Mepk Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 PSYCHOSIS И двамата направиха едно и също, казарма експо, не си ли съгласен ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 За apm-то се заговори по-горе, пак ще цитирам Чушомир - повече от 150 apm е излишно кликане. Щото можеш да нацъкаш 10 пъти в секунда rally point на работниците, можеш да помпиш , докато нямаш пари за SCV, можеш командата move да я нацъкаш 15 пъти и ето ти го високото apm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidert Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 И от тях полезни колко? Щото аз не виждам смисъл от поддържане на такъв висок APM без да отдава смислени команди ами само да цъка като обезумял. Дядо мраз аз съм съгласен че има АПМ спам и то предимно в пърата 1-2мин ама за после...... точно за тва ти казах 22мин игра !!!! от която не падна под 250 и за секунда !!!!! и средния му АПМ за 22 мин е 316 !!!!! тва значи 5 деиствия всяка една секунда в продължения на цели 22 минути !!! Не омаловажавай тея неща.Пробваи се нарочно да направиш среден АПМ 100 или 150 в такава игра да видиш лесно ли е,а за 316 кво да говорим Като АПМ спама му е първите 1-2-3 мин макс ,виж по нататък риплеъ от неговата гледан точка.И отгоре има коментара за 150,останалото било излишно аз пък ще цитирам кореиски про-играчи които казват че тая игра е именно АПМ основно при равни IQ на играчите .Тва не е Походова стратегии където именно мисленето,стратегическата мисъл и т.н. има основно значение. Ми не мога да се съглася. Ако той бичи само марини а зерга има 2но по-малко минерали и прави само хлебарки и бейнлинги много ясно че ще го размаже ... и 3но по-евтина армия да има ако са такива единиците това ще стане. Същото би станало ако аз играя протос и взема че направя 5-6 архона а ти засилиш към мен 150 зерглинга. Последните ще изгинат за норматив а архоните може и да останат поне 2 (отделно че аз ще мога да направя още 5 преди тези да изгинат). Или сини хелиони срещу зерглинги или зийлоти... Тва е ясно но говорим за равностоини играчи.Тва не се некви сребра да не мислят кво правят.Така че мисля постояно по голям INCOME + голямо предимство в АПМ +равностоини играчи и пак работата беше на кантар даже аз мислех до последно че зерга ще бие Ами не баш. GSL не е като Blizcon. Освен това пича наистина играе фантастично а е редно да накара Близард да се замислят леко защото ако нърфнат протосите още малко (а натам са се засилили със сторма като начало) направо може да ги отпишем. Няма пач в който да не нърфнат протосите, ти случайно да си забелязал обратното? Въпроса е че Близкон е голям турнир а тои казва че не може да се спечели голям турнир с протос.И отделно мисля че тоя играч специално не е от първите 20-30 в света та да иска да печели постояно и то по г0леми турнири от Близкон.,а то и всъщност аз не знам такъв освен ГСЛ и миналата седмица тоя където го взе пак зерг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 PSYCHOSIS И двамата направиха едно и също, казарма експо, не си ли съгласен ? То хубаво, ама единият извади 2 мародера и маринка, другият 1 зелът и още 3 гейта НА ЕДИН ПИЛОН! Поне така ми се стори, бях малко разсеян - по-късно ще качат точно първия сет и ще видя пак, но съм убеден, че можеше 100 пъти по-добре да действа протосът. Naya vs Hongun Не го гледах заради спиране на тока, но реално нищо не съм изпуснал - войдове и канон ръш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Не мога да не се похваля В първата си ладер игра от повече от месец насам бих един теран на LТ! Скаутвам го на close positions, без газ след ракс, пускам 14 газ/14 пул, веднага спийд, 1 спайн, маса зерглинги, спирам marine/scv all-in, контра с baneling bust, виждам 5 ракс, експандвам, леър, бейнлинг спийд, спайър, виждам танкове, спирам спайъра, за да си върна газта за бейнлинги, влизам му, преди siege да е готов, всичко био умира, останалите бейнлинги в минералите, теранът излиза без gg = PROFIT!!! Но най-доброто тепърва предстои - виждам му профила: първи в лигата си с 1900+! FUCK YEAH! Готов съм за GSL 4! Отивам да пия уиски на терасата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 