Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Да не кажа, че като започна голямата патаклама в центъра тосса беше със значително по-голяма армия/лимит. Но в рамките на секунди всичко се обърна: 3 хетча х3+4 = 21 ларви = на допълнителен лимит поне 30-40 = гг :)

В което няма нищо лошо или нередно. Просто зерг предимство. Но трябва да се използва.

---

Така като гледам 4:0 -> добре де 4:1

Брей каква армия спретна. С no more sentry ! :)

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Уау ! Каква 2-ра игра. То май работата отива, дали Тайлър ще си хване игра. :lol:

---

Така като гледам 4:0

Брей каква армия спретна. С no more sentry ! :)

Да, като гледам, в третата игра зерга колко съпротива оказа, само ще е такъв резултата...

И четвъртата игра беше супер смешна. Протоса знае, че зерга прави хидри и продължава да прави войд реи... Отделно, зерга като му влезе, вместо да дръпне армията до кулите, той ги изкара напред и изхода беше логичен...

Е, не ! Четвъртата игра напълно доказа тоталната безпомощност на зерга. При това на близки позиции на Металополис. При това срещу fearsome тосс като Тайлър.

Единственото логично нещо тук е 4:0, дори и 4:1 е малко срещу логиката.

---

И встрани от това дето си правим вятър относно имба и ОП, наблюдавам как баланса бива постиган или по-скоро манипулиран с мап пула.

Примерно виждаш, че терана не може да си хване победа след 3 поредни ГСЛ-а, хоп карта като Джангъл.

Или зерга става твърде доминантен - хоп вадиш от пула Зел нага, Скрап, Металополис и готово, вече хич няма да е доминантен.

Мхм, в момента зергът така доминира на Скрап, че свят ми се завива. :)

Приеми го като изключение което само потвърждава правилото. Както примерно леката победа на зерга при close на Металополис.

А Шет да се беше понапънал да скаутне нещо. Като играе непобедимия зерг и дай вече да не му пука какво прави Тайлър ? Ама не по-добре вместо скаут, още 2-3 дрона... :lol:

Както почти само с дрони се опита Мушморока да бие БелияРа.

Тайлър се борИ мъжки..., но логиката все пак надделя. :)

Макар и със закъснение...

Поредното доказателство, че ако не са мизериите, зерга няма шанс. Ей за това се дразня. Зерга просто няма шанс ако трябва да се изправи директно срещу противниковата армия...

Поредното доказателство, че ако зерга леко се напъне. Леко ограничи страстта си към дроун продюсинга, няма теран, няма протос.

А като искаш по-корава армия, ми мини протос.

Ти хем искаш по 30-40-50-60 единици наведнъж, хем пък и да са корави като тосс единици ?!?

Поредното доказателство, че ако не са мизериите, зерга няма шанс. Ей за това се дразня. Зерга просто няма шанс ако трябва да се изправи директно срещу противниковата армия...

Тайлър се борИ мъжки..., но логиката все пак надделя. :)

Макар и със закъснение...

Коя логика, че ако беше сложил по 3 зелъта на експандите и края на играта щеше да е различен ли? Сам си е виновен, още повече че вече му знае номерата. Да го оставиш 25 пъти да ти избива дроните, а ти да се опитваш да го доганваш е смешно.

Aз затова вече зад минералите слагам по 1 кула. Спира ефективно зерглинги а и мога да уорпвам там зелъти, стокъри и каквото друго се наложи докато дойдат повечко подкрепления дори да ми се е налял с муталиски. И дава достатъчно време на пробите да избягат. 250 минерала са пилона и кулата...

30-40-50-60 единици наведнъж........ограничи страстта си към дроун продюсинга

Нали за да има по 30-40-50-60 единици наведнъж, трябва да има 3-4-5-6 хачерита и доволно количество дрони? Какво стана на Шакурас, когато Sheth тръгна с простотията baneling bust срещу протос? Що не пусна 30 роуча да спре атаката на Тайлър? Щото икономиката му беше като българската - в кенефа. Дори iNcontrol откровено казва (да, по-склонен съм да слушам него, отколкото теб, нищо лично ;) ), че нагрухтяна протоска армия не може да бъде победена в директен двубой - може да я победи следващата или по-следващата зергска армия. Ти може да имаш и 150 ларви на разположение, но ако нямаш стабилната основа от дрони, ще можеш да възстановяваш само по една шепа единици, които веднага ще стават на пюре.

Айде, peace! :) След 4 часа - финал на GSL!

Нали за да има по 30-40-50-60 единици наведнъж, трябва да има 3-4-5-6 хачерита и доволно количество дрони?

