Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Напротив, точно бонус системата ти позволява да не играеш дълго време и после да се върнеш на мясотото си с малко игри, стига да са победи.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Напротив, точно бонус системата ти позволява да не играеш дълго време и после да се върнеш на мясотото си с малко игри, стига да са победи.

Точно така е, което е доста противоположно на XP decay-a, който те принуждаваше да играеш. При това колкото по-висок левел си, толкова по-голям е декея, което си е направо като спирала...колкото повече играеш, толкова повече трябва да играеш. Ето това беше система !

Току-що видях как един зерг направи 30 дрони. Рънър, да ме извиняваш, но ако зерг загуби игра, значи не може да играе.

Току-що видях как един зерг направи 30 дрони. Рънър, да ме извиняваш, но ако зерг загуби игра, значи не може да играе.

Не разбрах кое е грешното в случая. Аз също правя много проби...

Ти тръгваш с нагласата че играта трябва да е максимум 8 минути дълга.

Аз имам 1400 бонус точки и малко ladder точки защото не играя често. Постоянно ме пуска с противници с х2 точки и ми казва че е even мач. Никакво предимство не е това.

Сигурно е искал да каже, че е направил 30 дрона наведнъж. Това обаче означава, че през това време нищо не е правил, защото 30 дрона струват 1500 минерала. Толкова пари да имаш и да не ги влагаш в нищо си е направо излагация, особено ако е в началото на играта. Ако ми говориш пък за лейт гейм, не мога да разбера, какво чудно виждаш? Аз обикновено тогава имам към 5-6 хетчърита, с 2-3 кралици, които помпят нон-стоп ларви. Сам смятай като се изплюят по веднъж на всяко хетчъри, колко дрона прави, като не забравяш и 3те ларви от хетчърито.

Между другото, изобщо не е честно терана да може да шибне примерно 4 мулета, ако има достатъчно енергия, а аз да не мога да инжектирам 4 пъти!

Между другото, изобщо не е честно терана да може да шибне примерно 4 мулета, ако има достатъчно енергия, а аз да не мога да инжектирам 4 пъти!

Мулетата не са армия. Има сериозна разлика. Ако с инжектираните ларви може да се правят само дрони щеше да е друго :)

---

След няколко поредни загуби неясно от какво направих една игра срещу 2 зерга и си напълних душата - почвам с гейт, фордж, 2 зелъта и 2 кула на входа. Кор, Старгейт... наливат ми се със зерглинги - опаа... бягат ама не успяха... пускам още 2 кули и 1 стокър. Междувременно вадя колкото мога феникси. Наливат ми се още 1 път със хлебарки - някакви опити напред-назад да избият зелътите - те кулите и стокъра изтребиха хлебарките. Станаха 8 фениксите и тръгвам да ги тормозя - 8 оврита, 2 кралици на единия няколко дрона - гледам пусна кули - отивам да тормозя другия да пусне и той - той пък се оля с кулите което не ми попречи да изтребя някое и друго беззащитно овре и 1 кралица дето се подаде прекалено напред от кулите... после моя теран взе че го дропи единия с 6 или 8 сини хелиона и работата се вкисна съвем (но се оказаха упорити не излезнаха ми трябваше да изкарам повечко армия - зелъти и имортали - и като нападна моя човек този дето беше дропнал аз изринах другия). Не знам какво направиха освен че почнаха с бърз експанд, но аз тормозех, по-добрия от 2мата противници, но толкова да няхама никакъв шанс тази игра че чак се изкефих :)

:D

Четох една статия с прогнози на корейски прогеймъри за финала на GSL между MKP и MVP. Повечето прогнозират много тежка битка и резултат 4:3, други дават голямо предимство на един от двамата финалисти, а HongUn пък изцепва следното: "I don't give a fuck about a Terran winning".

:D

HongUn пък изцепва следното: "I don't give a fuck about a Terran winning".

Ами така ами. Ако единия теран не беше маринката, можеше и да пропусна финала. ТвТ бест ъф 1000, нагледах се вече.

Ето едно репче и от мене. Противника не е нищо особено, зерг 1100 диамант, но играта е интересна. След като зяпах Huk как изнерви Idra, реших и аз да се пробвам номера с кулите. За сефте пробвам това нещо и изобщо не го направих като хората, но изглежда че тази стратегия е много добра за зерг, който иска да се експандва. Какво мислите ?

Ето едно репче и от мене. Противника не е нищо особено, зерг 1100 диамант, но играта е интересна. След като зяпах Huk как изнерви Idra, реших и аз да се пробвам номера с кулите. За сефте пробвам това нещо и изобщо не го направих като хората, но изглежда че тази стратегия е много добра за зерг, който иска да се експандва. Какво мислите ?

