liquid Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Game 3 Game 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Финала беше перфекциозен! Брутални игри с перфектни решения и изпълнения. IMMvp верно е out of control. Още като видях от 7-те файла само 4 игри, т.е. 4:0 бях сигурен, че IMMvp е новия шампион. Нямаше начин МКР да победи на 0, според мен. Браво, направи сезон подобен на съотборника си NesTea. Просто мина през всички като на шега. Принципно и аз не обичам да играя, особено пък да гледам миръри. Но ТвТ е може би най-интересния мирър, ЗвЗ и ПвП стават все по-унифицирани като билдове и оттам скучни. Докато при ТвТ може да има най-голямо разнообразие от билдове и тактики. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Абе повечето зерги ли са пълни мрънкала? Наливам се с 10тина феникса на един той почва да бучи че съм бил чийтър и че съм го тормозел само защото протоса е ОП и фениксите били нечестни а зерга нямал anti-air защита и подобни. Не млъкна 15 минути въпреки че му налях после и зелъти. После продължи че партньора ми бил зле щото имал 7 хлебарки (че имаше 10тина муталиска нищо не каза ако изобщо е забелязал измежду мрънкането). Продължи че близард били фенове на протосите и затова юнитите им били нечестни и т.н. и т.н. Колко пъти спомена че съм бил n00b и че нямало никакви skills в това което правя не ги броих даже Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Ами в интерес на истината, какво му е сложното да дойде с 10 финикса и ако нямаш 2 спора да ти избие всичко, ама абсолютно всичко? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 А какво е сложното да ги пуснеш отново? ВСИЧКИТЕ! НАВЕДНЪЖ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Ами в интерес на истината, какво му е сложното да дойде с 10 финикса и ако нямаш 2 спора да ти избие всичко, ама абсолютно всичко? Ами защото ти ще пуснеш набързо примерно 20 кучета и с фениксите не мога да ги спра (щото енергията свършва рано или късно) а в този момент аз ако имам 10 феникса няма да имам нищо друго. Евентуално кула и 2 зелъта на входа които временно ще спрат нещо. Ти в този момент може да имаш 1 камара хлебарки и зерглинги. Виждаш фениксите и вместо да стоиш в базата си и да почнеш да се оплакваш колко са ОП ми се налееш с всичката си войска аз мога да тръгна да те гоня баре утрепя някоя хлебарка (които мрат доста по-бавно от фениксите защото са с броня а и имат доста живот). Та вместо да тръгна да ти правя мизерии в базата аз ще избягам за да се опитам да се защитя, ще напускам още зелъти и т.н. а ти в това време можеш да пуснеш някоя спора и примерно коруптори Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Вие гледахте ли преди малко играта на TLO срещу Morrow? Протоса не загуби НИТО ЕДИН ЮНИТ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 И за това 100% е виновен баланса, а не играча... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 http://www.teamliquid.net/video/streams/TeamLiquidTV В момента: WhiteRa vs Beastyqt - победителят среща TLO на финала. TLO vs WhiteRa!!! Отдавна май не е имало сблъсък между тези двамата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 БелияРа колкото и игри да съм му гледал от доста време насам - просто винаги ги чупи от уорп призм харас... Така ли не се ли усетиха, или просто се спира трудно ? Лично мен ме кефи как играе. --- Големия минус на танковете, който са им сложили, е че са доста крехки и веднъж като отнесеш първите 3-4-5 танка, терана може да куитва. Терана трябва да ги пази като очите си, защото чак като се понатрупат се мултиплицира ефекта им. Само дето са не танкове, ами са fragile като стъкло - трябва стикери да им слагат. П.