Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

1v1 е по-рентабилно да помпиш феникси от един гейт с хронобууст ми се чини,ама това са лично мои наблюдения,от протос стратегии не отбирам много:rolleyes:

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

To и аз играя по слух... и без да съм изучавал някакви стратегии и пак съм в платината... сигурно ако попрочета малко ще се преместя при рънър да ми късат г.з. от бой :)

То и аз играя на усет. Всички говорят за някви тайминг пушове, но още не съм седнал да ги зубря на коя минута, какво да очаквам. :D

с теран без назубрени билдове си за никъде,освен ако всяка игра не играеш за банши ръшове или ол-инове със сцв-та:laughing:

в общи линии като си взимаш втората база ако нямаш добра представа точно какво да построиш за да контрираш противника ти се пише доста лошо:rolleyes:

иначе за протос съм чувал за някаква стратегия,популяризирана от hongunprime(май) на накой от ГСЛ-ите - 3 гейта с два форджа и пазиш хронобуус само за ъпгрейди - при 2/2 се изсипваш и в общи линии ако противника ти не се е окопал като свиня го прегазваш без особени затруднения :lol:

само не помня дали точно от 3 гейта се помпеха еденици и дали тактиката беше за 1 база

само не помня дали точно от 3 гейта се помпеха еденици и дали тактиката беше за 1 база

Не съм сигурен и аз но зависи срещу какво се изправиш. Ако е кретен като мен да вади само зелъти и имортали ще има да взима... 5+5 омазват 1 камара стокъри за добрутро :)

Лошо че доста народ напоследък гледам прескача стокърите и почва мощно имортали...

Ей, ще полудея вече, 10 поредни игри на тъпя степс! Направо като ме пусне срещу протос на тая тъпа карта и ми идва да изям клавиатурата! Бахти набалансираната карта!

Хм, тая статистика, колко е актуална? При положение, че имам около 1000 игри, защо ми показва около 250 игри общо? Но като гледам, при мен нещата са горе-долу балансирани, но естествено на Степса най-много загуби спрямо победи...

Май взима само от последния месец игрите което е по-добре а не всички от-до да взима.

------------

Merk, имам да те черпя. С тази тактика с ъпгрейдите така грозно омазах един теран преди малко че се зачуди откъде му дойде. 2/2 стокъри хрупат за закуска неъпгрейднати мародери. При това пича ми влезе и ме размотаваше известно време с един рипър та го гоних с пробите. Как не докара още 2 не знам. 3 зелъта и 3 стокъра разказаха играта на 2 танка, 3 мародера и 4 марина. Оттам насетне играта тръгна грубо. Особено след като стана и charge-a :)

------------

Аааа каква игра имах срещу зерг за малко да си изям ушите от яд. Спирам му с кули ФЕ. Пича прави още един експанд който намирам и пльосвам още 2 кули до него като и 2те хачерита стават и кулите ги отнасят. После тръгвам за феникси и вадя няколко които той спира с хидри и кралици (не знам как изгубих няколко но нещо обърках в случая - май станаха повечко хидри и докато нацеля коя да вдигна те ми очистиха фениксите) и докато изкарам още феникси и някакви стокъри той взе че ми дропи 4 кралици и 10тина хидри и няколко зерглинга. При което ми идваше да си изям ушите от яд че не съм ги хванал преди да ги дропи... едвам успях да запусна 2ри експанд да пльосна няколко кули и да направя още 5 гейта за да изкарам стокъри с които да ги спра. Хубаво че около основната база имах кули и той нещо се забави че щях да съм заминал преди да се усетя. Цялата игра пича на 1 база такъв тормоз ми дръпна че си помислих за момент че ще загубя. Накрая сам излезе като му свършиха минералите. Иначе пича беше добър - цели 30 точки ми насипа с бонуса после :)

Merk, имам да те черпя. С тази тактика с ъпгрейдите така грозно омазах един теран преди малко че се зачуди откъде му дойде. 2/2 стокъри хрупат за закуска неъпгрейднати мародери. При това пича ми влезе и ме размотаваше известно време с един рипър та го гоних с пробите. Как не докара още 2 не знам. 3 зелъта и 3 стокъра разказаха играта на 2 танка, 3 мародера и 4 марина. Оттам насетне играта тръгна грубо. Особено след като стана и charge-a :)

Тая тактика пичагата я спомена, още не съм я пробвал. Атака + армор ли се прави 2-2 ?

Кои са важните ъпгрейди на протоса? Знам, че с +1 атака зИЙлота сваля куче с 2 токата вместо с 3.

дЕдо, фениксите са далеч по-вървежни със сталкери. Щото за разлика от зелките - пукат и тия, дето си ги дигнал. И преспокойно можеш със всеки феникс да дигнеш нещо във въздуха. А и според мен е по-удачно два гейта - един старгейт в началото.