Oще като го спомена онзи ден и направих 3-4 игри срещу зерги по този начин - 100% winrate :lol:

Вчера само един зерг ми показа как се прави - теква до хидри, бута кулите с малко линги + хидрите и ми се налива здраво (аз в това време мисля че ще прави хлебарки и блъскам войдове + зелъти, които хидрите ги отнесаха за норматив)

ПС: Зерга не игра никак зле само защо избяга от 2та ти стокъра с 4те си хлебарки? Трябваше да те натисне тогава още малко и да прати и зерглинги той реши само с хлебарки да ти играе. Ако беше малко по-умен можеше тогава да прати още малко подкрепления и като нищо щеше да те изнесе след като бутна експанда ти...

Първа игра: хелион/мародер/сцв ол-ин

Втора игра: канон ръш

Трета игра: 6 пул

Четвърта игра: 10 пул + спайн

Пета игра: зелът/стокър/сентри/имортал пуш (ол-ин?)

Спокоен съм, нищо ми няма...спокоен съм, нищо ми няма :)

Първа игра: хелион/мародер/сцв ол-ин

Аз играя така от няколко седмици. Бива го, нали? Кара зерга да престане да прави дрони, което си е победа само по себе си.

Бива го, определено. Най-якото е, че е абсолютно интуитивно - пускаш хелиони, зергът отговаря с роуч и сам си го вкарва в гъза, защото теранът вече има мародери.

Оттук нататък като видя фактори с реактор ще пляскам 12 спайна и 9000 слинга. :)

А след цялата тази серия от просташки загуби най-накрая се паднах срещу противник, който реши да играе на повече от 1 база, че даже пусна трета преди мен. След мощен харас с феникси ми се наля с войд/стокър/темплар/мадършип. Аз бях роуч/хидра + 4 къраптъра...и го спрях. Че и контрирах. Че и го бих. Да се таковам в госуто. :)

Вече съм на втората голяма отвертка и за нищо не ми пукааааа! :)

sc22011012720402320.jpg

Нека да е лятоооооооооо, само да е лятооооооооооо...

То да не биеш зерг с теран трябва да си хал хабер... Положението е направо отчайващо! Просто се чувстваш безпомощен пред неспиращите терански атаки. Трябва да се надяваш противника ти да се замота или да сгафи нещо фатално, че да имаш изобщо шанс да го биеш. Теранските възможности за започване на игра са толкова много, че вече не знам, какво ще направи, дори и да имам скаут в неговата база...

Докато в същото време зерга няма абсолютно никаква възможност за изненада - или правиш ФЕ и се надяваш да устискаш или си гг, като през цялото време си в позиция на защита. До сега не съм видял нито един зерг да вземе инициативата и да започне той да атакува. Това е пълно безобразие! До кога ние ще сме дефанзивната раса, без нито една възможност за атака?!

Днес явно е ден на сиренето в кустом игрите - 1 канон ръш, спирам го с проби като в същото време реших да пусна няколко канона в неговата база = "looser" quit/ignore.

Втора игра, канон ръш, спирам го и пак контрирам с мой канон ръш, губи фордж и нексус, мести се в моя натурал и там прави база/старгейт - губи, гг.

Трета игра, 6 пуул, спирам го с блокирана рампа, зелът и канон, пускам още 3 гейта и какво да видя - пича от 6 пуул тръгнал на 16 хачери на златните минерали. Избих лингчетата и пича куитва. Баси, искам една нормална игра днес да изиграя да го ева...

...

Ай стига бе... аз се чудя зерг на зерглинги ли ще ми играе или на хлебарки (и редките случаи когато ми се налива с бейнлинги нараво в пробите докато зерглинги замотват останалите)... или ще вземе да текне до хидри. Нападане насляпо е рисково а скаутване с работници обикновено виждаш само предните юнити и дотам. Зерглингите може да са бързи може и да не го е разучил това ами просто да е направил хлебарки.

Та кое му е еднообразното на зерга не ми е ясно? Срещу теран е същата работа - и той се чуди дали правиш хлебарки или бейнлинги или просто зерглинги с количества и бързи. Айде на муталиски ако си тръгнал директно може да изкара маринки и да сканира за spire ама все пак не е като да нямаш избор.

И последно време доста зерги взеха да използват nydus-a... докато се усетя и ми вкара в базата 1 кило зерглинги

Днес явно е ден на сиренето в кустом игрите...

