PSYCHOSIS Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Е то това винаги е било така - ако оставиш зерг да хване половината карта, става страшно. Проблемът беше, че преди ранните харасвания бяха до голяма степен смъртоносни, защото оставяха зерга силно осакатен и последващата атака го довършваше. Последните промени целят именно това - да облекчат ранния харас. Това до голяма степен е постигнато - както се видя преди малко, тераните доста успешно могат да прилагат рийпър/бункер/сцв ръш, а протосите могат същото с канони. Тоест ФЕ на зерг не е 100% сигурен, както много хора мислят. Още повече, че вече е "модерно" и другите раси да ФЕ - виждал съм командни центрове и нексуси преди 25 съплай. Всепризнат факт е, че зергът има нужда от поне една база в повече. Аз приключвам деня с победа срещу диамантен теран - фейк мас мута = доста кули, марини и торове, след което се изсипвам със 120 съплай роуч, после още толкова, после отново мута, после зерглинги и тъкмо да извадя ултри, той излезе. Пичът не беше от най-интелигентните играчи, но това не ми попречи да се изкефя на the swarm effect Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Оставиш ли зерга без проблеми да хване 2-3 бази ще те залива с единици и ще може да възпроизвежда армията си 2 пъти по-бързо от теб = гг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Погледни го така - дълго време зергите плакаха, сега е време да се порадват Междувременно Димага бие Тарсон 3:0 на финала на Zotac Cup! Гуди май ще изравни резултата - за трети път прави рийпър/бункер харас и изнася куп дрони. Не виждам как Лалуш може да се върне в играта. Като не играе ВСЕКИ ПЪТ ПО ЕДИН И СЪЩИ СКАПАН НАЧИН ! Аз приключвам деня с победа срещу диамантен теран - фейк мас мута = доста кули, марини и торове, след което се изсипвам със 120 съплай роуч, после още толкова, после отново мута, после зерглинги и тъкмо да извадя ултри, той излезе. Пичът не беше от най-интелигентните играчи, но това не ми попречи да се изкефя на the swarm effect Тек суичът на зерг в мид/лейт гейм е нещо колкото предсказуемо, толкова и неспируемо В момента, в който зергът почва да прави мути, аз пускам конкъшън на мародерите. В момента, в който ме налива с роучовете, пускам торовете. ПРЕСКАЗУЕМ шит, но понякога работи. Аз пък си открих нова стратегия с теран срещу зерг. Михихихи ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Нормално е в лейт гейм зерга да е много силен, защото се очаква че е взел цялата карта. И все пак ако имаш 1 даже 2 бази по малко още имаш шанс. Представи си зерга да има 1-2 бази по малко от теран. 100% гг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Нормално е в лейт гейм зерга да е много силен, защото се очаква че е взел цялата карта. Не позна. Не се очаква да е взел цялата карта. Очаква се да има горе-долу толкова бази колкото коя да е от другите раси. То и с протос ако имам 2 бази повече от противника е ГГ. ПС: Я зергите да кажат кои юнити мразят най-много (освен мародери и тор)? Един познат ми каза че мрази дори повече от тях колоси и темплари Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Аз най-много мразя хелиони и феникси. Особено феникси! Когато ги видя, нещо в мен се пречупва. Знам, че ще мрат оврита, дрони и куинове даже. А като почнат да обикалят в кръг около мутите и да им се плезят...идва ми да си издера очите. Разбира се, ако успееш да скаутнеш не е толкова зле, но все пак са хипер досаден юнит. А хелионите - последно покрай тях щях да получа нервна криза. Хем се приготвих със спайнове и куин, хем пак успяха трима да оцелеят, да влязат в мейна и да оставят дузина малки дрончета без мама и тати. Вижте един готин клип в чест на Glade: http://www.youtube.com/watch?v=bQhLmUERNoE&feature=player_embedded#! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Тъй като явно съм най-големият нърд в тази тема, ще взема да направя нещо като live blog на GSL за хората, които нямат възможност да гледат, но искат да знаят какво става. Може и да няма такива хора, кой знае И така, официално откриване на GSL Season 2: /фанфари/ DAY 1 FruitDealer vs ChaosTheory NEXGenius vs rain oGsInca vs Aya Maka vs Banbanssu ManofOneway vs Happiness Шампионът от първия турнир и идол на хиляди wannabe zerg masters - FruitDealer (aka Cool) - ще откриe касапницата днес срещу неизвестния за мен ChaosTheory (aka ButterflyEffect). ZvT изглежда е най-силният MU на Cool, така че очаквам бързо и лесно 2:0! Първи сет на Blistering Sands. Теранът излиза с 2 сцв и пуска 2 прокси ракс пред рампата на Фрут! Супер наглост! Фрут праща 2 дрона, убива 1 сцв и спира бараките. Фрут прави контра с роуч и лингове, разбива скалите на задния вход = ГГ! Втори сет на Scrap Station! Теранът блокира експото с engineering bay. Второто хачери е доста забавено. Теранът май се подготвя за дабъл банши и междувременно трепе оврита с викинг. 2 банши срещу 3 кралици - по една жертва и за двете страни. Идват още 2 банши, но вече има мута! Теранът атакува с банши, танк, марини и хелиони, Фрут спира атаката с мута/линг, пуска златно експо, контра и ГГ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alikas Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 - Може и да няма такива хора, кой знае -- Определено има. Благодаря за което. А за фрут дилъра е ясно. Минимум финал. Боксер много ме радва, че участва. Дано да е задобрял достатъчно, че с неговата креативност много очаквам. PSY забелязваш ли как пак няма интрига дори. Клони към замръзване. И след като станат напълно безинтересни звт и звп, очаквам поредната балтия от Близ. Такова нещо преди е нямало, направят булшит после го замажат, после замажат замазката и така нататък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Не бързай с радикалните изказвания. Все пак това беше може би най-добрият зерг срещу някакъв незнаен теран. Нека видим какво могат да направят "големите". Link to comment Share on other sites More sharing options...
alikas Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Не бързай с радикалните изказвания. Все пак това беше може би най-добрият зерг срещу някакъв незнаен теран. Нека видим какво могат да направят "големите". Е аз горното го казвам в светлината на последните масови победи на зерг по всички фронтове. Доста неестествено изглежда, до скоро почти нямат взети турнири, а сега почти нямат загубени турнири. Селект от големите ли е ? Че там бяха още по-скучни дори игрите. Преди да кажеш, че е бил уморен си спомни как и Димага го разпиля, и то преди последния пач. Да не говорим сега какво го чака. Сега съм любопитен на звп което следва, какво ще се случи. Да предположа ли ? Да добавя нещо, може би наистина зерг се нуждаеха от бъф. Но на Близ им е изчезнала фината настройка. Пипат много недодялано засега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Селект е от най-големите. Продължавам да твърдя, че умората тогава си каза думата. И нека не класифицираме два спечелени турнира от зерг като най-драматичния обрат в историята на играта Когато в топ 20 на света има 14 зерга, 4 протоса и 2 терана, тогава може да говорим за нещо гнило в Дания. Но стига с безплодните дискусии, започва PvZ на Лост Темпъл! Close positions - 2 гейт в това положение преди беше достатъчно, за да изнесе зерга. Сега обаче няма да стане! Рейн все пак решава да ФЕ! Джиниъс пуска втори гейт! Кроно на 2 стокъра. Още два гейта. Прокси пилон на златното експо, Рейн праща спийдлинги, но има доста зелъти. Джиниъс се подготвя за експо. Леърът е готов, протосът напира със зелът/стокър/сентри, зергът масира спийдлинги и роуч. Чудесен ФФ, всичкото зерглинг измира. Рейн пробива блокадата с роучове, но Джиниъс засега удържа със стокъри. Инбейс хач за Рейн. Поредна мощна атака с роуч и спийдлинги, протосът едва удържа. Блинк е готов, започва лудото микро. Последният роуч умира, Джиниъс контрира с 10+ стокъра. Цял куп оврита попадат под ножа = ГГ! Много силен натиск на зерга, но с по-добро позициониране, ФФ, канони и по-добър рейндж на стокърите Джиниъс успя да удържи и последващата атака приключи играта. Зергът трябваше да мине на хидри. Втори сет на Delta Quadrant! Cross positions! Отново ФЕ за зерга, Джиниъс пуска Фордж. Канон