Един протос така вчера ми ragequit-на :lol:

Как да видя срещу кого съм играл? Без да влизам в играта... А дори и влезна! Не мога да се ориентирам. Бахти нууба съм! :(

Извън играта мисля, че не може. Иначе отиваш в играта, цъкаш си на профил - match history, цъкаш на което си искаш и ти вади статистиката, която виждаш след края на всяка игра.

Ей с'я бих един платинен теран. Сталкери, феникси в началото - да си седи в базите. В последствие - сталкери, колоси и феникси.

Vikings?! Your argument is invalid!

Аз пък като отворя с феникси и разчитам за безопасен експанд зад тях винаги ми се наливат с маса хлебарки и лингчета и или не издържам или малко след това се наливат с хидри и хлебарки и тогава умирам. Трябва да имаш значително по-добър и бърз мултитаскинг от моя, за да са ефектни.

За да са ефектни не ти трябва мултитаскинг :lol: За ефективността - да. Но и аз не бих посмял на едни феникси да експандвам. Може и това да ми е грешката де, но все пак.

Е аз не правя 3 феникса - експанд. 2 гейт, старгейт, феникси - харас/принуждаваш може би хидри и експандваш и минаваш на колоси, но естествено аз не мога да върша толкова много неща както трябва и ми влизат с 10-15 хлебарки, няколко лингчета и аз имам няколко зелъта и няколко сталкера + 1к минерали или повече :д

Целта е да принудя зерга да си стои малко повече в базата и да му откажа присъствие и видимост на картата.

дЕдо, фениксите са далеч по-вървежни със сталкери. Щото за разлика от зелките - пукат и тия, дето си ги дигнал. И преспокойно можеш със всеки феникс да дигнеш нещо във въздуха. А и според мен е по-удачно два гейта - един старгейт в началото.

Един протос така вчера ми ragequit-на :lol:

Мислиш не знам... ама в началото едвам събирам газ за фениксите. Откъде да взема и за стокъри? Че са и скъпи мамка му - цели 50 газ.

Е аз не правя 3 феникса - експанд. 2 гейт, старгейт, феникси - харас/принуждаваш може би хидри и експандваш и минаваш на колоси, но естествено аз не мога да върша толкова много неща както трябва и ми влизат с 10-15 хлебарки, няколко лингчета и аз имам няколко зелъта и няколко сталкера + 1к минерали или повече :д

Целта е да принудя зерга да си стои малко повече в базата и да му откажа присъствие и видимост на картата.

Да ама зерга като му се налееш с фениксите и има само линги и хлебарки е логично да ти се налее на теб. Аз затова винаги пускам и по 1-2 кули. Като видя че тръгва нанякъде оставям фениксите да тормозят овърлордите и взимам проба, пускам още 1-2 кули (обикновено 1 имам) и хронобууствам малко стокъри (щото после зелътите трудно гонят лингите). И ако имам пари пускам и кула зад пробите (ако вече нямам) - това последното отказва зерга да обикаля около пробите и да нахапе някоя и друга преди да го догоня.

А срещу зерг тъй или иначе почвам с forge аз :) Щото много наглеци се навъдиха и играят като мен - 14х, 16п ...

Новият Funday Monday е комедия и половина :)

http://day9tv.blip.tv/file/4707635/

От 5:50 до 9:00 щях да се задавя от смях :D

А от 1:00:00 имитира TotalBiscuit!

И аз го гледах тази сутрин в офиса с кафето - сутрешен блок. Много смях :DDD

Като гледам новите карти за новия GSL сезон - особено по-големичките, не мога да си представя победа на теран срещу зерг. Освен при фрапираща разлика в класите де. ПвЗ-то няма да е толкова повлияно, защото протоската армада е доста по-мобилна от костенурките на терана.

Точно както си личеше... ще променят баланса в разни посоки, именно посредством картите.

В ТОП4 на новия сезон ще има максимум един теран - без шансове естествено да вземе финала.

картите

Edit: Пропуснах и още нещо от значение"

Modification on Blizzard maps for the league

GomTV modified Metalopolis, Xel'Naga Caverns, Lost Temple for their league. Bloking the entrance with two bunkers is no longer possible.

E те по-големи карти не можаха ли да изберат? Айде степс, сандс и шакурас са доста малки но чак пък толкова големи е леко излишно. Да се направи ръш на подобна карта е меко казано абсурд.

То за ръш не вярвам и да помисли някой - особено на Tal'Darim Altar.

Сега видях две игри на нея по стриймовете, ТвЗ -та. Едното беше с DieStar, пича не успя да стигне до повече от средата на картата, след не знам си колко опита.

Всъщност зерга като установи мап контрола с мутрите играта приключва, терана докато дотътри сийджовете които му пазят био -то от б-линги и зерга е минимум на 5 и повече бази.

Ще е интересно де, да се видят терани като IMMvp срещу Чая или Айдра.

Може пък от Близард да решат да посъкратят леко времето за разпъване и събиране на сийджа, че така докато се дотърят до някоя база на зерга, тя ще е изкопана вече. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...