To и аз срещу протос тръгвам за canon rush почти винаги... или това или 1гейт - 2 робо и вадя 6 зелъта + 6 имортала и тръгвам пък ако има void-ове съм гг :)

--------------------

Играх с партньор от същата дивизия в която са Dimaga и Morrow :) Не че не ми мина canon rush-a срещу вражеския протос но после докато направя армия моя човек ги изтреби за отрицателно време - аз май имах 2 зелъта които доубиха 1-2 хлебарки и това беше :)

ПС: Като играете custom не ви ли се струва че ще затъпеете? Защото едно е да ви пуска с равностойни противници друго е да тръгнеш срещу някой в среброто? Направих днес 1-2 такива и се чудя дали изобщо да пускам други освен с приятели или ако може да ми се наложи да прекратя играта на 5тата минута. Един път ме би днес на такава игра и то зерг в диаманта и то щото аз се олях и тръгнах след кула на входа му директно за carrieri от лиготия, а той изкара nydus в мойта база малко преди да излезе първия кериър ;)

Ай стига бе... аз се чудя зерг на зерглинги ли ще ми играе или на хлебарки (и редките случаи когато ми се налива с бейнлинги нараво в пробите докато зерглинги замотват останалите)... или ще вземе да текне до хидри. Нападане насляпо е рисково а скаутване с работници обикновено виждаш само предните юнити и дотам. Зерглингите може да са бързи може и да не го е разучил това ами просто да е направил хлебарки.

Та кое му е еднообразното на зерга не ми е ясно?

Ееее, какво има да се чудиш, то е ясно, че само на зерглинги не може да играе, пък докато почне да прави хидри, ти няма как да нямаш обзървър в базата му и да видиш, какво ще следва. Ако пък тръгне за хидри и го скаутнеш предварително и си тръгнал за 4 гейт, зерга може направо да излиза. Докато протоса има също като терана голямо разнообразие за започване - 4 гейт, блинк стокъри, бързи имортали, феникси, дарк темплари... Няма друга толкова предвидима раса, колкото зерга.

А това с найдъса минава само в девизиите под диаманта, ако го направи някой от големите и стане, си е направо екзотика!

Ееее, какво има да се чудиш, то е ясно, че само на зерглинги не може да играе, пък докато почне да прави хидри, ти няма как да нямаш обзървър в базата му и да видиш, какво ще следва. Ако пък тръгне за хидри и го скаутнеш предварително и си тръгнал за 4 гейт, зерга може направо да излиза. Докато протоса има също като терана голямо разнообразие за започване - 4 гейт, блинк стокъри, бързи имортали, феникси, дарк темплари... Няма друга толкова предвидима раса, колкото зерга.

А това с найдъса минава само в девизиите под диаманта, ако го направи някой от големите и стане, си е направо екзотика!

Айде сега - зерга само линги, хлебарки и хидри има. Хидрите се контрират само с колоси. С гейт ще имаш да вземаш. Особено стокърите да полу-безполезни срещу хидри. А има ли някой и друг зерглинг или хлебарка около тях пък съвсем. Колосите пък се контрират с коруптори. Единствения тормоз е със фениксите и илюзиите. А зерга ма още 1 камара простотии които може да направи срещу протос не го подценявай толкова. Ти изкара зерга ебати беззащитната раса. То ако беше така ти как изобщо влезе в мастър лигата?

Ми явно съм влезнал на късмет и то започва да си показва - вчера имам 7 поредни загуби от теран и протос общо, а победите ми са главно срещу зерг и някой друг теран, който си мисли, че за да спечелиш трябва само да направиш армията и да я пратиш в произволна посока (което, между другото, си е горе-долу така)...

А за хидрите, нали ти казах, че докато ги изкарам, той вече ще знае, на къде отивам и ще ме посрещне с колоси, които наистина се контрират с коруптори, но ако протоса знае как да си ползва стокърите става ужасно трудно и то без дори да има блинк. Трябва да имам много добро микро, а зерга е раса, която разчита предимно на численноста и какво става в един момент, хем трябва да имам лудо макро, хем трябва да съм експерт в микрото...

Относно макрото на зерга, вярно че е по-различно, но изобщо не е по-трудно от на протос да речем. Дронваш си и като видиш зора бум 10 коруптора с хидри, с лингс. Тия колоси имам чувството че ги приемате за даденост. Все едно като почне играта имаш 6 колоса до нексуса.

Все едно има протос, който ще те остави да си дронваш, нали? :) Иначе на теория наистина изглежда много лесно - 10 хетчърита по 3 ларви + кралиците - 70 ларви - 70 роуча за 10 секунди и си пей сърце... :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...