daj rep de Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowy Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Още по-добре - коментирай и мятай в тубата Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Ей сега ме изядахте с парцалите но ще си кажа Тези дни разцъках малко 1:1 със зерг и нещо много отръки ми иде май. Срещу теран наблягам на бейнлингите и муталиските срещу протос на хидрите и зерглингите (и винаги камара хлебарки на цвят) + 3-4-5-6 коруптора особено срещу протос. Не знам имба ли е или просто съм по-добър от другите срещу които играя защото съм в платината там но не виждам особена съпротива. Е одеве един протос ме омаза защото си въобразих че имам повече оврита от необходимото и забравих да вадя още та се снимах с 900 минерала и червен съплай и 4 стокъра в мойта база но това са по-скоро изключения В смисъл бият ме когато се осера мощно. Ако е само леко се спасявам с малко микро... Между другото мисля си че със зерг никога не ти е скучно - имаш да пускаш крийп тумори наляво надясно. Местиш овритата да пускат още крийп, подреждаш си ги в редичка че да тичат хлебарките по-бързо накъдето искаш... няма просто "чакам да стане еди какво си" - винаги си имаш занимавка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 330 среден АРМ си е сериозно умение ! Пробвай ако искаш да го направиш. Ако мислиш, че просто цъкайки безмислено ще го направиш и ще победиш грешиш, защото така дори по-бързо ще паднеш. Това не е цъкането в началото, за поддържане на темпото и адреналина или за каквото там е. Това е СРЕДЕН АРМ. А що се отнася до Лудата жаба, ми той нали е зерг, колко АРМ да има, за да е супер добър ? 100 са му напълно достатъчни, за да е топ. А за тераните в топ 20 - да точно това твърдя - няма как да са там с по-малко от 250 АРМ, това е минималното базисно умение, за да биеш два пъти по-слаб зерг примерно. --- Гледам и не вярвам на ушите си ! В първата игра Мерц влиза с повече от двоен съплай армия, играе на две бази и Димага (играещ само на 1 база) го спира с невероятната армия от няколко блинги и линги, срещу двойно повече и четворно по-скъпо струващи: марини, медиваци, мародери и танкове... Ако мадфрог има 100 АПМ, ще си отрежа ушите. На Уаркрафт, между другото, 200-300 апм е нещо често срещано, дори и не между топ играчи. Моето средно апм беше доста близко до 200, но съм имал игри с по 300 и отгоре (орк мирър), така че... Такова нещо обаче като достатъчно апм или задължително апм няма. При всеки играч е различно. Зависи и колко от движенията с правилни, колко са с цел. Самоцелно апм, тип, 1,2,3,4,5,6,7,8... е безсмислено, но ако наистина ползваш и 10-те контрола, браво на теб, в твоя полза е. Всичко, което можеш да изкяриш от играта, всеки работник, пуснат навреме, всеки спасен юнит, всеки допълнителен скаут, тумор, дропшип, всички тези неща изискват малко от апм -то ти. Естествено, че е по -хубаво да се биеш на 3 фронта И да правиш работници и сгради и единици едновременно с това, ако ти позволява скилът, а не да вършиш всяка от тия задачи със забавяне. Според мен старкрафт е игра, която може да се играе и със 50, и със 100, и с 300 апм, като разликите в апм - то няма да са директно свързани със скила и успешността на играча. Но е факт....колкото повече играеш и задобряваш, толкова повече апм имаш ( в сравнение с предишната ти игра ). Поне аз не съм чул за играч, който да тренира усилено и да му падне апм- то (ОСВЕН АКО не включим други фактори, като нова мишка, клавиатура, къстъм контроли и т.н. или смяна в стила на игра или расата). Но ако си влезнеш в ритъма, би трябвало да забележиш леко инкрементално качване на ей пи ем-а си. Не мога да не се похваля В първата си ладер игра от повече от месец насам бих един теран на LТ! Скаутвам го на close positions, без газ след ракс, пускам 14 газ/14 пул, веднага спийд, 1 спайн, маса зерглинги, спирам marine/scv all-in, контра с baneling bust, виждам 5 ракс, експандвам, леър, бейнлинг спийд, спайър, виждам танкове, спирам спайъра, за да си върна газта за бейнлинги, влизам му, преди siege да е готов, всичко био умира, останалите бейнлинги в минералите, теранът излиза без gg = PROFIT!!! Но най-доброто тепърва предстои - виждам му профила: първи в лигата си с 1900+! FUCK YEAH! Готов съм за GSL 4! Отивам да пия уиски на терасата! GG! Искам автограф, като вземеш Уърлд Сайбър... Бтв, колко бонус имаш след един месец неигра? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 И на мен ми е много забавно да цъкам зерг. Обикновено целта ми е да направя цялата карта в крийп. Страрая се до такава степен, че като овритата придобият способността да серат ги засилвам по цялата карта и неизменно където се облекчава оври, не след дълго идва куиинка и тя да се изтропва. Не знам защо ми е тоя крийп. Най-често се чудя какво да правя и пускам толкова муталиски, колкото оврита не съм забравил да излюпя. Вероятно вижъна ми е най-безценния ресурс. Забелязал съм, че играя и протос, малко като зерг. Всички ресурси в макро, а споун на юнити, като ми потрябват и каквито ми потрябват. Обикновенно имам 4-5 'прокси' пилона из картата, също като крийп. А пък терана ми е най-далечен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Аз пък друго не разбирам. Пуска ме с противници от друга лига а системата ги счита за равностойни. Каква е тази хава не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 За 1в1 системата е почти перфектна според мен. С повече играчи се излага много и 100% ще го fix-нат това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 За 1в1 системата е почти перфектна според мен. С повече играчи се излага много и 100% ще го fix-нат това. Абе баш с играч от златото ме пусна. Не че се оплаквам че ми даде повече точки но той може и да има напреки че му е взело толкова Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Бтв, колко бонус имаш след един месец неигра? Малко над 1000. И подозирам, че имат някакво значение при определянето на противниците. Иначе няма никаква логика - във въпросния мач снощи аз бях 800, противникът 1900 и той беше само slightly favored. Според мен системата трябва да се опитва да те пуска срещу хора в обхват от +/- максимум 200 точки (доколкото тези точки могат реално да свидетелстват за нивото на играча). След малко започва ден 3 на GSL3 и графикът ме кара да пищя от кеф като малко русо девойче, което току що е получило S класа от любимата си мутра! Liquid'Ret, KyrixZenith, Foxer, IMJunwi (номер 1 зерг в Корея), TSL_Clide, oGsMC, ST_July! Coffeeeeeeeee! Ret vs Cyrano Ret показа как се играе ZvP. Задължително трябва да се гледа сет 1 на Метал! JSL vs Kyrix Kyrix беше смачкан като муха! JSL го направи да изглежда като бронзов смешник, някой случаен зрител никога не би повярвал, че миналата седмица този Kyrix е спечелил All Stars турнир. Foxer продължава напред със служебна победа - противникът му бил тежко болен. GuMiho (random player) vs Monster Първо с протос, а след това и с теран GuMiho показа защо почти няма топ рандъм играчи - просто е много трудно да си на толкова високо ниво и с трите раси. Монстър игра стабилно и продължава напред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Абе баш с играч от златото ме пусна. Не че се оплаквам че ми даде повече точки но той може и да има напреки че му е взело толкова Обикновенно това значи, че или твоя човек скоро ще се качва в платината, или ти ще ходиш в златото :Р Зергите по gomtv да се сопрат малко, че blizzrad такъв нърф ще им извъртят, че покрай тях и протоса ще пострада.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 GuineaPig vs Junwi Този протос ме разби! 18 нексус, 19 фордж, 19 гейт, 37 старгейт и чак тогава вади бойна единица! Ако победи, ще ида да запаля свещичка! Не, не мога да повярвам. Това беше mind blowing Мас войд + колос + феникси + зелъти... Имаше май един израз "да те хванат по долни гащи" или нещо такова - този зерг сякаш беше в непознат свят, нямаше си ни най-малка представа какво става. Няма да се учудя, ако този стил не доведе до революция в PvZ - поне за 2-3 дни Подозирам, че ранни хлебарки могат да го прецакат, но когато не си подготвен, всичко е възможно. http://www.livestream.com/hellsan631sc На този стрийм може би ще има запис от днешните мачове (има и от предишните дни) - задължително