Е то и нагрухтян протос с 20 уорп гейта доста бързо може да материализира солидна армия при това в конкретна точка на картата. Трябва да си доста смотан да имаш 3+ бази и да си стоиш с 4 гейта.

Нали за да има по 30-40-50-60 единици наведнъж, трябва да има 3-4-5-6 хачерита и доволно количество дрони? Какво стана на Шакурас, когато Sheth тръгна с простотията baneling bust срещу протос? Що не пусна 30 роуча да спре атаката на Тайлър? Щото икономиката му беше като българската...

Тук естествено изниква въпросът, защо икономиката му беше като българската ? Нито някой го беше харасвал, нито беше притесняван по какъвто и да било начин. Как така не пусна трета база не разбрах ? Честно, още докато гледах играта се чудех кой и какво точно чака ? В общи линии Шет се би сам нея игра. Без особеното участие на Тайлър.

А си цитирал и събрал 2 мои изречения, изцяло извън контекста им. Виж пак.

Като казах 30-40-50-60 единици наведнъж, не оспорвах съществуването на това предимство на зерга. Но или това или протоска армия /виж какво съм писал по-горе/. Хем 30-40-50-60 единици наведнъж, и хем нагрухтяна протоска армия /както Инконтрол казва, нищо че не разбира повече от мен :)/ не е имба, ами е отвъд.

И едно е стабилна основа от дрони, съвсем друго лимит дрони /както виждам многократни опити да бъде направен/. :lol:

Е то и нагрухтян протос с 20 уорп гейта доста бързо може да материализира солидна армия при това в конкретна точка на картата. Трябва да си доста смотан да имаш 3+ бази и да си стоиш с 4 гейта.

Принципно да, ама не помня да съм виждал в хай левъл игра 20 гейта. Докато почти всеки хай левъл самоуважаващ се зерг, има по минимум 3-4-5-6-7 хетча във времето в което тосса би могъл да има 20 гейта. Пък 20 гейт единици, ще бъдат храносмелени за секунди от излюпената зергска 50 ларвова армия.

---

ГСЛ -а да. Ама ще гледам повторението от Арена. Че много ангажиментос утре.

Направо идея нямам на кого бих заложил. Баси финала !

Смъртоносните контри на Маринката /както Сай каза/, срещу перфектното макро /и микро/ на IMMvp ?!?

Хм Маринката е по-разчупен наистина, но аз залагам на IMMvp.

Пък 20 гейт единици, ще бъдат храносмелени за секунди от излюпената зергска 50 ларвова армия.

Освен ако там има темплари да пльоснат по 1 сторм където трябва...

Хм Маринката е по-разчупен наистина, но аз залагам на IMMvp.

Скука... мразя да гледам еднакви раси... И от всичко най-скучно ми е ТvT

Най-глупавия StarCraft ll финал за последните 20 години... :/

МКП се беше предал още преди началото на мача. Изневери на стила си (даже направи омразен мародер) и заслужено загуби.

МВП трябва да му се признае, че изигра безупречно и беше разузнал противника до степен, че беше винаги 1 крачка напред.

Да си пожелаем no more ТвТ финали.

По-скоро имаше предвид, че армията му ще е зрдава, а такава армия, можеш да я победиш след няколко вълни.

Тук естествено изниква въпросът, защо икономиката му беше като българската ?

Защото тръгна да прави армия и да се опита да направи ранен натиск, което естествено за зерга никога не става и логично след това по-добре да си излиза, от колкото да чака да му влезнат. И как да бъде хараснват, като изобщо не е тръгнал за макро.

Като казах 30-40-50-60 единици наведнъж, не оспорвах съществуването на това предимство на зерга. Но или това или протоска армия /виж какво съм писал по-горе/. Хем 30-40-50-60 единици наведнъж, и хем нагрухтяна протоска армия /както Инконтрол казва, нищо че не разбира повече от мен :)/ не е имба, ами е отвъд.

И едно е стабилна основа от дрони, съвсем друго лимит дрони /както виждам многократни опити да бъде направен/. :lol:

Добре де, ти колко пъти си играл зерг? Как ще изкараш 50 единици наведнъж? Първо за да го направиш, трябва да имаш поне 5 хетчърита, в които да събереш поне по две инжектирания и след това трябва да имаш 3750 минерала и 1250 газ, за да изкараш 50 роуча. Ти това, колко пъти мислиш, че може да стане в реална игра? Това е възможно само в лейт гейма, когато протоса има над 10 гейта и поне 2 роботикса. 50 хлебарки стават буквално на салата от малко сентрита с 4-5 колоса и малко стокъри. Между другото, снощи една от играта беше точно такава - излшяка няколко ФФ и освен малко зелъти, май друго не загуби, а армията на зерга беше над 100 съплай.

