Светлия Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Джиниъс ако смени расата ще е със зерг, мога да се обзаложа. Видно е, че голям турнир с друго не може да се спечели. Като цяло жалко защото ме кефеше, а сега като зерг ... --- Сай, а с това предложение за 16/16 зерга как ти се обърна езика да го кажеш не знам, това даже и да съм зергуфен пак ще ме е гнус да го гледам. Да не говорим какъв мощен рязък спад ще почустват организаторите в интереса на аудиторията от хилядите ЗвЗ-та. Няма как да не подкрепя Антарес напълно. Kill the bastard (dealer). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 И на единицата и на двойката, най-тъпия мач евър е ZvZ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Знам бе, знам, дори TvT понякога е по-интересно. Нали не мислиш, че ги говоря сериозно тези неща. Драма да има Nestea vs JYS Този мач е далеч от очаквания roflstomp. Теранът играе на изключително високо ниво. Ако успее да вземе третия сет, прогнозирам, че ще бъде новият Фоксер. Уви, на косъм му се размина. Ако беше взел сцв при атаката или ако беше успял да затвори мястото зад бараките, можеше да има различен развой. Ако, ако. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Знам бе, знам, дори TvT понякога е по-интересно. Нали не мислиш, че ги говоря сериозно тези неща. Драма да има Nestea vs JYS Този мач е далеч от очаквания roflstomp. Теранът играе на изключително високо ниво. Ако успее да вземе третия сет, прогнозирам, че ще бъде новият Фоксер. Айде на изненадата на деня ! 0:2 за терана ! Дано ! --- Еми ебати терана, хванах само третия сет: така и не сложи бункер,депо,барака,бей или каквото си поиска, за да спре лингите на Чайчето. 5 минути го налива през тесния процеп между двете му бараки на входа и така и не сложи нещо ?!? Къде е тръгнал на ГСЛ да играе да го е ! Само да се ядосвам. Прекратявам гледането на ГСЛ-и МСЛ-и отивам да релаксирам някъде навън... да го е Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Светлия, гледай първите два сета и ще си промениш мнението. Теранът е добър, убеден съм, че това няма да му е последната изява. В третия сет грешката по-скоро беше, че излезе с марините. Подцени броя на спийдлингите, а не трябваше - очакваше се след този ранен натиск Нестий да наблегне на армия. Ако марините си стояха вътре, през този процеп щяха да избият неограничено количество добитък. А той беше тръгнал да слага депо, но кучетата влязоха точно секунда по-рано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 И на единицата и на двойката, най-тъпия мач евър е ZvZ. А не. TvT e най-скучния и измъчен. Танкове, окопаване, тук-там някой батълкрузер да пуска ямато... или ghost с nuke... Дроп могат и 2те раси но при окопаването на терана е почти невъзможен и ако е ще е all-in.. Двучасови игри zvz не съм виждал но с теран редовно ми се получаваха. Един единствен път с протоси и то защото имах камара dark archon-и и крадях чуждите юнити а с темпларите стормих другите (газта там нали не свършваше) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 LittleBoy vs JookToJung Най-накрая! От край време се чудя защо някой не пробва мас викинги срещу зерг. Получи се перфектно! По един отпаднал теран, протос и зерг - баланс Maka vs Sleep Слаб и много нерешителен зерг. В първия сет изгуби ужасно много единици, докато се мотаеше и се чудеше как да нападне. На Степс можеше и да направи нещо с този 6 пул, но отново изгуби ценно време в размотаване напред назад в базата на терана. Вече отпадналите зерги са два пъти повече от тераните - ИМБА! TheWind vs Golden Не бях виждал такова ZvZ! Golden ме впечатли със спокойствието и тайминга си. Дано успее да отстрани TheWind - много ме дразни този тип. O, да! TheWind е вън от играта! Golden игра страхотно, нямам търпение да видя другите му MU. С повече такива битки лесно може да се забрави за лошата слава, която baneling wars донесоха на ZvZ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Айде, айде. На единицата бяха кучета, мутки и скорджове в различни разновидности. Или пък хидри, но трябва да уцелиш прозореца от около минута, и разбира се точното количество хидри, в която можеш да нападнеш опонента си и да го убиеш в стил all in... На двойката к'вото съм гледал - горе-долу същото, само че по-скучно. На единицата TvT беше въпрос на стратегическо разположение и ми беше един от най-интересните match-ове с теран. Разбира се, след TvZ, което си беше истинската класика. A на двойката са доста повече варианти, отново се иска добра стретегическа мисъл, правилно разположение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 На двойката има много повече начини да играеш ZvZ. Ранни кучета при ФЕ, кучета с банелинги, роучове, зерглинги/роучове с муталиски, хлебарки/хидри, хлебарки/хидри/инфестори, ултралиски/хидри/роучове, хлебарки/хидри/кралици. Общо взето съм падал и съм бил с всички тези тактики. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 MerZ vs Dimaga 4:40 -> Това само зерг го може. Излиза БАВНА едница от базата му, тътри се пет часа до твойта база и ти не може да я контрираш. Роучът излиза твърде бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 ZvZ почти винаги бия ако играя за 10-pool-speedlings. Тръгна ли за друго и се затяга сериозно. Ако другия се сети какво правя и пусне два спайна навреме сигурно ще ме спре - един беше пробвал с 1 спай - не помогна. И кралицата и неговите зерглинги и спайна отидоха - просто 30 зерглинга са си цифра. Срещу протос - бърз експанд преди пул, зерглинги, хлебарки, хидри... налива ми се 1-2 пъти и едвам спирам като губя кралица но удържам след това пускам 3ти хач до първия и още 1 експанд, вадя 6 коруптора ако случайно има колоси и следващата битка обикновено я печеля (не че няма изключения но няколко игри 1v1 изиграх все така). Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 MerZ vs Dimaga 4:40 -> Това само зерг го може. Излиза БАВНА едница от базата му, тътри се пет часа до твойта база и ти не може да я контрираш. Роучът излиза твърде бързо. Мани тая серия като я гледах си мислех само едно... Тоя merz е класа над него, всяко движение има логика... и въпреки всичко dimaga му взе игра и с тея бейнлинги за малко да се върне в 3тата. Не знам, ако бях на мястото на merz щеше да ми е кофти, че не мога да отвея противник, който е класи по-слаб. Прави му чест на dimaga, че го поздрави след като видя, че му отстъпва много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Мани тая серия като я гледах си мислех само едно... Тоя merz е класа над него, всяко движение има логика... и въпреки всичко dimaga му взе игра и с тея бейнлинги за малко да се върне в 3тата. Не знам, ако бях на мястото на merz щеше да ми е кофти, че не мога да отвея противник, който е класи по-слаб. Прави му чест на dimaga, че го поздрави след като видя, че му отстъпва много. Бе честно казано ако мертз беше обърнал на мек, щеше да разкърти димага, ама той се полакоми и реши да довърши играта с 6 казарми. Не можа и след това играта се закучи 42510 часа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Точно за това говоря и аз. За да победиш в ТвЗ зерга, трябва да си с около 2 пъти по-голям АРМ, а и като цяло трябва да си поне класа две три отгоре. Среден АРМ: Димага 175 vs Мерц 330 !!! Ако нямаше този АРМ, за да направи два дропа докато Димага атакуваше ФЕ -то му Мерц беше гг. Така, че ако някой иска да е топ даймънд теран минимум АРМ 250 (ама това наистина е минимума), ако не може толкова да цъка зерг. Там стигат доста по-малко за топ даймънд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Да, нали видяхме, когато HD пусна камерата от гледната точка на терана, колко от AMP-ма му реално беше полезен. Цъкаше рали поинта по 1000 пъти... Реално, полезния APМ, едва ли е бил дори близо до този на Димага... MadFrog като играе със 100-120 apм да не би да е слаб игач? Значи искаш да ми кажеш, че всички 16 терана в топ 20 имат над 250 apм ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Да, нали видяхме, когато HD пусна камерата от гледната точка на терана, колко от AMP-ма му реално беше полезен. Цъкаше рали поинта по 1000 пъти... Реално, полезния APМ, едва ли е бил дори близо до този на Димага... MadFrog като играе със 100-120 apм да не би да е слаб игач? Значи искаш да ми кажеш, че всички 16 терана в топ 20 имат над 250 apм ли? 330 среден АРМ си е сериозно умение ! Пробвай ако искаш да го направиш. Ако мислиш, че просто цъкайки безмислено ще го направиш и ще победиш грешиш, защото така дори по-бързо ще паднеш. Това не е цъкането в началото, за поддържане на темпото и адреналина или за каквото там е. Това е СРЕДЕН АРМ. А що се отнася до Лудата жаба, ми той нали е зерг, колко АРМ да има, за да е супер добър ? 