Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

Ако на някой му се гледа low-diamond zerg с опити за размисъл, да заповяда:

Psyclon's SC2 HD Cast #1, part 1

Psyclon's SC2 HD Cast #1, part 2

Трябва да си призная, че ми беше забавно и може би ще пробвам пак. Това е буквално първият ми опит, записах го, изгледах го, смях се на макрото си и в крайна сметка реших да не правя втори, трети и пети дубъл, ами направо това да кача, за да има дъх на аматьорство и бездарност :D

Всякакви коментари, критики и подигравки са добре дошли! :)

Браво свежарско :D продължавай да коментираш! Един ден, като станеш про, може да те поканят да водиш Перник Инвитейшънъл :)

Относно играта, като оставим факта, че протоса имаше 3к през 2/3 от времето, направи ми впечатление че 'не ти стига апм-а' за скаутващото дронче. Аз имам същия проблем с моя апм от 70-90, затова съм си изработил решение, което може да пробваш. Пускаш скаута на патрул в голям затворен кръг из цялата му база. Това става като нацъкаш с шифта 6 wayponta за патрул, като waypoint 1 и waypoint 6 са един върху друг. Така пробата започва да обикаля без да се занимаваш и е почти невъзможно да я пребият.

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Много яко! :) Искам още!!!

Мислех си преди време да пускам мои игри от които съм бил въодушевен как съм ги размазал - гледам replay и стигам до извода че не просто аз съм серсем ами съм играл срещу по-големи серсеми от мен... ако трябваше да се коментирам сам половината коментари са "какво правим сега... май и ние не знаем точно - цъкаме някакви неща да стават най-хаотично" (за мен си говоря)

PSYCHOSIS , ако ти е забавно, може който иска от форума да ти прати по 1 риплей за коментар. Ще станем известни, ще ни дават по телевизията, ще сме прота :DD

...

Еее браво, най-после. Получило се е много добре. Имаш добро чувство за хумор, и каста е добър.

Бих те посъветвал само да обърнеш повече внимание на дикцията си, имам предвид по-доброто, цялостно и правилно произнасяне на думите. Ще звучи още по-добре и про. :)

Аз хубаво движа 2 по 3 или 3 по 2, ама през това време ти експандваш както си искаш. Освен това, стигна ли до опредлено място на картата, ти може просто да ме заобиколиш.

Да, това със заобикалянето направо носи победа на зерга... А иначе ако има някой, който да експандва без проблеми, това определено е теран - прави фортрес с 2 кули и край - нищо не може да влезе освен ултралиски или брудлордове...

Да, това със заобикалянето направо носи победа на зерга... А иначе ако има някой, който да експандва без проблеми, това определено е теран - прави фортрес с 2 кули и край - нищо не може да влезе освен ултралиски или брудлордове...

А е тук не мога да се съглася. 2 кули са крайно недостатъчни... виж 8-9 горе-долу спират 20тина муталиска докато дойде друга армия но 8 кули са си цифра и струват колкото 3 тор-а (без газта) А фортреса и той още минерали иска че и газ...

фортрес-а е върха на тортичката на терана. Виждал съм трилярди риплеи фортреса да печели мача. по турнири , не някакви 5000 точки, където не могат да си пускат сторма.

Муталисите не са като едно време. Прасета са и полувина. Като ти се съберат много не остава друго, освен да се налееш.

фортрес-а е върха на тортичката на терана. Виждал съм трилярди риплеи фортреса да печели мача. по турнири , не някакви 5000 точки, където не могат да си пускат сторма.

Муталисите не са като едно време. Прасета са и полувина. Като ти се съберат много не остава друго, освен да се налееш.

Е то и аз съм виждал "трилярди" риплеи зерга да побеждава заради способноста си да експандва бързо и лесно и протос да печели заради уникалните си юните ама кво от тва ?

Всеки е гледал риплеи с нещо си :unsure: страшни "доказателства" извади няма що

Мутите са много силни като се вадят в началото ,вадят се бързо ,може би са най-маневрените юнити в цялата игра,нападат и по въздух и земя/огромно предимство/ и управлявани от среден зерг могат да ти объркат погледа ...а кво остава за про-зергите :laughing: Казах ли че са много бързи и тва трябва да се фиксне ? :rolleyes:

Последния мач на ФрутДилъра срещу Фоксера/1-2/ е живо доказателство ,Фоксера течва бързо за банши първия мач ,оня без да течва му извади 5 мути след първото банши :wacko: да не говорим и че си беше експаднъл човека преспокоино ! и го изнесе с тея 5 мути а тва е един от първите 3 терана в момента !

Фотреса както каза и дядо мраз много лесно 5-6 мути я правят на салата ,ако има 2 кули.Ако има повече те струват майка си и баща си +самата фотрес то ще ми излезе по евтино да не я правя,докато тои като доиде с 15 мути които ще струват по малко ще бутне 4-5 кули и работниците и фотреса за 15 сек. За кво говорим ??