Принципно да, ама не помня да съм виждал в хай левъл игра 20 гейта. Докато почти всеки хай левъл самоуважаващ се зерг, има по минимум 3-4-5-6-7 хетча във времето в което тосса би могъл да има 20 гейта. Пък 20 гейт единици, ще бъдат храносмелени за секунди от излюпената зергска 50 ларвова армия.

То няма и смисъл от 20 гейта, като спокойно можеш с 10 гейта да мелиш, каквото ти изкочи. А и е ясно, че протоса няма да има само гейт единици. Достатъчно е на тия 10 гейта да има 2-3 роботикса и играта свършва за зерга. Особено ако картата е някоя малка и е трудно да правиш някакви маймунджулъци, които са единственото спасение на зерга.

За мен играта не е балансирана правилно. Не е нормално протоса да изкарва яките единици толкова лесно, а на зерга да му се налага да ходи чак до хайв и тогава тепърва да строи сградите за здравите единици. Според мен трябва времето за тек до хайв да се намали, както и времето за тека на спайъра. Иначе зерга е принуден да прави 2-3 вида единици, с които просто не е равностоен.

JP (водещият на State of the Game) започна още една много полезна и интересна "рубрика" - JP and friends - с коментари на риплеи и тренировки с прогеймъри. В първия епизод гост беше IdrA, a във втория - iNcontrol.

Препоръчвам ви да отделите време и да гледате, определено си заслужава.

iNcontrol: (в части 2, 3 и 4 показват една уникална игра с Fenix)

Цитат: "You have one drone in your right gas, which is cute, but ineffective, inefficient and wrong." :D

"Your economy looks pretty ugly, and that's cause it is."

IdrA:

Нали говорим за бързи роучове? Какъв експанд?

Ето в това е наглостта на расата, дами и господа. Той прави И ДВЕТЕ. Това изобщо не спира икономиката му, ако не пуска спийд на зерглините. Дори и да се провали шибаната му тъпа грозна стратегия, пак е с един експанд напред.

Пробвай с теран да пуснеш експанд и от него веднага да се налееш с мародери на зерг. Ще имаш 3 мародера срещу 16 кучета със спийд, които след като те изядат, просто ще отидат и ще ти спрат експанда.

Ето в това е наглостта на расата, дами и господа. Той прави И ДВЕТЕ. Това изобщо не спира икономиката му, ако не пуска спийд на зерглините. Дори и да се провали шибаната му тъпа грозна стратегия, пак е с един експанд напред.

Пробвай с теран да пуснеш експанд и от него веднага да се налееш с мародери на зерг. Ще имаш 3 мародера срещу 16 кучета със спийд, които след като те изядат, просто ще отидат и ще ти спрат експанда.

И какво като прави двете - точно нищо! И двете ще са наполовина направени и накрая ще трябва да лефтва, което съм сигурен, че ако говориш за реална игра се е случило. И ква е тая тъпотия с трите мародера? По същата логика можеш да пробваш и с мародерите на муталиски да влезеш? Но какво ще стане, ако имаш 3 хелиона?

Оле, преди малко бих ThisIsJimmy на Лост Темпъл.

Запазил ли си риплей? Бих искал да ги видя това (без ирония, наистина искам да го видя).

Да пусна експанд срещу зерг със същия тайминг като неговия?? И после да се налея с мародери? Това е доооста странен билд. Нямам реплей, това е хипотетична ситуация. Просто правя аналогия със зерга, който пуска експанд и после се опитва да направи бейнлинг бъст...

Да си пожелаем no more ТвТ финали.

аз пък си пожелавам повече такива финали,това бяха ебати брутално добрите игри,особено сравнено с предишните финали.

просто си пролича защо точно тези двама терани са на финали,а не примерно джинро и нада.

аз пък си пожелавам повече такива финали,това бяха ебати брутално добрите игри,особено сравнено с предишните финали.

просто си пролича защо точно тези двама терани са на финали,а не примерно джинро и нада.

Code A - oGsTop vs Buyn - delta quadrant - Best TvT ever. Still.

Просто правя аналогия със зерга, който пуска експанд и после се опитва да направи бейнлинг бъст...

Да, точно си го казал - опитва се...

Тия феникси са направо смешна работа... НЯМА друга такава единица, която ако не си тръгнал специално срещу нея да ти направи такива мизерии. TLO направо му изора всичко само с финиксите. Изобщо не е нормално!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...