ръш? 2 канона + 1 зелът на експото. Рейн атакува с дрони и зерглинги, убива зелъта, но идва още един, каноните са готови = ГГ! Zerg OP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alikas Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Селект е от най-големите. Продължавам да твърдя, че умората тогава си каза думата. И нека не класифицираме два спечелени турнира от зерг като най-драматичния обрат в историята на играта Когато в топ 20 на света има 14 зерга, 4 протоса и 2 терана, тогава може да говорим за нещо гнило в Дания. Но стига с безплодните дискусии, започва PvZ на Лост Темпъл! Съгласен. Сега според коментаторите наблюдаваме един от най-добрите протоси, срещу не особено известен зерг. Само се надявам да е интересно поне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Днес май мачовете ще са болезнено едностранни. Идва ред на още един зверски протос - Inca! Първи сет на Металополис, отново cross positions! Нищо интересно засега - гейт, кор за протоса, 2 ракс + тек лаб за терана. Инка пуска дарк шрайн, теранът вече има 4 ракс + eng bay. 2 DT влизат в главната база на терана и го принуждават да върне цялата си армия. Падат доста сцв. Протосът масира зелъти + charge. Отказва се от атаката, пуска 2 робо + съпорт бей и втори експанд. Теранът също експандва, но Инка му влиза с 4 колоса, мас зелът, мас стокър. Ая спира атаката с МММ + викинги, след което спира и третия експанд на Инка. Два Форджа за Инка + мас хай темплари. Ая дропи мародери в главната база, а Инка му отговаря с мощен пуш - зелъти, имортали, стокъри, хай темплари. Дузина викинги седят и си бъркат в носа. Няколко сторма и био армията на Ая пада = ГГ! Втори сет на Delta Quadrant, close positions в дясната част на картата. 4 гейт с прокси пилон, но теранът го вижда и прецаква плановете. Втори пилон на същото място, и той пада, трети пилон след него...странна тактика. Инка отново теква ДТ. Ая губи 3 депа и няколко сцв, но вади Рейвън и спира атаката. Невидими баншите, Инка няма робо! Уау, чудесна контра на Ая, био армия + баншита! ГГ! Трети, решаващ сет на Зелнага! Дали Инка няма да си тръгне още днес? И двамата играчи скаутват всички възможни позиции за сирене. 4 ракс + ФЕ за терана, Инка пуска старгейт, но Ая скаутва с рийпър! Войд рей + 3 стокъра тръгват към експото на терана. Прокси пилон, уорп стокъри в главната, втори войд...ГГ! Как може да скаутнеш старгейт и да продължиш да правиш мародери?!?!? Следва още едно PvT. Очаквам лесна победа за Мака! Първи сет, Металополис, close air positions. 3 ракс срещу 2 гейт експо. Рийпър в минералите на главната база, мас био на експото, лоши ФФ = ГГ! Втори сет, Шакурас, close positions в горната част на картата. 4 гейт срещу 2 ракс + експо. Протосът разбива депо на входа, ФФ зад бункера, за да предотврати поправяне, Мака дърпа сцв - ГГ! 4 gate FTW! Maka изглежда бесен. Трети сет, Steppes of War! Maka крие барака зад минералите на експото си! WTF? Бункер ръш! Перфектен ФФ на рампата, зелът и проби избиват всичко! FAIL! Протосът контрира със стокър/зелът, но на рампата среща 2 бункера + сцв за поправяне. Единият бункер пада, но с много жертви от страна на протоса. FAIL! Колоси за протоса, гоуст + нюк за терана! Нюк в експото, всички проби измират! Още 2 нюка са на път. Няма значение, Мака напада с огромна био армия, изнася всичко за секунди, ГГ, след което си нюква армията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Има ли streaming на това нещо? безплатен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Има, но ти трябва регистрация в GOMTV. Може да има и restream, но засега не намирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alikas Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Има ли streaming на това нещо? безплатен. http://www.teamliquid.net/video/userstream.php?user=Fisher Тия нюкове са радост за окото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Време е за легендата BOXER! Публиката полудява It's about time! Първи сет, Лост Темпъл, close ground positions. Boxer ръшва с 3 марини и сцв, убива 2 марини и куп сцв, преди да бъде