100 са му напълно достатъчни, за да е топ. А за тераните в топ 20 - да точно това твърдя - няма как да са там с по-малко от 250 АРМ, това е минималното базисно умение, за да биеш два пъти по-слаб зерг примерно. --- Гледам и не вярвам на ушите си ! В първата игра Мерц влиза с повече от двоен съплай армия, играе на две бази и Димага (играещ само на 1 база) го спира с невероятната армия от няколко блинги и линги, срещу двойно повече и четворно по-скъпо струващи: марини, медиваци, мародери и танкове... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Аз не разбрах защо не заби всичките бейнлинги във фортреса ами тръгна да гони марините. И да ги беше избил всичките марини каква файда? Трябваше работниците и фортреса да атакува Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Аз не разбрах защо не заби всичките бейнлинги във фортреса ами тръгна да гони марините. И да ги беше избил всичките марини каква файда? Трябваше работниците и фортреса да атакува Решения, решения дядо Мразе ! Това е част от хубавото на играта, точно като живота е: решения, решения ! Не знам защо не ги заби в ПФ, ти не знаеш, може би и той не знае - но така е решил тогава. Да не споменавам за днешния ТвЗ мач на ГСЛ -а, където терана 5 минути не затвори тесен процеп, за да спре лингите на Чая... че пак се нерва. --- Между другото вече реших, като си пусна гамес пици, почвам зерг, че като си чета приказките... директно съм за топ 20 в Европа. Щото лафа "Чужда кокошка, мисирка!" - го знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidert Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Да, нали видяхме, когато HD пусна камерата от гледната точка на терана, колко от AMP-ма му реално беше полезен. Цъкаше рали поинта по 1000 пъти... Реално, полезния APМ, едва ли е бил дори близо до този на Димага... MadFrog като играе със 100-120 apм да не би да е слаб игач? 316 APM СРЕДЕН !!!!! за 22 мин игра ,като не му падна и за секунда под 250 ако ти се струва малко не знам кво да кажа !!!!!! Определено се отличаваш като човека с "наи-умните" коментари тук...... Income също му беше цялата игра над Димага и с тоя АПМ и пак играта беше на бургия до последно.Какво повече може да се каже за баланса незнам.То е ОЧЕЙЗВАДНО Иначе за ГСЛ 3 да не съм голям порок но ако не излезе пач дотогава победител пак ще е зерг и в четвъртифанал виждам поне 4 зерга /или 50% Една интересна новина за лека нощ - любимецът на много протос юзъри и победител от турнира Blizzcon - Джиниъс (NEXGenius) - е обявил, че възнамерява да премине на друга раса, защото на този етап с протос е почти невъзможно да постигнеш някакъв голям успех. Все още не е решил дали да бъде теран, или зерг. E хем спечели Близкон хем не можело да се спечели голям турнир ??? Тоя пич малко си противоречи .Или той иска да печели всеки ГСЛ и да играе с една ръка само На кривата ракета знаем кво и пречи Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 където терана 5 минути не затвори тесен процеп, за да спре лингите на Чая... че пак се нерва. PSY ти каза ама го изтърва - опитал се е ама не е станало, после явно се е отплеснал и колкото пъти е пробвал все е имало нещо да пречи... Между другото вече реших, като си пусна гамес пици, почвам зерг, че като си чета приказките... директно съм за топ 20 в Европа. Щото лафа "Чужда кокошка, мисирка!" - го знам. Аз ще ти бъда спаринг партньор ако искаш - и с теран и с протос Ама да знаеш че аз като зерг ям най-много бой нека после да са имба Но аз съм шаран то е ясно 316 APM СРЕДЕН !!!!! за 22 мин игра ,като не му падна и за секунда под 250 ако ти се струва малко не знам кво да кажа !!!!!! И от тях полезни колко? Щото аз не виждам смисъл от поддържане на такъв висок APM без да отдава смислени команди ами само да цъка като обезумял. Income също му беше цялата игра над Димага и с тоя АПМ и пак играта беше на бургия до последно.Какво повече може да се каже за баланса незнам.