз викам и двамата да качвате риплеите някъде да гледаме и да се учим, как НЕ :) или СЕ играе зерг.

Тамън после с Бабата да имаме материал за имба тролене. :lol:

---

Специално Runner не виждам как би могъл загуба да има с тия терани. Имаше време и периоди в които Creator -a игра не можеше да хване, хем аз рандъм, а той тосс.

Светлия, мисля, че е крайно време да разкриеш кой си :) Да не вземе да се окаже, че си Zeerax или Kalin :D

Creator никога не съм го виждал как играе, но името му е едно от първите, които съм чувал от "добряците". Щом си го бил, значи има бая хляб в теб и трябва да те взимаме по-насериозно :)

Btw, една интересна новина от света на про-геймърите: DeMuslim си е счупил ръката в бой след запиване! Още не се знае колко време ще е аут. Хем имаше планове за Корея. Струва ми се, че iNcontrol може да му счупи и главата, задето така излага отбора EG :)

:) хах

Просто Creator[lotr] е един от малкото бруд играчи, с които съм играл повечко и който не си е сменял ника въобще. И казах периоди, не винаги.

Пък аз самия така и нямах ник с който да имам повече от 100-на игри тогава. Тук в Пловдив в ЛАН не съм играл с никой особено известен. Може би само Ланоса, ако някой го помни - но той беше Quake мераклия, бруда хич не му се отдаваше. И с Диди, но когато беше това класите бяха в пъти различни. :)

То това последното всъщност беше комично, става за разказване. Имам един приятел, с който са близки по някаква линия и играта беше 2в1 :lol: - ама на вързано. Е, бяхме ламери големи то е ясно, ама бихме геройски.

---

Има ли дума: удаваше ?

Само имена играят. Mana направи добри игри срещу DieStar.

Sega sa Dimaga i Mana.

Супер игра направиха в сет1 Димага и Кас на Зел нага. Просто не мога да повярвам колко милиона инфестед терана направи в цялата игра Димага, с не повече от 5 инфестора :confused

Направо го сдъвка и го изплю заедно с всичките му марини, бункери, мародери, медиваци, планетари фортреси, хелиони, танкове манкове...

Не можах да преброя колко битки обърна Димага с тия инфестед терани. Колко енергия иска това ? 1 или 5 ?

Абсолютно същото го има на моменти и при мен. И стигнах до извода, че грешката е в мен. Явно поради някакви /различни вероятно в различните пъти/ ми се разминава всичко: тайминги /основно/, синхронност и плавност и т.н. И се получава ккто казваш.

Сигурно умората си казва думата но ужким правя същото но ме размазват толкова грозно че се чудя откъде ми дойде и дали не съм заспал без да правя нищо в продължение на 2-3 минути.

А ей сега примерно така размазах един зерг че чак кеф ми направи - а ужким същото правех и сутринта но разликата е че като се опита да ме атакува преди имах малко зелъти сега имах пак толкова зелъти но и 2 воида отгоре. Сутринта по същото време имах 5 феникса сега имах 11... е чак пък толкова ли съм заспал да са е**...

Направо ги напляска по дупетата като малки деца. Пък каква игра с инфестори вкара на Кас направо свят му се зави. Въобще пак ще се повторя, че инфестора е crucial единица. А защо не се ползва кой знае колко не знам ?

Тоя jemag много ме дразни, само се оправдава и не прави каквото му казва инконтрол. Или пък той му показва кво да прави, а оня пич го подпитва дали е добре да направи нещо друго. Французи, келеши - все тая.

Оле, оле, оле, стига си говорил глупости!

Ако не пуснеш кучета и ти направи бункер ръш си аут. В краен случай, ако бункер ръша не мине, в най-лошия случай се е замотал малко с микрото на сцв-тата и след като си върне парите от бункерите и се направи равносметката за избитите кучета, дрои и спрения експанжън, пак е толкова напред, че няма догонване.

Съпоставката на бараките с банелингите е върха на глупостта... Ако направиш банелинги и счупиш депото, а терана успее да те спре, изобщо няма връщане в играта, защото само загубите от банелингите в най-добрия случай са 450 ресурса!

Това, че ти не успяваш, не значи, че тая стратегия не върви. Лично одеве успях да удържа такъв ръш благодарение на 5 дрона, които 1 минута не харвиха, защото правиха лудите маневри за да спрат две сцвата с дев марини. Ако не ми бяха станали 6те кучета, просто трябваше да си лефтвам, защото само от загубите на въпросните 5 дрона щяха да са пагубни за мен, а да не говрим за последвалата загуба на базатата, 1-2 оверлорда, които бяха по-напред и съответно няколкото дрона. И всичко това е срещу НИКАКВИ ресурси за терана, освен за млкото изхарчени пари за поправката на бункерите!

Оле оле, айде не говори глупости. Не всеки теран играе на 50 казарми, колкото и да ти е чудно това, така че 2-та казарма си е загубени ресурси. Другото което е, размазва ме от смях мисълта, че ти горкичкият, трабва да пуснеш 6 кучета, за да се справиш с мойте 2 сцв-та и 2 марина, че и трябва и 5 дрона да изтеглиш. Представяш ли си? Ти да правиш войска...нечувано и невиждано. Пак повтарям, 100% съм сигурен, че ако ти беше теран и в 10 игри се опиташ да направиш бункер ръш, в 10 от тях ще се провалиш. Добът теран би могъл да успее 5 от 10, но това нищо не означава. Добър зерг би го спрял в 5 от 10 случая. Същото важи и за бейнлинг бъста. Дори Димага правеше бейнлинг бъстове с голям успех, при това не само срещу теран, но и срещу протос.

ЛТ може да се окаже любимата нова карта на зерги - няма скали вече и от натурала директно влизаш в голд експото. Зелнагата има само една кула вече. Дано тея промени не останат... http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=190277

PTR patch notes:

http://us.battle.net/sc2/en/blog/2166875#blog

Purpose разцъква на ПТР http://www.teamliquid.net/video/streams/Purpose2

ЛТ може да се окаже любимата нова карта на зерги - няма скали вече и от натурала директно влизаш в голд експото. Зелнагата има само една кула вече.

Къде го видя това от линка който си дал?

testmap1 а за зелнагата ми го казаха хора, които са играли вече. нз дали е100% така.

Опа, оказа се че не съм разбрал аз. ЛТ има 1 зелнага кула, не самата карта зелнага.

http://www.justin.tv/gosucoachingtv#/w/828178192

Jinro vs SeleCT. Първата игра беше страхотна.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...