спрян. Клоук баншита за Happiness, викинги за Boxer. Двустранна атака с баншита, няколко сцв умират, но Boxer разчиства със скан и викинги. Абсолютно еднакви армии и за двамата - викинги, рейвън, танкове, марини, мародери - от всичко по малко. Дроп в главната на Боксер - падат две двойни депа, но за сметка на това пада и пълен медивак. Тази игра може да продължи с часове - и двамата са разпънали танкове по средата и чакат някой да сбърка. Боксер обаче пуска още 2 експанда с ПФ. Боксер развеселява публиката с гърчещи се викинги ГГ - Боксер разсейва Хепинес като му напада второто експо, а междувременно премества танковете си в центъра и изнася всичко за секунди. Втори сет на Зелнага. ФЕ за Боксер, Хепинес атакува с танкове и марини, но бива пресрещнат - губи всичко. Контра на Боксер, качва се по рампата, избива много сцв и се прибира. Двустранна атака на боксер - малко мародери в експото, танк и марини в главната - ГГ! Момичетата в публиката се подмокрят Това беше за днес, напълно очаквани резултати, големите имена продължават напред: FruitDealer vs ChaosTheory NEXGenius vs rain oGsInca vs Aya Maka vs Banbanssu ManofOneway vs Happiness Link to comment Share on other sites More sharing options...
alikas Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 PSY браво на теб! И талант имаш не малък. Излезе важна работаобачеи не успях да видя Боксер. Някой да има идея за вод някъд, реп едва ли ще има,но поне някой да стриимва водове някъде ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Значи всичко се развива както се очаква за сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Вижте сега Зенит как играе срещу малкото теранче ! Теран ОП, ще си говорим след 20 минути... Game 1: Oh noes, mothership Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 На мен току-що един зерг ми показа как се играе правилно - прави бързи зерглинги и тормоз тук и там колкото да ни държи в базата и 2мата, после прави муталиски пак със същата цел... и докато се разправяме с него и правим тук и там кула и работници които успява да изтрепе те хванали 2мата картата и пристигат с армия която няма спиране (много ултралиски, зерглинги, thor-ове и мародери неговия човек) всъщност цялата игра зерга я направи терана и нищо да нямаше тези ултралиски които дойдоха щяха да ни видят сметката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 BlizzCon 2010 StarCraft II Invitational Не знаех, че Украйна е в Русия, но няма нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Някои хора са на работа, други още спят, а трети зяпат GSL DAY 2 Bleach vs Loner Boxer vs BabyWerra Apple vs Phoenix TLO vs BabyByebye -------------------------------------------------------------- Choya vs Rain Ensnare vs Suzy Ace vs Kyumer HongUnPrime vs Kyrix HopeTorture vs Flint Game 1 - Bleach vs Loner Set 1 - Scrap Station: протосът решава да приложи изключително рядко срещаната тактика 4 гейт, теранът теква за банши. Блийч атакува с доста стокъри, убива бункер, бая сцв, банши - ГГ! Set 2 - Delta Quadrant: close positions в долната част на картата. Лоунър ръшва с маринка, мародер и сцв срещу 1 стокър и постоянно праща подкрепления. След много микро остава само 1 стокър. Лоунър сканва дарк шрайн! Както винаги, след провален ДТ ръш теранът контрира а мас био армия и рейвън. ГГ! Set 3 - Steppes of War: скука в началото, теранът вади банши, протосът колоси и експанд. Хмм, био срещу мас колоси. Пристигат 4+ викинги, Блийч контрира с 2 старгейта за феникси. Мас викинги + мародери се оказва по-добра комбинация от феникс+стокър+колос. ГГ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 А аз не спах, за да играя и гледам Дей9 и после ГСЛ, но дейлито го кенсълнаха и сега не знам цял ден как ще гледам докато дойде ТЛО. 2$ даже платих, доста пифко е в HQ. Малко е замазано де, но поне не е пикселизирано. ГСЛ1 беше с по-добро време, но явно искат да го направят по-лесно за гледане в америките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 TLO ще бъде в първата половина, тоест след малко. Мхм, 13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.