То е ОЧЕЙЗВАДНО Ми не мога да се съглася. Ако той бичи само марини а зерга има 2но по-малко минерали и прави само хлебарки и бейнлинги много ясно че ще го размаже ... и 3но по-евтина армия да има ако са такива единиците това ще стане. Същото би станало ако аз играя протос и взема че направя 5-6 архона а ти засилиш към мен 150 зерглинга. Последните ще изгинат за норматив а архоните може и да останат поне 2 (отделно че аз ще мога да направя още 5 преди тези да изгинат). Или сини хелиони срещу зерглинги или зийлоти... E хем спечели Близкон хем не можело да се спечели голям турнир ??? Тоя пич малко си противоречи .Или той иска да печели всеки ГСЛ и да играе с една ръка само На кривата ракета знаем кво и пречи Ами не баш. GSL не е като Blizcon. Освен това пича наистина играе фантастично а е редно да накара Близард да се замислят леко защото ако нърфнат протосите още малко (а натам са се засилили със сторма като начало) направо може да ги отпишем. Няма пач в който да не нърфнат протосите, ти случайно да си забелязал обратното? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Относно Димага - този човек или е шизофреник, или си сменя акаунта с някой друг - забелязвам прекалено различно качество на игрите му. Понякога е макро бог с невероятен поглед върху играта, а друг път слага капаците и прави само бейнлинги. Онзи ден падна с 3:0 от Naniwa. За Бога, Naniwa! Както и да е. Вчера мачовете от GSL бяха много приятни за гледане. Днес ни очакват Джиниъс, Рейнбоу (отказал се е от ХоупТорчър), Хейпро, Фрут и Хонгън, малко по-неизвестните Рейн и Енипро, както и някаква легенда от Уоркрафт - Блес (Лин). Rache vs GoBoogie Най-едностранното PvT, което съм виждал. Теранът беше много зле, горкият. Dreamizer vs Rain Отново никаква тръпка. Рейн е няколко етажа над този зерг. Танцуващите марини накрая бяха най-интересното нещо от този мач. Libero vs Genius Джиниъс имаше късмет в първия сет - теранът направи мощен all-in и имаше възможност да спечели, но много тъпо си раздели марините от танковете и впоследствие ги загуби от колоса. Във втория сет му прецака тор ръша и впоследствие го премаза с ДТ и чарджлоти. Rainbow vs NewDawn Този път няма да има Рейнбоу на полуфинала. 2:0 за зерга след съмнителен 1 base play и в двата сета. А това с гуменото пиле беше EPIC! BitByBit vs Haypro Хейпро беше тотално надигран. 2:0 след 2 ракс пуш в първия сет и убийствена атака с марини, мародери, банши и рейвън във втория сет. Слаба работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Вчера мачовете от GSL бяха много приятни за гледане. Днес ни очакват Джиниъс, Рейнбоу (отказал се е от ХоупТорчър), Хейпро, Фрут и Хонгън, малко по-неизвестните Рейн и Енипро, както и някаква легенда от Уоркрафт - Блес (Лин). Ако лин играе както играеше Уоркрафт, другите могат да си ходят. Лин е един от четирите страшилища на Уоркрафт (Груби, Лин, Муун, Скай), които са нямали слаб период (Муун и Скай са имали, но за твърде кратко, както и Груби). Каква раса играе в Старкрафт? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Лин е теран. Муун е зерг и играе в четвъртък. Tosyad vs FruitDealer Плодовият беше железен! На Скрап роуч/блинг > линг/блинг, а на Джангъл - 8 пул срещу 14 хач - спря 8 линга с уникално микро на дроните, последвано от също толкова добро микро на роуч в противниковата база. Фрууууууууууууууууууууууууууууууууут! SC vs Lyn След час и половина мъки SC успя да отстрани Lyn и в следващия кръг ще срещне FruitDealer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 sCfOu v FOXLyn ми изхабиха времето за гледане с безинтересното си т в т Говорейки си за баланс AnyproPrime v TheBestfOu, ни показаха нагледно как Терана може да направи ранен експанд безнаказано, а ако и протоса тръгне да се експандва, терана идва с мародери от ЕДНА казарма и го убива. Битката даже не е близка. 10 сталкера не могат да убият 1 бункер. Ако тръгнеш за нещо различно от робо идва 1 банши и си гг.. И в двата мача не видях протоса да направи грешка.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Anypro vs TheBest Най-слабият протос ЕВЪР! Направо ме хваща яд как може да е в GSL, а хора като Tester и американците не можаха да минат квалификациите. В първия сет балансът нямаше нищо общо с крайния резултат, Енипро игра ужасно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.