Е ти ако си балък да влизаш с био по земя на фотрес тва вече си е друг въпрос и с право може да смяташ че е имба :laughing:

MarineKing (Foxer) vs SKS

MarineKing wins 2:1!

TheWind vs Kyrix

Kyrix wins 2:0

В момента се играе мачът за трето място, а след малко ще дават и финалите. Ето стрийм с перфектно качество: http://www.justin.tv/theherder3#/w/573211392

Битка за третото място

SKS beats TheWind 2:1

Финал

Kyrix beats Foxer 2:0

или 6 муталиски...

Ето какво представлява зергът:

Пълна скръб, ако няма вижън. Абсолютно леке. Какво стана с Димага, какво стана, а ? Естествено, че на Лост Темпъл на никой зерг не му пука дали е на крос или на клоуз поз, и димага прави фаст експанд.

Мертз го вижда и залъгва Димага, че ще прави бункер ръш с рийпър. Димага прави роуч уарен. ПРез това време Мертз не произвежда ни един допълнителен рийпър или марин, а прави база в базата си. След малко салведжва бункера и си отива.

Тук настъпва смешната част. Димага предполага, че роуча, който има, е уплашил, терана, и си започва своята игра. Играта на всеки зерг, е да прави работници, работници работници и като види, че идват към него, да направи едници. Мертз обаче скаутва със Сцв, забелязва едната хлебарка и 451501600-те работници, и просто тръгва към базата на Димага и го отнася без какъвто и да е било проблем.

Заключение: зергите играят над 75 % от играта без никаква армия освен малко контролни юнити и са общо-взето доста неприятна и жалка паплач.

:) Къде е Runner да ми обясни защо всеки качествен турнир до момента - без изключения - се взима от зерг ?

На това му се вика ХЕГЕМОНИЯ - пълна и безусловна !

---

Интересно е да се отбележи, че все от различни зерг юзъри т.е. не е някой много много добър пич, дето която и раса да хване ще е N1. Изключително показателно !!!

---

Друг интересен факт е, че по пътя към върха, особено в последната част, зерга е желателно да не среща протоси. Съответно самите протоси до върха биват отнесени от тераните, и на финала до момента играят задължително ЗвТ, където зерга 100% -во успява.

Никак не изглеждат балансирани тия мачъпи нещо. :)

Няма такъв играч, който която раса да хване да бие наред. Няма как да се отдели толкова време за игра просто, много ясно че ще са добри зерг/теран/протос играчи, няма значение това че някой си е избрал една раса. Добрият играч печели и това е.

. . .

Команд центъра ти да има 30+ килс не ми звучи много 'балансирано'. Тераните не го използват достаъчно, но те като цяло са безидейни и затова играят теран :laughing1: . Никога не съм виждал в мид-лейт игра някой да сложи 2 планетерита на ключово мято в центъра, на кръстовището межу главната и двата експанда. По-голям мап контрол от това няма :Р

И какво се оплаквате от муталиски, имате скан (=имба)

или 6 муталиски...

Пълна скръб, ако няма вижън.

С 6 муталиска може да влезеш на някой, който е силвър и няма да се сети да си хване сцв-тата и да оправи кулите докато го атакуваш!

И още една причина да е толкова трудно да играеш с зерг - трябва непрекъснато да си нащрек, какво прави опонента ти, защото зерга е единствената раса, която трябва да се нагажда според противника. Просто няма какво да направиш в ранна игра, за да тормозиш противника.

:) Къде е Runner да ми обясни защо всеки качествен турнир до момента - без изключения - се взима от зерг ?

Интересно е да се отбележи, че все от различни зерг юзъри т.е. не е някой много много добър пич, дето която и раса да хване ще е N1. Изключително показателно !!!

Кои са ти абсолютно всички турнири? За последните 2 турнира ли говориш? И това на фона на десетките турнири спечелини от терани? Ето и последната среща на Фрут дилъра и Фоксър също беше показателна - 2:1 за Фоксър.

И това твърдение за добрите играчи, които щели да хванат всяка раса и да са номер 1, изобщо не знак как ти дойде на акъла...

Добре, какво ще кажете да приемем следното: тъй като е трудно още от самото начало да се постигне перфектен баланс, от Близард са решили да редуват периоди на подсилване на дадена раса, за да са доволни почитателите й, след което идва пач и подсилва друга раса и така, докато евентуално не се намери най-доброто решение за балансиране.

Играта излезе края на юли, август и септември беше доминация на тераните и рев на зергите, октомври излязоха пачове в полза на зергите и настана тяхната доминация и съответно рев на тераните. По план до края на месеца или в началото на декември трябва да излезе пач, който дава блинк на зелътите, вдигането на фениксите трае двойно повече, невидимостта от мадършипа не може да се разкрие с обс, а трябва да убиеш мадършипа, фийдбак вече е АОЕ магия, а междувременно роуч ще бъде вече без никаква броня, муталиските ще са с 80 кръв, стим ще взима 50% от базовия HP и кънкашън ще изисква армори и ще струва 200/200. След това два месеца ще има хегемония на протосите и някъде през февруари пак ще надуят тераните.

