Runner Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 За тях зергът да направи повече от 4 кучета преди експанда е светотатство. От друга страна, за тях бейнлинг бъст е супер голям риск, въпреки че зергът се нуждае и от бейнлинги, и от спийд. Другото което е, зергът пуска и експанд преди бейнлинг бъст, така че просто не ми се говори. Колкото до 3-те бункера, искам някой от вас да се пусне с теран и да направи 3-те бункера на някой мастърс зерг. Да го пробва 10 пъти. Ако успее и 2 пъти (20% успеваемост), го поздравявам. Ако не се справят ни един път, тогава да мълчат. Оле, оле, оле, стига си говорил глупости! Ако не пуснеш кучета и ти направи бункер ръш си аут. В краен случай, ако бункер ръша не мине, в най-лошия случай се е замотал малко с микрото на сцв-тата и след като си върне парите от бункерите и се направи равносметката за избитите кучета, дрои и спрения експанжън, пак е толкова напред, че няма догонване. Съпоставката на бараките с банелингите е върха на глупостта... Ако направиш банелинги и счупиш депото, а терана успее да те спре, изобщо няма връщане в играта, защото само загубите от банелингите в най-добрия случай са 450 ресурса! Това, че ти не успяваш, не значи, че тая стратегия не върви. Лично одеве успях да удържа такъв ръш благодарение на 5 дрона, които 1 минута не харвиха, защото правиха лудите маневри за да спрат две сцвата с дев марини. Ако не ми бяха станали 6те кучета, просто трябваше да си лефтвам, защото само от загубите на въпросните 5 дрона щяха да са пагубни за мен, а да не говрим за последвалата загуба на базатата, 1-2 оверлорда, които бяха по-напред и съответно няколкото дрона. И всичко това е срещу НИКАКВИ ресурси за терана, освен за млкото изхарчени пари за поправката на бункерите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Още един ученик на инконтрол (протос) http://jemag.blip.tv/posts?view=archive&nsfw=dc IdrA&Artosis present: IMBALANCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Още един ученик на инконтрол (протос) http://jemag.blip.tv/posts?view=archive&nsfw=dc Аааа, ето защо редовно мачка горкия MrBitter! Sheth вече официално е любимият ми зерг! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Обявиха групите на БГ турнира, който споменах преди няколко дни. Моята изглежда преодолима: 2200 master protoss, 1400 diamond terran, 270 gold terran. liquid e в група с: low diamond protoss, platinum protoss и един неизвестен /не си е написал правилно данните и не мога да го проверя какъв е/. Runner е в много тежка група: Yasen (2800 master terran), Creator (2400 master terran), Hemp (3000 diamond terran). Не знам дали някой друг от форума се е записал. Успех на всички! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Баси, ПвП ми е най-слабия МУ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 ...Не знам дали някой друг от форума се е записал. Успех на всички! Аз не съм ама така и не бях разбрал за тоя турнир. 270 голд теран??? Тоя майтап ли си прави или е с нов акаунт? А Runner като гледам какво му се е паднало си е баш каръщина неговото хем както мрази да играе срещу терани liquid срещу протоси напоследък е много вървежно canon rush (пилон долу, 2 фотонки, пилон горе и после трябва да е изкарал невероятно бързо 1-2 стокъра за да може да те спре - изкара ли дори 1 зелът е гг). Или 1 много бърз зелът + CR - това и стокъри да има почти не може да се спре -------------- ПС: Абе само аз ли съм така - един ден играя страхотно - правя неща и мачкам здраво. На другия ден ужким същите неща правя а ме размазват все едно за първи път сядам да играя чак не мога да повярвам че е възможно другия да има толкова юнити а аз толкова малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 IdrA&Artosis present: IMBALANCE Айдра да говори за имба е като дявола да чете евангелието. Даже и намерение нямам да го слушам, че взе да омръзва. Обявиха групите на БГ турнира... Runner е късметлия, щото после тамън ще докаже имбаланса. Баси, ПвП ми е най-слабия МУ Това е може би най-агресивния мачъп. ПС: Абе само аз ли съм така - един ден играя страхотно - правя неща и мачкам здраво. На другия ден ужким същите неща правя а ме размазват все едно за първи път сядам да играя чак не мога да повярвам че е възможно другия да има толкова юнити а аз толкова малко. Абсолютно същото го има на моменти и при мен. И стигнах до извода, че грешката е в мен. Явно поради някакви /различни вероятно в различните пъти/ ми се разминава всичко: тайминги /основно/, синхронност и плавност и т.