П. ТЛО рандъм ли играе ? --- ТЛО е от най-креативнити играчи изобщо - как красиво надигра Белия в сет 1. Браво ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Всеки път, когато видя опит за bling bust срещу протос, се сещам за нещастните и безплодни атаки на Dimaga срещу перфектните ФФ на KiwiKaki. Бейнлингите може да са страхотни срещу mass zealot и дроп върху армията или минералите, но срещу опонент, който знае как да натиска F и къде да цъка с левия бутон на мишката, просто са плачевни. Единствено на Scrap Station може да има някакъв успех, ако си достатъчно бърз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Е, добре де как може толкова инфарктно да пада ТЛО. Направо не знам, две игри подред ме изправя на кътни зъби... и пада... Поне прави ебати яките игри. Само да биеше повече. Всеки път, когато видя опит за bling bust срещу протос, се сещам за нещастните и безплодни атаки на Dimaga срещу перфектните ФФ на KiwiKaki... Можеше да направи хубаво макро с бързия скрит хетч... ама. --- Ааааа УНИКАЛЕН е ! Хах от две рандъм ПвП -та и двете ТЛО ги взе - и то как. Поне не спира да експериментира, но... не е достатъчно. А и 1 ракс пуш на Шакурас... при cross positiions... срещу тосс... ?!? Точно най-после пристигне и тосс -а е с тройна на неговата армия. Терана му е трагичен просто. Една-две несполучливи игри с теран и веднага бил трагичен. Ех... Точно теран му е най-силната раса ... liquid добре, наистина нямам наблюдения над ТЛО от много време. Ама като му е най-силната раса, кой изобщо може да ми обясни недоразумението описано от мен по-горе ? 1 ракс пуш... Не виждам как бих могъл да се съглася с теб. Очевидно няма правилна преценка какво може и какво не с теран, което ме води и до моя извод. А и като съм гледал и IMMvp днес... и сега терана на ТЛО... ми все едно аз след едногодишни 8 часови тренировки да се сравнявам с някой от бронза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Една-две несполучливи игри с теран и веднага бил трагичен. Ех... Точно теран му е най-силната раса и трябва да си мине на нея ако иска да е успешен про-играч. Зергът му в бета беше страхотен, но сега е средна работа - добър за ладър, но не за печелене на турнири. WhiteRa в този турнир е минал през Браток, Стрелок и beasty - все терани. Просто ПвЗ/ПвТ почти не може да се спре, освен ако от рано не се притисне с дропове и атаки и харас от няколко позиции. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Сега направих игра с един диамантен протос и го помолих да ме тормози с феникси. Ми честно казано само ме погъделичка. Повече зор ми даде с 3те зелъта и 2та стокъра с които ми се наля на експанда преди да изкарам армия (щото и аз нагъл почвам с 14х, 13п) после 2 кралици, дрони до дупка и щрак - някви зелъти се показаха върху крийпа та беж с дроните, сложи 1 кула горе, вади хлебарки... сега баба пак ще ме порицае че играя като типичен зерг - вадя войска само когато се наложи в другото време правя дрони и ъпгрейди Както и да е дойде после и с фениксите (верно малко бяха но честно казано нищо не направиха - избиха 2-3 дрона, но успях да пльосна 4 кули и дотам с хараса). Проблема ми беше че изкара 6 гейта пича и напуска 1 камара стокъри преди да успея да изкарам достатъчно количество хидри (а тъкмо беше заработил експанда както си трябва). Общо взето играта я загубих от лакомия. Малко да се беше забавил щях да имам едно 20 хидри и му пожелавам успех с хараса и със опита да ги трепе със стокъри. 3 дрона = 150 минерали + време изгубено за събиране на ресурси. 4 кули = 300 минерала + 4 дрони = 200 минерала Ти си му подарил 2 експанжъна направо . Да те щото 4те феникса са безплатни.. 4*150 = 600 + 400 газ... отделно старпорта и той струва 150/150 + и един пилон за 100 минерала - значи аз губя 650 минерала и 0 газ а той губи 850 минерала и 400 газ. Кой каза е на далавера? --------------------------- А ТЛО аз го уважавам много - най-забавни са ми били неговите игри. Играе страшно креативно и ако ще и да не печели - кефи ме много Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 3 дрона = 150 минерали + време изгубено за събиране на ресурси. 