Команд центъра ти да има 30+ килс не ми звучи много 'балансирано'. Тераните не го използват достаъчно, но те като цяло са безидейни и затова играят теран :laughing1: . Никога не съм виждал в мид-лейт игра някой да сложи 2 планетерита на ключово мято в центъра, на кръстовището межу главната и двата експанда. По-голям мап контрол от това няма :Р

И какво се оплаквате от муталиски, имате скан (=имба)

Твойто съплай депо се движи, може да транспортира юнити, и е по-здраво от мойто, щото лети и може да избяга. Така че твойто съплайче е като СКАН = имба, да не говорим за туморите, с които виждаш цялата карта.

Освен ТОВА, всеки скан, който правя, ме бута 2 работника назад, за разлика от зерга, който дори и скан не трябва да прави, но за сметка на това и може да направи 4 до 8 работника за времето, за което аз правя 1. Така че не ми хвали скана. И как да имам скан, като команд центърът ми има 30+ килс ? Аз да не съм зерг, че да имам от всичко по много? Т'ва за двете планетарита е отново изключително интересна идея, естествено, тя е родена от зерг, който е свикнал да има 1404105600 минерала и 052020 газ и може да си прави каквото си иска. При теран обикновено нямаме 1000+ минерала, за да правим тъпотии, нали знаеш? Аман от философи. Не съм казал, че зергът е по - силна раса от другите, просто не ми харесват стилът на игра и смятам, че някой единици и цени са малко прекалено странни, но тъй като за теб да играеш теран вс зерг, няма да си замълча.

В момента зергът е изкуствено бъфнат, а това няма да бъде дълго. Роучът е прекалено евтин и с прекалено много кръв и се прави прекалено бързо. Експандването е прекалено лесно на каквато и да е карта и при каквато и да била позиция. Съответно според мен експандът трябва да се прави 10 секунди по-бавно, защото дори и теранът да знае, че зергът прави фаст експо и да са на клоуз поз, и да направи 2-3 казарми, пак не може да го спре. Безнаказаността, с която тази раса прави ФЕ, както и възможността да НАТИСКАТ с тъпите си нещастни контролни юнити през това време, е просто неправилна. Не може и да правиш експанд, и да правиш спаунинг пуул и да пускаш веднага скоростта, и да останеш ненаказан. Споко, 1 пач ви дели от точно тези промени, които казах.

Та, ето промените:

Роуч: -10 кръв.

Хатчери: +10 секунди билд тайм.

Това е прогнозата ми за промените, които ще бъдат направени върху зерга в някой от близките пачове.

Просто няма какво да направиш в ранна игра, за да тормозиш противника.

Тук напуснах стаята.

Това е прогнозата ми за промените, които ще бъдат направени върху зерга в някой от близките пачове.

...

Тук напуснах стаята.

А пък моята прогноза е, че следващия пач ще орежат стима, а зерга няма да получи никакви нърфове, най-много да получи някой бъф!

И защо напусна стаята? Защото няма какво да добавиш, нали?!

...Освен ТОВА, всеки скан, който правя, ме бута 2 работника назад...

Абе аз като ви казвам, че тераните сте мързеливо племе .. искаш и да не скаутваш? То верно няма нужда, защото default-ската ти армия е подходяща практически за всичко.

Абе аз като ви казвам, че тераните сте мързеливо племе .. искаш и да не скаутваш? То верно няма нужда, защото default-ската ти армия е подходяща практически за всичко.

$me set topic #bulforum.com Haters +1; 
set mode +b {$terran}; 
kick {$terran} #bulforum.com lazy!

:P :P :P

Добре бе хора, BroodWar излезна, ако не се лъжа 98-ма или 99-та година, бидейки версия 1.04. От там нататък, пачове 1.07, 1.08 и 1.10 внесоха толкова промени в играта, че си е*ало мамата. Можете да прочетете промените тук. А разликата между тях е няколко години. Как искате отведнъж да е балансирана? Т'ва да не е шах? И да ви призная - представителите на blizzard спряха да четат тоя форум - снощи, като си пиехме ракията ми казаха, че сте големи ревльовци. Така че няма смисъл да оревавате света. Мен ме мързи да пиша пачове, така че няма кой да чуе молитвите ви.

Но разбира се, може да се свържете с Карекин II Нерсиян...

На мен си ми е забавно да храня теранките :Р

"Вашите проблеми не ме интересуват, аз играя ПРОТОС" :>>>

очеИзвадно е че ти си нахранения ама карай :laughing:

Просто няма какво да направиш в ранна игра, за да тормозиш противника.

Стане ли въпрос за малоумни изказвания обаче горния бие всички без конкуренция :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...