вижте GuineaPig vs Junwi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Не съм гледал нищо още, но специално за Кирикс и JSL, мисля че ключа от бараката е, че са от един отбор и просто няма как да не си знаят и кътните зъби. Няма нищо показателно в този мач. Не мога си представя колко са тренирали заедно. --- Еее най-после някой теран да се осмели да играе макро вс зерг. Много динамична и красива макро игра на Клайд и Линок. Е бааа... втората игра, the power of roaches. Правилно използвани с бъроу и ненормално бързото регенериране, не знам кой трябва да си, за да се справиш с тях. Третата надмина всичко ! Браво на малкия Линок, отлично самообладание. За съжаление, наблюдаваме поредния пример, че лейт гейм ТвЗ е невъзможен за терана... Освен ако терана не играе срещу много много много по-слаб противник зерг. Прекалено бърза, евтина и бронирана армия... която в лейт става непреодолима - ще следим развитието в перспектива на този казус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 EPIC !!! CLIDE vs LEENOCK !!!!!!!! Сет 1: И двамата играха невероятно, но с нечовешко микро и отлично позициониране Clide успя да надделее. Сет 2: Линок успява да оцелее след тор дроп на ЛТ и загуба на втория хач, скрива второ експо и контрира с бъроу роуч, лудо микро и накрая роуч дроп върху танковете! Сет 3: 45 минути абсолютна лудница! Не може да се опише с думи... След титаничната битка между Клайд и Линок двубоят между Макс и Хайпър беше тъп като гъз. ------- Одеве ставаше дума за ладера - искам да вмъкна малко инфо: Един от най-добрите европейски терани - Kas - е с 1450 победи и 870 загуби (62% winrate) и има 2900 точки. Друг европеец, протосът Sky, е с 330 победи и 225 загуби (60% winrate) и има 3100 точки. Има и един друг протос, Puckelrygg, който е 107/28 (80% winrate) и има 3000 точки. Има нещо нередно в тази система за класиране... ------- JangMinChul vs Aya (теранът, който отстрани HuK от квалификациите) Съквартирантът на HuK от къщата на oGs отмъсти за своя приятел с две лесни победи, носейки емблематичното hoodie на HuK --------------------------- http://www.livestream.com/hellsan631sc/video?clipId=pla_56b38273-54eb-4deb-859d-0919dd1a4412&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb Тук може да гледате и трите сета на Clide vs Leenock. Ако сте фенове на играта, не трябва да пропускате този мач Започва от 11:30 мин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 ...Тук може да гледате и трите сета на Clide vs Leenock. Ако сте фенове на играта, не трябва да пропускате този мач ... И също така, ако сте мазохисти и играете теран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 На тези от GOMTV колко време им важи регистрацията? За GSL2 им дадох 10тина кинта да гледам VOD-овете гледам още ме пуска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Мисля, че няма ограничение - платил си си за сезон 2, можеш да си го гледаш по всяко време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Аз за VOD-овете платих, но в момента спокойно гледам и новите. Леко плъгина одеве ми утрепа компютъра но това е друга тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 А дано все повече да виждаме такива неща: На всичкото отгоре са зерг, теран и протос! -------------------------------------------- Разпределение на расите в Ro64 и Ro32: Ro64: Terran: 24 Zerg: 27 Protoss: 12 Random: 1 Ro32: Terran: 14 Zerg: 12 Protoss: 6 Random: 0 В проценти: Terran: 58.33% Zerg: 44.44% Protoss: 50.00% Отсега го виждам - на полуфиналите ще има 3 теран и 1 зерг, зергът ще стане шампион! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Да, днес са поотпаднали доста зерг играчи. Значи спокойно мога да погледам малко игри. Питам се, ако не хлебарката, като на здрава, бърза, супер скоростно регенерираща и евтина единица, малко и намалят fire rate -а, какво би станало ? Каквото сега виждам да правят хлебарките ми докарва на лек ОП, а не искам да си спомням за тъмният период, в който имаше едно съплай - какво правеше в лейт гейм, армия от 80-100 хлебарки, гарнирани с малко линги, блинги и каквото още дойде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.