4 кули = 300 минерала + 4 дрони = 200 минерала Ти си му подарил 2 експанжъна направо . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 сега баба пак ще ме порицае че играя като типичен зерг - вадя войска само когато се наложи в другото време правя дрони и ъпгрейди Indeed... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Как не се намира един 4гейтър, който да пише "gg", след като му спра атаката и впоследствие го бия? Че даже някои мрънкат и псуват. Сякаш този билд е свещен и как може да си позволя да не умра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Как не се намира един 4гейтър, който да пише "gg", след като му спра атаката и впоследствие го бия? Че даже някои мрънкат и псуват. Сякаш този билд е свещен и как може да си позволя да не умра. Докато играх зерг един ми каза че 4 гейта дори в златото вече зергите се научили да го спират при това след ФЕ... аз обикновено не успявах защото се лакомя да пусна повече дрони и повечето пъти ме сварваха по бели гащи... но няколко пъти се забавяха и аз ги посрещах със солидно количество хлебарки и зерглинги. ПСИ: Кажи сега фениксите нечестен юнит ли са както говори Runner или не са чак толкова страшни (досадни - да, неприятни - да, мизерия че са - да, но чак ОП и да няма с какво да ги контрираш че да вземеш играта)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Ако изкараш 3-4, само са досадни и може да те забави в по-нататъшните ти планове, но ако наблегне на тях, е почти невъзможно да ги спреш, освен ако не си разбрал, че ще ги прави и си тръгнал отвреме да работиш за тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Как да слеза 1 лига надоле? Тук ми пръскат шушоните. Направо ми се плачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Как да слеза 1 лига надоле? Тук ми пръскат шушоните. Направо ми се плачи. Още малко ще ти ги пръскат пък ще те свали 1 лига надолу. Няма страшно. -------------- За фениксите - добре де нали ако имам феникси няма да имам друго или ще е достатъчно малко за да се пренебрегне. Последния път трябваше 4 кули да наплякам за да не ме изрине с хлебарки и зерглинги и пак трябваше да взема и пробите че да се защитавам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Въпроса е много хубав и ще ти кажа, какъв е тънкия момент - ако не знаеш, че ще тръгне за феникси, ти тръгваш за ФЕ и съответно в момента, когато той ти влиза в 10 феникса, ти нямаш достатъчна армия да отговориш. Дори и тръгнеш да го атакуваш, с 2 сентрита и две кули може да те държи достатъчно дълго време, за да изкара единиците нужни за да спре атаката. А и все пак тия 10 феникса е достатъчно да вдигнат 15 дрона и да се върнат, за да вдигнат примерно 10те хлебарки. След тая мизерия, ако не успееш да пуснеш поне по две кули, докато се върне с фениксите, направо лефтвай. То ти стига да мине през двете бази и да избие по 2 кралици... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 EPS VI България - ФИНАЛ Shutall/п/ 1-3 JacK/з/ Splendour/п/ 3-1 NuclearMan/т/ мач на загубилите - Shutall/п/ 3-1 NuclearMan/т/ ФИНАЛ - Splendour/п/ 0-4 JacK/з/ Тия непобедими терани и протоси, и безпомощните зергОВЕ. Зерга от 8 срещи... има 1 загуба и 7 победи. Ай извиняйте ! --- За на който му се гледа триумфа на зерга: -> http://www.own3d.tv/Shutall Сега ако следваме зергската логика, би следвало Splendour и Shutall да подадат официална жалба за ОП-а на зерг до Близард. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Как да го гледам тоя финал? Успявам да отворя някаква връзка към първата игра, която спира на 10тата минута... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Как да го гледам тоя финал? Успявам да отворя някаква връзка към първата игра, която спира на 10тата минута... Ами може и да не е качен още целия. Не знам кога са играли Splendour и JacK точно, но вероятно още не са ги качили. Сай дано си бил в Мания. Щеше да се накефиш със сигурност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.