н. И се получава ккто казваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Хахахахах, абе Сай, защо изобщо казваш, с какви ще играя?! Тва точно на мен такава група да ми се падне е бахти иронията. Дано да не стане като на единствения турнир, който съм играл до сега - още първия кръг теран - две бързи и айде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Relax, you've got this! Аз лично смятам да нямам игра над 6 минути Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Аз викам и двамата да качвате риплеите някъде да гледаме и да се учим, как НЕ или СЕ играе зерг. Тамън после с Бабата да имаме материал за имба тролене. --- Специално Runner не виждам как би могъл загуба да има с тия терани. Имаше време и периоди в които Creator -a игра не можеше да хване, хем аз рандъм, а той тосс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Светлия, мисля, че е крайно време да разкриеш кой си Да не вземе да се окаже, че си Zeerax или Kalin Creator никога не съм го виждал как играе, но името му е едно от първите, които съм чувал от "добряците". Щом си го бил, значи има бая хляб в теб и трябва да те взимаме по-насериозно Btw, една интересна новина от света на про-геймърите: DeMuslim си е счупил ръката в бой след запиване! Още не се знае колко време ще е аут. Хем имаше планове за Корея. Струва ми се, че iNcontrol може да му счупи и главата, задето така излага отбора EG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 хах Просто Creator[lotr] е един от малкото бруд играчи, с които съм играл повечко и който не си е сменял ника въобще. И казах периоди, не винаги. Пък аз самия така и нямах ник с който да имам повече от 100-на игри тогава. Тук в Пловдив в ЛАН не съм играл с никой особено известен. Може би само Ланоса, ако някой го помни - но той беше Quake мераклия, бруда хич не му се отдаваше. И с Диди, но когато беше това класите бяха в пъти различни. То това последното всъщност беше комично, става за разказване. Имам един приятел, с който са близки по някаква линия и играта беше 2в1 - ама на вързано. Е, бяхме ламери големи то е ясно, ама бихме геройски. --- Има ли дума: удаваше ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=190084 MLG доста вдига летвата. Жалко, че ще се навъди с тъпо корейци и малоумната им игра и ще спечелят повечето сигурно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Go4SC2 January Finals Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Само имена играят. Mana направи добри игри срещу DieStar. Sega sa Dimaga i Mana. Супер игра направиха в сет1 Димага и Кас на Зел нага. Просто не мога да повярвам колко милиона инфестед терана направи в цялата игра Димага, с не повече от 5 инфестора Направо го сдъвка и го изплю заедно с всичките му марини, бункери, мародери, медиваци, планетари фортреси, хелиони, танкове манкове... Не можах да преброя колко битки обърна Димага с тия инфестед терани. Колко енергия иска това ? 1 или 5 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Абсолютно същото го има на моменти и при мен. И стигнах до извода, че грешката е в мен. Явно поради някакви /различни вероятно в различните пъти/ ми се разминава всичко: тайминги /основно/, синхронност и плавност и т.н. И се получава ккто казваш. Сигурно умората си казва думата но ужким правя същото но ме размазват толкова грозно че се чудя откъде ми дойде и дали не съм заспал без да правя нищо в продължение на 2-3 минути. А ей сега примерно така размазах един зерг че чак кеф ми направи - а ужким същото правех и сутринта но разликата е че като се опита да ме атакува преди имах малко зелъти сега имах пак толкова зелъти но и 2 воида отгоре. Сутринта по същото време имах 5 феникса сега имах 11... е чак пък толкова ли съм заспал да са е**... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Бре, бре, бре, бре, бре, какво направил бате Димчо Kas, Mana, Adelscott - бива, бива, ще се гледат риплеи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Направо ги напляска по дупетата като малки деца. Пък каква игра с инфестори вкара на Кас направо свят му се зави. Въобще пак ще се повторя, че инфестора е crucial единица. А защо не се ползва кой знае колко не знам ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Тоя jemag много ме дразни, само се оправдава и не прави каквото му казва инконтрол. Или пък той му показва кво да прави, а оня пич го подпитва дали е добре да направи нещо друго. Французи, келеши - все тая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Оле, оле, оле, стига си говорил глупости! Ако не пуснеш кучета и ти направи бункер ръш си аут. В краен случай, ако бункер ръша не мине, в най-лошия случай се е замотал малко с микрото на сцв-тата и след като си върне парите от бункерите и се направи равносметката за избитите кучета, дрои и спрения експанжън, пак е толкова напред, че няма догонване. Съпоставката на бараките с банелингите е върха на глупостта... Ако направиш банелинги и счупиш депото, а терана успее да те спре, изобщо няма връщане в играта, защото само загубите от банелингите в най-добрия случай са 450 ресурса! Това, че ти не успяваш, не значи, че тая стратегия не върви. Лично одеве успях да удържа такъв ръш благодарение на 5 дрона, които 1 минута не харвиха, защото правиха лудите маневри за да спрат две сцвата с дев марини. Ако не ми бяха станали 6те кучета, просто трябваше да си лефтвам, защото само от загубите на въпросните 5 дрона щяха да са пагубни за мен, а да не говрим за последвалата загуба на базатата, 1-2 оверлорда, които бяха по-напред и съответно няколкото дрона. И всичко това е срещу НИКАКВИ ресурси за терана, освен за млкото изхарчени пари за поправката на бункерите! Оле оле, айде не говори глупости. Не всеки теран играе на 50 казарми, колкото и да ти е чудно това, така че 2-та казарма си е загубени ресурси. Другото което е, размазва ме от смях мисълта, че ти горкичкият, трабва да пуснеш 6 кучета, за да се справиш с мойте 2 сцв-та и 2 марина, че и трябва и 5 дрона да изтеглиш. Представяш ли си? Ти да правиш войска...нечувано и невиждано. Пак повтарям, 100% съм сигурен, че ако ти беше теран и в 10 игри се опиташ да направиш бункер ръш, в 10 от тях ще се провалиш. Добът теран би могъл да успее 5 от 10, но това нищо не означава. Добър зерг би го спрял в 5 от 10 случая. Същото важи и за бейнлинг бъста. Дори Димага правеше бейнлинг бъстове с голям успех, при това не само срещу теран, но и срещу протос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 ЛТ може да се окаже любимата нова карта на зерги - няма скали вече и от натурала директно влизаш в голд експото. Зелнагата има само една кула вече. Дано тея промени не останат... http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=190277 PTR patch notes: http://us.battle.net/sc2/en/blog/2166875#blog Purpose разцъква на ПТР http://www.teamliquid.net/video/streams/Purpose2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 ЛТ може да се окаже любимата нова карта на зерги - няма скали вече и от натурала директно влизаш в голд експото. Зелнагата има само една кула вече. Къде го видя това от линка който си дал? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 testmap1 а за зелнагата ми го казаха хора, които са играли вече. нз дали е100% така. Опа, оказа се че не съм разбрал аз. ЛТ има 1 зелнага кула, не самата карта зелнага. http://www.justin.tv/gosucoachingtv#/w/828178192 Jinro vs SeleCT. Първата игра беше страхотна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Малко по-рано IdrA направи all-kill за EG срещу vVv - един протос, два терана и един зерг. Може да се каже, че съм доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Хмм, определено ще тествам повече феникси в ПвТ вместо още няколко гейта за сталкери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.